Parada Równości

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Parada Równości

Post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 23:25

sickstick pisze: futbolowa - a jak Twoim zdaniem dwóch tatusiów wytłumaczy córeczce co to jest miesiączka? Poleją fiuta keczupem i powiedzą 'nie martw się, to naturalne' ?
W taki sam sposób, jak ojcowie samotnie wychowujący córki ;)
Tomusmc pisze: Czyli jednak muszę się odezwać. Dwuletnie dziecko czuje przywiązanie do każdego kto da mu ciepło. Nie mam dzieci, ale mam kurewsko dobre pojęcie bo z wszelakich stron dzieci mnie bardzo lubią (teksty o pedofilii można sobie z miejsca odpuścić). Pamiętasz coś kiedy miałaś 1-3 lat? Zapewne nie, wtedy można dziecko ukierunkować bo nie jest świadome jak powinien funkcjonować poprawnie świat
Pamiętam parę sytuacji - że oparzyłam się o palnik, że złapałam za nóż i zaczęłam uciekać albo że mamie wypadł czajnik z ręki i oparzyła mnie w nogę (tego ostatniego nawet ona nie kojarzy, a ja pamiętam, jaki mi opatrunek wtedy założyli).

Ja w żadnym miejscu nie twierdziła, że dziecka dwuletniego się nie ukierunkowuje, więc nie wiem, o co Ci chodzi :D Po prostu nie zgadzam się z twierdzeniem, że dwuletnie dziecko jest za małe, żeby cokolwiek czuć.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”