Opaski - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 05 paź 2005, 20:34

juz od kilku miesiecy planowalem sobie kupic opaske No compromise. Myslalem o jej kupnie, kiedy po raz pierwszy zbaczylem Roddicka noszacego ja. i wlasnie dzisiaj kupilem ja na www.opaska.pl Wynioslo mnie to wraz z przesylka 21 zł :/ troche duzo jak na kawalek silikonu, no ale jakos przeboleje :)

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 05 paź 2005, 23:25

Hmmm, ja mam poki co opaski livestrong i stand up speak up. Jednak nie nosze ich po to by szpanowac. Co prawda wedlug mnie bardzo dobrze wygladaja ale nie o to chodzi. Jestem calkowicie za akcjami ktore one popieraja. Szkoda tylko ze nie mialem jak kupic opaski by pieniadze poszly na fundacje :?

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 06 paź 2005, 8:23

Ja kupiłem sobie opaskę stand up, speak up na samym początku tej akcji, pewnego dnia zobaczyłem mecz Arsenalu z kims tam, i zobaczyłem na powtórce że Henry ma taka zajebistą opaskę, a potem w przerwie pokazali reklame, tak więc zapamiętałem nazwe, siadłem na neta i od razu w googlach wpisałem hasło "nike-stand up speak up i znalazło jedna aukcje na allegro, jakiemus kolesiowi ciotka z berlina (ze sklepu Nike town) przysłała 2 opaski, więc sobie zostawił jedną i jedną chciał spylić i uczciwie napisał prawdziwą cene w Niemczech ale chciał ją sprzedać za 25 zeta, były to początki tej akcji tak więc bez chwili zastanowienia kliknełem "kup teraz" no i jako pierwszy w mojej szkole miałem opaske :twisted: ! Ale jeżeli teraz ktos chce kupić sobie taką opaskę to odradzam allegro (bo tam zbóje zdzierają!) a polecam np: ebay`a :wink: .
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 paź 2005, 9:39

ja sobie kupiłem opaske Barcelony i jestem zadowolony :D moze kupie sobie jakąs inną ale musi byc fajna :!:

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 06 paź 2005, 20:46

Mam pytanie. Wiem, że ktoś już wcześniej kupował na tej stronie, więc pytam, czy cena tej: http://opaska.pl/product_info.php/produ ... ee1007f682 opaski wynosi brutto 20 zł, czy trzeba jeszcze dodać do tego koszty przesyłki. Proszę o szybką odpowiedź.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 paź 2005, 21:15

Krawcu pisze:Mam pytanie. Wiem, że ktoś już wcześniej kupował na tej stronie, więc pytam, czy cena tej: http://opaska.pl/product_info.php/produ ... ee1007f682 opaski wynosi brutto 20 zł, czy trzeba jeszcze dodać do tego koszty przesyłki. Proszę o szybką odpowiedź.
do tych 20 zl dolicz 6,50 za przesylke. czyli razem wyniesie Cie to 26,5 zł :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 paź 2005, 21:23

romantyk pisze:do tych 20 zl dolicz 6,50 za przesylke. czyli razem wyniesie Cie to 26,5 zł
Ehh ja bym brał za te 26,5zł w końcu ,to wszystko idzie na walke z rasizmem.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 paź 2005, 21:26

tak, tak. fajnie by bylo :)

niestety liczy sie tylko zysk. z tych 26 zl na fundacje idzie 1 dolar, jesli sie nie myle.

Dlugo sie zastanawialem czy warto wydac 21 zl na opaske No compromise, ale sie w koncu zdecydowalem. jak dla mnie to bardzo duza suma. za silikonowa opaske 21 zl, to lekka przesada, ale jednak sie skusilem...

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 paź 2005, 8:23

To ja chyba sobie kupię na Allegro, znalazłem kolesia, co sprzedał już dużo, sprzedaje dalej, i ludzie bardzo sobie go chwalą. :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 paź 2005, 8:42

romantyk pisze:niestety liczy sie tylko zysk. z tych 26 zl na fundacje idzie 1 dolar, jesli sie nie myle.

Niestety, jeden dolar to autentyczna cena opaski.A 26 zł to zapłacenia, to zysk dla sprzedających.W USA np. właśnie wydałbyś na to 1 $ - ok. 4 zł.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 07 paź 2005, 9:54

frik23 pisze:Szkoda tylko ze nie mialem jak kupic opaski by pieniadze poszly na fundacje
Jeżeli sa to oryginalne opaski, to ktoś je musiał kupić i wtedy te pieniądze napewno poszly na te fundacje, chyba, że kupiles jakas podrobe to wtedy nabijesz kieszen jakiemuś oszustowi :?
Bogi pisze:romantyk napisał:
niestety liczy sie tylko zysk. z tych 26 zl na fundacje idzie 1 dolar, jesli sie nie myle.

Niestety, jeden dolar to autentyczna cena opaski.A 26 zł to zapłacenia, to zysk dla sprzedających.W USA np. właśnie wydałbyś na to 1 $ - ok. 4 zł.
W USA trzeba było od razu zakupic 10 sztuk, wiec kosztowaly w przeliczeniu na PLn ok 40zl
luk1208 pisze:ja sobie kupiłem opaske Barcelony i jestem zadowolony moze kupie sobie jakąs inną ale musi byc fajna
żbyś mogl sobie poszpanować przed kolegami :roll:

dobrze ten temat podsumował kolega Lakier:
Lakier pisze:Zal mi was ludzie, kupujecie sobie jakies opaski po to zeby zaszpanowac przd kumplami. Wiekszosc z was nawet nie wie po co one sa, grunt ze dobrze wygladaja (choc, czy one dobrze wygladaja?). Zebyscie choc byli orginalni, ale nie wszyscy musza sie tak samo oznaczyc.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 paź 2005, 14:09

romantyk pisze:za silikonowa opaske 21 zl, to lekka przesada, ale jednak sie skusilem...

dokończę Twoje zdanie " ale jednak sie skusilem...bo taka fajna opaska przed kumplami mozna poszpanowac. Co z tego, ze nie wiem w jakim celu zoastala ona stworzona. Fajnie wylgada i ot wytsarczy"

P.S. literówki zrobione specjalnie żeby urealnić to jakoby to była wypowiedź romantyka :?

jestem podobnego zdania jak kupa69 i Lakier. Nie jest tym opaskom oczywiście przeciwny. Ale jeśli myślicie, że znaczna część kwoty zapłaconej za tę opaskę to się grubo mylicie. :?

Spytałem się kolegii, który nosił tę opaskę co ona oznacza(chciałem Go sprawdzić)

Ten mi odpowiedział: To modne....Henry i Ronaldinho taką noszą. O samej akcji Stand Up Speak Up nic nie wiedział :? żałosne
Ostatnio zmieniony 07 paź 2005, 14:21 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 07 paź 2005, 14:19

U mnie w klasie jest podobnie - noszą to dla szpanu :?. Po 2 tygodniach już im sie to znudziło i zaczęło denerwować, że mają takie gówno na ręce i przestali nosić, co za ludzie. Taka jest prawda, że większość dla szpanu to nosi :?. Lepiej, żeby już tego w ogóle nie nosili, niż żeby szpanowali i nie wiedzieli co oznacza dana opaska :?.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2005, 14:38

A ja dla odmiany wypowiem się w innym tonie z racji tego, że coraz więcej userów przytacza oklepaną formułkę. Oczywiście wiele osób może skusić się na taki 'bajer' tylko ze względu na lans, walory estetyczne czy też inne nie związane z akcją pobudki. Nie oznacza to jednak, że postępują źle. Czy to jest niewłaściwe postępowanie? Chyba jednak o to chodzi, żeby jak najwięcej osób takie opaski nosiło. Przynajmniej o to chodził NIKE. W tych wszystkich szczytnych hasłach o walce z rasizem jest oczywiście trochę prawdy, ale dużo więcej jest w tym typowej gry na ludzkich emocjach. To jest dla nich przede wszystkim biznes a później dbanie o wizerunek koncernu. Zawsze było i będzie tak, że posiadacze takich gadżetów mają w głębokim poważaniu sens całej akcji i tyczy się to wszelkich tego typu inicjatyw. Sam jestem (szczęśliwym) posiadaczem tej opaski i jak ktoś chce mi zarzucić, że kupiłem ją dla lansu to niech tak mówi. Ciekaw jestem z jakiej racji może wysnuwać takie wnioski, ale to już jego problem z jego głową. Lakier napisał w 100% prawdę, ale to niczego nie zmieni. Ci co wiedzą o akcji i noszą opaski świadomie przyłączając się do niej nie mogą zostać praktycznie odróżnieni od tych, którzy chcą zabłysnąć modnym bajerem. Ciekawe czy ktoś pomyślał o tym, że jest także druga strona medalu. Istnieje szansa na to, że osoby noszące taką opaskę dopiero po jej zakupieniu zainteresują się tym co na niej widnieje i być może zrozumieją całą akcję i jej cel. Ponadto sam widok wielu ludzi noszących ten sam gadżet może wywołać zainteresowanie nim nie tylko w kontekscie mody, ale także czystej ciekawości 'co to jest?'. Tym samym akcja brnie dalej i dociera do coraz większej ilość użytkowników. Można by tak prawić bardzo długo, ale i tak część osób będzie dalej odgrywała rolę morlanych nauczycieli i negowała noszenie opasek. Z Lakierem zgadzam się w 100% co nie znaczy, że to jest cała prawda o tym 'zjawisku'

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 07 paź 2005, 14:39

Nie wiem czy nosze te opaski dla "szpanu" :wink: . . .
Co nie zmienia faktu ze bardzo lubie je nosic i basuja do mojej garderoby 8) , akurat wiem czemu sluza te akcje i jakie sa ceny oraz inne duperele, zeby nikt mnie nie zaczepial i nie pytal o te akcje kupilem sobie opaski koszykarskie nike, ktore praktycznie nic nie znacza :wink: nosza bo sa modne i to lubie, ale rownie dobrze moglbym zalozyc LiveStronga czy StandUp... bo w pelni popieram te akcje ale nie dam za opaske 30 zl :roll: bo daje tylko kolesiowi zarobic a na ten cel faktycznie przechodzi i tak jeden $ :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”