Post Wyświetl pojedynczy post autor: molnarKowalski » 30 gru 2017, 8:28
molnarKowalski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 gru 2017, 9:34
sci
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: molnarKowalski » 30 gru 2017, 11:33
Oczywiscie ze tak,gdyz w lubelskiem brakuje silnej druzyny takiej grajacej w ekstraklasie.Co prawda do niedawna byl to Gornik Leczna,ale umowmy sie Leczna to byla druzyna najwyzej walczaca o utrzymanie.Z racji ze najsilniejszy klub grajacy o mistrzostwo na tym terenie jest w poblizu Warszawy,wiec wybor byl oczywisty,ze wybiora Legie do kibicowania.Ciekawostke stanowi Chelm,mimo iz tam sa kibice miejscowej Chelmianki to istnieje w Chelm solidny klub kibica RTS Widzew tzw. widzewiacy z dalekiego wschodu.Natomiast Widzew generalnie w woj. lubelskim jest mocno nielubiany.W Lublinie tez Legia jest nielubiana,tak samo w Lecznej,a nawet w odleglejszym Zamosciu
molnarKowalski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 gru 2017, 13:01
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: molnarKowalski » 30 gru 2017, 13:08
Kiedys jechalem przez Czestochowe,ale nigdzie nie napotkalem napisy slawiace RTS Widzew.Natomiast napisow slawiacych Rakow bylo bardzo duzo i zastanawia mnie w jakiej dzielnicy siedzi tam ten Widzew?futbolowa pisze: Jeżeli chodzi o Częstochowę, to przez lata mieliśmy tutaj też solidną armię fanów Widzewa. Chciałabym powiedzieć, że to było niedawno, bo tak myślę o tamtych czasach, ale lata '90 były 20 lat temuW tamtych czasach fani Widzewa mieli koalicję z kibicami AZSu i Włókniarza, dzięki czemu powstał konflikt AZS/RTS/CKM vs Raków. Jeszcze parę lat później Raków jakoś dogadał się z Włókniarzem, ale trwało to tylko "chwilę" i od tamtej pory można mówić o tym, że w Częstochowie tylko Raków
molnarKowalski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 gru 2017, 13:13
Tak jak wspomniałam - "mieliśmy" tutaj Widzew, teraz to już nie widać. Ale dzielnicę Północ mieli wtedy mocno zdominowaną.

futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 gru 2017, 14:48
Widzew jest wszędziefutbolowa pisze:Jeżeli chodzi o Częstochowę, to przez lata mieliśmy tutaj też solidną armię fanów Widzewa. Chciałabym powiedzieć, że to było niedawno, bo tak myślę o tamtych czasach, ale lata '90 były 20 lat temuW tamtych czasach fani Widzewa mieli koalicję z kibicami AZSu i Włókniarza, dzięki czemu powstał konflikt AZS/RTS/CKM vs Raków. Jeszcze parę lat później Raków jakoś dogadał się z Włókniarzem, ale trwało to tylko "chwilę" i od tamtej pory można mówić o tym, że w Częstochowie tylko Raków
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: molnarKowalski » 30 gru 2017, 16:24
molnarKowalski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ojjkyczq » 30 lip 2020, 2:15
ojjkyczq
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio