Mistrzostwa Europy U-21 Polska 2017 - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy chcialbys, zeby na ME U-21 zagrali Milik, Zielinski, Linetty i Kapustka?

Tak
9
60%
Nie
4
27%
Nie obchodzi mnie to, nie bede ogladal turnieju
2
13%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Mistrzostwa Europy U-21 Polska 2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 cze 2017, 18:42

Włosi póki co postanowili skomplikować sobie sprawę awansu. Jeśli przegrają dziś z Czechami a Niemcy wygrają z Danią, młodzi Azzurri będą w bardzo trudnej sytuacji przed ostatnią serią spotkań.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 cze 2017, 19:10

Czy Was też tak drażni ten koleś komentujący mecz Czechów z Włochami? Normalnie głowa mnie już zaczyna boleć.

Edit. Dla tego gościa Berardi i Bernardeschi to najwyraźniej jedna osoba. Kogo oni zatrudniają w tym Polsacie :roll:

Edit2. Chyba widziałem fekalie za bramką Włochów. Ciemna broda i koszulka Juve :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 cze 2017, 19:48

Włosi raczej żegnają się z turniejem. Nie wierzę by z taką grą byli w stanie ograć Niemców.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 cze 2017, 20:09

Czechy - Włochy 3:1 (Travnik 24' Havlik 79' Lueftner 85' - Berardi 70')
Mecz ten był klasycznym przykładem jak zaangażowaniem, walecznością i dobrą organizacją gry można skutecznie nadrobić niższe od rywala umiejętności. W pierwszym kwadransie Włosi mieli inicjatywę, ale agresywnie grający Czesi nie pozostawiali gwiazdom z Półwyspu Apenińskiego zbyt wiele miejsca do rozegrania akcji. W 11 min. Włochom udało się w końcu przedrzeć przez czeską obronę, ale Bernardeschi mając sporo miejsca trafił prosto w świetnie dziś broniącego Lukasa Zimę. Z czasem Czesi zaczęli atakować coraz odważniej, i przyniosło to efekt bramkowy - w 24 min. Michal Travnik wykorzystał błąd Ruganiego, podciągnął przed pole karne i przy biernej postawie obrońców uderzył z linii pola karnego tuż przy słupku. Chwilę później po łatwej stracie Włochów na własnej połowie okazję miał Schick, ale strzelał ze zbyt ostrego kąta by mogło to zaskoczyć Dunnarummę. Najlepszą okazję do wyrównania w 1. połowie Włosi mieli w 33 min. - po dograniu Berardiego Petagna uderzył minimalnie obok słupka. Większa część 2. połowy przebiegała pod dyktando Włochów, którzy od pierwszych minut zepchnęli Czechów do obrony. Nasi południowi sąsiedzi wyraźnie chcieli bronić wyniku, ale momentami bronili się zbyt głęboko. W 56 min. Zima świetnie obronił strzał Bernardeschiego, a później dobra okazję do zdobycia gola miał Petagna, ale ponownie był nieskuteczny - tym razem zbyt mocno podciął piłkę nad wychodzącym z bramki Zimą. W 70 min. w końcu padło wyrównanie - Berardi dostał bardzo dobre podanie z głębi pola, w sytuacji sam na sam jego pierwszy strzał obronił Zima, ale dobitka głową była już skuteczna. Włosi próbowali pójść za ciosem, ale wbrew przebiegowi gry Czesi powrócili na prowadzenie - ponownie w akcję zaangażowany był kapitan Czechów Travnik, a wykończył ją strzałem przy słupku Marek Havlik. W 85 min. świetnie spisujący się dziś w obronie Michael Lueftner ze Slavii Praga kapitalnie uderzył z dystansu, ostatecznie dobijając Italię. Chaotyczne ataki Włochów w ostatnich minutach nic już nie dały.

Czesi są teraz w dobrej sytuacji, w ostatnim meczu grają z Danią (która być może nie będzie już grała o nic), i jeśli wygrają, to mają szanse na awans z 2. miejsca.

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 21 cze 2017, 20:11

Czechy muszą wygrać w wyższym stosunku z Danią niż Portugalia z Macedonią i ew. Włochy z Niemcami. I ew. Słowacja ze Szwecją, ciężko jakkolwiek typowac.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 21 cze 2017, 20:36

Gdy tylko zobaczyłem skład ostro się zagotowałem. Mieszanie w obronie - na środku drugoligowiec Ferrari zamiast Caldary, prawy obrońca który opuścił prawie cały i sezon na lewej kosztem Barecci. Przecierałem. Oczy. Mieszanie w środku pola - Grassi z Cataldim kosztem Gagliardiniego i Benassiego. Di Biagio doświadczenie z poprzednich mistrzostw nic nie nauczyło i powinien zostać wywalony. Zmarnował potencjał tej druzyny. Jak można tak kalkulować w turnieju w którym z grupy wychodzi jedna drużyna! (Tak plus najlepsza z drugich miejsc).

Jestem niesamowicie zawiedziony i wkurwiony na trenera.

No nic, w sobotę wbiegam na murawę.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 cze 2017, 20:41

Wchodzę lekko spóźniony na trybuny patrzę nie ma Caldary, sędzia odjebał to jest klasyka wśród Włochów zawsze ale to zawsze zamiast zapewniać sobie awans w drugim meczu to grają kaszane. Ciężko ogląda się atak, Berna zero, dziwiło mnie to że nie bierze nic na siebie, Berardi zero, do tego głupia kartka, najlepszy atak, Petanga wygląda jak jakiś grubasek zabrany prosto sprzed PS4.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 21 cze 2017, 21:59

Na razie chyba tylko Włochy grają poniżej swoich możliwości i mogą się trochę udupić dzisiejszym meczem ;)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 cze 2017, 22:19

krzysiu pisze:Na razie chyba tylko Włochy grają poniżej swoich możliwości i mogą się trochę udupić dzisiejszym meczem ;)
Kibicuje po tym spotkaniu Czechom, bo widziałem więcej zaangażowania. Ze strony piłkarzy i trenera. Ja wiem, że Włosi mają zdolną młodzież, ale takie podejście trenera i piłkarzy jest zdecydowanie dziwne. Trzeba było wyjść najmocniejszym składem i praktycznie klepnąć awans. Niemcy nie będą wcale łatwym przeciwnikiem, ale tak jak mówię Włosi to drużyna turniejowa albo przejebują z kretesem albo dochodzą do finału, wydaje mi się, że teraz będzie to pierwsze.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 21 cze 2017, 22:20

Ktoś wybiera się na mecz Włochy-Niemcy w sobotę?

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 21 cze 2017, 22:21

Dokładnie,a on wyszedł z przekonaniem ze ee pykniemy ich jakos a przy okazji damy odpocząć zawodnikom ;) ale biednie wygląda Atak w sensie ŚN niezależnie czy jest tam Cerri czy Petagna - ani mobilni,ani skuteczni - tacy tylko chyba do gry na ścianę ;) na razie skrzydła też grają kaszanę - najlepszy chyba Conti

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 cze 2017, 22:36

Chyba sobie żartujesz, tzn Petanga zrobił wrażenie gościa, którego wyrwano ledwo spod playstation.

Mam ziomka który jest przy kości, a granie na niego na ścianę jest jak podanie w ciemno, Petanga do niczego się nie nadaje, chudszy Czech obracał go jak chciał, gdy była akcja gdy mógł strzelić bramkę po kontrze to spudłował próbując lobika, dlaczego nie mijał? Bo jest tak gruby, że gdyby zrobił zwód to by wyglądał jak wóz z węglem, jak Ryszard Kalisz w meczu w TVNem. Dramat, Cerri też słabo w czasie meczu myślałem, do kogo pójdzie w tym roku.

Za to jaram się Schickiem, nie był głównym bohaterem, ale widziałem go jak biegał w ataku po wszystkich stronach i mocno walczył. Będą z niego ludzie, ale niech zrobi masę, bo wygląda jak wygłodniały dzieciak.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 cze 2017, 22:50

Też mam kumpla, który jest tłusty jak nieślubny bachor Higuaina i Ronaldo, a piłek nie traci niemalże nigdy. Prawdziwa ściana nie do obalenia. Ja ogólnie odkąd zacząłem chodzić na siłownię parę lat temu, to swoich rówieśników zawsze sobie ustawiam ciałem jak chciałem, tylko z tym knurem był problem.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 cze 2017, 23:03

I chciałeś powiedzieć, że w takim wypadku Petanga wyglądał jak lamus i mam racje?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 21 cze 2017, 23:08

petagna wyglądał jak wykoksowany herkules, nie chcialbym chłopa w ciemnej alejce spotkac, ale techniki zero
cerri jest jeszcze wiekszy, ale nie wyglada jak bandzior
czesi byli lepsi w kazdym elemencie gry, kibice tez dali radę, ogolnie z 95% stadionu to byli oni
berardi oprocz bramki dramat, najlepszy chyba bernardeschi, ale glownie dlatego, ze byl aktywny, co doskonale podsumowywuje postawe włochów, chiesa tez troche rozruszal towarzystwo
z wysokosci trybun i po powtorce na telebimie wydaje sie, ze pierwsza bramka byla do wyciągniecia i gigio mogl spisac sie lepiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”