Różnica pomiędzy poziomem w juniorach a seniorach

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Kubski145
Skład B
Skład B
Reputacja: 8

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubski145 » 19 maja 2017, 23:49

Witam gram od paru miesięcy w B klasie po 4,5 letniej przerwie od piłki nożnej. Kiedyś grając w trampkarzach ----> juniorach młodszych ----> juniorach starszych w klubie z mojej miejscowości mecze rozgrywałem na luzie. Na obronie byłem nie do przejścia, bardzo chciałem grać na pomocy bo lubiałem asystować i strzelać bramki, ale byłem w tamtych czasach dość wyrośnięty i grałem zazwyczaj na pozycji stopera bądź prawa obrona. Teraz po po powrocie do piłki zachaczyłem o B klasowy zespół. W sumie nie idzie mi tam źle, ale jest o wiele ciężej moim zdaniem niż to było w juniorach. Gra jest bardziej chaotyczna i twarda. Za czasów juniorów więcej grało się piłką, a tutaj jest taki chaos, że nie można się odnaleźć.

Co o tym myślicie? - U mnie niektórzy znajomi z okolicy do niedawna grali w drużynach młodzieżowych klubów z okręgówki, a teraz kopią się po B/C klasie. Jak widać, żeby grać w okręgówce to nie trzeba być tylko i wyłącznie gwiazdą zespołów juniorskich tylko trzeba zrobić ten krok w przód.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 maja 2017, 1:11

Przede wszystkim nie można odstawać pod względem fizycznym od starszych zawodników. Jak się jest z postury takim kurczaczkiem, to nie ma się większych szans na wyrównaną walkę z silnymi jak tury seniorami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”