E-sport - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 30 lip 2017, 13:13

KennyS się zgodzę ale dla mnie to ten sam poziom. To co allu grał końcem i początkiem roku to był majstersztyk. Gusta i guściki [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 sie 2017, 15:41

Ruszył Dreamhack w Malmo. W swoim pierwszym meczu Virtusi dostali lanie od NaVi 16;4 na Inferno. NaVi już bez Guardiana a z wracającym Zeusem wyglądało bardzo dobrze, zamykało VP na pozycjach, gdzie Polacy nie mieli szans obronić się przed atakami z obu stron. Kuriozalna sytuacja była w ostatniej rundzie pierwszej połówki, kiedy w sytuacji 1v1 z flamie'em pasha pobiegł na B, podczas gdy paka zaplantowana była na A i w ten sposób Polacy przegrali rundę. Około 19 VP gra z Renegades o być albo nie być na tym turnieju.
Około 17;30 swoją przygodę z tym turniejem zaczyna G2, ich rywalem będzie EnVyUs.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 wrz 2017, 13:48

G2 w półfinale, początki meczu z SK ciężki, na Inferno 5 rund meczowych dla Brazylijczyków, ale Francuzi doprowadzili do dogrywki i wygrali ją 19:17. Na Mirage'u mimo słabego początku wygrana 16:11. Minus to pistoletówki, wszystkie przegrane. Pozytyw jest taki, że G2 świetnie potrafiło grać rudny na fullu.
KennyS wrócił zdaje się do dobrej formy, apeX świetnie strzelał na Inferno. Jest dorze, oby nie spieprzyć w 1x2.
Inne mecze ćwierćfinałowe to NiP - NaVi, Astralis-Gambit, North-Immortals.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 03 wrz 2017, 20:39

G2 :love:
Wreszcie! Prawie dwa lat czekania na wygraną w poważnym turnieju LAN i w końcu się udało. Jeszcze jako EnVyUs w listopadzie 2015 roku Francuzi wygrali DreamHacka w Rumunii i od tamtej pory aż do dziś obywało się bez większych sukcesów. Przez ten okres natrafiło się wiele gorszych chwil, odejście kio od zespołu, słabsza forma Happy'ego aż w końcu połączono siły z G2. Początki były trudne, masa słabych występów aż do dziś.
Wreszcie gra wyglądała tak jak należy, wyczekiwanie do ostatnich sekund po stronie atakującej okazało się świetną decyzją, tak samo jak granie ze słabszymi broniami na rundach eco/force rywala. I pomyśleć, że przed ćwierćfinałami spisałem ten turniej już na straty. KennyS wielka forma.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 lis 2017, 21:57

http://www.przegladsportowy.pl/magazyn- ... 13283.html
Jestem na nie, esportowcy mają swój świat i szczerze mówiąc to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zorganizować w tej dziedzinie własne mistrzostwa świata.
Jakby to miało wyglądać na IO, gdyby esport przeszedł? Jest część drużyn posiadająca w swoim składzie zawodników z jednego kraju (przykład Virtus.pro, Astralis, G2, SK Gaming), a są też takie, które mają mix narodowości (NaVi, FaZe, OpTic czy Gambit). Dopuszczamy tylko te zespoły, które mają w składzie jednolitą narodowość? Prestiż samych IO jest ogromny w większości dyscyplin, ale w CS'ie zabiłoby to emocje IMO, gdyby nagle okazało się, że w grupach SK zamiast meczu z Gambit czy Liquid zagra z takim AGO czy PRIDE. Eliminacje? Taka Australia zamiast swojego najsilniejszego teamu Renegades, w którego skład wchodzą oprócz Australijczyków Amerykanin i Kanadyjczyk musiałaby wystawić jakieś Dark Sided. Jak już organizować coś większego to myśleć nad czymś w stylu MŚ, a nie pchać się na IO. Swoją drogą taki 32-zespołowy turniej mógłby być bardzo ciekawy.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 lis 2017, 22:02

Tu nie ma o czym gadać, to nie powinno mieć miejsca. Po pierwsze w esporcie reprezentacje nie są czymś poważnym, nie mają prestiżu ani nic. No ale przede wszystkim - w jaką by grę mieli grać na IO? Przecież nie zrobią dwudziestu konkurencji dla dwudziestu najpopularniejszych gier. Zresztą dla samego rynku esportowego byłby to moim zdaniem strzał w stopę. Bo wtedy to byłoby pokazanie, że jesteśmy tylko jedną z wielu dyscyplin, nie unikatowym rynkiem(jak jest to teraz).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lis 2017, 22:53

Na chwilę obecną to coś "uprawia" mniej ludzi niż inne normalne sporty. Wchodząc na IO moglibyście pokazać się szerszej publice. Oby więc nigdy. Zostańcie niszowym wybrykiem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 lis 2017, 23:02

Niszowy wybryk? :mrgreen: Przypominam, że to są pierwsze kroki esportu tak naprawdę. No, ale cóż, jeśli przebicie oglądalności finałów NBA to tylko wybryk, to ja w sumie faktycznie wolałbym przy tym pozostać i patrzeć na rozwój bez IO. :ozob:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 lis 2017, 23:19

Carbon podał Ci pewną statystykę. To jest Twoim zdaniem wybryk, gdzie granie w grę ogląda więcej osób niż finały jednego z najbardziej rozpoznawalnych sportów świata. Nie będę już tu przytaczał innych dyscyplin sportowych jak narciarstwo, snooker itp.
Pokazanie się publice? Czemu nie. CS jest bardzo dynamiczny, potrafi zagwarantować świetne emocje w każdej rundzie, gdyby ktoś spojrzał na niego na chłodno, a nie przez stereotyp "ale jak to komputer na IO" to uwierz mi, że znalazłby się spory procent, któremu spodobałoby się to.
Kwestia tego jak na dołączenie esportu do IO reaguje środowisko. Ja akurat jestem na nie i tu podzielam Twoje zdanie, ale ten niszowy wybryk bije na głowę oglądalnością większość prawdziwych sportów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lis 2017, 23:30

Bo granie na PC jest prostsze. Bardziej dostępne dla każdego człowieka niż taki snooker czy tym bardziej narciarstwo. Dlatego małolaty, takie jak wy to oglądaja (co potwierdzają właśnie statystyki) i podziwiają innych, którzy są lepsi w grach, w których wy gracie słabo.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 lis 2017, 23:44

Mam jedno zasadnicze pytanie.
Skąd wiesz jak gram w CS'a? :lol2:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 26 lis 2017, 23:45

Oho, forumowy Janusz zawitał do tematu z esportem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 lis 2017, 23:51

cloner pisze:Bo granie na PC jest prostsze. Bardziej dostępne dla każdego człowieka niż taki snooker czy tym bardziej narciarstwo. Dlatego małolaty, takie jak wy to oglądaja (co potwierdzają właśnie statystyki) i podziwiają innych, którzy są lepsi w grach, w których wy gracie słabo.
Niż narciarstwo to na pewno, ale czy jest bardziej dostępne niż piłka nożna, koszykówka czy, nie wiem, pływanie? Mam do tego spore wątpliwości. Wystarczy spojrzeć, jaki sprzęt mają profesjonaliści, jakie łącza internetowe. To też ma swoją cenę, i to dużą.
Czy tylko małolaty oglądają esport? Zapewniam Cię, że robią to również starsi od Ciebie. :) Ba!, wielu graczy przerasta Cię wiekiem.
Argument o słabym graniu - well, mi tam na przykład pasuje bycie w TOP 5% europejskich graczy w takiego LoLa, nie płaczę z tego powodu. :P Tylko idąc tym tokiem rozumowania, to trzeba by zniechęcać całą społeczność do uprawiania sportu - no bo w końcu są za słabi na profesjonalne granie, cnie?

Aha, granie na PC jest proste? Argument na poziomie "ehh, praca programisty to żadna praca, ino na tym komputerze klika coś!"

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lis 2017, 23:59

HMK pisze: Mam jedno zasadnicze pytanie.
To w której lidze tego profesjonalnego sportu grasz?

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 lis 2017, 0:17

cloner pisze:
HMK pisze: Mam jedno zasadnicze pytanie.
To w której lidze tego profesjonalnego sportu grasz?
Czyli Twoim zdaniem, żeby być dobrym w jakąś grę to koniecznie trzeba grać w jakiejś lidze? Mam kumpla, która wymiata w nogę na pozycji ŚPO, a nigdy nie grał w żadnym klubie/lidze poza pojedynczymi turniejami. On też jest słaby tylko dlatego, że nie gra w żadnej lidze?
Wystarczy mi to, że miałem Globala (najwyższą dostępną w grze rangę). Uwierz mi, że chętnie spróbowałbym swoich sił w jakiejś profesjonalnej drużynie, ale mam pewien problem, mieszkam na wsi i miewam nieraz problemy z internetem. Drugi problem to samo dostanie się tam, IZAK (taki streamer) zbierał rok temu drużynę na turniej w Szwecji, spośród setek lub tysięcy osób wybrał czterech graczy. Tak że jak widzisz wcale nie jest tak łatwo zrobić karierę w tej branży. Trzeba mieć naprawdę wyjątkowy talent lub trochę szczęścia, żeby wybić się jako streamer/YouTuber a wtedy droga do otwarcia własnej drużyny bardzo krótka. Wszystko to sprowadza się jednak do bardzo dobrego sprzętu, o którym pisał Carbon. Jest różnica grania na 200 FPSach, a na 30-50 W moim przypadku grania z AWP czas reakcji jest bardzo krótki i albo trafiasz ty albo ciebie zabijają. FPSy często odgrywają kluczową rolę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”