[HOT][COOL][CZEŚĆ] przezajebista charytywna akcja dla zwierzatek, bo ludzie to kurwy

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

[HOT][COOL][CZEŚĆ] przezajebista charytywna akcja dla zwierzatek, bo ludzie to kurwy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2017, 21:01

ema ryje

wpadlem na superowy pomysł akcji łączącej street art z pomocą zwierzaczkom

bede do tego potrzebował grafika (proste logo + prosty projekt ludzkich patrzałek zwanych oczami) oraz człowieka, ktory ogarnia strony internetowe (z 3 krótkie zdania + linki do stron fundacji charytatywnych/nr kont)

co w zamian? wstyd mi, że o to pytacie :/ ale tak

1 fejm
2 miano dobrego człowieka
2a podobno małpy lecą na dobrych ludzi, ale info niepotwierdzone, niektórzy mówią, że lepiej być kutasiarzem i szpanować hajsem od starych
2b jak już jakas dobra antynatalistyczna mordka wymyśli wirusa, który rozpierdoli ludzkość w drobny mak, to dostaniecie odrtutke i przezyjecie

akcja na razie jest w powijakach bo mam pare innych spraw na głowie, start to pewnie okolice września, ale jakby ktoś chciał pomoc to piszcie w tym temacie/walcie na pw

pozdrawiam i smacznej kawusi życzę

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2017, 21:01

jakby ktos chcial wiecej informacji, to tutaj http://slizg.eu/viewtopic.php?p=3144092#p3144092 jest wiecej szczegolów

liczę na was ;*

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 cze 2017, 21:04

Jeśli taka nazwa akcji zostanie to wchodzę w to!

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2017, 21:10

nazwą akcji bedzie otwórz oczy :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 cze 2017, 21:12

Pomoc dla zwierzaków i dzieci zawsze na propsie. Pod warunkiem, że kasa trafia do nich

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2017, 21:18

postaram się starannie wyselekcjonować organizacje, których nr konta podam, jest to dla mnie niezwykle ważne

dlatego jeśli macie jakieś zaufane i sprawdzone organizacje, gdzie wiecie, ze kasa zamiast na leczenie psiakow nie pójdzie na piwo dla prezesa to podsyłajcie! możemy zrobić wspolny research. nie ukrywam, że akcja mnie samego (mam nadzieję) przerośnie, wiec decyzje bedziemy podejmować wspolnie

ogrom miłosci dla was!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 cze 2017, 21:31

Najbardziej zaufany w Gdańsku Promyk, dużo zwierzaków i bardzo duża pomoc z ich strony

Bank PKO S.A 18124012681111001038597629

OTOZ Animals ze Starogardu Gdańskiego, równie świetni

55 1020 1853 0000 9902 0069 5668

Ciapkowo w Gdyni

50 1440 1026 0000 0000 0452 8344

Wszystkim można ufać, rewelacyjni ludzie

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 cze 2017, 21:33

W razie czego mogę rozreklamować u siebie. Zawsze do iluś osób to dotrze :)
Mogłabym też zaoferować podstronę na blogu albo stronie firmowej, ale podejrzewam, że wolałbyś coś bardziej niezależnego.

Chętnie wesprę, na ile będę mogła :)

Regularnie wspieram i zachęcam do tego samego: https://dlaschroniska.pl/

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2017, 21:38

A propos akcji to wysylalem troche rzeczy dla https://dlaschroniska.pl/

Teraz znalezlismy z kobita schronisko tu w Bxl i postaramy sie pomagac na miejscu jako wolontariusze od czasu do czasu.

propsy Rekin, pomaganie zwierzakom > pomaganie ludziom

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 cze 2017, 21:39

Z OTOZ w Starogardzie była ta moja biała perełka, którą kiedyś udostępniłem na forum. Mam nadzieję, że jej się dobrze wiedzie i jest szczęśliwa. Ja miałem brać pieska w tym roku, ale zapewne jeszcze poczekam :( muszę mu dać idealny dom, a takiego nie mam...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2017, 21:42

fantastyczni z was ludzie <3

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2017, 22:52

Tomusmc pisze: Z OTOZ w Starogardzie była ta moja biała perełka, którą kiedyś udostępniłem na forum. Mam nadzieję, że jej się dobrze wiedzie i jest szczęśliwa. Ja miałem brać pieska w tym roku, ale zapewne jeszcze poczekam :( muszę mu dać idealny dom, a takiego nie mam...
stary, dla psiaka każdy dom bedzie lepszy niż schronisko, ważne żebyś dał mu miłość i o niego dbał! mocno kibicuję ci w pomysle wzięcia pieseła ze schroniska, szacunek!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2017, 23:36

Ja nie mam miejsca na kolejnego zwierzaka w domu (jestem biedakiem), ale moze wezme jakies na opieke w schronisku.

https://dlaschroniska.pl/?view=animal&id=BJMQPjszwe pomozcie Niedzwiedziowi prosze :(

Ass Kicker
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ass Kicker » 01 lip 2017, 6:42

Propsuje pomysł. Sam od dłuższego czasu jak tylko mogę to wspomagam biedne zwierzaki w schroniskach. No i sam też mam swojego psiaka stamtąd... już drugi, pierwszego brali jeszcze moi rodzice i żył 16 lat. Tamten jak i ten to kundelki. I zgadzam się z rekinho, że fantastyczni z Was ludzie. ♥

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 lip 2017, 10:22

Przydałaby się jakaś mapka/lista ludzi, u których można uzyskać jakąś pomoc związaną z psami bezpańskimi w poszczególnych regionach. Niedawno miałem akcję i ciężko było z uzyskaniem pomocy.

Tak to wyglądało z mojej strony:

W środę późnym wieczorem znalazłem psa potrąconego przez samochód na zjeździe z obwodnicy Garwolina i udzieliłem mu pierwszej pomocy. Przede mną obok niego przejechało 4-5 samochodów, w tym sprawca. Nikt się nie zatrzymał, a pies leżał na środku drogi, z wyraźnie podniesioną głową. Gdybym go nie zabrał, to prawdopodobnie zostałby rozjechany.
Obdzwoniłem chyba wszystkich weterynarzy w pobliżu i objechałem całą okolicę w poszukiwaniu pomocy, ale niestety na marne. Weterynarz, który ma podpisaną umowę z miastem na tego typu przypadki, po kilku próbach dodzwonienia się do niego, wyłączył telefon. Z racji tego, że pora była późna (około 23), zdecydowaliśmy się zabrać go do domu naszej rodziny i przetrzymać go przez noc, by nazajutrz ponownie spróbować znaleźć jakąś pomoc. Pies nie był w stanie sam chodzić, bo miał zranione tylne łapy. Opatrzyłem go, dostał leki przeciwbólowe i jedzenie.

Z samego rana ponowna próba skontaktowania się z jakims weterynarzem, niestety bezskutecznie. Po kilku próbach do weta, który dzień wcześniej wyłączył tel, udało się dodzwonić. Pan sprytnie wybrnął z sytuacji pytając mnie, gdzie dokładnie znalazłem psa. Kluczowe okazało się określenie, ze na obwodnicy.. ponieważ pan weterynarz (a może bardziej weteryniarz) zabiera tylko zwierzęta z terenu miasta. A tak w ogóle, to pana weteryniarza nie ma na miejscu, jest w Warszawie i mi nie pomoże, bo, cytuję, "pan pewnie chce mnie obarczyć problemem?!". Zbywanie klienta level expert. Czuć było powołanie :)

Koniec końców, olałem temat i zabraliśmy psa do Warszawy do kliniki "Sfora" (po drodze zaliczając fundację, która nas tam skierowała), którą bardzo polecam za podejście do tematu. W pełni profesjonalna obsługa, piesek uzyskał natychmiastową pomoc. Niestety sam nie byłem w stanie zaopiekować się nim na stałe i zmuszony byłem go tam zostawić, ale lepiej, że trafi do schroniska, niż miałby zdechnąć z bólu gdzieś na drodze.

Panu weteryniarzowi załatwiłem opinie:
https://www.google.pl/search?q=maszkiew ... 661af0fc,1,

Właściciel psa się nie odnalazł, bo dałem info ze zdjęciami psa do dwóch największych lokalnych portali.

PS. Tak, ludzie to kurwy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”