LM : Liverpool - Chelsea - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2005, 15:06

Chciałbym, aby piłkarze mile mnie zaskoczyli i stworzyli ładne, efektowne widowisko, ale to raczej mało możliwe (aczkolwiek nie wykluczone). IMHO faworytem jest Chelsea mimo, że gra na wyjeździe. Liverpool może i tanio skóry nie sprzeda, ale jest conajmniej o klasę gorszą drużyną jak dla mnie (bez względu na to, że wygrał LM). Pewnie znowu będą grać piach a Chelsea zagra skutecznie i wygra. Dokładnego wyniku nie będe strzelał, ale jeżeli LIverpool nie zagra fatalnie to może uda im się przegrać tylko jedną bramką.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 25 wrz 2005, 15:25

Wygra Chelsea i głęboko w to wierze ale Liverpool jest drużyną nie obliczalną co udowodniła w tamtym sezonie w meczu m.in. z Milanem. The Blues zawsze ciężko się z nimi grało chociażby w półfinale LM zeszłego sezonu kiedy to po dość kontrowersyjnej bramce wygrali The Reds. Stawiam na wynik 1:0 dla Chelsea, lecz nie rezultat jest tu najważnieszy, ważne aby było piękne widowisko i tego od tych dwóch klubów oczekuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 wrz 2005, 16:29

Niggaz pisze:IMHO faworytem jest Chelsea mimo, że gra na wyjeździe. Liverpool może i tanio skóry nie sprzeda, ale jest conajmniej o klasę gorszą drużyną jak dla mnie (bez względu na to, że wygrał LM). Pewnie znowu będą grać piach a Chelsea zagra skutecznie i wygra
takie same wypowiedzi dało się słyszeć przed półfinałem.
Że l'pool gorszy a Cheslsea poradzi sobie bo jest lepsza i w ogóle silniejsza - ja myślę, że może być bardzo ciekawie. I nie koniecznie Chelsea wygra - stawiam na Liverpool :lol: [choć teraz nie ma Dudka ]

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 25 wrz 2005, 17:20

Chelsea jest na fali, Liverpool strasznie cieniuje. Ale nie przekreślałbym szans drużyny z Anfield. Ostatnio w spotkaniach pomiędzy tymi drużynami forma prezentowana w lidze nie miała większego wpływu na mecz. Wygrane były minimalne, padały przeważnie po groźnych kontrach. Dla mnie osobiście nie ma faworyta tego pojedynku. 14 bramek strzelonych i 1 stracona ze strony „The Blues” przedstawia siłę nie tylko ofensywną, ale p/w defensywną. Jak wiadomo Liverpool również gra defensywnie i możemy się spodziewać nudnego pojedynku. Chciałbym, aby to drużyna prowadzona przez Rafaela Beniteza wygrała spotkanie o „fotel” lidera grupy G, a wynik środowej batalii miał odzwierciedlenie w weekend w rozgrywkach ligowych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2005, 10:54

Najlepszy jest Mourinho przed meczem - i te jego wypowiedzi.

Mówi o meczach na Anfield :
"W kwietniu tam przegraliśmy, ale w styczniu wygraliśmy."
"Więc wiemy, że możemy tam wygrać, chociaż wiemy też, że możemy tam przegrać."

Cała wypowiedź Jose, dodał jeszcze, że to będzie wielki mecz i że cieszą go wielkie mecze bo jest dużo emocji. Myślę, że emocje będą - i gole też
:!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 wrz 2005, 10:59

To jak to jest mecz Liverpool - Chelsea we wtorek w LM a w sobote w Premiership :?: :twisted: Bo jak tak to w tym meczu bedzie grała taktyka ...

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 26 wrz 2005, 11:09

hmm... Liverpool nie jest napewno bez szans, gra u siebie... ale jeśli Chelsea zagra na swoim poziomie ligowym to nie da szansy Gerradowi i spółce... odważnie postawie heh, chce obejrzeć ładny mecz .... 3:1 dla Niebieskich :)

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 26 wrz 2005, 11:17

Moje zdanie jest podobne co do paru innych użytkowników forum, że w tym meczu będzie rządzić taktyka. Nie zdziwiłbym sie jakby wynik oscylował coś koło 0-0 1-1 bądz minimalnej wygranej 1-0 moooże 2-1. O wygranej może decydować jedna akcja np jak to było w meczu Arsenal - Chelsea wygranem przez The Blues 1-0...

Żelazny zmysł taktyczny Beniteza kontra Jose Mourinho ze swoją armia niebieskich zawodników chcących zrewanzować sie za poprzedni półfinał LM...będzie ciekawie.

Ja jednak licze na THE REDS !!!! moj 2-gi ulubiony klub. ;)

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”