Kamil232 kontra forumowa komuna

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sty 2019, 12:55

Ja mam doskonały pomysł na zebranie pieniędzy na Wisle.

Przecież większość byłych sbkow ma nadal wysokie emerytury. Duża część "odnalazła" się w biznesie.

Trzeba odwołać się do tego dziedzictwa sbckiego Wisły i pieniążki zdobyc, zebrać wśród tego środowiska.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 sty 2019, 14:13

Kamil232 pisze:Ja mam doskonały pomysł na zebranie pieniędzy na Wisle.

Przecież większość byłych sbkow ma nadal wysokie emerytury. Duża część "odnalazła" się w biznesie.

Trzeba odwołać się do tego dziedzictwa sbckiego Wisły i pieniążki zdobyc, zebrać wśród tego środowiska.
To nie jest twoja pierwsza wypowiedź w tym temacie. Jako osoba inteligentna, prawdopodobnie wypowiadająca się na tematy, w których posiada wiedzę i czuje się kompetentna (przynajmniej takie wrażenie odniosłem po merytorycznych i kulturalnych wypowiedziach w tematach politycznych), musisz doskonale sobie zdawać sprawę, że Wisła Kraków była pod zarządem resortu policyjnego na podobnej zasadzie, jak Polska była (przypadkowo w tym samym czasie) pod zarządem pachołków moskiewskich. I tak jak oddolnie Polska walczyła pod szyldem Solidarności w swoich zakładach pracy, tak Wisła Kraków dawała o sobie znać w jednym z największych ośrodków przemysłowych w Polsce, czyli Nowej Hucie. Zwierzę się z trochę osobistego odczucia. Kiedy patrzę na Wisłę czuję dumę, widząc paralelność jej historii i dziejów kraju, którym żyję. Zarówno w tym dobrych, jak i złych czasach.

Kamil, mam tylko nadzieję, że nie siedzisz gdzieś w indziej w internecie na przykład na ukraińskim forum i nie plujesz na Polaków, że to są komuchy i zdrajcy, agenci Putina, współpracownicy Rosji, a Polska powinna odwoływać się do dziedzictwa NKWD i sądów stalinowskich. I życzę wszystkiego dobrego.
cloner pisze:
petru pisze: głównie wśród kibiców Wisły,
Oni mnie najmniej interesują.

Ale chciałbym poznać te osoby, które mówiły "nie pomagamy TS", by po 5 dniach wpłacić pieniądze.
Temat braku zaufania Stanowskiego do TS-u był dzisiaj poruszony na Stanie Futbolu, niejako potwierdziło się to, co pisałem.
cloner pisze:
Dziękuję za brak odpowiedzi. Szkoda że tak trudno się niektórym przyznać do porażki.
Dziękuję za podzielenie się swoimi przemyśleniami. Pisząc około setki jednolinijkowych przemyśleń dziennie, trzeba zakładać, że część z nich jest wartościowa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sty 2019, 14:42

petru pisze:
Kamil232 pisze:Ja mam doskonały pomysł na zebranie pieniędzy na Wisle.

To nie jest twoja pierwsza wypowiedź w tym temacie. Jako osoba inteligentna, prawdopodobnie wypowiadająca się na tematy, w których posiada wiedzę i czuje się kompetentna (przynajmniej takie wrażenie odniosłem po merytorycznych i kulturalnych wypowiedziach w tematach politycznych), musisz doskonale sobie zdawać sprawę, że Wisła Kraków była pod zarządem resortu policyjnego na podobnej zasadzie, jak Polska była (przypadkowo w tym samym czasie) pod zarządem pachołków moskiewskich. I tak jak oddolnie Polska walczyła pod szyldem Solidarności w swoich zakładach pracy, tak Wisła Kraków dawała o sobie znać w jednym z największych ośrodków przemysłowych w Polsce, czyli Nowej Hucie. Zwierzę się z trochę osobistego odczucia. Kiedy patrzę na Wisłę czuję dumę, widząc paralelność jej historii i dziejów kraju, którym żyję. Zarówno w tym dobrych, jak i złych czasach.

Kamil, mam tylko nadzieję, że nie siedzisz gdzieś w indziej w internecie na przykład na ukraińskim forum i nie plujesz na Polaków, że to są komuchy i zdrajcy, agenci Putina, współpracownicy Rosji, a Polska powinna odwoływać się do dziedzictwa NKWD i sądów stalinowskich. I życzę wszystkiego dobrego.
cloner pisze:
petru pisze: głównie wśród kibiców Wisły,
Oni mnie najmniej interesują.

Ale chciałbym poznać te osoby, które mówiły "nie pomagamy TS", by po 5 dniach wpłacić pieniądze.
Temat braku zaufania Stanowskiego do TS-u był dzisiaj poruszony na Stanie Futbolu, niejako potwierdziło się to, co pisałem.
cloner pisze:
Dziękuję za brak odpowiedzi. Szkoda że tak trudno się niektórym przyznać do porażki.
Dziękuję za podzielenie się swoimi przemyśleniami. Pisząc około setki jednolinijkowych przemyśleń dziennie, trzeba zakładać, że część z nich jest wartościowa.
O dziękuję za podjęcie dyskusji a nie wlepianie absurdalnych WP.

Także jako osoba blisko związana z Krakowem oraz Wisła przedstawisz mi mam nadzieję dokładna historię oporu środowiska Wislackiego wobec SB-kow stojących na czele klubu.

Osobiście o niczym takim nie wiem. Przyznaje się bez bicia iż tego tematu nie zgłębiłem. Także można mnie łatwo zagiąć. I szczerze czekam na to abys mi wytknął niekompetencje w tej kwestii.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 sty 2019, 15:10

petru pisze: musisz doskonale sobie zdawać sprawę, że Wisła Kraków była pod zarządem resortu policyjnego na podobnej zasadzie, jak Polska była
Paradne. Wisła przystąpiła do pionu gwardyjskiego DOBROWOLNIE. W czasach reżimu stalinowskego, kiedy w Polsce panował terror, mordowano i skazywano setki Polaków, Wisła była klubem milicyjnym. Była nim ponad 40 lat. Jeszcze pod koniec lat 80-tych kibice dumnie śpiewali na stadionie Wisełka GTS... Zapewne zmuszano ich do tego! :D
Faktycznie powód do dumy. :?
Wojskowa przeszłość takiej Legii dla przykładu, to pikuś przy historii Wisły.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 sty 2019, 15:15

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Barwy
Sprawa zmieniła się wraz z włączeniem Wisły do struktur Zrzeszenia Sportowego Gwardia. W 1950 roku zmieniono stroje sportowców Wisły – podkreślić należy, że było to złamanie warunków ustalonych w 1949 roku. W pierwszej połowie lat 50-tych Wiślacy grali w białych koszulkach z trójkolorowym, poziomym pasem na piersi. Pas ten był (licząc od góry) czerwono-biało-niebieski. Kolory te – choć takie same - nie były jednak barwami Wisły, a Zrzeszenia Sportowego Gwardia.

Zgodnie ze wspomnieniami starszych kibiców barwy niebiesko-biało-czerwone pojawiły się w efekcie dezaprobaty fanów Wisły wobec Gwardii. Ten stan rzeczy utrzymał się jeszcze na długo po 1990 roku i tak wśród kibiców Wisły pozostało do dziś. Brak akceptacji dla "patrona" wyrażony został symbolicznym odwróceniem barw.
http://cracovia.krakow.pl/temat-walka-k ... -za-komuny
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... kie_dekady
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... zawodnikow
Kamil232 pisze:
O dziękuję za podjęcie dyskusji a nie wlepianie absurdalnych WP.

Także jako osoba blisko związana z Krakowem oraz Wisła przedstawisz mi mam nadzieję dokładna historię oporu środowiska Wislackiego wobec SB-kow stojących na czele klubu.

Osobiście o niczym takim nie wiem. Przyznaje się bez bicia iż tego tematu nie zgłębiłem. Także można mnie łatwo zagiąć. I szczerze czekam na to abys mi wytknął niekompetencje w tej kwestii.
Jesteś w głębokim błędzie, ja nie podejmuję z tobą dyskusji, nie będę cię niczego uczył, bo cenię swój czas. Wskazuję tylko, że wielokrotnie, świadomie i prowokacyjnie
- formułujesz dosyć radykalne oskarżenia,
- manipulujesz przy pomocy propagandowych haseł (dziedzictwo sb),
chwaląc się przy tym brakiem wiedzy, co dyskwalifikuje twoją wiarygodność w jakimkolwiek innym temacie (wzorzec został ustalony) i stawia cię gdzieś w rejonie Gazety Wyborczej czy Gazety Polskiej.
Rozmowa z taką osobą nie ma sensu, bo podanie jakiekolwiek faktu świadczącym o oporze wobec komuny, zostanie łatwo odrzucony. W końcu nikt nie skończył jak Popiełuszko, oni się tylko napierdalali z zomo w Hucie, czy szturmowali radziecki konsulat. Z twojej pozycji, osoby która całe życie walczyła z komuną i była represjonowana, musi to wyglądać śmiesznie. Bo czy nie mogli na przykład urządzić jakiegoś głosowania, napisać postów w internecie i wyrzucić sbeków z klubu?

I generalnie kogo obchodzą członkowie Wisły, którzy tracili życie zrywach niepodległościowych, którym strzelano w głowę w katyńskim lesie. Sbeckie dziedzictwo, sbeccy prezesi. Przypomnę jeszcze raz - na czele twojego kraju, który podobno kochasz, stał wtedy Sekretarz Partii, który kierował tymi sbekami.
arek_ahig pisze:
Paradne. Wisła przystąpiła do pionu gwardyjskiego DOBROWOLNIE.
To chyba jak każdy klub w czasie komuny? Czy któryś był włączony do swojego resortu przy użyciu broni? Komuna też była w Polsce dobrowolna, nawet były wybory. Ciekawe, do jakiego stopnia fachowcy od historii nie są w stanie zrozumieć mechanizmu, który rządził tym krajem i są w stanie wybiórczo stosować słowa "dobrowolność" i "przymus" mówiąc o tych samych kwestiach.

Paradne, jest to, że komuna była tworzona rękami robotników, obalona rękami robotników. Uczonych w komunistycznych szkołach, płacących komunistycznymi pieniędzmi, jedzących komunistyczny chleb. Ileż tu jest niuansów, które nie są jasne dla 60-latków, ale śmigają w nich obecni 30-latkowie, weterani walk o Polskę (ewentualnie wpierdalania gumy Turbo, bo to ich jedyny łącznik z komuną).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sty 2019, 16:03

petru pisze: [Jesteś w głębokim błędzie, ja nie podejmuję z tobą dyskusji, nie będę cię niczego uczył, bo cenię swój czas. Wskazuje tylko, że wielokrotnie, świadomie i prowokacyjnie
- formułujesz dosyć radykalne oskarżenia,
- manipulujesz przy pomocy propagandowych haseł (dziedzictwo sb),
chwaląc się przy tym brakiem wiedzy, co dyskwalifikuje twoją wiarygodność w jakimkolwiek innym temacie (wzorzec został ustalony) i stawia cię gdzieś w rejonie Gazety Wyborczej czy Gazety Polskiej.
Rozmowa z taką osobą nie ma sensu, bo podanie jakiekolwiek faktu świadczącym o oporze wobec komuny, zostanie łatwo odrzucony. W końcu nikt nie skończył jak Popiełuszko, oni się tylko napierdalali z zomo w Hucie, czy szturmowali radziecki konsulat. Z twojej pozycji, osoby, która całe życie walczyła z komuną i była represjonowana, musi to wyglądać śmiesznie. Bo czy nie mogli na przykład urządzić jakiegoś głosowania, napisać postów w internecie i wyrzucić sbeków z klubu?

I generalnie kogo obchodzą członkowie Wisły, którzy tracili życie zrywach niepodległościowych, którym strzelano w głowę w katyńskim lesie. Sbeckie dziedzictwo, sbeccy prezesi. Przypomnę jeszcze raz - na czele twojego kraju, który podobno kochasz, stał wtedy Sekretarz Partii, który kierował tymi sbekami.

Mocne uderzenie. Mocne słowa. Jestes pewien że masz argumenty na poparcie swoich też? Bo ja mam jednak wrażenie że w tym momencie to ty świadomie prowokujezz i uderzasz ad personam. Czyli ergo to co mi zarzucasz sam czynisz.

Mówię oczywiście o ocenie mojej osoby na podstawie tej krótkiej dyskusji.

Przechodząc więc już z poziomu ad personam co jest brzydkie i od admina bym jednak oczekiwal czegoś więcej niż takie chwytu. Wszak rzekomo to on tutaj odpowiada za poziom. Na pole dyskusji merytorycznej. To jest wszystko tak jak myślałem.

Przejrzałem wklejone przez ciebie artykułu i nawet tam pisze że śpiewano GTS i że o zgrozo dopiero po stanie wojennym odklejano z flag literkę G. To ktoś u licha wcześniej takie flagi robił.

Także był czas w którym środowisko pogodziło się z Gwardyjskim dziedzictwem. Oczywiście pozniej jak wybuchł karnawał Solidarność odklejano z flag literkę G. I następnie lano się z zomowcami. Jak cała Polska. Ale nie ma co ukrywać że był okres w którym się z tym pogodzono i czerpano z tego profit.

Prawda w gruncie rzeczy jest smutna. Bo brzmi ona tak że gdyby nie pogodzono się w pewnym okresie z Gwardyjskim dziedzictwem to prawdopodobnie podobnie jak Gwardia Warszawa i inn etego typu kluby Wisly być może by dziś nie było tudzież tułała by się po jakiś niższych ligach. I być może dziś by miała status Garbarnii. Mówię tu o całkowitym odrzuceniu klubu i nie chodzeniu na stadion. Nie byłoby pokoleń z trybun które już po upadku komuny dalej na Wiśle chodziły. Klub miał tradycję sukcesów z lat 70-80 dzięki czemu przetrwał na szczytach i zdaje się również mający kontakty ze służbami(kto inny na początku lat 90-tyc miał kasę na zrobienie biznesu?) Bogus Cupial w niego wpakował pieniądze.

Niemniej jednak to nie wiele zmienia postać rzeczy. Klub w swoim okresie miał dziedzictwo sbckie to jest fakt. I w tym środowisku w Krakowie zapewne nadal ma duże sympatię. Także nie rozumiem czepialstwa się. Taka zbiórka wśród sbkow mogła by przynieść klubowi pieniądze. Wydaje się to mocno prawdopodobne. Nie wiem czemu się na to obrażać.

Kończąc smutna prawda jest oczywiście i taka że i Polska ma w swojej części tj. wśród swojej ludności ludzi którzy chełpią się są dumni z okresu komunistycznego. I pewnie chętnie by się do niego odwoływali. To jest również fakt z którym trudno polemizować.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 sty 2019, 16:58

Kamil232 pisze:
Mocne uderzenie. Mocne słowa. Jestes pewien że masz argumenty na poparcie swoich też? Bo ja mam jednak wrażenie że w tym momencie to ty świadomie prowokujezz i uderzasz ad personam. Czyli ergo to co mi zarzucasz sam czynisz.

Mówię oczywiście o ocenie mojej osoby na podstawie tej krótkiej dyskusji.
Jasne, są to cytaty do których się odnosiłem. Może powinienem jeszcze narysować schemat blokowy, gdzie byłyby twoje wypowiedzi i wnioski, skoro wypis w punktach nie jest wystarczający, ale bez przesady. Przepraszam jeśli wyciągnąłem pochopnie wnioski i w rzeczywistości jesteś sympatycznym i kompetentnym człowiekiem. Wiesz, internet wyciąga z nas czasem takich agresywnych krzykaczy hehehe.
Kamil232 pisze: Przejrzałem wklejone przez ciebie artykułu i nawet tam pisze że śpiewano GTS i że o zgrozo dopiero po stanie wojennym odklejano z flag literkę G. To ktoś u licha wcześniej takie flagi robił.
Także był czas w którym środowisko pogodziło się z Gwardyjskim dziedzictwem. Oczywiście pozniej jak wybuchł karnawał Solidarność odklejano z flag literkę G. I następnie lano się z zomowcami. Jak cała Polska. Ale nie ma co ukrywać że był okres w którym się z tym pogodzono i czerpano z tego profit.
Podam ci więcej wstrząsających faktów z czasów komuny. W tamtym czasie nawet Wojsko Polskie salutowało do orzełka bez korony. Szokujące prawda? Też mogę ci wysłać link do jakiejś stronki, to sobie poczytasz. Włos się jeży na głowie. Może nawet dowiesz się o takim gościu jak Ryszard Kukliński - niby patriota, ale jakoś doszedł do tego pułkownika :o.
Kamil232 pisze:Prawda w gruncie rzeczy jest smutna. Bo brzmi ona tak że gdyby nie pogodzono się w pewnym okresie z Gwardyjskim dziedzictwem to prawdopodobnie podobnie jak Gwardia Warszawa i inn etego typu kluby Wisly być może by dziś nie było tudzież tułała by się po jakiś niższych ligach. I być może dziś by miała status Garbarnii. Mówię tu o całkowitym odrzuceniu klubu i nie chodzeniu na stadion. Nie byłoby pokoleń z trybun które już po upadku komuny dalej na Wiśle chodziły. Klub miał tradycję sukcesów z lat 70-80 dzięki czemu przetrwał na szczytach i zdaje się również mający kontakty ze służbami(kto inny na początku lat 90-tyc miał kasę na zrobienie biznesu?) Bogus Cupial w niego wpakował pieniądze.
Mozna to ująć też w ten sposób: 'Prawda w gruncie rzeczy jest smutna. Bo brzmi ona tak że gdyby nie pogodzono się w pewnym okresie z komunistycznym dziedzictwem[..] Mówię tu o całkowitym odrzuceniu państwa i nie chodzeniu do komunistycznych sklepów i na pochody pierwszomajowe. Nie byłoby pokoleń z wielkiej płyty, które już po upadku komuny nie byłyby martwe z głodu.'
Myślę, że właśnie wynalazłeś nowatorską metodę walki z zaborcą.
Ja ze swej strony powtórzę:
Paradne, jest to, że komuna była tworzona rękami robotników, obalona rękami robotników. Uczonych w komunistycznych szkołach, płacących komunistycznymi pieniędzmi, jedzących komunistyczny chleb. Ileż tu jest niuansów, które nie są jasne dla 60-latków, ale śmigają w nich obecni 30-latkowie, weterani walk o Polskę (ewentualnie wpierdalania gumy Turbo, bo to ich jedyny łącznik z komuną).
Kamil232 pisze:
Niemniej jednak to nie wiele zmienia postać rzeczy. Klub w swoim okresie miał dziedzictwo sbckie to jest fakt. I w tym środowisku w Krakowie zapewne nadal ma duże sympatię. Także nie rozumiem czepialstwa się. Taka zbiórka wśród sbkow mogła by przynieść klubowi pieniądze. Wydaje się to mocno prawdopodobne. Nie wiem czemu się na to obrażać.
Szykuję popcorn na twoja kolejną dyskusję, w której będziesz udowadniał, że księża to nie pedofile i Kościół nie ma pedofilskiego dziedzictwa. Wspaniałe popisy retoryki, chciałbym zobaczyć jak to się robi też w drugą stronę :).

Jeszcze chciałbym na chwilę wrócić do wycieczek ad personam. Jak na prawdziwego Polaka poziom Twojej polszczyzny jest PRZECHUJOWY. Moim zdaniem nie masz prawa nazywać się patriotą dopóki nie nauczysz się, że:
- przymiotników nie piszemy z dużej litery, nawet jeśli odnoszą się do instytucji, czy narodowości
- istnieją zasady łączności i rozłączności słowa "nie" z różnymi częściami mowy w języku polskim

Również konstrukcje logiczne, jakie tworzysz korzystając z tego języka są BARDZO ZŁE. Popatrz:
Bo brzmi ona tak że gdyby nie pogodzono się w pewnym okresie z Gwardyjskim dziedzictwem to prawdopodobnie podobnie jak Gwardia Warszawa i inn etego typu kluby Wisly być może by dziś nie było tudzież tułała by się po jakiś niższych ligach. I być może dziś by miała status Garbarnii.
To zdanie implikuje, że:
ponieważ Gwardia Warszawa i inne bliżej niezidentyfikowane kluby nie pogodziły się ze swoim "Gwardyjskim" dziedzictwem, przestały istnieć lub tułają się po niższych ligach.
Śmiałbym się nie zgodzić, nazwa i akt własności terenów Gwardii w 2019 roku nie sugerują jakiegokolwiek oporu w historii tego zasłużonego klubu. Albo jest to jakaś niezręczność w przekazywaniu myśli, albo twój mózg łączy fakty bez żadnej zależności przyczynowo-skutkowej.

Biorąc pod uwagę ilość manipulacji (które tworzysz świadomie) i absurdów (które tworzysz nieświadomie), to jak myślisz, ile wartościowej treści produkujesz?

wp

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sty 2019, 17:10

Hahahha :*

Niech ten post pozostanie przykładem klutury i klasy ze strony pana admina. Tego jak prowadzić dyskusje bez wycieczek ad personam.

Oczywiście potem owy pan admin będzie innych oceniał i wręczał wp za rzekomo niski poziom, ataki ad personam, wulgaryzmy.

Tymczasem pozdrawiam sb-ku :*

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 sty 2019, 17:24

Kamil232 pisze: Tymczasem pozdrawiam sb-ku :*
Musiałbym tam pracować z grzechotką w ręku i operatorem wózka dziecięcego.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 sty 2019, 21:51

Kamil ile ty masz lat? Ja mam 34, z komuny pamiętam tyle że mi pewnie dupe parę razy obszczypało od pieluchy, A twoim życiowym celem jest wycięcie wszystkich sbków, komunistów i każdego po rusycystyce

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 sty 2019, 21:52

Stawiam, że Kamil urodził się 18 czerwca 1949.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sty 2019, 22:06

sci pisze:Kamil ile ty masz lat? Ja mam 34, z komuny pamiętam tyle że mi pewnie dupe parę razy obszczypało od pieluchy, A twoim życiowym celem jest wycięcie wszystkich sbków, komunistów i każdego po rusycystyce
Ale o co chodzi? Gdzie ja chce teraz kogoś wycinać?

To raczej kto inny chce wycinać sb-ków ze swoich historii.

Ja napisałem tylko, żeby zebrać pieniądze wśród byłych władz GTS Wisły, ludzie którzy onegdaj tam siedzieli na trybunie honorowej. To majętna grupa społeczna. Z wieloma kontaktami do dziś. Często milionerzy, tudzież ich TW mają pieniążki.

Podsumowam tylko pomysł na ratowanie GT..oj przepraszam TS Wisły.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 sty 2019, 22:08

No właśnie ja o tym....trochę trąci obsesją

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sty 2019, 22:13

sci pisze:No właśnie ja o tym....trochę trąci obsesją
Jaką obsesją? Chyba brakami w podstawowej wiedzy.

Otóż do 90 roku Wisła była klubem sb-ków, zomo i milicjantów. Jej prezesem był min. Jerzy Gruba w latach 85-90, który wydał rozkaz strzelania do górników w Kopalni Wujek.

Poczytaj sobie : https://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Gruba

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 sty 2019, 22:20

Ok. Nie chodzi mi o Wisłę...raczej o twoją karierę na forum

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”