Chwalisz się, czy żalisz? - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Chwalisz się, czy żalisz?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 cze 2017, 22:20

Dla mnie trud już skończony, jestem rok starszy, więc czas zostawić kolejną cegiełkę w tym niezwykle popularnym temacie.

Chrobry Głogów - 5/10. Sezon słabszy niż poprzedni, ale czemu się dziwić, gdy wylatuje tylu podstawowych graczy a bramkarze sami sobie piłki do bramki wrzucają. Dodatkowo problemy na linii kibice - zarząd i wkroczenie polityki do klubu, czego dawno nie było. Do pewnego momentu frustrujący, ale były też momenty godne zapamiętania jak zasłużone wygrane z Zagłębiem czy Górnikiem. O tym, że w derbach znowu Chrobry górą nawet nie piszę, bo za Mamrota takie rzeczy jak wygrana Miedzi się nie zdarza po prostu. W nowy sezon wchodzimy z mieszanymi uczuciami, z nowym trenerem, nową koncepcją. Nikt już nie pamięta jak to było bez Irka, gdzieś tam jakiś Kubot się w pamięci przewija. Mówisz Chrobry myślisz Mamrot i odwrotnie. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie, wybór Nicińskiego mnie zaskoczył pozytywnie bo sądziłem raczej, że przyjdzie jakiś leśny dziadek z którym spadniemy, a wybór byłego trenera Arki pokazuje, że w tym klubie może tli się jeszcze jakaś ambicja?

Reprezentacja Polski - 9,5/10. Pół punktu odjęte za ten przeklęty remis z Kazachstanem, który nie powinien się zdarzyć. Poza tym wszystko do przodu, 7 miejsce w rankingu lipcowym, no jest pięknie. Oby tak dalej.

Juventus 9/10 - Niby sezon podobny do tego dwa lata temu. Tam też przegraliśmy zimą Superpuchar, też przegraliśmy finał LM, a jednak boli trochę bardziej. Szkoda tej porażki z Realem w takim stylu, bo tak naprawdę te 45 minut przekreśliło w jakiś sposób to, że ten sezon był kapitalny. Juventus lał kogo chciał, jak chciał, kiedy chciał. Nie brał jeńców. Wyglądali kosmicznie, pisałem, że to jest najlepszy Juventus od lat i zdanie podtrzymuję. Nawet pomimo tego, że się tak zesrało...

Rozgrywki w poszczególnych krajach:

Polska- Legia na szczycie, ale w tym sezonie jednak dopuścili do sytuacji, w której przez te 10 doliczonych w Białymstoku minut mieli pełne gacie. Brawa dla Jagielloni, brawa dla Lecha, brawa dla Lechii, bo do końca nie odpuszczali, to trzeba też podkreślić. No, może dla Lecha mniej braw za brawurowo przejebany finał PP dzięki którym piłkarze Arki będą mieli okazje pozwiedzać Macedonie czy tam inne Kazachstany.

Ukraina- Majster wraca do Doniecka tzn Charkowa. Puchar też. Karpaty się utrzymały. Fatalny sezon.

Chorwacja- Tutaj za to wielka zmiana, bo złamana dominacja Dynama Zagrzeb przez Rijekę. Hajduk na pudle, ale bez szans na walkę o coś więcej.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 16 cze 2017, 18:01

No to ja tutaj sobie walnę pierwszego posta :)

Widzew Łódź - liczyłam na walkę o awans do 2 ligi i była ta walka. Po rundzie jesiennej była daleko, ale na wiosnę była na wyciągnięcie ręki lub nogi praktycznie. Niestety chłopaki nie dali rady i sami są sobie winni. Przez to co działo się w rundzie wiosennej, czyli pojawiały się szanse na awans - jestem zła, że się nie udało, ale ogólnie drużyna jest młoda, zgrywa się i trzeba jeszcze poczekać.

Barcelona - miała być potrójna Korona, jest tylko Puchar Weszło, ale dobrze, że jest - w sumie wiele drużyn by taki Puchar chciało. Ale dla mnie wielki zawód.

Manchesteru United - sezon dziwny, mecze świetne przeplatane bardzo słabymi. Miejsce w tabeli do bani, ale jedyny plus, że Diabły do LM wracają - czyli końcówka sezonu spoko. Czekam na spektakularne transfery.

Juventus - Jak Barca nie mogła to Juve miało zdobyć potrójną koronę, niestety też im się nie udało. Ale dublecik pyknął. Trzeci z rzędu Puchar Włoch, 6 rekordowe Mistrzostwo. Nic tylko czekać na nowy sezon.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 17 cze 2017, 14:33

Real Madryt - 9/10, sezon prawie kompletny, z perspektywy czasu szkoda odpadnięcia z Celtą w Pucharze Króla, ale wreszcie odzyskanie mistrzostwa i obrona LM. Sezon bardzo na plus, bo przed startem oczekiwałem tylko ligi.

Urugwaj - 6/10, ostatnie mecze w eliminacjach trochę zamazują obraz dobrego startu, żeby się tylko nie skończyło tym, że Urusi nie pojadą do Rosji, bo przewaga coraz bardziej topnieje.

Tottenham - 7/10, kolejny dobry sezon w wykonaniu Kogutów na płaszczyźnie ligowej, gorzej w Lidze Mistrzów, gdzie Anglicy nieźle się skompromitowali.

Swansea - 6/10, patrząc na zawirowania w trakcie sezonu przyjście Paula Clementa było jak dopływ świeżego powietrza, udało się utrzymać i w dalszej perspektywie Łabędzie mogą walczyć o coś więcej niż 17. miejsce w lidze, z Clementem jest to możliwe.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 cze 2017, 14:47

Widzew Łódź po rundzie jesiennej już wszyscy myśleli, że jest pozamiatane, a tu na wiosnę do derbów było naprawdę nieźle i wydawało się, że awans jest na wyciągnięcie ręki. Niestety w tym roku bez awansu ale myślę, że doświadczenie zebrane i za rok awansujemy już spokojnie. W sumie chwalę się, bo Widzew wciąż istnieje(a już nas pogrzebali), mamy piękny stadion i rekord w sprzedaży karnetów, a do tego frekwencja była na wysokim poziomie.

Ruch Chorzów Ruch, Ruch HKS! Dramat, więcej dodawać nie trzeba.

Ekstraklasa 0/10 Legia mistrzem, Ruch spadek..

III liga ŁKS nie awansował co dla Widzewa z wiadomych względów jest dobrą informacją. Czeka ich trudny okres, bo wszędzie słychać, że walką o awans za wszelką cenę znowu narobili sobie długów.

Reprezentacja Polski w końcu mamy drużynę, z której możemy być naprawdę dumni!

Awatar użytkownika
Curt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 140

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Curt » 28 cze 2017, 14:29

Górnik Zabrze - wszyscy, łącznie ze mną w pewnym momencie pogodzili się z brakiem awansu, a tu świetna końcówka i Górnik wraca tam gdzie jego miejsce.

Ajax Amsterdam - najlepszy sezon od lat. Wprawdzie nie udało się wywalczyć mistrzostwa (Feye okazało się zupełnie poza zasięgiem), ale w LE Ajax totalnie zaskoczył. Prędko nie przyjdzie mi znowu oglądać Joden w finale europejskich rozgrywek, więc ten sezon na pewno zapamiętam.

KKS Zabrze - żeńska drużyna z Zabrza rozegrała na jesień jedną z najgorszych rund w swojej 15-letniej historii, ale na wiosnę zobaczyliśmy zupełnie inną drużynę - dziewczęta przegrały tylko jeden mecz w II lidze (z GKSem Katowice, który ma pilkarki na miarę Ekstraligi). Runda wiosenna świetna. Sezon taki sobie, ale występy na wiosnę dobrze rokują na przyszłość.

Ajax Vrouwen - żeński Ajax wywalczył po raz pierwszy mistrzostwo kraju (w piątym roku istnienia) i po raz drugi puchar. Rywale pobici w polu, heldinen zagrają w eliminacjach LM. Doskonały sezon.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”