Boks

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 15 sty 2005, 13:28

boks to jeden z popularniejszych sportow na swiecie wiec tak sobie pomyslalem czymu by takiego tematu by tu nie zamiescic,
lubicie boks ?
macie jakis swoich ulubiencow ?
ogladacie walki ?

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Re: Boks (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 14 lut 2005, 13:42

smitu pisze:boks to jeden z popularniejszych sportow na swiecie wiec tak sobie pomyslalem czymu by takiego tematu by tu nie zamiescic,
lubicie boks ?
ogladacie walki ?
Ja nie lubie boksu.Pomijając aspekt zdrowotny(to najbardziej szkodliwy sport)to po prostu nie widze nic ciekawego w ptrzeniu jak dwaj panowie leją sie po facjatach.To samo możnaby zaobserwować na jakiejś ulicy, ado tego za darmo.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 14 lut 2005, 17:31

Obserwator pisze:
smitu pisze:boks to jeden z popularniejszych sportow na swiecie wiec tak sobie pomyslalem czymu by takiego tematu by tu nie zamiescic,
lubicie boks ?
ogladacie walki ?
Ja nie lubie boksu.Pomijając aspekt zdrowotny(to najbardziej szkodliwy sport)to po prostu nie widze nic ciekawego w ptrzeniu jak dwaj panowie leją sie po facjatach.To samo możnaby zaobserwować na jakiejś ulicy, ado tego za darmo.

nie powiedzialbym ze tak samo :? wcale to nie jest az tak szkodliwy sport wierz mi 8)

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 14 lut 2005, 17:59

smitu pisze:
Obserwator pisze:
lubicie boks ?
ogladacie walki ?

nie powiedzialbym ze tak samo :? wcale to nie jest az tak szkodliwy sport wierz mi 8)
Polemizowałbym z Tobą.Popatrz co stało sie z Muhamedem Ali-do czgo doprowadził go boks,do jakiego stanu.Rozmaiwałem również kiedys z lekrzem ,który stwierdził że każde nawet dośc lekkie uderzenie w głowe powoduje mikrourazy mózgu,które mogą sie ujawnioc nawet po wielu latach.Ale ok-jak Ci sie tn sport podoba-o gustach sie nie dyskutuje,niemniej z perpsektywy zawodnika to naprwde jest zabójcze dla zdrowia.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 14 lut 2005, 20:00

ja tam jakims wiernym kibicem i zwolennikiem boksu nie jestesm ale jak walcza polacy to czasem popatrze

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 27 lut 2005, 8:55

I niestety ! Dariusz "Tiger" Michalczewski doznał wczoraj porażki przez nokaut w szóstej rundzie. Jednak ta półtora roczna przerwa zrobiła swoje i Darek przegrał pierwszy raz przez nokaut. Jednak tyle co on zrobił dla Polskiego boksu to jest wiele.

Teraz rozwijają się młodzi Zegan, "Diablo" Włodarczyk, Agnieszka Rylik i za kilka lat to właśnie te osoby zastąpią Andrzeja Gołotę i "Tigera". W boksie naprawdę mamy dużo do powiedzenia. Wczoraj walkę oglądałem na ZDF, bo TVN miałem kodowany. Szkoda porażki, ale tak jak mówie "Tiger" zrobił Dla Nas bardzo dużo

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2005, 11:09

To była zemsta "Żabojada" po 18 latach...W wieku juniora Darek wygrał znim walkę na ME...MIchalczewski gdyby dokończył go w 4 rundzie napewno by mogł powalczyc dalej....JEgo rywal cześćiej i celniej bił...Darkowi już siadły nogi widać ze nie biegał tak jak kiedyś...Ale i tak jest wielkim czlowiekiem 8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lut 2005, 13:29

Michalczewski był za pewny siebie! W wywiadach opowiadał, że jest on silny po treningach i Tiozzo nie ma z nim szans, a Darek jedną rundę z sześciu wygrał dostając w innych niezłe baty. Czas na emeryturkę. Wczoraj już chyba pożegnał się z kibicami. Szkoda Darka, ale jego pub w Gdańsku nadal pozostanie :D

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 27 lut 2005, 14:05

Heh, każdy bokser przed walką ogłasza wszem i wobec jak to nie rozprawi się z drugim, więc to nie takie dziwne.Jednak po walce ktoś powiedział"Darek dobrze wypełniał taktyczne założenia do czasu knockdownu"-co???Co njemniej dziwna taktyka.Francuz bił szybko i często, a Darek zamiast go boksować to tylko podchodził i bał się jakby uderzyć.Niestety czas kończyć, ale fakt, był w ostatnich latach najlepszym polskim bokserem, a przynajmniej jednym z najlepszych.

Awatar użytkownika
Lazioman
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 27 lut 2005, 14:40

Ja myśle że on wróci, będzie chciał zakończyć zwycięstwem!!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lut 2005, 14:41

Lazioman pisze:Ja myśle że on wróci, będzie chciał zakończyć zwycięstwem!!!
To miała być jego ostatnia walka. Swoją karierę chciał zakończyć zwycięstwem i mistrzowskim pasem. Jak będzie tak wracał i starał się wygrać to nigdy nie zakończy kariery.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 27 lut 2005, 15:57

Szkoda wielka szkoda. Widać że ta przerwa zrobiła swoje :( przygotowany był dobrze ale same sparingi to nie to samo co prawdziwa walka. Rozłąka z rongem dała o sobie znać. Darek był zbyt spięty tak jak by walczył pierwszy raz o mistzrowski pas :) SAm komentator powiedzial że mięsnie mu sie zrosły podczas grania hymnu (czy jakoś tak)
Tygrys przybrał złą taktyke, dawał sie poprostu bić. To musiało sie tak skonczyc. Powinienodskakiwać i punktować go swoim zabujczy lewym prostym :twisted: ale co tu teraz dużo gadac.
Ja mam nadzieje że powróci ale nie od razu w walce o mistzra tylko najpierw kilka walk ze słabszymi przeciwnikami, a potem walka o pas.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 27 lut 2005, 21:34

widac ze mial za dluga przerwe a sparingi to nie to sasmo a pozatym byl spiety ale mial szczescie ze sedzia przerwal bo moglo sie skonczyc gorzej troch mi go szkoda oby nie konczyl kariery i pokazal na co go stac

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 16 paź 2005, 0:11

nie ma gdzie tego napisać, więc odświerzam temat...

Tomasz Adamek !! Kapitalna walka, nokautujące uderzenie którego nie przetrwał by nikt !! Tytuł obroniony !! Nokaut w 6 rundzie, Ulrich na deskach...kapitalna walka, Tomek gratulacje wielkie !! Co za walka, jak to powiedział pan Kosedowski "jestem podniecony"

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 paź 2005, 9:35

Ja też byłam podniecona :P
Teraz czekam na Tomka aż wpadnie do Częstochowy na tą obiecaną pielgrzymkę :P

Bardzo ładna walka. Świetne wymiany ciosów i ten piękny nokaut.
Gratulacje dla Tomka, spisał się znakomicie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”