NIEMCY - MŚ 2018 - Strona 2

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 13:00

Azerbejdżan też nie zagra. Ani Gnabry. Który jednak potrafił ze słabym przeciwnikiem wejść i strzelić hattricka. Sane grał dwukrotnie z Azerbejdżanem i wysmarował jedną asystę. Z nim w kadrze Niemcy dziwnie często przegrywają.

Może za ostro zareagowałem, ale to stwierdzenie o komizmie było zbędne, zaś pisanie, że Sane jest najlepszym ofensywnym piłkarzem Niemiec i wyciąganie z tego wniosków w stronę Joachima Lowa dziwne. Bo porównujesz Sane nie z Gnabrym, ale Mullerem, Wernerem, Ozilem, Draxlerem czy Reusem. O Reusie zapomniałem aż :D

Wiec dlaczego nie skupisz się na porównaniu Sane z Wernerem dla przykładu? Lub Mullerem i Ozilem? Według Ciebie od nich też jest lepszy. Dalej. Wyjaśnij w czym jest lepszy Sane w kadrze Niemiec od tej trójki. Tak w kwestii tego, czyje rozumowanie jest patykiem po wodzie pisane. Poczekam.

Tylko pamiętaj, porównaj Sane z Mullerem, Ozilem i Wernerem, nie z Petersenem lub Uthem.

P.S.
Brandt punktował nie tylko z San Marino.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 04 cze 2018, 13:02

Jesli chodzi o pilke klubowa to Sane jest w tym momencie lepszym od kazdego z wymienionych Reus,Muller ,Werner czy Draxler. Widocznie Loew ma inna koncepcje na ten turniej i sie okaze czy sluszna.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 13:13

Nie można tego porównać, gdyż nie grają w tych samych ligach. Poza Ozilem. Mówimy o reprezentacji. Tam Sane jest za całą resztą powołanych, a także za niektórymi niepowołanymi. A już na pewno nie jest lepszy od Mullera czy Ozila. Od piłkarzy, którzy na najwyższym szczeblu piłkarskim sprawdzali się wielokrotnie. Sane nie sprawdził się ani w kadrze ani w LM, sprawdził się tylko w lidze. A za konkurencję ma piłkarzy punktujących w kadrze dziesiątki razy więcej od niego, z ogromnym doświadczeniem i sukcesami. Ma takiego Mullera, który strzela 5 bramek co mundial, był ichnim królem strzelców, mistrzem świata, zdobywcą Pucharu Mistrzów i który nakręca grę ofensywy tworząc ciągle przestrzeń. Ozila, który dogrywa idealne piłki z każdej pozycji, niekonwencjonalne i zaskakujące, który zdażył wbić 40 asyst w kadrze i nie schodzi poniżej swojego poziomu. Wernera, który wszedł w kadrę i więcej strzela oraz asystuje niż gra.

Pieniądze nie grają. Co z tego, że Sane jest wart ten pierdyliard funtów. Zawodzi na szczeblu reprezentacyjnym. Zawodzi na szczeblu europejskim, nic w pucharach wielkiego nie pokazał. Nie zawodzi na szczeblu ligowym, a takich piłkarzy jest sporo.

Co do szczebla ligowego. Muller ma taki sam dorobek jak Sane a grał mniej spotkań. Werner grał też mniej a ma podobną ilość punktów i ciągnął przeciętny zespół, nie mistrza demolującego wszystkich, do przodu. To już jednak inny temat, ale i stwierdzenie o "najlepszości" Sane w piłce klubowej też łatwo podważyć. To temat reprezentacji i powołań do niej, nie zakupów Lowa do klubu.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 cze 2018, 13:15

Trochę rasizm, nie? Na trzech murzynów, dwóch zostało wykopanych.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 04 cze 2018, 13:16

TO ze kiedys sie sprawdzili nie oznacza ze w przyszlosci dalej beda sie wyrozniac.

Nikt nie uwaza ze Sane powinien jechac kosztem Ozila czy Mullera tylko np Brandta .

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 13:22

Odstawmy na bok gwiazdy jak Muller czy Ozil, których pozycja w świecie piłki nożnej jest niepodważalna, a do której Sane na razie aspiruje bez innych sukcesów niż ligowe. Weźmy Wernera i jego grę w kadrze. Zagrał tam 13 spotkań, Sane 11 czy 12. Więc dostali tyle samo szans.

Sane - asysta z Azerbejdżanem. Niemcy wygrali z nim w składzie zaledwie 5 spotkań, tyle samo, 5 przegrali. Z Anglią, dwa razy z Azerbejdżanem, z Irlandią Północną i Węgrami.

Werner - dwie bramki z Kamerunem, bramka i asysta z Meksykiem, asysta z Chile, bramka z Czechami, dwie bramki z Norwegią, bramka z Francją. Niemcy wygrali z nim w składzie 8 razy - z Anglią, San Marino, Australią, Kamerunem, Meksykiem, Chile, Czechami, Norwegią. Przegrali 2 razy.

Takie króciutkie zestawienie Sane nie z największymi gwiazdami kadry, ale z wchodzącym do niej piłkarzem. Który już coś z kadrą osiągnał, poprowadził ją jako najlepszy piłkarz zespołu do wygrania Pucharu Konfederacji.

Jeszcze piłka klubowa. Sane w LM - 2 asysty, a gra w City. Werner w LM - 3 bramki, a gra w Lipsku. Plus 6 bramek i asyst w LE. Szach i mat.
A ja poczekam na wyjaśnienie twierdzenia, że Sane to piłkarz lepszy od Mullera i Ozila.
Nikt nie uwaza ze Sane powinien jechac kosztem Ozila czy Mullera tylko np Brandta .
Sickstick uważa, że Sane jest od nich lepszy więc powinien jechać nawet ich kosztem, co logiczne.
TO ze kiedys sie sprawdzili nie oznacza ze w przyszlosci dalej beda sie wyrozniac.
Kiedyś? Muller jest najlepszym strzelcem kadry nadal. Powyżej masz zestawienie z Wernerem, piłkarzem, który do kadry wchodzi w tym samym okresie, co Sane.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2018, 13:26 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 13:25

Azerbeidżan 10 pkt, 10-19 w bramkach (czyli tracili średnio mniej niż 2 gole na mecz)
San Marino 0 pkt, 2-51 w bramkach (czyli tracili średnio ponad 5 goli na mecz)
Gratuluję porównania :lol2:

Ozil 5 goli 14 asyst w tym sezonie - jego oglądam tydzień w tydzień od 3 lat, więc poza fatalnymi statystykami powinna ci wystarczyć moja opinia na jego temat.
Muller 15 goli 18 asyst - z całej trójki gra najbliżej bramki rywala, bezużyteczny na skrzydle co pokazał tegoroczny dwumecz z Realem.
Sane 14 goli 19 asyst.

Myślę że na podstawie mijającego sezonu można spokojnie taką tezę wysnuć, że Sane jest od tej dwójki lepszy ;)

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 13:27

Czekaj, to Muller, Werner i Ozil strzelali tylko z San Marino? Bo z nimi miałeś porównać. skoro upierasz się w twierdzeniu, że Sane to najlepszy piłkarz ofensywny Niemców. Wiem, że trudno przyznać się do błędu, do "wielbłąda" nawet częściej. Ale próbując wybrnąć mógłbyś ruszyć do przodu, zamiast skupiać się dalej na Gnabrym, który grając kilka razy mniej spotkań ma kilka razy lepszy dorobek w kadrze i porównując klasę San Marino i Azerbejdżanu. Gdyż Gnabry nie jedzie na mundial, a najlepszymi piłkarzami ofensywnymi jest wspomniany tercet plus Draxler. Z nimi porównywać Sane w kadrze nie chcesz. Dziwne. Podobno jest od nich lepszy, więc nie powinieneś się wzbraniać :D

Możesz to na spokojnie przemyśleć, ja poczekam. Masz rozpisanego wyżej Wernera kontra Sane, dwaj piłkarze wchodzący do kadry obecnie i z podobną ilością spotkań. Zerknij na to, skomentuj jakoś w kontekście twierdzenia, że Sane jest dla Niemców lepszym wyborem - skoro jest najlepszy to takim powinien być.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 13:33

sickstick pisze:Na pewno oglądasz więcej spotkań reprezentacji Niemiec ode mnie i jeśli twierdzisz że powyżsi piłkarze bardziej pasują koncepcji Loewa niż Sane, to pozostaje mi ci uwierzyć i przyznać rację. Nie pisałem nic o koncepcji Loewa, pisałem tylko że Sane to lepszy piłkarz od konkurentów.
RLG pisze:Sickstick uważa, że Sane jest od nich lepszy więc powinien jechać nawet ich kosztem, co logiczne.
Zdobywasz 10/10 w skali clonera w podpunktach "naucz się czytać ze zrozumieniem" + "nie imputuj rozmówcom słów których nie powiedzieli". Pozdrawiam i polecam wyjąć niemieckiego sztila z esla;)

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 13:39

Czyli źle zrozumiałem stwierdzenie, że Sane jest lepszy? I niepotrzebnie domagam się wyjaśnienia w czym Sane jest lepszy od Mullera, Wernera i Ozila? Muszę lepiej czytać ze zrozumieniem. W Twoim języku zdanie "Sane to lepszy piłkarz" pewnie ma ukryte podteksty.

Dalej unikasz wyłożenia kart na stół i uciekasz w retorykę. A ja czekam. Specjalnie dla siebie wysiliłem się by podać Ci fakty. Także w przypadku piłki klubowej, gdzie taki Werner, grając w gorszym zespole niż Sane, punktował w Europie 9 razy, Sane 2. Zaś w lidze był mniej więcej równie skuteczny, chociaż nie grał w zespole, który zdominował i zdeklasował ligę. Chociaż nie powinienem tego porównywać, bo to temat reprezentacji, nie nieistniejącej multiligi europejskiej.

Także dalej poczekam sobie na wyjaśnienie tego w jaki sposób Sane to najlepszy piłkarz ofensywny Niemców. Nastukał w lidze bramek i asyst, to prawda. Czy sprawdził się w ogóle na poziomie reprezentacji i pucharów? Oto zagadka. Podałem Ci Wernera. Przeczytaj i powiedz, kto jest lepszy u Niemców - Sane czy Werner? Proste pytanie, da się odpowiedzieć jednym słowem. Może uda Ci się nie umieścić w nim podtekstów, takich jak w stwierdzeniu "Sane jest lepszy" :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 13:49

RLG pisze: Czyli źle zrozumiałem stwierdzenie, że Sane jest lepszy? I niepotrzebnie domagam się wyjaśnienia w czym Sane jest lepszy od Mullera, Wernera i Ozila?
Wrzuciłem ci staty zawodników z tego sezonu, nie zauważyłeś ich? :boje się:
RLG pisze:taki Werner, grając w gorszym zespole niż Sane, punktował w Europie 9 razy, Sane 2.
Cóż za żałosna próba z twojej strony. Wener grając na środku ataku punktował 9 razy w... Lidze Europy, czyli turnieju w którym Arsenal doszedł do półfinału grając rezerwowym składem. Sane grał w Lidze Mistrzów, na skrzydle, rozgrywając mniej spotkań. Jakie tu jest w ogóle pole do porównania?

Uważam na podstawie mijającego sezonu że Sane jest lepszy od każdego z konkurentów. Pokazują to statystyki, wizualna strona występów jak i osiągnięcia drużynowie. Uważam że gole przez Gnabrego San Marino, asysty Ozila zaliczone 10 lat temu czy twoje próby przemycenia tezy że Bundeslidze i Lidze Europy strzela się równie trudno co w Premier League i Lidze Mistrzów to nie są dostateczne argumenty bym zmienił zdanie. Nie pisałem natomiast że powinien jechać kosztem właśnie tych gwiazdorów, to już tezea którą próbujesz mi zaimputować w emocjach związanych z niechwalebnym stosunkiem do Niemców jak i niekompromisowym podejściem do 'mojszej' racji. Nic takiego nie napisałem, pisałem wręcz że jest odwrotnie, czego niestety nie potrafisz zauważyć.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2018, 13:58 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 13:56

Wrzuciłeś. Werner w lidze ma podobne, chociaż grał mniej spotkań i nie w zespole, który ligę zdominował i rozstrzelał. Zauważyłeś jego statystyki w kadrze i europejskich pucharach?

Nie, Werner punktował 6 razy w Lidze Europy. W Lidze Mistrzów strzelał 3 razy. Sane nie trafiał w LM ani razu. Werner sprawdził się w LM i LE. Sane w żadnych pucharach. Chociaż gra w City, wielkim klubie, nie europejskim przeciętniaku jakim jest Lipsk.

I nadal pomijasz kadrę. Czyżby w temacie reprezentacji reprezentacja miała u Ciebie tak małe znaczenie, że ciągle, twierdząc, że u Niemców Sane jest lepszy od między innymi Wernera, uważasz mecze kadry za nieistotne? Dziwne, bo przy Gnabrym jakoś się tego tematu uczepiłeś. Przy Wernerze pomijasz. Bo nie strzelał z San Marino, a z Francją czy Chile?

I Ty piszesz coś o żałosnych próbach, a zamiast jak facet podejść do tematu wprost ciągle kluczysz i unikasz odpowiedzi oraz porównań. Posuwasz się też do nieprawdy, jak z dorobkiem Wernera w pucharach. Skupiasz się na piłce poza reprezentacją i nawet tam manipulujesz, by wyszło na swoje. Nazywaj dalej to, że piszę wprost i podejmuję każde Twoje wyjaśnienie (pewnie niedługo dojdziesz do wyceny transfermarktu), żałosnym, dalej unikając konkretów.

Krótka piłka. Porównanie Werner - Sane. Zarówno w klubie jak i w kadrze. Jedno i drugie. Bez nieprawd. Już nawet według Twoich dziwnych zasad mieszania w to piłki ligowej, na Twoich warunkach. Ale całkowicie, nie wybiórczo. Bez retoryki i prób obrażania z tekstami o żałosnych próbach czy poziomie rozumowania i czytania ze zrozumieniem. Stać Cię na to? Możesz sobie doszukać informacji, ja idę się w tym czasie przejść.

A i tak nie dochodzimy do największych gwiazd, tylko porównujemy z piłkarzem do piłki wchodzącym, pamiętaj.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 13:59

Miałem już tę deskuję zakończyć, ale zainteresowało mnie jedno zdanie.
RLG pisze:Już nawet według Twoich dziwnych zasad mieszania w to piłki ligowej
Jak w takim razie mamy oceniać piłkarza, skoro nie możemy patrzeć przez pryzmat piłki ligowej? :shock:

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 14:26

W temacie kadry? Z występów w kadrze. Ze wspólnej gry. Tego podważyć się nie da. To Ty wmieszałeś w to piłkę ligową, skupiłeś się na niej, porównanie reprezentacyjne Sane i Wernera całkowicie zlekceważyłeś. A i tak Werner w niczym nie ustępuje Sane - mimo grania nie w dewastatorze ligi statystyki podobne. Zaś w pucharach europejskich się sprawdził, Sane nie.

W każdym elemencie Werner jest równy lub lepszy od Sane. W kadrze dewastuje go wręcz. Ale jeśli chcesz skończyć rozmowę, gdy poprosiłem o konkrety zamiast wycieczek osobistych i krążenia wokół tematu to jak chcesz, można zakończyć. Twoim stwierdzeniem, że Sane jest lepszy od Mullera, Wernera czy Ozila i moimi konkretami z szerokiego, nie tylko ligowego zakresu.

Pamiętaj tylko jedno. Prawdziwym sprawdzianem dla piłkarza jest kadra i puchary. Wielu już na tym poległo. Osobiście mam nadzieję, że Sane na poziom międzynarodowy wskoczy, bo ma talent. Na razie mu się, w przeciwieństwie do wspominanych piłkarzy, nie udaje, ale ma na to czas.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 14:44

To ja po raz 3 przekopiuje swoje własne słowa.
sickstick pisze:Na pewno oglądasz więcej spotkań reprezentacji Niemiec ode mnie i jeśli twierdzisz że powyżsi piłkarze bardziej pasują koncepcji Loewa niż Sane, to pozostaje mi ci uwierzyć i przyznać rację. Nie pisałem nic o koncepcji Loewa, pisałem tylko że Sane to lepszy piłkarz od konkurentów.
W kontekście powołań do kadry liczą się rzeczy o których piszesz, to też już 4 posty temu przyznałem ci rację ;) W kontekście całościowej oceny piłkarza uważam jednak że występy ligowe 'na co dzień' są lepszym odpowiednikiem, a w tym sezonie ligowych Sane wyglądał w moim mniemaniu lepiej od konkurentów - od takiego przykładowo Ozila na pewno, od Mullera także. Z Wernerem można gdybać, bo - jak sam napisałeś - grają w innych ligach i ciężko miarodajnie ich porównać. Nie wiem co jeszcze próbujesz uzyskać swoimi wpisami, w żaden sposób nie kolidują one z moją oceną, także ewidentnie walczysz już tylko o 'mojszą' rację.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA F: Niemcy, Meksyk, Szwecja, Korea Południowa (MŚ 2018)”