Opaski - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 paź 2005, 16:47

Ej, skoro w USA opaska kosztuje 1 $, to ja muszę powiedzieć koledze, żeby mi kupił, bo mieszka w Chicago. Wtedy przynajmniej nie dam się wzbogacić jakimś kolesiom. :wink:

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 07 paź 2005, 18:35

krAwcU pisze:Ej, skoro w USA opaska kosztuje 1 $, to ja muszę powiedzieć koledze, żeby mi kupił, bo mieszka w Chicago. Wtedy przynajmniej nie dam się wzbogacić jakimś kolesiom.
No, ale wtedy dasz się wzbogacić poczcie...
Pozdro.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 07 paź 2005, 19:41

bagg pisze:dokończę Twoje zdanie " ale jednak sie skusilem...bo taka fajna opaska przed kumplami mozna poszpanowac. Co z tego, ze nie wiem w jakim celu zoastala ona stworzona. Fajnie wylgada i ot wytsarczy"
cos Ci nie wyszlo. masz 13 lat, piszesz bardzo inteligentnie, nigdy bym nie pwoiedzial ze masz tyle lat, ale juz troszke przesadzasz. probujesz z siebie zrobic jakiegos inteligenta, stojacego ponad wszystkim i wszystkimi. na jakiej podstawie twierdzisz, ze nic nie wiem o tej akcji, co ma na celu itp. podaj chociaz jeden argument. walory estetyczne tez mnie skusily, ale nie masz prawa oceniac z jakiego powodu kupilem ta opaske
bagg pisze: P.S. literówki zrobione specjalnie żeby urealnić to jakoby to była wypowiedź romantyka
zalosne :?

bagg pisze:Spytałem się kolegii, który nosił tę opaskę co ona oznacza(chciałem Go sprawdzić)
to spytales sie, czy kolegi ?
bagg pisze:Ten mi odpowiedział: To modne....Henry i Ronaldinho taką noszą. O samej akcji Stand Up Speak Up nic nie wiedział żałosne
to, ze masz takich kumpli nie znaczy, ze wszyscy sa tak samo inteligentni jak on

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 paź 2005, 19:44

Jak myślicie, ile $ może kosztować przesłanie opaski w bąbelkowej kopercie z Chicago do Tarnowa? :wink:

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 07 paź 2005, 19:47

Jak myślicie, ile $ może kosztować przesłanie opaski w bąbelkowej kopercie z Chicago do Tarnowa
tutaj nie ma nic od myslenia. wejdz na strone poczty polskiej, lub wybierz sie na najblizsza poczte, a na pewno dostaniesz rzetelne i dokladne informacje :)

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 paź 2005, 19:57

Dzięki za radę. :wink:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 07 paź 2005, 20:00

krAwcU pisze:Ej, skoro w USA opaska kosztuje 1 $, to ja muszę powiedzieć koledze, żeby mi kupił, bo mieszka w Chicago. Wtedy przynajmniej nie dam się wzbogacić jakimś kolesiom. :wink:

Albo poproś kumpla aby Ci zamówił ~20 sztuk = 20 $ ~ 80 zł

W polsce średnio za sztukę jest 15-20 zł...15-20 x 20 = ...300-400 zł ;)

Opłacalny interes IMHO

Pozdrawiam

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 paź 2005, 20:56

Nie no, nie chcę być złodziejem, zdzierając na opaskach, które stworzono w słusznym celu.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 paź 2005, 21:59

romantyk pisze:ale nie masz prawa oceniac z jakiego powodu kupilem ta opaske

mam. mam prawo do własnego światopoglądu. O ile to innych nie rani. Ale nie mów mi, że rani Cię to, że jakiś 13-latek z forum powiedział, że nosisz te opaski dla szpanu.

romantyk pisze:probujesz z siebie zrobic jakiegos inteligenta

no pewnie. próbuje i próbuje. Udaje mi się? :?

romantyk pisze:stojacego ponad wszystkim i wszystkimi

akutalnie to ja siędzę. Ale zaraz wstanę :lol:

romantyk pisze:masz 13 lat, piszesz bardzo inteligentnie, nigdy bym nie pwoiedzial ze masz tyle lat

na jakiej podstawie twierdzisz, że 13-latek raczej nie pisze inteligentnie?

romantyk pisze:podaj chociaz jeden argument.

zadzwoń do mojego prawnika.
romantyk pisze:bagg napisał:

P.S. literówki zrobione specjalnie żeby urealnić to jakoby to była wypowiedź romantyka

zalosne Confused

romantyk pisze:pwoiedzial
Ale być z może z tymi 'literówkami' przesadziłem. Jeśli tak to przepraszam.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 07 paź 2005, 22:01

Tu nie chodzi o okradanie tylko o zarobienie.. a jak juz tak bardzo chcciałbys to mozesz sprzedac te opaski po 20 zł a to co uzbierasz dac na cele charytatywne ;)

Pozdro

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 07 paź 2005, 23:07

bagg pisze:mam. mam prawo do własnego światopoglądu. O ile to innych nie rani. Ale nie mów mi, że rani Cię to, że jakiś 13-latek z forum powiedział, że nosisz te opaski dla szpanu.
swiatopoglad? to jest swiatopoglad? chyba mylisz pojecia :wink:

bagg pisze:no pewnie. próbuje i próbuje. Udaje mi się?

nie wiem czy Ci sie to udaje, ale jezeli piszesz bez bledow i nie popelniasz literowek, to nie rozumiem dlaczego nie ma samogloski "ę" na koncu wyrazow "próbuje". uprzedze Twoja riposte - jak zauwazyles, ja nie uzywam polskich znakow, ale czlowiek nieomylny - jednym slowem taki jak Ty, nie powinien popelniac tak prostych bledow :lol:
bagg pisze:akutalnie to ja siędzę. Ale zaraz wstanę
wybacz, nie bardzo zrozumialem. to miala byc ironia? :?:
bagg pisze:na jakiej podstawie twierdzisz, że 13-latek raczej nie pisze inteligentnie?
na podstawie doswiadczen zwiazanych z forum pilka.pl
bagg pisze:zadzwoń do mojego prawnika
jak mam zadzwonic? przeciez nie podales mi nr telefonu do swojego prawnika. poprzez podniesienie sluchawki nie wykonuje sie polaczenia, czy tez nie dzwoni sie - to na przyszlosc :)
bagg pisze:Ale być z może z tymi 'literówkami' przesadziłem. Jeśli tak to przepraszam.
przeprosiny przyjete :D

chyba masz zbyt "plytkie" myslenie. nie mozesz zrozumiec, ze ktos kupil opaske, aby wesprzec dana fundacje? rozumiem, ze dla Ciebie dziwne jest wydawanie pieniedzy na fundacje, ktore dzialaja w szczytnym celu ;) wiec uswiadamiam Cie, ze jednak sa ludzie, ktorzy chca wesprzec dana fundacje i nie jestem to tylko ja. jest wielu takich, ktorzy kupuja to dla szpanu przed kolegami, jednak ja juz z tego wyroslem. w ogole nie zalezy mi, zeby zainteresowac czyms moich kolegow. wole dziewczeta :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2005, 23:21

Witam :)
Widze, ze dyskusja wre :D to i ja sie wypowiem :lol:
Mnie takie opaski malo interesuja, np. stand up speak up, czy ta o Armstrongu :lol: wiekszosc nastawione jest tylko na zy$k :!:
tak sie wszyscy jaraja tym, ze kupuja opaski, ze niby wspieraja akcje przeciwko rasizmowi, byloby lepiej, gdyby ktos opublikowal jakies wyniki takiej akcji, no niestety takich wynikow nie poznamy - powod ? takie akcje nie przynosza zamierzonego celu :) tylko Zy$$k :lol:
Opaski kosztuja kilka $$, koszt produkcji to moze 1/2$ :lol:

Teraz odniose sie do malej 'sprzeczki' Bagga z Romantykiem :)
ja rowniez nie pisze polskich znakow - powod ? tak jest szybciej :)
literowek nie popelniam (jesli sa to baardzo rzadko) :lol:
mnie osobiscie bardzo cieszy, ze na forum sa takie osoby jak Bagg,
koles ma 13lat, a jego posty wskazuja jakby mial przynajmniej wyzsze wykstalcenie :lol:
no niestety nie mozna tego samego napisac o Moderatorze Romantyku :lol: (wiecej nie pisze, bo jeszcze mi WP wlepi jakis anonim) :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 paź 2005, 7:50

romantyk pisze:swiatopoglad? to jest swiatopoglad? chyba mylisz pojecia Wink

Chyba jednak nie. Jeśli uważam, że 3/4 osób kupiło tą opaskę dla szpanu to jest to mój pogląd na daną sprawę.

romantyk pisze:ale czlowiek nieomylny - jednym slowem taki jak Ty

masz jakieś przedświadczenia chyba.

romantyk pisze: wybacz, nie bardzo zrozumialem. to miala byc ironia? Question

masz rację nie będę już używał co do Twojej osoby jakiejkolwiek ironii.

romantyk pisze:jak mam zadzwonic? przeciez nie podales mi nr telefonu do swojego prawnika. poprzez podniesienie sluchawki nie wykonuje sie polaczenia, czy tez nie dzwoni sie - to na przyszlosc Smile

Dowiedz się, postaraj. Jeśli chcesz odpowiedzi z mojej strony na swoje pytanie musisz wykazać inicjatywę.

romantyk pisze:bagg napisał:
na jakiej podstawie twierdzisz, że 13-latek raczej nie pisze inteligentnie?

na podstawie doswiadczen zwiazanych z forum pilka.pl

romantyk pisze:na jakiej podstawie twierdzisz, ze nic nie wiem o tej akcji, co ma na celu

wiesz o co mi chodzi?

romantyk pisze:chyba masz zbyt "plytkie" myslenie

a Ty zbyt romantyczne. I co w związku z tym?

romantyk pisze:nie mozesz zrozumiec, ze ktos kupil opaske, aby wesprzec dana fundacje

Gdybym chciał wesprzeć fundację to bym dał jakieś pieniądze na jej konto. A ne kupował opaski, których jakieś 2/5 i tak pewnie pójdą dla producenta.

romantyk pisze:rozumiem, ze dla Ciebie dziwne jest wydawanie pieniedzy na fundacje, ktore dzialaja w szczytnym celu Wink
nie, nie. Ty chyba nie rozumiesz.

romantyk pisze:wiec uswiadamiam Cie, ze jednak sa ludzie, ktorzy chca wesprzec dana fundacje i nie jestem to tylko ja

Bład. Ja to wiem. Ale mamy inne pojęcia słowa 'wesprzeć'.

cloner pisze:mnie osobiscie bardzo cieszy, ze na forum sa takie osoby jak Bagg,

dziękuje. też się cieszę, że jesteś cloner. Mamy ostatnio podobne poglądy w niektórych sprawach ;)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 08 paź 2005, 8:53

bagg pisze:dziękuje. też się cieszę, że jesteś cloner. Mamy ostatnio podobne poglądy w niektórych sprawach

Nie wiem czy to ostatnie zdanie się clonerowi spodoba, gdyż jego kontrowersyjne poglądy nie będą dłużej kontrowersyjne... :? :twisted:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 paź 2005, 8:55

Pisakk pisze:Nie wiem czy to ostatnie zdanie się clonerowi spodoba, gdyż jego kontrowersyjne poglądy nie będą dłużej kontrowersyjne... Confused Twisted Evil

nie no cloner jeśli tak będzie to Cię bardzo przepraszam :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”