Eliminacje MS 2018 Rosja - Strona 33

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kogo wolimy na MŚ

Argentynę
5
36%
Peru
9
64%
glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 100

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 01 gru 2017, 18:27

Dodałbym Sakho i jeszcze trenera z Senegalu Cisse. A w Japonii Kawashima, Sakai, Yoshida, Nagatomo, Honda, Kagawa, Okazaki do tego ten trener Halilhodzic którego Algieria 4 lata temu zrobiła bardzo dobre wrażenie. Kolumbia - Ospina, Sanchez, Zapata, Murillo, Falcao, James czy Cuadrado i Pekerman. Każdy z trenerów grał już na MŚ, z wyjątkiem Cisse bo ten jako piłkarz. To nie sa nieznane noname'y, tak gadając skończymy jak w 2006 roku bo też był egzotyczny Ekwador i Kostaryka.

up: Tak jak gwiazda PL Mane będzie kręcił naszymi lajtowo

bagietinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagietinho » 01 gru 2017, 18:30

Witam,
Mam takie pytanie a mianowicie czy mozliwe jest kupienie biletow juz teraz w inny sposob niz poprzez strone FIFA? Poniewaz istnieje mozliwosc ich kupna poprzez strone viagogo.pl i nie wiem czy jest to wiarygodny portal, z gory dziekuje za odpowiedz

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 gru 2017, 18:38

cloner pisze: Znam tylko tego z Napoli, ale poza warunkami fizycznymi chłop nie ma nic. Wolny bardzo, Grosik czy Błaszczu go będą kręcić lajtowo.
mało kto się tak obnosi brakiem wiedzy i byciem z tego dumnym jak cloner.

W Napoli to Koulibaly gra na srodku obrony z nim to będzie Lewandowski walczył a Grosik i Błaszczu z bocznymi obrońcami. Typ jest na celowniku Chelsea, Barcy, ale nie ma nic. Typ ma najwiecej podań w Napoli razem z Jorginho. http://www.squawka.com/players/kalidou- ... 4#accuracy mówi samo za siebie.

poza warunkami fizycznymi nie ma nic.. jasne. top 3 stoperów we włoszech lekko
Mane to noname... Kouate, Gueye dobrze grają w Anglii, Niang cos tam potrafi, Sabaly jeden z lepszych prawych obrońców w lidze francuskiej, Keita Balde...
cloner pisze: O Kolumbii nie wiem nic, chyba poza Falcao, Murillo i Jamesem nikogo nie znam
ktoś tu meczów własnej ekipy nie ogląda.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2017, 18:45 przez League, łącznie zmieniany 3 razy.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 100

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 01 gru 2017, 18:42

Ale Senegal to jeden z typowo afrykańskich zespołów, Maroko i Tunezja grają kolektyw i taktykę, z kolei taki Mane potrafi sam wygrać mecz w PL, nie wolno się ich bać ale lekceważyć wcale.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 gru 2017, 18:45

Diamen23 pisze: Skriniar coś za biały na Senegalczyka
Koulibaly bardzo się rozwinął pod okiem Sarriego. Oglądam Napoli regularnie to wiem co piszę :wink:
cloner pisze: Znam tylko tego z Napoli, ale poza warunkami fizycznymi chłop nie ma nic. Wolny bardzo, Grosik czy Błaszczu go będą kręcić lajtowo.
Poza warunkami fizycznymi znakomicie gra w powietrzu, odbiorze i bardzo przyzwoicie operuje piłką. Kto wie czy nie najlepszy obecnie stoper w Serie A.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 gru 2017, 19:41

Obrazek

Grupa A:
  1. Urugwaj
  2. Egipt
  3. Rosja
  4. Arabia Saudyjska
No, Rosja nie mogła lepiej wylosować chyba... Zacznijmy od końca. Arabia Saudyjska to zdecydowany outsider grupy i powinni wylecieć z turnieju bez punktu czy nawet gola. Nie sądzę też, by Rosja tu wyszła. Ciśnienie w kraju będzie wielkie. Z Urugwajem raczej nie mają szans, o ile Suarez nie będzie kontuzjowany czy coś. A Egipt? Dla mnie czarny koń turnieju. Jeśli tylko Salah nie będzie wyczerpany po sezonie, to zabiega rosyjskich drewnianych obrońców, którzy się nie popisywali podczas Pucharu Konfederacji.

Grupa B:
  1. Hiszpania
  2. Portugalia
  3. Iran
  4. Maroko
Ależ wojna w tej grupie będzie! Szkoda wielka, że pojedynek Portugalii z Hiszpanami dostaniemy już na samym początku, w ostatniej kolejce o pierwsze miejsce w grupie taki mecz miałby lepszy smaczek. No ale stawiam na Hiszpanię, Portugalczycy lubią mieć problemy już w fazie grupowej.

Grupa C:
  1. Francja
  2. Peru
  3. Dania
  4. Australia
Australii tu nie powinno być i dobrze nawet, że powinni skończyć z zerowym dorobkiem punktowym. Peru bez Guerrero będzie ciężko. Francja to faworyt bez dwóch zdań. Nie wiem, co o tych Duńczykach myśleć. Nie wygrali nawet grupy, w której zresztą i my byliśmy. Irlandię w drugim meczu roznieśli, ale znowu pierwszy bezbramkowo zremisowali. Dziwna drużyna i jakoś wyżej stawiam jednak Peru.

Grupa D:
  1. Argentyna
  2. Chorwacja
  3. Nigeria
  4. Islandia
Znowu Argentyna i Nigeria w jednej grupie! No ileż można! Argentyńczycy zawiedli kibiców w eliminacjach, ale do turnieju powinni się ogarnąć na dobre. Messi wie, że to jego ostatnia szansa na złoto. Musi tu poprowadzić drużynę, musi to wziąć na barki. Mecz z Chorwacją zapowiada się genialnie. Nigeria zaś powinna wygrać z Islandią, która pierwszy mecz gra z Argentyną właśnie i powinni tam zostać sprowadzeni do ziemi. Chociaż w sumie jak tak sobie myślę, to może i są szanse drużyny z Afryki na sprawienie niespodzianki i eliminację Chorwacji?..

Grupa E:
  1. Brazylia
  2. Szwajcaria
  3. Kostaryka
  4. Serbia
Jakże ja bym chciał, aby Kostaryka powtórzyła piękną historię sprzed czterech lat i wyszła z pierwszego miejsca(wtedy pokonali Włochów, Anglię i Urugwaj)! Ale na to się nie zapowiada. Brazylia to mój faworyt turnieju i teraz mała ciekawostka - jeśli oni i Niemcy wygrają swoje grupy, a potem wszystkie mecze po drodze, to... Tak, dobrze rozumujecie. 8) Finał Brazylia-Niemcy to byłby ogień, jak najbardziej bym tego chciał. Szwajcarzy ładnie pokazali się na EURO, typuję ich do drugiego miejsca, bo jednak żeby dwa razy Kostaryka tak ładnie zagrała? No chciałbym bardzo, ale wątpię...

Grupa F:
  1. Niemcy
  2. Meksyk
  3. Szwecja
  4. Korea Południowa
Meksyk to od kilkunastu lat stały bywalec 1/8 na Mistrzostwach Świata. Więc o ich wyjście z grupy się nie martwię. Wiadomo, że Niemcom się będzie ciężko postawić, Ci znów są faworytem turnieju. Mecz Szwecji z Koreą Południową zapowiada się... nudno. I raczej mało kogo obchodzi jak się skończy, bo poza tym to obie ekipy powinny być dostarczycielami punktów.

Grupa G:
  1. Anglia
  2. Belgia
  3. Panama
  4. Tunezja
Czyżby to był wreszcie turniej Anglii? Sterling błyszczy w City, Kane jest kolejny sezon w świetnej formie, Stones stał się murem obronnym w linii defensywnej City... No jak nie tu, to gdzie to ma zadziałać? Muszą tu wyjść z pierwszego miejsca, dostali najłatwiejsza grupę. Belgia jak to Belgia - super nazwiska ma i mogą namieszać, ale... No właśnie, pamiętam ich występ sprzed czterech lat. Niby doszli do ćwierćfinału, ale chyba każdy wie, że nie były to przekonujące spotkania. W eliminacjach mieli zdecydowanie z górki, nie musieli się nawet starać, by wygrać grupę. Ciekawa bitwa się zapowiada o pierwsze miejsce, stawiam na Anglików! Panama jest kopciuszkiem tej grupy, sam awans(pierwszy w historii!) na Mundial to już jest coś. Tunezji kilka dobrych lat nie było, ale nie najlepiej kojarzą mi się te ekipy z północnej Afryki. Niech więc Panama zajmie trzecie miejsce i temu będę kibicował!

Grupa H:
  1. Kolumbia
  2. Senegal
  3. Polska
  4. Japonia
Jestem zachwycony tym losowaniem. Niemal wszyscy stwierdzili, że no nie jest najgorzej, ale nie ma co lekceważyć. Więc teraz jak nie wyjdziemy, to będzie można śmiało powiedzieć, że przeceniamy naszą reprezentację. Kolumbia to Kolumbia, trzecie miejsce Copa America 2015. Eliminacje może nie wyszły im doskonale, ale na turniej powinni być gotowi do walki o najwyższe cele, choć półfinał w ich wypadku to powinien być max(to wciąż świetny wynik). Śmieszy mnie niedocenianie Senegalu. Mają masę nazwisk na najwyższym poziomie. Bałem się o spotkanie Salaha, ale Mane równie dobrze zabiega naszych obrońców. Z przodu wyglądają świetnie, jak trener ogarnie, że Lewandowskiego trzeba kryć podwójnie, to mogą nas zabiegać. A Japonia są po prostu bardzo doświadczeni, z grupy nie powinni wyjść, ale z nimi gra będzie ciężka. Widziałem ich w meczu towarzyskim z Brazylią i o ile wynik był wiadomy, o tyle Japończycy z tyłu nie wyglądają aż tak tragicznie. Według mnie nie wyjdziemy z grupy, obym się mylił.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 gru 2017, 19:44

Polska będzie miała spory problem zeby wysjc z grupy. Kolumbia na pewno wyjdzie z pierwszego miejsca.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 gru 2017, 19:48

Swoją drogą czemu mnie nie dziwi, że Ruscy wylosowali tak łatwą grupę? :think:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 gru 2017, 20:00

Ja na losowaniu byłem u rodziców i jak została Korea i Japonia na koniec to powiedziałem, że jeśli Japonia to mamy szansę na trzecie miejsce. W odpowiedzi od ojca dostałem "przecież dalej wchodzą dwie drużyny". No właśnie ;)

Szybki Senegal, techniczna Kolumbia i twarda taktycznie Japonia. Nie jest to na pewno grupa marzeń, ale każdy mecz rozgrywamy bez rewanżu więc wszystko jest możliwe. Wierzę w naszych naszych, ale będzie ciężko i to każdy dobrze wie. Być może wzniosą się na wyżyny swoich umiejętności jak Pazdan na Euro i będziemy przecierać oczy. Tego wszystkim życzę

P..s. Ubek, wiedziałem kiedy losowanie, ale nie wiedziałem o której godzinie więc sobie dwa dni wcześniej spojrzałem żeby nie przeoczyć :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 gru 2017, 20:29

Mistrz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 gru 2017, 22:24

XD

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 gru 2017, 22:30

Salas11 pisze: Swoją drogą czemu mnie nie dziwi, że Ruscy wylosowali tak łatwą grupę? :think:
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 gru 2017, 22:34

Lewandowski, Grosicki, można śmiało stwierdzić, że nie wyjdziemy z grupy

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 gru 2017, 22:37

Zrobi się gorąco, jak Lewy złapie kontuzję, Grosik utrzyma obecną formę, czyli będzie klepał ogony, a o reszcie nie ma co wspominać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 gru 2017, 23:19

Jeszcze Krychowiak stracił miejsce w skladzie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”