Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 5853

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sty 2017, 5:55

A ja przejąłem pałkę po Jacku i chleję w domu w alkosobotę. Czy alkoniedzielę. Już nie wiem nawet jaki to dzień.

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 226

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 16 sty 2017, 5:56

fieldy pisze: wstawać, śnieg odgarniać sprzed posesji przed pracą :bicz:
Dobrze, że nie mam posesji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2017, 6:25

Magnum pisze: A ja przejąłem pałkę po Jacku i chleję w domu w alkosobotę. Czy alkoniedzielę. Już nie wiem nawet jaki to dzień.
juz alkoponiedziałek :pijemy:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sty 2017, 6:27

JUuż tak. A dzisiaj wolne święto amerykańskie więc tak.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 8:48

Ja myślałam, że miło zacznę dzień, bo od męża prezent-niespodziankę dostałam :D

A tu dupa - nagle dostaję wiadomość, że straciłam prawo do świadczeń zdrowotnych. Akurat w dniu, w którym zmobilizowałam się, żeby pójść do laryngologa. NFZ w Czewie nie pomógł, NFZ w Katowicach odrobinę i dopiero z ZUSu dowiedziałam się, że umowa zlecenie, jaką miałam prawie pół roku temu, zaważyła o tym. Co za debilizm.

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 226

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 16 sty 2017, 9:01

Wstałem normalnie o 5 rano, wziąłem wolne na żądanie, dospałem a zaraz jedziemy do szpitala...
Trzymajcie kciuki, chociaż ja wiem, że będzie dobrze ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:14

janop pisze: Mam wrażenie, że między NFZetem, a ZUSem nie ma żadnego kontaktu. Moja sprawa o status umowy sprzed miliona lat nadal się toczy. Niektóre urzędy przerasta to, że np. adres zamieszkania i korespondencyjny mogą się różnić...
To ja na szczęście nie mam takich problemów. Jeszcze :D Aczkolwiek zastanawiam się, czy kiedyś nie wyjdzie jakiś problem z tym, że:
- jestem zameldowana u starych na wsi
- mieszkam w miejscu, które podlega pod Pierwszy US w Cze-wie
- rozliczam PIT w Drugim US :D
Darkman1948 pisze: Wstałem normalnie o 5 rano, wziąłem wolne na żądanie, dospałem a zaraz jedziemy do szpitala...
Trzymajcie kciuki, chociaż ja wiem, że będzie dobrze
Uhuhu, trzymam, trzymam! :)
janop pisze: Załatw sprawę elektronicznie
Nie dotyczy

Przyjmowanie stron w godzinach 7.40-15.00
:lol2:
Sorry, to taki śmiech przez łzy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:17

futbolowa pisze: Ja myślałam, że miło zacznę dzień, bo od męża prezent-niespodziankę dostałam :D

A tu dupa - nagle dostaję wiadomość, że straciłam prawo do świadczeń zdrowotnych. Akurat w dniu, w którym zmobilizowałam się, żeby pójść do laryngologa. NFZ w Czewie nie pomógł, NFZ w Katowicach odrobinę i dopiero z ZUSu dowiedziałam się, że umowa zlecenie, jaką miałam prawie pół roku temu, zaważyła o tym. Co za debilizm.

czy twój mąż cię ubezpiecza w ramach swojej umowy o pracę ? Jeśli tak to powinien mieć zaświadczenie z zakładu pracy. Problem w zusie pojawia się gdy kończysz odprowadzać składki np w ramach uzl i zleceniodawca nie wyrejestruje cię z zusu. Wtedy tak naprawdę twój mąż powinien zarejestrowac cię ponownie. Ogólnie takie tam ichnie informatyczne problemy nie do przebycia

Darkmanie będzie dobrze

A mi w sobotę syn się rozchorował , ale jakoś bez tragedii tylko gorączka go trzyma

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:30

j1mmy pisze: czy twój mąż cię ubezpiecza w ramach swojej umowy o pracę ? Jeśli tak to powinien mieć zaświadczenie z zakładu pracy. Problem w zusie pojawia się gdy kończysz odprowadzać składki np w ramach uzl i zleceniodawca nie wyrejestruje cię z zusu. Wtedy tak naprawdę twój mąż powinien zarejestrowac cię ponownie. Ogólnie takie tam ichnie informatyczne problemy nie do przebycia
No właśnie, wyszło na to, że musi teraz wyrejestrować mnie na ten miesiąc, co umowę zlecenie miałam. O dziwo udało się to załatwić z jego kadrami przez telefon.

Na przyszłość będę wiedzieć, żeby brać tylko umowę o dzieło. Bo nie wiem czy uda się w takiej sytuacji podjąć umowę-zlecenie bez ubezpieczenia. A zmuszanie go do tego, żeby co chwilę latał wypisywać mnie na miesiąc czy dzień, to trochę lipa.
janop pisze: Futbolowa z racji branży robiłaś pewnie jakieś dzieła, więc nigdy nie wiesz
No tak, wszystko jest możliwe :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:35

Na przyszłość będę wiedzieć, żeby brać tylko umowę o dzieło. Bo nie wiem czy uda się w takiej sytuacji podjąć umowę-zlecenie bez ubezpieczenia. A zmuszanie go do tego, żeby co chwilę latał wypisywać mnie na miesiąc czy dzień, to trochę lipa.
Zgodnie z przepisami nie , do UZL zdrowotne jest zawsze. A jeśli nie masz innego ozusowanego dochodu to ty i zleceniodawca jesteście zobowiązani do ozusowania UZL. Umów o dzieło to jeszcze nie obowiązuje

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:48

j1mmy pisze:
Zgodnie z przepisami nie , do UZL zdrowotne jest zawsze. A jeśli nie masz innego ozusowanego dochodu to ty i zleceniodawca jesteście zobowiązani do ozusowania UZL. Umów o dzieło to jeszcze nie obowiązuje
Czyli, krótko mówiąc, muszę kombinować tak, aby zawsze mieć umowę o dzieło. Chociaż ciężko to będzie zrobić, kiedy np. chodzi o korektę książki albo link sponsorowany na blogu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:50

Link sponsorowany to akurat umowa o dzieło , dziełem jest link sponsorowany :> Dalej współpracujesz z ludźmi od fantastyki ?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:55

j1mmy pisze: Link sponsorowany to akurat umowa o dzieło , dziełem jest link sponsorowany :> Dalej współpracujesz z ludźmi od fantastyki ?
Jeśli z ludźmi od fantastyki, to tylko służbowo :) Bo tak ogólnie, to nie moje klimaty.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:56

Bo chciałbym wreszcie ruszyć temat , który omawialiśmy via priv ale my nadal tkwimy jeszcze w pozwoleniach na budynki a jako że u nas multitasking nie jest aż taki dobry to jest jak jest :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 10:04

j1mmy pisze: Bo chciałbym wreszcie ruszyć temat , który omawialiśmy via priv ale my nadal tkwimy jeszcze w pozwoleniach na budynki a jako że u nas multitasking nie jest aż taki dobry to jest jak jest :D
W razie czego myślę, że do Pawła mamy szybki dostęp, więc jak będziesz miał jakieś pewne info, dawaj znać, a my będziemy działać :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”