czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 12 maja 2017, 13:59
To nie jest kwestia, że łatwo się mówi, co po prostu krytyka ludzkich zachowań. Przecież nikt tutaj nie napisał, że na miejscu piłkarza "x" na pewno postąpiłby inaczej. Oczywiście, że można próbować logicznie, tak z psychologicznego punktu widzenia, uargumentować decyzję młodych zawodników, ale to: a) nie będzie ich usprawiedliwiało b) zwyczajnie potwierdzi negatywne cechy człowieczeństwa, czyli bezmyślna pogoń za pieniędzmi, sławą, itd. To, że "nie myśli" jest przyczyną błędu, ale na pewno nie wytłumaczeniem.
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 maja 2017, 15:49
Jakie kiedyś? Wciąż wydajemy wielu świetnych piłkarzy, którzy znajdują miejsce w czołowych zespołach. Welbeck gra w Arsenalu, Januzaj też wciąż gra w najlepszych ligach, choć to jego wina, że trochę zepsuł sobie karierę, ale pewnie latem znajdzie miejsce w jakimś średniaku z Hiszpanii. Pereira ogrywa się w Primera Division, gdzie był najlepszym graczem Granady przez ten sezon, a spadek tego klubu jest winą jego fatalnego zarządzania(choć to nieważne, nie o tym mowa). O Keanie z Burnley też chyba nie muszę wspominać, gość jest podstawowym napastnikiem tego klubu i niejako jego największą gwiazdą. Do tego dochodzi masa chłopaków, którzy w najbliższym czasie albo przebiją się do naszego składu, albo zostaną oddani w dobre ręce. Wciąż w Anglii nie ma chyba lepszej akademii niż ta nasza.
Hola, hola, pisaliśmy o szkoleniu w angielskich szkółkach, a przykład Chelsea chyba pokazuje, że jest stoi to na dogodnym poziomie. Zresztą Ake w Bournemouth był bardzo ważną postacią, więc nie wiem, dlaczego mielibyśmy o nim nie pisać.
Trzeba też zdać sobie sprawę, że na odejściu do United skorzystał nie tylko sam Fosu, ale też jego klub, który zarobił. Ajax jest maszynką do zarabiania pieniędzy właśnie poprzez sprzedawanie wychowanków. W Amsterdamie nie kalkulują na zasadzie, że "nie, teraz nie sprzedamy, rozwinie się jeszcze dwa lata i wyciągniemy za niego więcej". To jest ogromne ryzyko, bo w ciągu dwóch lat może się okazać, że pozytywne reakcje nad danym zawodnikiem były sztuczne, a zainteresowanie jego osobą będzie nikłe. Dostajemy dobrą ofertę to sprzedajemy, mamy praktycznie monopol w Holandii, więc na jego miejsce znajdziemy trzech takich dobrych tak czy siak.
No właśnie, tylko jeden. Da się osiągnąć sukces praktycznie bez wychowanków? No pewnie, że da. Nawet tak się ten sukces prędzej osiągnie. To proste.
Ale czy oby na pewno tak było przy okazji transferu Fosu? Ja naprawdę przychylałbym się do opinii, że gdyby zgłosił się po mnie klub z totalnego światowego topu, to po prostu wykorzystam tę okazję, może jedną na milion, i przyjmę ofertę. Uda się? Super, to było to, marzenie spełnione! Nie uda się? Przynajmniej próbowałem, a samo to, że taki klub mnie chciał, przysporzy mi wiele konkretnych ofert od innych dużych klubów, w których znowu mogę się wybić.
Carbon

Dr.Football1
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 maja 2017, 16:05
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 maja 2017, 16:06
Carbon pisze: W Amsterdamie nie kalkulują na zasadzie, że "nie, teraz nie sprzedamy, rozwinie się jeszcze dwa lata i wyciągniemy za niego więcej". To jest ogromne ryzyko, bo w ciągu dwóch lat może się okazać, że pozytywne reakcje nad danym zawodnikiem były sztuczne, a zainteresowanie jego osobą będzie nikłe. Dostajemy dobrą ofertę to sprzedajemy, mamy praktycznie monopol w Holandii, więc na jego miejsce znajdziemy trzech takich dobrych tak czy siak.
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 maja 2017, 16:18
Rossi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 maja 2017, 16:23
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 12 maja 2017, 16:40
Bouma
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 maja 2017, 16:52
Rossi
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 maja 2017, 18:55
Rodney Kongolo z 98 tez gnije w rezerwach MC.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 maja 2017, 19:51
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2017, 1:38
fieldy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio