Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1450

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sty 2017, 18:01

Diamen23 pisze: Raczej rzadko się zdarza żeby ktoś, kto nie jest Messim albo Ronaldo, był liderem zarówno klasyfikacji strzeleckiej, jak i klasyfikacji asystujących w lidze top 5
jestem prawie pewien, że ronaldo nigdy nie był liderem ligi w asystach

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 sty 2017, 18:05

Tu chodzi chyba bardziej o to, że Ronaldo mimo , iż wielu ludzi może mieć go za samolubnego gracza to Portugalczyk ma naprawdę pokaźną liczbę asyst w karierze. Pewnie mniej od Messiego, ale mimo wszystko piękne liczby.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 sty 2017, 12:15

Powiedzcie mi jak to było z tym Kovaciciem. Kiedy do nas przechodził sporo się naczytałem, że Real przepłacił i Chorwat jest przereklamowanym zawodnikiem, a tymczasem po raz kolejny udowadnia, że te 35 mln (coś około tego), które na niego wydano było dobrą okazją do wzmocnienia środka pola. Mateo ma jeszcze mecze, gdzie zdarzają mu się błędy, ale z racji wieku to normalne, pomijając je stanowi świetną alternatywę dla Modricia.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 30 sty 2017, 12:18

Chemik pisze: Kiedy do nas przechodził sporo się naczytałem, że Real przepłacił i Chorwat jest przereklamowanym zawodnikiem
35 mln euro to okazja? Bardzo chimeryczny zawodnik, posiadający wielki potencjał. Ale generalnie w Interze błyszczał tylko w meczach o pietruszkę, w waznych meczach zawodził.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sty 2017, 12:43

Z tego co widzę w Realu gra na podobnym poziomie co w Interze. Tylko że u nas miał być liderem zespołu a w Madrycie jest uzupełnieniem składu, więc trochę inaczej się na niego patrzy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 sty 2017, 12:56

rekinho pisze:
Diamen23 pisze: Raczej rzadko się zdarza żeby ktoś, kto nie jest Messim albo Ronaldo, był liderem zarówno klasyfikacji strzeleckiej, jak i klasyfikacji asystujących w lidze top 5
jestem prawie pewien, że ronaldo nigdy nie był liderem ligi w asystach
zeby daleko nie szukac to w zeszlym sezonie suarez byl krolem strzelcow ligi i razem z messim najlepszym jej asystentem, w ostatnim sezonie w liver zaliczylby podobny dublet, ale o jedna asyste wiecej mial gerrard. zlatan we francji tez ze dwa razy byl krolem strzelcow i drugim asystentem ligi. a ronaldo od momentu gry w realu to moze raz byl w top 3 asystujacych

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sty 2017, 13:25

Właśnie słowo o Argentyńczyku, który jakby wszedł na wyższy poziom. Gra dla drużyny, nie czeka już z przodu na piłki. Cofa się, przyjmuje pod kryciem, gra kombinacyjnie. Nie jest przypadkiem, że ma już tyle asyst. Choć od jakiegoś czasu nie strzela już tak regularnie bramek, wciąż ma ogromny udział w kolejnych zwycięstwach. Robi się z niego napastnik kompletny. Aż szkoda że zadebiutował w dorosłej reprezentacji Argentyny, bo chyba spokojnie mógłby już ubiegać się o włoski paszport, a wtedy propozycja gry dla Włoch byłaby jedynie kwestią czasu.
Odrzucając jego zachowanie pozasportowe to Icardi wyrasta na najbardziej kompletnego napastnika na świecie. Jak go pierwszy raz widziałem w Serie A jeszcze w Sampie to bylem przekonany, ze to będzie typowa klasyczna 9. Kilka lat później Mauro ma wszystko. Świetne wykończenie, gra oboma nogami, przodem czy tyłem do bramki, drybling mu nie jest obcy, gra kombinacyjna no i świetne poruszanie sie po boisku. Kapitalny grajek. No i co najważniejsze - mocny psychicznie. IMHO już gracz klasy światowej.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 sty 2017, 13:45

Aż tak mocny psychicznie nie jest. Po aferze z książką był strasznie przytłoczony i grał fatalnie. Mistrzem dryblingu też nie jest. Ma nadal mankamenty, ale jest coraz lepszy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sty 2017, 14:16

janop pisze: Aż się przypomina dyskusja o najlepszych młodych napastnikach sprzed roku ;)
I ja jako nieliczny swój głos oddalem na Icardiego. Większosc jakiegoś Lukaku dawali czy innych pseudograjków.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 sty 2017, 14:28

a kto tam jeszcze był? Martial? :P

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 sty 2017, 15:00

Diamen23 pisze: a kto tam jeszcze był? Martial?
Dybala i Vietto, ja również jako jeden z nielicznych oddałem głos na Maurito, nawet gdy pisałem że Icardi jest najlepszy ze wszystkich wymienionych zostałem wyśmiany.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 sty 2017, 15:26

Icardi po prostu mase bramek i tych asyst zawdziecza temu, ze Inter od poczatku sezonu gra na niego. Mauro jest bardzo dobrym egzekutorem (Juve cos o tym wie i jak znam zycie znow nam strzeli na weekendzie) i czasem pol okazji wystrczy mu aby strzelic gola, a innym razem fajnie sie zastawi lub wygra glowe i odegra niemal patelnie koledze z druzyny, stad te liczby. Jezeli chodzi o mlode "9" to jest to bezdyskusyjnie najlepszy napastnik na swiecie w chwili obecnej. Mozna tez spokojnie zalozyc, ze juz w krotce bedzie najlepsza "9" w ogole bez wzgledu na podzialu mlody czy stary.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 sty 2017, 19:40

Ranocchia idzie do Hull na wypożyczenie :jupi: jutro testy :pijemy:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu