Parada Równości - Strona 33

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 22:52

cloner pisze: I znam osoby które wychowały się bez rodziców, w domu dziecka i nie tolerują homo.
Nie chodzi mi o kwestię homo, ale o nazywanie adopcji rozdawnictwem ;)
cloner pisze: Znam procedury, pisałem o tym parę postów wcześniej.
Chyba nie za dobrze znasz. W przypadku niemowląt pewnie to wygląda inaczej, ale w moim otoczeniu dwie pary adoptowały dzieci - w wieku 2 i 4 lat i tam brano pod uwagę zdanie dzieci w kwestii wyboru rodziców adopcyjnych.
RoyKeane pisze: Serio aż tyle?
Tak szacują, pewnie oficjalnie nie da się tego ustalić.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 22:54

Hahaha. 2 letnie dziecko wie najlepiej co dla niego dobre.
Z mojej strony finito.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 20 lip 2018, 22:57

futbolowa pisze:[
RoyKeane pisze: Serio aż tyle?
Tak szacują, pewnie oficjalnie nie da się tego ustalić.
Pewnie szacunki robione na zamówienie aby oswajać ludzi z tym dziwactwem.
Z ch. Uja nie ma w Polsce tylu tysięcy par homo wychowujących dzieci...
Te staty od homosiów są ostro naciągane... Teraz czytam ze w Polsce zyje 2 mln homo. Wychodzi 5 procent ogółu..
Ostatnio zmieniony 20 lip 2018, 23:01 przez RoyKeane, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 22:59

cloner pisze: Hahaha. 2 letnie dziecko wie najlepiej co dla niego dobre.
Z mojej strony finito.
Dziecko dwuletnie czuje, przywiązuje się do ludzi, wyczuwa emocje i emocjonalnie reaguje. Możesz się z tego śmiać, proszę bardzo, ale widać, jak niewiele wiesz. No, ale pewnie. Lepiej niech siedzi w ośrodku adopcyjnym do osiemnastki i niech wtedy podejmie dojrzałą decyzję ;)
RoyKeane pisze: Pewnie szacunki robione na zamówienie aby oswajać ludzi z tym dziwactwem.
Nie siałabym takich teorii :D To z reguły pewnie są przypadki, kiedy ludzie najpierw mieli dziecko w związku "klasycznym", a później związały się z osobą tej samej płci. Albo sztucznie zapładniane lesbijki ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 lip 2018, 23:14

Jak myślicie, urodził się czy został tak uwarunkowany kulturowo ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lip 2018, 23:18

futbolowa - a jak Twoim zdaniem dwóch tatusiów wytłumaczy córeczce co to jest miesiączka? Poleją fiuta keczupem i powiedzą 'nie martw się, to naturalne' ?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 23:19

futbolowa pisze: Dziecko dwuletnie czuje, przywiązuje się do ludzi, wyczuwa emocje i emocjonalnie reaguje
Czyli jednak muszę się odezwać. Dwuletnie dziecko czuje przywiązanie do każdego kto da mu ciepło. Nie mam dzieci, ale mam kurewsko dobre pojęcie bo z wszelakich stron dzieci mnie bardzo lubią (teksty o pedofilii można sobie z miejsca odpuścić). Pamiętasz coś kiedy miałaś 1-3 lat? Zapewne nie, wtedy można dziecko ukierunkować bo nie jest świadome jak powinien funkcjonować poprawnie świat

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 23:25

sickstick pisze: futbolowa - a jak Twoim zdaniem dwóch tatusiów wytłumaczy córeczce co to jest miesiączka? Poleją fiuta keczupem i powiedzą 'nie martw się, to naturalne' ?
W taki sam sposób, jak ojcowie samotnie wychowujący córki ;)
Tomusmc pisze: Czyli jednak muszę się odezwać. Dwuletnie dziecko czuje przywiązanie do każdego kto da mu ciepło. Nie mam dzieci, ale mam kurewsko dobre pojęcie bo z wszelakich stron dzieci mnie bardzo lubią (teksty o pedofilii można sobie z miejsca odpuścić). Pamiętasz coś kiedy miałaś 1-3 lat? Zapewne nie, wtedy można dziecko ukierunkować bo nie jest świadome jak powinien funkcjonować poprawnie świat
Pamiętam parę sytuacji - że oparzyłam się o palnik, że złapałam za nóż i zaczęłam uciekać albo że mamie wypadł czajnik z ręki i oparzyła mnie w nogę (tego ostatniego nawet ona nie kojarzy, a ja pamiętam, jaki mi opatrunek wtedy założyli).

Ja w żadnym miejscu nie twierdziła, że dziecka dwuletniego się nie ukierunkowuje, więc nie wiem, o co Ci chodzi :D Po prostu nie zgadzam się z twierdzeniem, że dwuletnie dziecko jest za małe, żeby cokolwiek czuć.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 lip 2018, 23:28

a co jeśli dwóch zagorzałych zoofili będzie miało instykt tacierzyński (?) ? Też damy im możliwość adopcji? Przecież chyba nie ma badań, które by stwierdziły, jak wychowują się dzieci w takich rodzinach. Myślę, że na pewno znajdą się obrońcy stwierdzenia, że jak kilkuletnie dziecko patrzy jak pierwszy ojciec zapina psa, to nie zmienia to jego poglądu na otaczający go świat. Najważniejsze, że dostanie ciepło rodzinne, tak?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 23:29

DDK pisze: a co jeśli dwóch zagorzałych zoofili będzie miało instykt tacierzyński (?) ? Też damy im możliwość adopcji? Przecież chyba nie ma badań, które by stwierdziły, jak wychowują się dzieci w takich rodzinach. Myślę, że na pewno znajdą się obrońcy stwierdzenia, że jak kilkuletnie dziecko patrzy jak pierwszy ojciec zapina psa, to nie zmienia to jego poglądu na otaczający go świat. Najważniejsze, że dostanie ciepło rodzinne, tak?
To, że przyrównujesz zoofilię do homoseksualizmu jest wyłącznie Twoim problemem ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lip 2018, 23:30

A czy ktos tu zrownuje ludzi i zwierzeta?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lip 2018, 23:32

sickstick pisze: futbolowa - a jak Twoim zdaniem dwóch tatusiów wytłumaczy córeczce co to jest miesiączka? Poleją fiuta keczupem i powiedzą 'nie martw się, to naturalne' ?
Poziom absurdu niebezpiecznie tutaj wzrasta.

Internet i kolezanki tak zazwyczaj mlode kobiety dowiaduja sie obecnie rzeczy zwiazanych z seksualnoscia i wlasnym cialem.

Ogolnie dyskusja w tym temacie na ostatnich stronach mozna podsumowac:
Obrazek

A ja dodam od siebie:
Obrazek
DDK pisze: a co jeśli dwóch zagorzałych zoofili będzie miało instykt tacierzyński (?) ? Też damy im możliwość adopcji? Przecież chyba nie ma badań, które by stwierdziły, jak wychowują się dzieci w takich rodzinach. Myślę, że na pewno znajdą się obrońcy stwierdzenia, że jak kilkuletnie dziecko patrzy jak pierwszy ojciec zapina psa, to nie zmienia to jego poglądu na otaczający go świat. Najważniejsze, że dostanie ciepło rodzinne, tak?
O nastepny jedzie po bandzie. Zoofilie tutaj nam dodaje do rownania.
Powstrzymajmy tez dendrofilii bo beda nam dzieci wychowywac na drzewa!
Rece opadaja. Moze lepiej idzcie juz spac.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 lip 2018, 23:43

Zadałem tylko pytanie, chciałbym, żeby ktoś mi odpowiedział.

Ja uważam homoseksualizm za zboczenie. Takie samo jak zoofilia czy pedofilia. Wszystkimi trzema się brzydzę.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 23:44

Futbolowa pamiętasz bo coś Ci się stało, ale nie masz pojęcia jak Cię wychowali rodzice w tamtym czasie i co do Ciebie mówili. Jako normalna rodzina byłaś wychowana według pewnych schematów. Dziecko homoseksualistów też będzie myślało, że wszystko jest w porządku dopóki nie pójdzie do szkoły i nie pozna prawdziwej rzeczywistości. Chcesz dla Zośki jak najlepiej więc wyobraź sobie analogiczną sytuację kiedy nauczycielka prosi mamę/tatę do szkoły, a Ty tego nie masz bo przyjdzie drugi tato czy mamusia. Świat idzie w tę stronę i to mnie cholernie przeraża

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lip 2018, 23:44

Niestety w tej dyskusji subiektywne opinie i przekonania, reakcje emocjonalne i typowy "lepiejwiedzyzm" bierze górę nad jakimikolwiek obiektywnymi danymi. Tymczasem pomimo oczywistego ograniczenia ilości dostępnych obiektów doświadczalnych ( :wink: ) badania nad dziećmi wychowywanymi przez pary homoseksualne były prowadzone i prowadzi się je od wielu lat. Badanie badaniu nierówne i niestety do wielu pełnych artykułów nie ma bezpłatnego dostępu, ale ogólnie wnioski są mniej więcej zbieżne:

1.
Comparing the Impact of Homosexual and Heterosexual Parents on Children: Meta-Analysis of Existing Research
Mike Allen PhD & Nancy Burrell PhD
Journal of Homosexuality
Volume 32, 1997 - Issue 2

Courts determine custody and visitation on the basis of the ''best interests of the child.'' Current judicial rulings in some jurisdictions reflect a bias against awarding custody or granting visitation rights to homosexual parents, favoring the heterosexual parent or heterosexual relative of the child(ren). Should the sexual orientation of the parent play a part in the determination of custody or visitation in order to protect the child? This meta-analysis summarizes the available quantitative literature comparing the impact of heterosexual and homosexual parents, using a variety of measures, on the child(ren). The analyses examine parenting practices, the emotional well-being of the child, and the sexual orientation of the child. The results demonstrate no differences on any measures between the heterosexual and homosexual parents regarding parenting styles, emotional adjustment, and sexual orientation of the child(ren). In other words, the data fail to support the continuation of a bias against homosexual parents by any court.
2.
A Comparative Analysis of Adoptive Family Functioning with Gay, Lesbian, and Heterosexual Parents and Their Children
Stephen Erich PhD , Patrick Leung PhD & Peter Kindle MA, MAM Div
Journal of GLBT Family Studies
Volume 1, 2005 - Issue 4

The objectives of this comparative study were to examine adoptive family functioning with a sample of gay, lesbian, and heterosexual adoptive parents and their children. The results suggested that parent sexual orientation is not a significant predictor of adoptive family functioning, adopted child's behavior, and parent's perceptions of helpfulness from family support networks. Furthermore, a regression analysis suggested the following variables were associated with higher levels of family functioning: adoptive parents who were previously foster parents and children who had more previous placements prior to adoption. Lower family functioning was associated with children adopted through CPS; with children who had mental health diagnoses, learning disorders, or other handicapping conditions; and with children who were in a higher grade in school. The results of this comparative study of adoptive families support the need for more methodologically rigorous research that includes gay and lesbian adoptive parents along with heterosexual parents.
3.
A Meta-Analysis of Developmental Outcomes for Children of Same-Sex and Heterosexual Parents
Alicia Crowl , Soyeon Ahn & Jean Baker
Journal of GLBT Family Studies
Volume 4, 2008 - Issue 3

While there has been a recent upsurge in the number of studies related to children raised by gay and lesbian parents, the literature in this area continues to be small and wrought with limitations. This study presents a meta-analysis of the existing research and focuses on the developmental outcomes and quality of parent–child relationships among children raised by gay and lesbian parents. A total of 19 studies were used for the analysis and included both child and parent outcome measures addressing six areas. Analyses revealed statistically significant effect size differences between groups for one of the six outcomes: parent–child relationship. Results confirm previous studies in this current body of literature, suggesting that children raised by same-sex parents fare equally well to children raised by heterosexual parents. The authors discuss findings with respect to the implications for practitioners in schools.
4.
Children of Lesbian and Gay Parents
A Review of the Literature
Bridget Fitzgerald
Marriage & Family Review
Volume 29, 1999 - Issue 1

The purpose of this paper is to review the research literature concerning the development of children with gay and lesbian parents. It begins by discussing some of the social, theoretical, and legal implications of studying this population, and critiques a number of the assumptions guiding this research. The review then proceeds to include studies on children of divorced lesbian and gay parents, as well as studies conducted on children of gay and lesbian families that are planned. The body of literature generally concludes that children with lesbian and gay parents are developing psychologically, intellectually, behaviorally, and emotionally in positive directions, and that the sexual orientation of parents is not an effective or important predictor of successful child development. The paper also includes a discussion of the limitations of these studies, provides suggestions for future research, and discusses the challenge these families pose for the meaning and definition of family.
5.
Parenting and Child Development in Adoptive Families: Does Parental Sexual Orientation Matter?
Rachel H. Farr , Stephen L. Forssell & Charlotte J. Patterson
Applied Developmental Science
Volume 14, 2010 - Issue 3

This study investigated child development and parenting in 106 families headed by 27 lesbian, 29 gay, and 50 heterosexual couples (80% White, M = 42 years) with young adopted children (41% White, M = 3 years). Parents and teachers reported that, on average, children were developing in typical ways. Measures of children's adjustment, parenting approaches, parenting stress, and couple relationship adjustment were not significantly associated with parental sexual orientation. However, several family process variables—parenting stress, parenting approaches, and couple relationship adjustment—were found to be significantly associated with children's adjustment, regardless of parental sexual orientation. Implications for understanding the role of gender and sexual orientation in parenting, as well as for legal and policy debates, are discussed.
Specjalnie wybrałem dwie meta-analizy, bo takie badania jeśli dobrze przeprowadzone są z zasady najbardziej wartościowe (chyba nie trzeba tłumaczyć, dlaczego). Jest tego więcej, tylko po co? Kłóćcie się dalej i mówcie innym, jak mają żyć, nawet gdy nie ma to na was samych żadnego bezpośredniego wpływu.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2018, 23:47 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”