Lechia Gdańsk - dookoła klubu - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Lechia Gdańsk - dookoła klubu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 15 cze 2017, 11:09

Krasic raczej już do końca kariery zostanie w Gdańsku

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 11 wrz 2017, 14:13

W dzisiejszym meczu trener Nowak ma już do dyspozycji Patryka Lipskiego i Rafała Wolskiego , a przynajmniej uczestniczyli w ostatnich treningach z drużyną :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 wrz 2017, 16:16

Jednak nadal bez Peszkina i Haraslina. Sławczew wrócił z powrotem do Gdańska co też jest świetną wiadomością. Jest w tej drużynie jakość, ale coś nie współgra jak powinno. Liczę, że przerwa na Reprezentację pomogła poukładać tę drużynę. Mimo słabych wyników Mandziara wczoraj powiedział, że trener Nowak nie straci pracy i ma mocne stanowisko w Lechii

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 12 wrz 2017, 11:47

No i mamy co chcieliśmy, 3pkt wracają do Gdańska. "Pokazaliśmy charakter" powiedział po meczu Mato Milos , no i co by nie mówić ma racje . Brawo Panowie , teraz Jaga :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 wrz 2017, 16:12

Marco wczoraj mecz życia rozegrał. Zazwyczaj oprócz strzelania za dużo nie robi, a tutaj wziął na barki ciężar po czerwonej dla Sławczewa. Przetrzymywał, rozgrywał, bronił i miał udział przy obu bramkach. Oby więcej razy mu się chciało.

Nasz nowy nabytek Romario wczoraj oprócz bramki i dwóch sytuacji słabo. Praktycznie tracił każdą piłkę, którą dostał, ale potencjał jest. Minusem jest to, że parcie ma tylko do przodu, a w obronie leń, woli przejść obok niż zaatakować. Po pierwszej połowie byłem pewien, że mecz przegramy, ale Lechiści wyszli na drugą połowę tak zmotywowani i skupieni, że bramka wisiała w powietrzu. 3 końcu weszła, oby to był początek lepszych czasów dla Gdańska

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 12 wrz 2017, 19:17

Miejmy nadzieje że masz rację :D A co do Romario to rzeczywiście, gdyby nie bramka to w zasadzie nie było by o czym rozmawiać , no ale jednak strzelił. Czekamy na kolejne mecze i jeszcze lepsze występy każdego z naszych. Wierzymy :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 wrz 2017, 19:25

Optymizmem nie napawa jednak fakt, że Lechia ściągnęła Nalepę, a w obronie grają emeryci + bardzo przeciętny Augustyn. To może być pięta achillesowa, trzeba Vitorie doprowadzić do formy z drugiej części poprzedniego sezonu. W ataku jest bardzo ciekawy Olivera, mam nadzieję, że Romario jeszcze się rozpędzi i może coś z tego wyjdzie, Milo też pokazał, że w piłkę grać potrafi . Wolski dał również dużo jakości, trzeba tylko Krasicia posadzić na ławce, czekać na powrót Haraslina i Peszkina, a będzie można powalczyć

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 12 wrz 2017, 19:41

Ja akurat jestem z tych którzy chcą aby nasz trener pozostał na stanowisku i dalej prowadził zespół. Osobiście mu ufam i myślę że ma pomysł na drużynę nawet w tak ciężkim momencie.A więc tak jak mówisz , czekamy na Peszkina i Haraslina czyli dwa pewne punkty wnoszące jakość do gry. BTW z tego co widzę powoli temat "Lechia Gdańsk - dookoła klubu" staje się naszą prywatną rozmową :D 5 ! i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 wrz 2017, 19:54

Bo w końcu żeś GP wykopał :mrgreen: jak już Lechia będzie liderem to więcej osób tu zajrzy

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 12 wrz 2017, 21:16

Powróciłem na forum to i do tego wątku wypadało :D

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 15 wrz 2017, 12:21

Nowym zawodnikiem Lechii Gdańsk został 22-letni Jakub Arak. Co ciekawe to PZPN rozwiązał jego kontrakt z Ruchem oczywiście z winy klubu. Zobaczymy co z tego będzie, w każdym razie dołączył do swojego kolegi Patryka Lipskiego :D

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 16 wrz 2017, 21:39

Może i głupota ale.. zespół Baltica Cheerleaders ponownie zagości na meczu gdańskiej drużyny. Kibice bardzo chwalili występy tej o to grupy :D Może nawet bardziej niż grę podopiecznych trenera Nowaka 8)

Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 17 wrz 2017, 23:58

"Dzięki współpracy naszego klubu z mytaxi kibice Biało-Zielonych będą mogli otrzymać 50% zniżkę na przejazd na mecz z Jagiellonią na Stadion Energa Gdańsk lub powrót po spotkaniu ze stadionu. Zniżka obowiązuje 18 września 2017 przez cały dzień. Dodatkowo każda złotówka z każdego kursu wykonanego w poniedziałek z aplikacją mytaxi zostanie przekazana na rzecz poszkodowanych w niedawnej nawałnicy na Pomorzu." Takie info podała oficjalna strona Lechii :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 wrz 2017, 6:31

Ciekawe czy dzisiaj uda się utrzymać bilans ostatnich meczów z Jagiellonią, praktycznie wszystkie zwycięstwa czy u siebie czy na wyjeździe. Jedna i druga drużyna jest jednak w gorszej formie niż sezon temu więc ciężko przewidzieć jak się skończy. Trzeba odbudować twierdzę Gdańsk bo to wstyd żeby jeszcze nie zdobyć kompletu punktów na własnym stadionie...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 wrz 2017, 20:00

No i nadal bez kompletu w Gdańsku. Masakra, mówiłem, że piętą achillesową jest obrona i tu się nic nie zmienia. Augustyn mnie zaszokował strzelając bramkę po czym pokazał, że niepotrzebnie się martwiłem jego wzwyżką formy i sam wyrównał strzelając samobója. Nie wiem gdzie by była Lechia gdyby nie Paixao

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”