Dyskobolia Grodzisk (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Były trener Wisły Kraków poprowadzi Groclin!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2005, 12:24

Trenerem piłkarskiej drużyny Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski został niedawny szkoleniowiec Wisły Kraków - Czech Werner Liczka, poinformował klub na swojej oficjalnej stronie internetowej.

Jednocześnie rozwiązana została umowa z dotychczasowym szkoleniowcem - Słowakiem Dusanem Radolskim, który prowadził zespół od czerwca 2003 roku. W tym czasie sięgnął z Groclinem po puchar i wicemistrzostwo Polski. W ostatnim czasie drużyna z Grodziska prezentowała się słabiej - odpadła z rozgrywek Pucharu UEFA, a w lidze, po 10. kolejkach, zajmuje dziewiąte miejsce.

komentarz :
no to chyba Groclin juz sie nie odrodzi :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 19 paź 2005, 12:41

:shock: Ale sobie narobili... :lol: Nie spodziewałam się, że Liczka jeszcze jakiegoś pierwszoligowca poprowadzi w Polsce. Po tym, co zrobił z Wisłą, chyba nikt nie chciałby być tak zmaltretowany. :lol:

Groclin ma się przy nim odrodzić, zobaczymy, jak mu pójdzie... ciekawa jestem, co będzie z Radolskym - przecież kiedyś bardzo dobrze sobie radził w Groclinie, ten remis z Man City to było coś. :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gdb
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 13:12

Nic nie bedzie z Radolskym trafi do jakiegos sredniaka ligi. Bobo Kaczmarek też doprowadził Groklin do Mistrzostwa Polski a potem go wywalili, a Liczka nic nie zrobi jeszcze pogorszy sprawe w zespole...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 19 paź 2005, 13:23

to teraz Groclin bedzie typowym średniakiem w lidze, szkoda bo mają niezły skład. Widac niektórzy wierzą ze Liczka to dobry trener :haha:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 19 paź 2005, 13:27

gdb pisze:Bobo Kaczmarek też doprowadził Groklin do Mistrzostwa Polski

Ta i pewnie do ligi mistrzow tez ich wprowadzil.

Hmm, co do liczki, to ze nie sprawdzil sie w wisle nie oznacza od razu ze i Groclin zepsuje. Tam ma mozliwosc pracowania z rodakami. Tam bedzie mial wieksze zaufanie. Tam jest mniej kibicow i nie beda go wysmiewac :D Moze byc ciekawie.

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 13:33

Jak dla mnie nic nie pokaże. A że ma pracowania z rodakami to co?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 paź 2005, 14:25

gdb pisze:Bobo Kaczmarek też doprowadził Groklin do Mistrzostwa Polski a potem go wywalili
buahhaahhaah no niezle !!! A niby w ktorym roku to bylo :?:
jak juz cos to VICE
a zostal zwoniony poniewaz Drzymala chcial zeby ktos nauczyl Groclin nowoczesnego footballu (gre czwarka w obronie, ofensywny tryb a Bobo prowadzil wg swojej starej szkoly trenerskiej)

Jak widzlem to na onecie ze byly trener wisly bedzie trenerem groclinu to pomyslalem ze Heniu - no to wtedy mozna by smial;o mowic ze pojda na mistrza
Jedank w takim razie mowie ze puchary to sfera marzen, dla mnie zdobeda miejsce bezpiecznie w srodku tabeli
Radolsky wg mnie to swietny fachowiec ma pecha tylko kontuzji pelno a poza tym rozsprzedano gwiazdy a reszta sie zgrywa, krotko jestem sceptycznie nastawiony tego faktu!!! a szkoda bo jakos lubie ten team

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2005, 15:38

Liczka poprowadzi Dyskobolię
Były szkoleniowiec Wisły, Werner Liczka od przyszłego tygodnia będzie odpowiedzialny za wyniki Dyskobolii Grodzisk Wlkp. Czech zastąpi bowiem w wielkopolskim klubie na trenerskiej ławce, Słowaka Duszana Radolsky'ego.

Właściciel Dyskobolii, Zbigniew Drzymała podjął decyzję o pożegnaniu się ze słowackim szkoleniowcem po tym jak zespół przegrał ostatnie ligowe spotkanie z Pogonią Szczecin. Radolsky okazję do pożegnania z kibicami Dyskobolii będzie miał jeszcze w sobotę podczas spotkania z Polonią Warszawa, bowiem wtedy po raz ostatni poprowadzi zespół z Grodziska.

Liczka na ławce trenerskiej Dyskobolii zadebiutuje w przyszłym tygodniu, w meczu Pucharu Polski z OKS 1945 Olsztyn.

:hahaha:

Ten człowiek potrafi się fantastycznie sprzedać. Żegnamy 'mocny' Groclin, bo teraz będzie półtora roku wdrażania automatyzmów. II liga czeka :lol2:.

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 16:45

czeher pisze:
gdb pisze:Bobo Kaczmarek też doprowadził Groklin do Mistrzostwa Polski a potem go wywalili
buahhaahhaah no niezle !!! A niby w ktorym roku to bylo :?:
jak juz cos to VICE
a zostal zwoniony poniewaz Drzymala chcial zeby ktos nauczyl Groclin nowoczesnego footballu (gre czwarka w obronie, ofensywny tryb a Bobo prowadzil wg swojej starej szkoly trenerskiej)

Jak widzlem to na onecie ze byly trener wisly bedzie trenerem groclinu to pomyslalem ze Heniu - no to wtedy mozna by smial;o mowic ze pojda na mistrza
Jedank w takim razie mowie ze puchary to sfera marzen, dla mnie zdobeda miejsce bezpiecznie w srodku tabeli
Radolsky wg mnie to swietny fachowiec ma pecha tylko kontuzji pelno a poza tym rozsprzedano gwiazdy a reszta sie zgrywa, krotko jestem sceptycznie nastawiony tego faktu!!! a szkoda bo jakos lubie ten team
Oj przepraszam wszystkich miało być ze zdobyli Vice mistrzostwo

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 16:45

gdb pisze:Nic nie bedzie z Radolskym trafi do jakiegos sredniaka ligi. Bobo Kaczmarek też doprowadził Groklin do Vice Mistrzostwa Polski a potem go wywalili, a Liczka nic nie zrobi jeszcze pogorszy sprawe w zespole...

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 20 paź 2005, 20:23

a może prawie on już nie popełni tych samych błędów co "kiedyś"?
ale prawie robi wielką różnicę.
:wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2005, 10:19

Myślę, że możnaby ankietę zrobić po ilu meczach Liczka poleci.
Może go przesuna potem na jakies inne stanowisko, żeby nie było, że kibice mieli rację.
Zrobią z nigo menagera klubu, zatrudnią ... Engela [jego dni juz policzone, ja pierdykam // Kazik ]i bedziemy mieli powtórkę z rozrywki.

Nie wiem czym się kierował Drzymała - bo chyba nie samą sympatia do Czecha. W koncu był wybierany na najlepszego właściciela klubu piłkarskiego w Polsce, w małym Grodzisku zrobił drużynę na miarę kilu faz pucharowych UEFA CUP. A teraz ? czym się kierował ? Pewnie sam nie wie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 paź 2005, 10:49

Zgadzam sie z Toba fieldy, a co do ankiety to mysle ze smialo mozna takie cos zrobic - stawialbym wtedy ze po 4 meczykach ale patrzac ze dokonca rundy nie zostalo o wiele wiecej sp[otkan wiec :arrow: do konca rundy Liczka bedzie prowadzil Groclin
A potem kto wie moze Engel bedzie mogl znowu sie wykazac w polskiej lidze, jednak czy po kolejnym objeciu posady po Czechu bedzie mogl walczyc przynajmniej o puchar UEFA czy o utrzymanie i co najwazniejsze czy uda mu sie poukladac to co Liczka zniszczyl - ale to tylko dywagacje

Co do tego dlaczego Liczka az tak w Polsce cieszy sie takim wzieciem to nie mam pojecia, fakt mial kilka spotakn z Gornikiem wygranych na poczatku ale potem jak Wisla zarzucila na niego sieci to z Gornikiem mial dluga passe nie wygranych a nawet przegranych meczy!!! - ale tlumaczono ze gornik jest slaby, no ale teraz poraz kolejny z Wisla pokazal swoje umiejetnosci trenerskie to tym bardziej dziwie sie tej decyzji!!!
Drzymala mogl sciagnac Henia ale chyba Wisla blokuje to zeby nie trenowal w Polsce

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 paź 2005, 19:56

No tak Liczka i wszytsko jasne!!!!
Groclin przegral dzis na wlasnym stadionie z podobno slaba Polonia Warszawa Dariusza Kubickiego 2:1
Po bramkach Sikory dla Groclinu oraz Golaszewskiego i Arifovicia dla Polonii
No jak narazie dzieje sie tak jak przewidywalem, jeszcze potrwa to do konca rundy a potem bye bye Liczka - najlepiej niech idzie do czech niszczyc kluby
wiem ze to pierwszy jego mecz i pewnie beda tacy tez ktorzy beda twierdzic ze za krotko pracuje ale wg mnie bedzie coraz gorzej!!!!

Pozniejszy jego nastepca bedzie mial klopot z poskladaniem tego tak jak Engel w Wisle a moze znowu Engel bedzie skaldac po Liczce, kto wie??

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 22 paź 2005, 20:02

hmm...ten mecz prowadził jeszcze Radolsky, więc miał zajebiste pozegnanie poprostu :D Liczka dopiero od następnej kolejki ;)

szkoda Groclinu...tymbardziej, że przegrali z....Polonią :? Groclin ma dołek ostry, a Legia własnie zaczyna z Zagłębiem :D zobaczymy co Franz zrobi ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”