Góry

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Góry

Post autor: Carbon » 26 sty 2018, 19:14

ryba_82 pisze:
Carbon pisze: W takim razie poproszę od rządu Polski milion złotych. Suma summarum to i tak z Waszych pieniędzy nie dołożycie do tej akcji, a jeśli już nawet, to są to bardzo małe pieniądze biorąc pod uwagę, ile podatku odprowadziliście.
Na ratowanie ludzkiego życia pieniędzy z moich podatków mi nie żal, ale dla szczeniaka który jest oburzony iż państwo chce pomóc Polakowi który prawdopodobnie bez tej pomocy umrze na wycieczkę do Stanów czy Meksyku już by mi było szkoda.
Ehh. Ja nie jestem oburzony, że Polska chce mu pomóc. Jestem oburzony, bo:
  • pomoc pójdzie z podatków ludzi, którzy niekoniecznie chcieli na to przeznaczyć te pieniądze;
  • robi się z nich nie wiadomo kogo, choć są to bezmyślni ludzie, którzy pchają się tam, gdzie nie powinni;
  • mają ciche przyzwolenie na organizowanie swojego hobby i wiedzą, że jak coś nie wyjdzie, to i tak nie zapłacą;
  • znają ryzyko, a nie potrafią się na to przygotować i dopiero w ostatniej chwili jest panika i "o jejku, ratujta ich tam";
  • jak ktoś chce się wtaczać na ośmiotysięczniki, to powinien sobie to PRYWATNIE zorganizować;
  • nie muszą opłacić sobie nawet podstawowych składek/ubezpieczeń, by to robić. Przykład z OC już tu podawałem.
Tak na szybko napisałem. I OK, pomóżmy mu tak, jak to możliwe. Ale przy okazji potem obciążmy go kosztami i nie róbmy z niego żadnego bohatera, a przedstawmy, jak bezmyślnie próbował porwać się na takie przedsięwzięcie. O ile przeżyje.
ryba_82 pisze:
czarny samael pisze: Wiesz, ale o każdej rzeczy można tak podawać.
Tylko że gość o którym mówimy odprowadza mikroskopijne podatki nawet w porównaniu do zwykłego robotnika który ma 2tys. wypłaty na miesiąc. Ten robotnik już mógłby zabierać głos w tej sprawie, ale nie dzieciak który jest na utrzymaniu rodziców.
Ale bzdura. W takim razie jakiś milioner może napisać, że Ty też gówno masz do gadania, bo w porównaniu z nim to mało co odprowadzasz. Ładnie dzielisz społeczeństwo na kasty, nieźle.

Wróć do „Inne sporty”