LM : Liverpool - Chelsea

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

LM : Liverpool - Chelsea

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 11:36

Bez watpienia szlagier 2 kolejki LM.
Powtórka z ostatniego 1/2 finału LM. Gdzie się nie obyło bez kontrowersji. [gol Garcii]
W pierwszej kolejce oba zespoły wygrały swoje mecze.
Liverpool na wyjeździe z Betisem 2:1, [w bardzo rezerwowym składzie]
Chelsea natomiast pokonała Anderlecht u siebie 1:0 [chyba ich ulubiony wynik]
Czy powtórzy się sytuacja z poprzedniej edycji ? Czy Liverpool będzie wygrywał w LM a nie w Premiership ? Czy da rade pokonać Chelsea? again ? przekonamy sie już niebawem

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 wrz 2005, 12:33

Szlagier jak to szlagier ale wydaje mi sie ze mecz bedzie strasznie nudny !!! Zawodnicy beda spelniac zalozenia taktycznie, bacznie uwazac na to zeby nie stracic bramki dlatego tez w tym pojedynku raczej nie bedziemy mogli liczyc na finezyjne zagrania czy gole, watpie zeby wogole jakies padly - jezeli juz to gora 1-2 bramki
Bedzie to football typowo wyspiarski (i nie ma sie czemu dziwic) wyrachowany i bardzo twardy, moje przeiwdywania co do wyniku to bezbramkowy remis lub skromna wygrana CHELSEA

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 wrz 2005, 13:05

Moim faworytem są The Blues. Mimo całej mojej sympatii do Beniteza życzę mu porażki, a dokładniej porażki Liverpoolowi (nie muszę chyba tłumaczyć czemu). Mecz napewno będzie ciekawy, jednak drużyna Mourinho to zespół piekielnie mocny, moim zdaniem za mocny dla Liverpoolu. Jednobramkowe zwycięstwa Chelsea to napewno nie przypadek. Jestem pewien, że gdyby była potrzeba Londyńczycy rozbiliby Anderlecht w drobny mak. Jest to oczywiscie moje, bardzo subiektywne zdanie, jednak uważam, że wcale nie jest przesadzone. Już teraz trudno o godnego rywala dla Chelsea w Premiership. Obawiam się, że za kilka lat piłkę zdominuja pieniadze rosyjskich miliarderów. Niemniej liczę na ciekawe spotkanie.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 wrz 2005, 13:24

uwazam ze bedzie remis ze wskazaniem na Liverpo'ol :!:
chelsea gra na wyjedzie wiec nie bedzie taka groźna, pozatym nie grają na początku sezonu porywająco. Natomisat Liverpool ma to do siebie ze potrafi rozgrywac bardzo dobre mecze w LM i jeszzce mają własną publiczność i w tym upatruje szase na kozystny wynik dla ekipy Beniteza :!:
stawiam 1-1 lub 2-1

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 wrz 2005, 13:33

Nie wiem czy akurat w tym przypadku wlasne boisko bedzie mialo az takie wazne znaczenie !!! jezeli mowisz ze Chelsea nie zaczela porywajaco to co powiesz o Liverpoolu w premier 1 bramka strzelona tylko!!!! chyba o czyms mowi, fakt ze w lm graja inaczej ale raczej z druzynami nie z Premiership
Ten akurat pojedynek liverpoolu bedzie podobny do jego meczy w premiership czyli bardzo nudny w jego wykonaniu
A poza tym bardzo nie lubie Liverpoolu i zycze Chelsea aby wygrala - i dla mnie remis ze wskazaniem na Chelsea - [patrze obiektywnie]
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2005, 13:36 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 24 wrz 2005, 13:35

Szlagier, nie szlagier ja mam przeczucie, ze bedzie to dosc nudne widowisko. I z przykroscia musze powiedziec, ze uwazam, iz zwyciestwo odniesie Chelsea. Ze skladem jaki w tym sezonie preferuje Rafa i taktyka, ktora nie przynosi oczekiwanych rezulatatow 4-5-1 mysle, ze nawet remis bedzie korzystnym rezultatem.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 wrz 2005, 13:36

czeher pisze:Nie wiem czy akurat w tym przypadku wlasne boisko bedzie mialo az takie wazne znaczenie !!! jezeli mowisz ze Chelsea nie zaczela porywajaco to co powiesz o Liverpoolu w premier 1 bramka strzelona tylko!!!! chyba o czyms mowi, fakt ze w lm graja inaczej ale raczej z druzynami nie z Premisrship
Ten akurat pojedynek liverpoolu bedzie podobny do jego meczy w premiership czyli bardzi nudny w jego wykonaniu
A poza tym bardzo nie lubie Liverpoolu i zycze zeby Chelsea wygrala - i dla mnie remis ze wskazaniem na Chelsea - [patrze obiektywnie]
zgadzam sie ze Liverpool zaczął gorzej niz chelsea ale pamietaj jak było w tamtym sezonie? Wlidze nic nie grali a zdobyli LM :!: dlatego nie moza porównywac rozgrywek krajowych z pucharami.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 wrz 2005, 13:43

luk1208 napisal:
zgadzam sie ze Liverpool zaczął gorzej niz chelsea ale pamietaj jak było w tamtym sezonie? Wlidze nic nie grali a zdobyli LM dlatego nie moza porównywac rozgrywek krajowych z pucharami.
wiem jak grali w ubieglym sezonie i dlatego jeszcze bardziej przez to ich nie lubie, gdyz to co grali to byl antyfootball - oporcz meczu z Milanem
a co do pojedynku w lm z Chelsea w ubieglym sezonie to byl niezbyt piekny, dla mnie blad sedziego ewidentny i tyle!!! a Liverpool gral glownie obrona np mecz z juve w obronie grala prawie cala 11liverpoolu!! !!!

Mona napisala:
Szlagier, nie szlagier ja mam przeczucie, ze bedzie to dosc nudne widowisko. I z przykroscia musze powiedziec, ze uwazam, iz zwyciestwo odniesie Chelsea. Ze skladem jaki w tym sezonie preferuje Rafa i taktyka, ktora nie przynosi oczekiwanych rezulatatow 4-5-1 mysle, ze nawet remis bedzie korzystnym rezultatem.
nic dodac nic ujac!!! w pelni sie z toba zgadzam!!!

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 24 wrz 2005, 13:51

czeher pisze: Mona napisala:
nic dodac nic ujac!!! w pelni sie z toba zgadzam!!!
No widzisz tylko jak sam mowisz nie lubisz LFC, a ze mna delikatnie mowac jest zupelnie inaczej. Tymbardziej, ze po meczu LM z Chelsea, LFC gra nastepny mecz z The Blues tyle, ze ligowy i dla mnie dwie porazki na Anfield bylyby czyms absolutnie nie do zaakceptowania.

Chociaz z drugiej strony moze moje obawy sa niesluszne bo przeciez jak w lidze strzelanie bramek dla Th Reds to rzecz nieslychanie trudna tak w LM wyglada to wszystko inaczej.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 24 wrz 2005, 14:01

Ja licze na Liverpool, chociaz jesli mialbym obstawiac to postawilbym na Chelsea. Mecze w Lidze Mistrzow to juz nie jest to samo co w lidze. Chelsea w lidze idzie jak burza i nie wiem kto jest w stanie ich zatrzymac. Liverpool w tym sezonie napewno nie obroni tytulu, ale napewno bedzie chcial wygrac w grupie z Chelsea. Czy bedzie to widowiskowy mecz? Napewno, nie mam zadnych watpliwosci, ale napewno nie bedzie to takie widowisko jak mozna by bylo sobie wymarzyc. Chcialbym zeby wygral Livrpool, ale stawiam na 2:1 dla Chelsea, chociaz ze najlepszy wynik to by byl 2:2.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 wrz 2005, 14:09

snake napewno takiego wyniku nie bedzie!!! Chelsea w tym sezonie jeszcze nie stracila gola - dlatego watpie zeby Liverpool cos strzeli(w szczegolnosci liverpool ktory ma problem z strzelaniem), tak samo patrzac na liverpool stracil tylko 1 bramke z betisem (nie biore pod uwage el lm) dlatego tez sadze ze mozemy spodziewac sie skromnego wyniku!!! 0:0 lub 0:1
uwazam ze nie powinnismy szukac analogi z poprzedniego sezonu gdyz kazdy sezon jest inny
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2005, 14:25 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2005, 14:13

Witam :)
Napisze krotko (nabijacze pisza krotkie i nonsensowne posty) :

bedzie 1-0 dla Chelsea :)

pozdro

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 wrz 2005, 16:14

Mecz jak mecz , nic nadzwyczajnego nie zobaczymy . Chyba ,że ze strony Chelsea , nie spodziewalbym sie nawet w najmniejszym stopniu bardzo emocjonującego widowiska , mecz moze i bedzie ciekawy , ale przyznam że lepiej by sie go oglądalo gdyby o czymś większym decydowal , może rewanż będzie kluczowym pojedynkiem do wyjscia z grupy jednej z druzyn , to bez wątpienia bedzie szlagier tamtej kolejki.
Mysle ze chelsea powinna sie uporac the reds , ewentualnie bedzie remis 8)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 24 wrz 2005, 16:44

Meczyk zapowiada się ciekawie niestety tylko się zapowiada . Chelsea jest faworytem , ale Liverpool nie jest bez szans . Stawiam 2:0 dla Chelsea .

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 25 wrz 2005, 14:24

Według mnie będzie remis, w końcu już nie raz było tak, że gdy grały dwie drużyny z tej samej ligi to na ogół mecz był nudny i kończył się właśnie remisem. Choć nie wykluczam zwycięstwa którejś z drużyn bo w takim spotkaniu wynik może być różny. Ten mecz raczej do wielkich widowisk nie będzie należał tym bardziej że to jest dopiero 2 kolejka i obydwie drużyny będą grały zachowawczo. Ostateczny wynik będzie moim zdaniem 1-1 :wink:

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”