Czy Lance Armstrong powróci?

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Czy Lance Armstrong powróci?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2005, 17:29

Lance Armstrong w wypowiedzi dla amerykańskiej prasy, nie wykluczył swojego powrotu do kolarskiego peletonu by po raz ósmy zwyciężyć w Tour de France.

Informując o swoich zaręczynach z Sheryl Crow, zapytany czy po wiosennym ślubie, mógłby nastąpić letni Tour, Armstrong odpowiedział: Myślę o tym. Byłby to najlepszy sposób by ich wkurzyć (Francuzów).

Blisko 34-letni emerytowany(?) zawodnik przyznał, że pomysł ten narodził się dwa tygodnie temu po artykule l'Equipe, oskarżającym go o stosowanie EPO podczas Tour de France w 1999 roku.

Zapytany jak poważnie myśli o powrocie na trasy lipcowego wyścigu odpowiedział: Ćwiczę każdego dnia.

Dyrektor sportowy Discovery Channel, Johan Bruyneel, podtrzymał spekulacje na temat powrotu Armstronga: Tak, cytaty z Armstronga, są prawdziwe - powiedział reporterowi Cyclingnews. Wiesz, mieliśmy po Tourze w Nicei pożegnalne spotkania, po których Lance powrócił do Stanów i kilka tygodni odpoczywał. Po trzech tygodniach zadzwonił do mnie i powiedział 'wróciłem na rower. jestem znudzony i brak mi treningów, jeżdżę'.

Belg podkreślił: Nie wykluczam powrotu Lance'a w 2006 roku, ale niczego nie mogę potwierdzić dopóki z nim nie porozmawiam. To nie jest niemożliwe.
No bylaby to wielka rzecz!!! Widac ciagnie wilka do lasu!!!
Sentyment do kolarstwa pozostanie mu do konca zycia!!!
Jego powrot bylby prawdziwym psztyczkiem w nos dla gazaty L'Equipe.
Zal mi tylko tych spragnionych triumfu w TdF (Ulricha, Wina itp) bo juz pewnie mysleli o tym ze bez Amstronga bedzie latwiej a tu moze byc suprise!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 wrz 2005, 19:47

Mysle ze to jest tylko mala prowokacja. Jest wielu ludzi na swiecie co sa w stanie zrobic wszystko zeby tylko Amstrong pojawil sie na przyszlorocznym Tour i przegral. Jest on niepokonany, tzn. nikt nie mial z nim szans i dlatwgo wielu Francuzow jest na niego wscieklych. Czy Lance bral srodki dopingujace? Nie, a nawet gdyby bral to i tak to nie ma wiekszego znaczenia dlatego ze nie wykryto mu tego w swoim odpowiednim czasie.
On juz nie powroci napewno bo to nie mialoby zadnego sensu dla niego. Nawet gdyby powrocil to nie jest juz tym samym Amstrongiem co pare lat temu i jest mozliwe ze nie wygralby przyszlego Tour. Ja zawsze go podziwialem za to co zrobil i jemu tez to powinno wystarczyc. Im dluzej bedzie mowil ze nie bral niczego tym wiecej beda go o to oskarzac. Powinien dac juz sobie z tym spokoj, tak samo jak zazdrosne L'Equipe.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2005, 19:54

Tez tak mysle, chodz ziarenko prawdy pewnie w tym jest !
A jakby naprawde powrocilby to mysle ze dobrze by sie przygotowal przeciez on zawsze perfekcyjnie to robil, mial jeden i tylko jeden docelowy punkt i wtedy tez mial najwyzsza forme

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2005, 19:55

Tez tak mysle, chodz ziarenko prawdy pewnie w tym jest !
A jakby naprawde powrocilby to mysle ze dobrze by sie przygotowal przeciez on zawsze perfekcyjnie to robil, mial jeden i tylko jeden docelowy punkt i wtedy tez mial najwyzsza forme

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2005, 19:56

i po co on ma wracac :?:
zeby znow wygral, bo ma lepsze laboratorium, anizeli komisja antydopingowa :?:
przeciez to jest bezsensu :!:

Armstrong byl na dopingu (takie jest moje zdanie, i nie tylko zreszta)

pozdro

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 wrz 2005, 21:30

Armstrong byl na dopingu
Nawet gdyby byl to wykryto to w prubce z 1999 roku, tzn. w jego pierwszym zwyciezkim Tour. W innych nie wykryto i to oznacza tylko jedno. Nawet gdyby bral w pierwszym roku EPO to i tak nie liczac tego wygralby 6 Tour´ow bez zadnych srodkow i utrzymalby swoj rekord w ilosci wygranych wyscigow. Bral czy nie bral, to jest malo wazne. Jesli nie wykryto w odpowidnim czasie to znaczy ze nie bral, nawet gdyby wziol.

Przeczytajcie to.
ja nie mam zamaru tego komantowac, ale jesli to jest prawda to... :?
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2005, 13:48 przez snake, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2005, 21:53

Podzielam w pelni zdanie snake, nawet jesli to pokazal klase w pozostalych Tour'ach w ktorych byl klasa dla siebie a teraz nie ma to nich zadnych kontrowersji co do dopingu!!!

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 06 wrz 2005, 21:58

lance jestes wileki!!
napewno nie jechal na dopingu to je.... zabojady juz szukaj na niego haka na kazdym kroku ciekawe na kogo bede jechac za rok jak kto inny wygra ich TDF bo napewno nie bedzie to francuz.
watpie czy lance wroci mimo tej wypowiedzi. lepie juz nie wraca. wszyscy wiedza ze jest najlepszy i nikt nie moze sie z nim rownac.

wielcy mistrzowie odchodza w chwale jako niepokonani!!!!

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 13:40

cloner pisze:i po co on ma wracac
zeby znow wygral, bo ma lepsze laboratorium, anizeli komisja antydopingowa
przeciez to jest bezsensu

Armstrong byl na dopingu (takie jest moje zdanie, i nie tylko zreszta)
weź ty sie zastanów nad sobą:) :lol: musiałby być mutantem zeby wygrać 7 razy pod rząd TdF... i się bynajmniej troche ukrywac z jakimis tam Epo czy czyms.. a ani razu odmówił się poddania jakimkolwiek badaniom.. to chyba o czyms swiadczy... no, ale jesli jesteś fanem jakiegoś innego kolarza to wszystko wyjaśnia:)

pozdro :lol:

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 09 wrz 2005, 14:10

cloner pisze:Armstrong byl na dopingu (takie jest moje zdanie, i nie tylko zreszta)

Najlepiej najezdzac na kogos co duzo zrobil i sie na tym dorobil. Nie masz zadnych dowodow, wiec dopoki jakis sąd nie wyda prawomocnego wyroku, to pisanie ze byl na dopingu jest zwykla zawiscia.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 wrz 2005, 14:18

Slyszalem dzisiaj ze Lance powiedzial ze chce powrucic i ze moze to zrobic bo jest w dobrej formie, ale nie bedzie chcial juz jechac w Tour de France tylko w przyszlym Giro de Italia, albo Vuelta a Espana. Powidzial ze jesli wrocilby to nie chce jechac w Tour bo znowu ktos probowalby wywolac jakis skandal, albo oskarzyc go o doping. Powidzial tez ze jest jeszcze w dobrej formie i moze jezdziec na wysokim poziomie. Mysle ze to by bylo najlpesze co Lance muglby zrobic, czyli powrocic nie do Tour de France tylko wygrac swoje pierwsze Giro de Italia. Wiem, ze jesli sie zdecyduje to zrobic i przygotuje sie, to nikt nie bedzie mial z nim szans.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 09 wrz 2005, 15:48

Czy amstrong był na dopingu to trudno określić . Ale przeciez on miał raka . Nie wierze żę po takiej chorobie sędziowie nie patrzyli na jego testy z przymkniętymi oczami . Napewno brał jakieś lekii wzmacniające . Ale nic nie legalnego nie zostało mu udowodniione albo nie mówi się otym głośno . Gdzieś słyszałem że jakiś kolarz mówił ze jakby on mógł brać to co bierze Amstrongo to on tez TdF mógłby tyle razy wygrać. A Amstrong moim zdaniem ta TDF nie wróci moze na jakieś inne. bo przeciez on tylko zasłynoł dzięki TdF w innych wyścigach brał zadko udział ( po chorobie oczywiscie )

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 16:05

jesli Lance wróci to będzie nie fer w stosunku do kibiców:) pozatym styknie mu.. pomyslcie jaki ogromny byłby zawód gdyby przegrał.. wtedy by jechali po nim ze po co startował itp. itd... takze moim zdnaime źle by zrobił jakby wrócił..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 wrz 2005, 16:07

snake pisze:Nawet gdyby byl to wykryto to w prubce z 1999 roku, tzn. w jego pierwszym zwyciezkim Tour. W innych nie wykryto i to oznacza tylko jedno. Nawet gdyby bral w pierwszym roku EPO to i tak nie liczac tego wygralby 6 Tour´ow bez zadnych srodkow i utrzymalby swoj rekord w ilosci wygranych wyscigow. Bral czy nie bral, to jest malo wazne. Jesli nie wykryto w odpowidnim czasie to znaczy ze nie bral, nawet gdyby wziol.
to jest wlasnie 'uczciwe' myslenie :D
nawet gdyby bral, to bedzie Armstrong najlepszy :!:
co do tego artykulu ktory przytoczyles - on wszystko wyjasnia, mozna przejechac caly Tour de France na EPO i komisje tego nie wykryja :!:

Mazi pisze:weź ty sie zastanów nad sobą musiałby być mutantem zeby wygrać 7 razy pod rząd TdF... i się bynajmniej troche ukrywac z jakimis tam Epo czy czyms.. a ani razu odmówił się poddania jakimkolwiek badaniom.. to chyba o czyms swiadczy... no, ale jesli jesteś fanem jakiegoś innego kolarza to wszystko wyjaśnia:)
ja sie mam zastanowic :?: mnie sie wydaje, ze to cos z Toba jest nie tak :D
napisalem, ze takie jest moje zdanie, a Wy sie wszyscy napinacie :!:
zreszta przeczytales ten artykul w poscie Snake'a :?:

Scyzoryk pisze:Czy amstrong był na dopingu to trudno określić . Ale przeciez on miał raka . Nie wierze żę po takiej chorobie sędziowie nie patrzyli na jego testy z przymkniętymi oczami . Napewno brał jakieś lekii wzmacniające . Ale nic nie legalnego nie zostało mu udowodniione albo nie mówi się otym głośno
no dokladnie tak, trudno okreslic, ale wg mnie byl :!:
polemizowac nie bede, czekam na jakies badania ludzi uczonych :)
moze cos mu udowodnia ;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 16:11

a ja napisalem swoje i eot :lol: buhahahahD:

moze cos mu udowodnią.. widac twoje nastawienie.. zyjesz szansą ze mu chyba odbiora te 7 zwycięstw:D

EOT :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”