Klasyka LM: Juventus - Real - Strona 42

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Klasyka LM: Juventus - Real

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 kwie 2018, 22:44

juve mialo momenty niezlej gry, ale z taka skutecznoscia to na ryby nie real, hiszpany brutlanie wypunktowaly i tak na dobra sprawe trojka to najnizszy wymiar kary. bycie napastnikiem w takim realu to czysta przyjemnosc, krystyn mecz w mecz ma wylozone z piec, szesc pilek, wiec nic dziwnego, ze strzela jak szalony, bo akurat wykonczenie to jedyna rzecz, ktora ma najlepsza na swiecie. real wyglada mocarnie, bardzo korzystaja na przejebanej lidze i graniu rezerwami w weekendy przed liga mistrzow, przez co podstawowi gracze sa wypoczeci i glodni gry. ze juve podskoczy to sie specjalnie nie napalalem, ale city czy bayern juz przy pomyslnych wiatrach moga

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 03 kwie 2018, 22:50

moody90 pisze: bo akurat wykonczenie to jedyna rzecz, ktora ma najlepsza na swiecie
Imo najlepsze również ma ustawianie się/odnajdywanie się w polu karnym. Ruch bez piłki to u niego top1 na globie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 kwie 2018, 22:53

chodzilo mi o gre z pilka przy nodze, ale to fakt, na yt sa analizy jego gry bez pilki i rzeczywiscie nieprzypadkowo dochodzi do tak duzej ilosci sytuacji, umie zgubic krycie jak malo kto

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 03 kwie 2018, 22:55

Jakby to nie brzmiało, Juventus miał trochę pecha, bo do 0-2 to było wyrównane spotkanie, gdzie decydująca była szybko strzelona bramka na samym starcie meczu. Po genialnej bramce Ronaldo posypała się gra Turynu i sportowo, i mentalnie, ale po takim golu (jeden z najlepszych w historii Ligi Mistrzów?) na 0-2 u siebie posypałby się pewnie każdy. Miałem nawet pewne pretensje, że Real cofnął się za głęboko, ale to jest zbyt doświadczona drużyna żeby pozwolić sobie w ten sam sposób co np. Tottenham na oddanie inicjatywy. Szkoda, że nie udało się wsadzić coś więcej - miły znak, że Zidane w końcu odzyskał trzeźwość taktyczną i gdy gra na początku drugiej połowy się nie układała, szybko zmienił Benzemę i ''rozszerzył'' grę po wprowadzeniu Vasqueza. Oczywiście błędy Chielliniego/Buffona oraz zachowanie Dybali żenujące, ustawiły całkowicie dwumecz, ale też błąd Kielona nie miałby znaczenia gdyby nie niesamowita bramka Ronaldo. Dobry przykład jak mały margines błędu ma się na tym poziomie.

Juventus kadrowo nie może się równać z Realem i będzie miał cholernie trudno przeskoczyć na półkę Realu, Barcelony, City czy Bayernu - a to jest niezbędne do wygrania Ligi Mistrzów. Oczywiście Juventus jest w stanie w pojedynczym dwumeczu wyeliminować jeden z tych zespołów ale żeby wygrać Ligę Mistrzów trzeba z reguły wyeliminować co najmniej dwie takie ekipy a o to już cholernie ciężko gdy nie ma się piłkarza formatu CR. Taki obecnie jest futbol. Zdarzają się sezony jak 15/16 gdzie poziom jest niższy ale w tym roku w półfinałach będziemy mieć samych kozaków. Nie wiem kiedy ostatni raz mieliśmy takie półfinały, nie ma co uprzedzać ale cztery najlepsze drużyny w Europie mogą się spotkać. Bomba.

Real wrócił do formy z poprzedniego sezonu i to bardzo dobry prognostyk na przyszły sezon nawet jeżeli nie uda się wygrać Ligi Mistrzów - a szanse myślę wynoszą 25%. Zidane wyciągnął wiele wniosków po fatalnej pierwszej połowie sezonu i pozostaje mieć nadzieje że jest gotów pożegnać się z pewnym Francuzem.

Ronaldo pokazał dlaczego jest jednym z dwóch najlepszych piłkarzy w historii. :) 38 goli w 34 meczach w tym sezonie, niesamowicie nabił statystyki przez ostatnie dwa miesiące.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 kwie 2018, 22:59

Dobrze, bardzo dobrze, że udało się strzelić 3 bramki. W szczególności, że w rewanżu zabraknie Ramosa, a Nacho jest kontuzjowany.
Juventus mimo, że przegrywał już od pierwszych minut to według mnie do drugiej bramki nie grał gorzej od Realu. Może nawet bym się pokusił o stwierdzenie, że był nieznacznie lepszy. No ale na takim poziomie trzeba wykorzystywać to co się ma, bo jeden błąd (a dzisiaj dwa) może zniweczyć dobre wrażenie.
O ile przewrotka Ronaldo podcięła skrzydła przeciwnikom to głupota Dybali (oczywiście mówię o nurku, a nie faulu na Carvajalu) zamknęła mecz dla Juve. Może sobie przybić piątkę z Verrattim.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2018, 22:59

Nie rozumiem wsadzania City do czolowki. Jutro leca z Liverpoolem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 kwie 2018, 23:02

Dzień dobry.

Chciałbym z państwem porozmawiać na temat goli strzelonych przez Ronaldo. Nie rozumiem kompletnie jego fenomenu, dla mnie jest to piłkarze przereklamowany, 90% goli to czysty fart.
Przeanalizujmy pierwszy gol.

No proszę spojrzeć, całą robotę wykonał Benzema, do tego fatalna defensywa Juventusu i - co myślę najistotniejsze - idiotyczne zachowanie stewarda, który szedł w stronę środka bramki. Dlaczego? Ronaldo na bank by tego nie strzelił w normalnych warunkach, gość celował w ten żółty punkt, jakim był steward. Nieszczęśliwie dla Juventusu pracownik ten wszedł w światło bramki i bach, tak padła bramka.
Na szczęście słyszałem, że steward ten dostał już wypowiedzenie i od jutra nie ma prawa wstępu na Allianz Stadium.
Obrazek

Druga bramka to już naprawdę przesada.

Dlaczego piłka znalazła się w siatce? Mamy tu dwa głównie czynniki, które od razu przychodzą na myśl chyba każdemu fanowi piłki nożnej. Przede wszystkim należy tu zwrócić uwagę na Vazqueza, do którego zagrana była piłka. Lucas to mądry zawodnik i przy dośrodkowaniu otworzył buzię do Ronaldo. To spowodowało panikę Portugalczyka, który wykonał dziwny ruch, który - o dziwo - okazał się skutecznym strzałem. Nawet Cristiano nie wiedział jak celebrować, bo wiedział dokładnie, że fortunie zawdzięcza tę bramkę.
Obrazek

Drugi powód także nie jest błahy. Dziś w Turynie wiało z prędkością średnio 9km/h. Nawet nie wiem czy to sporo, czy nie, ale widać gołym okiem, że piłkę milimetrami zwiało. No i niestety na nogę Ronaldo właśnie...

Mam nadzieję, że tą analizą wystarczająco udowodniłem, że Ronaldo to farciarz i gole w 90% to strzelają mu koledzy, a nie on sam. Eh... Dodajmy do tego fakt, że Real póki co ma beznadziejnie łatwą drabinkę. PSG, Juventus... Kiedy wreszcie trafi na poważny zespół? Znając ich farta to w półfinale trafią na kogoś z dwójki Bayern/Sevilla... Szok, Perez pewnie tam podgrzewa kulki w UEFA.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2018, 23:04

Jeden z lepszych postów w tym roku :mrgreen: mam nadzieję, że Twój!

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2018, 23:05

Naprawde? :rotfl4:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2018, 23:06

ozob pisze: Naprawde? :rotfl4:
Na poprawę humoru? Jak najbardziej :mrgreen:

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 kwie 2018, 23:07

Dobrze pamietam, ze jeden z kibicow Realu chcial sie go pozbyc w letnim okienku? ;)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 kwie 2018, 23:10

Ale wiesz Carbon, że w życiu poza czernią i bielą jest jeszcze miliard odcieni szarości? :P Ronaldo to wielki piłkarz, bo odgrywa kluczową rolę w wielkich spotkaniach. I tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 03 kwie 2018, 23:13

Nie jeden bo wielu go do Chin opychalo :mrgreen: Nie wiem czy tutaj ale ogólnie ich wielu było. ..

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2018, 23:33

Zaryzykuje stwierdzenie, ze okres wielkiej przewagi gigantow z Hiszpani w Europie skonczy sie razem z karierami Ronaldo i Messiego.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 03 kwie 2018, 23:42

Warto dodać, że na meczu pojawili się dwaj znani Polacy.

Obrazek
Krzysztof Kowalewski w towarzystwie Florentino Pereza.

I Piotr Fronczewski udzielający wywiadu włoskiej odpowiedniczce Darii Kabały Malarz.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”