Muzyka Filmowa - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 sie 2005, 20:13

Kuchar pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze: ILL NINO, Spineshank, Slipknot, Chimaira czy From Autumn To Ashes (w ogole zna ktos takie kapele??)

ale do posluchania, jak najbardziej.
Hehehe, pwenie, że się zna takie zespoły :)

Mnie się najbardziej podoba muzyka z filmy Alone In The Dark, a mianowicie Wish I Had An Angel Nightwishów :):):)
Naprawde bardzo fajny kawałek trash-metalowy :)
Hehe, jasne to świetne kapele :wink: W sumie Slipknot czy Ill Nino to zespołu, których słucham stosunkowo często - dokładnie wtedy, kiedy jestem powiedzmy 'zdenerwowany'.

A co do tego kawałka Nightwisha to rzeczywiście fajny, chyba pierwszy kawałek podczas czerwcowego Mystic Festival podczas którego się 'bawiłem'.
BUNCH pisze:A ten OST to jak sie tłumaczy?

O Soundtrack T ?
Official Soundtrack

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 sie 2005, 20:18

kostek to polecam Ci nowa plyte ill nino, jezeli jeszcze nie masz albo nie slyszales. naprawde mistrzostwo swiata, a przy tym nieco inna niz poprzednie :wink:

Ps. przepraszam za OT, juz nie bede :oops:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 sie 2005, 20:23

BUNCH pisze:O Soundtrack T ?
Official Soundtrack ;)
snake pisze:A moze mi powiedziec ktos jaki jest tytul piosenki z filmu "Dziewczyna z sasiedztwa"? Z gory dzieki.

David Grey - This years love

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2005, 13:32

ktoś gdzieś mówił, że lubi Monka - to może sobie posłuchać utworku , który rozpoczyna ten serial.
http://rapidshare.de/files/6558587/Monk ... e.mp3.html

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 paź 2005, 20:28

Panowie , mam pytanko . :)

Jak oglądaliście 8 Mile to pamiętacie że na począdku Eminem byl w kiblu i pajacowal przed Lustrem (potem Pawia puscil do sracza) To sluchal w Walkmanie muzyki .

Wlasnie chodzi dokladniej o to ze nie wiem jaka to byla piosenka . jak cos to podajcie tytul i wykonawce , please :P
Ostatnio zmieniony 24 paź 2005, 21:58 przez kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 paź 2005, 21:48

Ma ktoś muzykę z filmu "50 pierwszych randek"??? Chodzi mi głównie o piosenkę somewhere over the rainbow.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 paź 2005, 20:05

witam mam pytanie ma ktos z was moze soundtracka z filmu 40 letni prawiczek ?? własciwie to chodzi mi o jedna piosenka ta która jest na koncu jak juz napisy leca cos tam spiewaja o słoncu sunshining :wink: cos takiego jesli zle napisałem to przepraszam :oops: ale gdybyscie mogli pomóc to był bym wdzieczny :wink:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 31 paź 2005, 20:33

moim zdaniem muzyka z filmu MAN N FIRE wymiata tak samo jak i film ! :D nie opgladałem lepszego ( hjak ktos ma muze to prosiłbym o kontakt) a reszta to gladiator, władca pierścieni ( o te kawałki także bym prosił ) :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 31 paź 2005, 21:33

Lukaz pisze:Ma ktoś muzykę z filmu "50 pierwszych randek"??? Chodzi mi głównie o piosenkę somewhere over the rainbow.
Polecam sciagniecie programu LimeWire z www.komputerswiat.pl i bedziesz mial problem z glowy, wpiszesz tylko nazwe w odpowiednie pole i za kilka minut masz juz piosenke

POZDRO

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 02 maja 2006, 13:07

IMO trzeba przywrócić nieco do życia ten ciekawy temat :P
Do najlepszych soundtracków chciałbym dodać:
:arrow: Brokeback Mountain - naprawdę coś wspaniałego, słuchając tej muzyki można się przenieść w zupełnie inny świat. Oddaje ona niesamowity klimat filmu - początkowe utwory stanowią pewnego rodzaju wprowadzenie, ostatni zamyka film i niesie nadzieję. Naprawdę uważam, że Amerykanie, choć mają kilku świetnych kompozytorów, nie dorastają do pięt obcokrajowcom (tutaj Argentyńczykowi) w dziedzinie muzyki :)
:arrow: Wielki Błękit - no cóż, wielkiemu filmowi musi towarzyszyć wybitna muzyka. Nadworny kompozytor Bessona - Eric Serra osiągnął tu (podobnie jak reżyser) wyżyny swoich umiejętności. Muzyka idealnie ilustrująca to, co widzimy na ekranie. Do tego niesamowicie spokojna. Coś niesamowitego :shock:
:arrow: Top Gun - tu nie ma co się zbyt wiele rozpisywać: Kenny Loggins - Danger Zone, Berlin - Take My Breath Away, Loveboy - Heaven In Your Eyes 8)
No i jeszcze pojedyncze piosenki filmowe, które zapadły mi w pamięć:
Standardowo:
:arrow: Bryan Adams - Everything I Do (z "Robin Hooda")
:arrow: Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia
:arrow: Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing (z "Armageddonu")
I może trochę mniej doceniane
:arrow: Bic Runga - Sway (z "American Pie")
:arrow: Lifehouse - Everything (z serialu "Smallville")
:arrow: Phil Collins - You'll Be In My Heart (z "Tarzana")
:arrow: Sarah McLahlan - Angel (z "Miasta Aniołów")
Wybrałem te bardziej wzruszające, ale takie chyba bardziej zapadają w pamięć. To tylko część z moich ulubionych, ale nie będę się zbytnio rozpisywał. Kto nie ma tych utworów - Polecam. Jak coś to piszcie na PW :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 maja 2006, 17:25

RoRo pisze:Polecam sciagniecie programu LimeWire
Dopiero teraz zauważyłem że odpisałeś na mojego posta :oops:
Void i RoRo :beer:
Na pierwszy rzut oka/oczu :boje się: wydaje się być lepszym programikiem od 'DC++' Dopiero poznajemy się i jak bardziej go poznam to nasza współpraca z pewnością będzie się układała jeszcze lepiej :P

A w jaki sposób ja udostępniam swoje dane innym userom :?:

PS Piosenkę sciągnąłem :D ale wyskoczyło mi kilku wykonawców :badziewie:

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 08 maja 2006, 20:16

Ja polecę klasyką - muzyka filmowa z "Ostatniego Mohikanina:. Tylko do tego trzeba koniecznie obejrzeć film - idealnie się uzupełniają. Takie dopasowanie naprawde robi wrażenie.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 09 maja 2006, 19:31

Poszukuję ścieżki dźwiękowej z filmu: 'Piraci z Karaibów'. Dysponuje ktoś ?

Zły temat.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 maja 2006, 19:46

Ja polecam utworek Enyi z Bravehearta :) Cos pieknego ;) Wogole jeden z najlepszych filmow jakie widzialem ;) A muzyczka oddaje tylko jego niepowtarzalny klimat :)

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 19:36

mam do Was pytanie. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Może ktoś z Was pamięta taki serial na podstawie powieści Stephena Kinga Szpital-Królestwo, leciał na jedynce swego czasu. Na początku i na końcu leciała muzyczka która bardzo mi się podobała może ktoś wie, co to za artysta i jaki utwór.

co do teamatu uwielbiam muzykę filmową ulubionych utworów mam wiele tak jak ktoś wyżej wymienił polecam soundtrack Fight clubu, piosenkę z Czasu apokalipsy The end, the doors, wczoraj oglądałem ciekawy film 9królowych i spodobała mi sie piosenka z niego "Ballo del mattone" Roty Pavone, ją też polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”