FIFA Ultimate Team - Strona 110

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 wrz 2018, 18:39

O ile dobrze pamiętam, ty kupowałeś rok temu w Komputroniku (albo 2 lata temu, nie pamiętam), to ja się wkurzyłem, poszedłem do Empiku i tam trafiłem na tę edycję Ronaldo przedpremierowo. Tak że raczej tak :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 wrz 2018, 18:58

piotrcies pisze: O ile dobrze pamiętam, ty kupowałeś rok temu w Komputroniku (albo 2 lata temu, nie pamiętam), to ja się wkurzyłem, poszedłem do Empiku i tam trafiłem na tę edycję Ronaldo przedpremierowo. Tak że raczej tak :)
Dobrze pamiętałeś, rok temu. W przedsprzedaży w większości sklepów już brak towaru, bądź dostawa dopiero 26, więc będę musiał szukać szczęścia jutro.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 wrz 2018, 19:42

Powodzenia! Liczę na jakiś sparing:)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 wrz 2018, 10:42

Było co grane już :?: U mnie było i dalej mam mieszane uczucia co do tej gry. Gameplay mnie zdecydowanie nie uwiódł. Mam wrażenie, że mamy mnie panowania nad wydarzeniami na boisku. Strzały z dystansu słabe. Raz walnie dobrze, aby później 5 razy złoży się do strzału tak, że piłka leci ledwo do tej bramki.

Division Rivals jest nudne. Gdy już uzbieracie daną ilość punktów na 1. ranking później gracie już niemalże sparingi. Mnie to nie bawi. Wiadomo, że ten pułap punktowy rośnie, ale jak uzbieramy 3 lub 4k to możemy na 2 dni odpocząć od tego i dalej jesteśmy w 1. rankingu. Sezony były zdecydowanie lepsze. Walka o utrzymanie bądź zdobycie ligi dawała więcej frajdy. Tu nawet jak przegrasz to jedynie może nagrody będziesz miał słabsze. Teraz one jeszcze mają jakieś znaczenie, a później jak wszystko poleci w dół to już nie będzie z tymi nagrodami tak fajnie.

Mam już łącznie piłkarzy oraz coinsów o łącznej wartości ok. 400k. Trafiłem Lewandowskiego i Lukaku. Już kupiłem ponad 80 kart z overallem 83.

Odpaliłem tryb kariery aby sprawdzić ile oryginalnych twarzy dodano z La Ligi i wygląda to naprawdę zacnie. Do tego LE i LM i tryb kariery powinien być naprawdę super. Zmieniłbym co prawa kilka rzeczy jeszcze, ale i tak jest ok.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 29 wrz 2018, 11:18

Na minus na pewno dalej dyktowanie karnych za byle kontakt. Byle zderzenie z rywalem i karny :angry2:

Na plus wiadomo licencje CL i LE , Seria A , La liga,Ligue1, itp.
Strzaly przewrotka kozak :D
Slim91 pisze: Było co grane już :?: U mnie było i dalej mam mieszane uczucia co do tej gry. Gameplay mnie zdecydowanie nie uwiódł. Mam wrażenie, że mamy mnie panowania nad wydarzeniami na boisku. Strzały z dystansu słabe. Raz walnie dobrze, aby później 5 razy złoży się do strzału tak, że piłka leci ledwo do tej bramki.
Mam takie same wrazenie do strzalow zdystansu. Czasami ta pilka ledwo leci w kierunku bramki.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2018, 11:23

Będą aktualizacje, co roku poprawiają gameplay

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 paź 2018, 0:12

Próbowałem troche pograć w tryb kariery. Opakowanie dobre, ale... gameplay jest mega nudny. Jeżeli to się nie zmieni to mój entuzjazm opadnie. Ciężko cokolwiek skonstruować. Rywale murują się jak Kostaryka z Brazylią na Mundialu. Zero przyjemności z gry na obecną chwilę. Do tego nasz bramkarz puszcza niemalże każdy strzał głową i ogólnie mówiąc broni fatalnie. Grałem na poziomie legendarnym. Do tego trybu nie wrócę wcześniej niż po łatce która poprawi gameplay.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 02 paź 2018, 0:55

Nie liczylbym na znaczącą poprawę gameplayu wczesniej niż w FIFA 20.

U mnie natomiast Alisson broni jak złoto,choć to ze strzałami glową trafione w punkt. Nie wiem czy mam tylko takie złudzenie ale sprint jest tragiczny. Salah czy Mane mając z 2-3 metry przewagi i tak sa łapani jakby mieli przyspieszenie na poziomie Pikeja czy Busquetsa.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 paź 2018, 16:21

To się chyba nie zmieni. Ogólnie z roku na rok gameplay w trybie kariery jest coraz nudniejszy. Mnie możliwości na boisku. Coraz więcej schematów itd. Zacznę się bawić paskami(tam gdzie ustawiasz szybkość strzałów, biegów, podań itd.; domyślnie wszystko na 50 jest) i może wpłynie to na jakoś gry. Jednak dopóki nie poprawią bramkarzy to nie ma sensu nawet zaczynać nowego trybu kariery. Natomiast we FUT gameplay jest szybki i ładnie można konstruować akcje, ale pomimo tego dalej jest sporo nie dociągnięć. Np. w poprzedniej FIFIE gdyby nie hokejowe wyniki to gra byłaby naprawdę przyjemna.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 paź 2018, 21:11

Będzie się tą FIFE wymieniało jako jedna z najgorszych(najgorsza :?: ) niedługo. Rzekłem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 paź 2018, 21:46

Slim91 pisze: Będzie się tą FIFE wymieniało jako jedna z najgorszych(najgorsza :?: ) niedługo. Rzekłem.
Czyli jednak coś więcej zmieniają niż tylko składy :mrgreen:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 paź 2018, 0:56

Porobiłem trochę SBC i wpadli Naldo, Coman, Kimpembe i Thaigo Silva. Niezle. Jutro jeszcze coś porobie ale myślałem że będzie kasa w plecy a tu uda się złożyć coś sensownego może z PL jak się wszystko sprzeda tym bardziej że z paczek poleciał mi m.in. Gundogan.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 15 paź 2018, 9:24

Teraz jest najgorszy czas jeśli chodzi o zakupy tych najlepszych piłkarzy. Ja gram gówno składem za ~120k, chociaż na koncie czeka 500k na wydanie.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 paź 2018, 14:40

U mnie czeka 120 Stuanich ifów na Liscie transferowej i celach transferowych w oczekiwaniu na Potma z LA LIgi. kupowani po 12,5k srednio. Nauczony lekką porazka na Angelu 83 ( kupowani srednio po 10,5 K sprzedawani po 17-18 k,sprzedawalem w zlym momencie ;/) to po opchnieciu Stuaniego zrobie sobie w koncu jakis sklad konkretny. Narazie ta Fifa jest spoko jako gampley. Nie moge rozkminic tego precyzyjnego wykonczenia, ale moze to przyjdzie z czasem.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 15 paź 2018, 15:21

Ktoś grał Mane? Zastanawiam się nad czymś takim. Druga sprawa to Allison czy Ederson?
Na prawej docelowo prawdopodobnie będzie grał Salah bo do Lucasa nie mam jakoś przekonania :D
Do wydania mam około 405k. Vardy,Lucas,Keita,Dembele,Robertson,Sokratis,Bailly i Pereira już są w klubie.

https://www.futbin.com/19/squad/812225

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”