Mistrzostwa Europy U-21 Polska 2017 - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy chcialbys, zeby na ME U-21 zagrali Milik, Zielinski, Linetty i Kapustka?

Tak
9
60%
Nie
4
27%
Nie obchodzi mnie to, nie bede ogladal turnieju
2
13%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Mistrzostwa Europy U-21 Polska 2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 cze 2017, 7:56

Obrazek

Awatar użytkownika
Dave8
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dave8 » 20 cze 2017, 8:08

Powinni dostać po żółtej za symulowanie :roll:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 cze 2017, 19:52

Arwin pisze:
Tomasz Hajto: Ten chłopak ma 20 lat i ja jeszcze jego formy nie widziałem.

Mateusz Borek: Pamiętam, jak był najlepszym piłkarzem reprezentacji młodzieżowej.

Hajto: Ale to nie jest poważna piłka, reprezentacja młodzieżowa. On nie grał jeszcze w piłkę seniorską. Cała Polska chce zrobić z niego mega piłkarza. Mówię szczerze: niech najpierw pogra ze dwa sezony w 2. Bundeslidze po 90 minut i będziemy go oceniać. Na dzisiaj nie potrafi wywalczyć składu w słabym VfL Bochum. Na siłę wszyscy chcą zrobić z niego mega piłkarza. Ja do niego nic nie mam, ale nie trzyma pozycji, źle się ustawia i drugi zespół, z którym gramy, stwarza sytuacje z miejsca, w którym on powinien stać.

Kilka minut miał także kolejne zastrzeżenia.

- Szukaj partnera w swoim obrębie. On cały czas koncentruje się na tym, kto ma piłkę. Szukaj kogoś do krycia! To twoje "ABC" na pozycji numer "sześć" - dodał.
Dawidowicz zmasakrowany :witam:
Hajto już tak ma, że jak się uczepi jakiegoś zawodnika to jedzie po nim cały mecz, ale w tym przypadku miał 100% rację. Ten Dawidowicz jest fatalny. F A T A L N Y.
League pisze: Obrazek
Powinniśmy pomyśleć o Paraolimpiadzie. Byłaby szansa na jakieś medale.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 20 cze 2017, 20:22

Serbia - Macedonia 2:2 (Gacinović 24' Djurdjević 90' - Bardhi 64'-karny, Gjorgjev 83')
Tak blisko zwycięstwa! :płacze: Podopieczni Blagoji Milevskiego, byłego kapitana Cementarnicy, zremisowali z Serbią po bardzo słabej w ich wykonaniu pierwszej połowie i całkiem niezłej drugiej. Początek meczu przebiegał pod dyktando Serbów - już w 3 min. mieli oni sytuację, ale w polu karnym skiksował Maksimović. Macedończycy grali nerwowo, zbyt często w łatwy sposób tracili piłkę na własnej połowie. W 11 min. z prawego skrzydła dośrodkował Zivković, a Grujić w idealnej sytuacji główkował obok bramki. Macedończycy próbowali uspokoić grę i oddalić ciężar gry od własnego pola karnego, ale nie byli w stanie zbyt wiele zdziałać w ofensywie - Ristevski, Abramovski i Babunski nie otrzymywali dostatecznego wsparcia. W 24 min. Serbowie objęli prowadzenie - po dobrej zespołowej akcji piłka trafiła nieco przypadkowo do niepilnowanego na środku pola karnego Gacinovicia, a ten zdobył gola. W 36 min. mogła paść kolejna bramka - znów nieskuteczny był Grujić, który przegrał pojedynek sam na sam z bramkarzem Vardaru Skopje Igorem Aleksovskim. Macedończycy zagrozili bramce rywala dopiero w 42 min. - rzut wolny z pozycji sugerującej dośrodkowanie wykonywał występujący w węgierskim Ujpest Enis Bardhi, i dostrzegając wysuniętego przed bramkę Milinkovicia-Savicia zdecydował się na strzał, który sprawił byłemu już bramkarzowi Lechii spore problemy. Na początku 2. połowy Macedończycy zaatakowali odważniej. W 50 min. Bardhi po raz kolejny dobrym strzałem z rzutu wolnego zatrudnił serbskiego bramkarza, a kilka minut później w ogromnym zamieszaniu w polu karnym Serbowie zablokowali strzał z bliska. Świetną zmianę dał w macedońskiej drużynie ofensywny pomocnik Rabotnickiego Skopje Elif Elmas, który wywalczył rzut karny - po zapoczątkowanej przez niego akcji i jego dośrodkowaniu jeden z obrońców odbił piłkę ręką. Jedenastkę wykorzystał pewnym strzałem przy słupku Bardhi. W miarę upływu czasu wydawało się, że więcej goli już raczej nie padnie, ale w 83 min. rezerwowy Nikola Gjorgjev z Grashoppers Zurych kapitalnym uderzeniem sprzed pola karnego zaskoczył źle ustawionego Milinkovicia-Savicia. W końcówce Serbowie ruszyli do ataku. Najpierw strzał z bliska kapitalnie obronił Aleksovski, ale później popełnił błąd - po dośrodkowaniu z rzutu wolnego wyszedł z bramki i nie doszedł do piłki, a Uros Djurdjević (kolejny talent z Partizana Belgrad) z bliska zdobył gola głową. Macedonia mogła ten mecz przegrać, bo w doliczonym czasie gry Zivković główkował w słupek.

Cóż, nikt nie oczekiwał od Macedończyków wyjścia z grupy (zwłaszcza przy bardzo trudnym systemie rozgrywek, gdzie 2. miejsce w grupie nie gwarantuje awansu), i całkiem możliwe że ich występ w tym turnieju ocenić będzie można pozytywnie. Przeciwko hiszpańskiej armadzie nie mieli szans, dziś pokazali się z dobrej strony i byli blisko wygranej, jeśli nie dadzą plamy z Portugalią to mogą wracać do domów z podniesioną głową.

Awatar użytkownika
kokii
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 6
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kokii » 21 cze 2017, 0:42

Hiszpania zaliczyła bardzo ważne zwycięstwo, ale muszę przyznać, że postawa Portugalczyków była imponująca. Myślałem, że będzie większa różnica między tymi zespołami, ale chłopaki trzymają poziom. Mieli swoje sytuacje i wynik troszkę zamazuje obraz gry. Widać, że oba kraje czerpią z bardzo podobnych wzorców w szkoleniu młodzieży. Grają niemal identyczną piłkę. Styl jest zabójczo podobny w obu drużynach. Ale dla nas to dobrze, bo mecz był naprawdę świetny. Jak w niektórych meczach dało się zauważyć, że to nie jest jeszcze ta dorosła piłka, tak tutaj było bardzo dużo jakości i to nie tylko indywidualnej, ale i drużynowej oraz taktycznej. I mam tu na myśli nie tylko trzymanie się ustawienia i tego typu banały. Mam na myśli zmianę tempa gry i dostosowywanie budowania akcji do wyniku i tego co dzieje się na boisku. Naprawdę dużo inteligencji boiskowej bije od tych chłopaków. Saul mnie coraz bardziej zaskakuje i nie chodzi tylko o strzelane gole.

Awatar użytkownika
Dave8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dave8 » 21 cze 2017, 8:20

Dzisiaj się wybieram na mecz Czechy-Włochy do Tychów i miło zaskoczyły mnie ceny biletów. Maksymalnie 25zł, choć te najlepsze były zajęte już. Szkoda, że Hiszpania nie gra w Tychach bo bym chętnie zobaczył, a mało czasu teraz na wyjazdy do dalszych miast :roll:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 cze 2017, 8:30

Tez bedziemy z Rekonem.

Chyba Wloski tez sie wybiera.

Awatar użytkownika
Dave8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dave8 » 21 cze 2017, 8:43

Tak mocna Śląska forumowa ekipa, czy to dalsze wycieczki? :beer:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 cze 2017, 9:36

Enjo Bytom, Rekon Sosnowiec, Włoski nie wiem, bo przesiaduje głównie w tematach, które mnie nie interesują ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 cze 2017, 9:40

Forumowicze idą brzydko krzyczeć na Donnarummę.

Awatar użytkownika
Dave8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dave8 » 21 cze 2017, 13:47

DDK pisze: Enjo Bytom, Rekon Sosnowiec, Włoski nie wiem, bo przesiaduje głównie w tematach, które mnie nie interesują
Oo, ja też z Bytomia.

Szkoda, że Romagnoli nie gra, tworzyłby niezłą parę z Ruganim :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 cze 2017, 13:49

Dave8 pisze: Oo, ja też z Bytomia.
Oooo, ja też z Bytomia :beer:

Awatar użytkownika
Dave8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dave8 » 21 cze 2017, 13:51

Piona 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 cze 2017, 13:52

Nie będziesz przybijał piony jak się dowiesz, że kibicuję Interowi :P

Awatar użytkownika
Dave8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dave8 » 21 cze 2017, 13:57

Cóż, zawsze się możesz nawrócić na dobrą drogę ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”