Jakim prezydentem będzie Lech Kaczyński? - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Jakim prezydentem b?dzie Lech Kaczy?ski?

bardzo dobrym
13
15%
dobrym
12
13%
Średnim
12
13%
z?ym
21
24%
bardzo z?ym
28
31%
nie mam zdania
3
3%
Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 25 paź 2005, 14:41

dokladnie chociaz troche sie boje ze przesadzi jezeli chodzi o kary i prawo np. jezeli jakiegos licealiste zlapia z "zielonym" oczywiscie na wlasne potrzeby to boje sie ze jeszcze wieksza kara bedzie niz dotychczas - i taki gosc juz ma troche w zyciu przerabane
Nie wiem czy ogladaliscie magazyn Orange ekstraklasa, Zygo udostepnil im nagranie gdzie takie male 13-15 latki pala ziolo, zadziwilo mnie to ze pokazali twarze!!! ale to tak na marginesie

To niech licealiści zielonego nie palą!! Na zachodzie nawet pivo jest od 21 lat!! Młodzież ćpa coraz więcej i wyrośnie nam pokolenie zryciaków:/

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 25 paź 2005, 15:34

Conajmniej wiemy co będzie a co by było jak preziem został by TUSK?
a co wy wrozki ze wiecie czego kaczka dokona a ile spieprzy?? Nawet nie meli odwagi wyznaczyc kaczke na premiera tylko sobie marionetke ustawili w postaci Marcinkiewicza

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 25 paź 2005, 15:46

a co wy wrozki ze wiecie czego kaczka dokona a ile spieprzy?? Nawet nie meli odwagi wyznaczyc kaczke na premiera tylko sobie marionetke ustawili w postaci Marcinkiewicza
Przepraszam, a kto powiedział że Jarosław miał być premierem??
Nasłuchałeś się pierdół w TV i powtarzasz je na łamach forum!!
A czy Donald nie jest marionetką Rokity??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 paź 2005, 16:05

A przepraszam sam Jarek bo to byla (jest?) jego ambicja polityczna zostac premierem.
Tusk marionetka Rokity :roll:

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 25 paź 2005, 16:15

A przepraszam sam Jarek bo to byla (jest?) jego ambicja polityczna zostac premierem.
Tusk marionetka Rokity

Awatar użytkownika
adammo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 25 paź 2005, 16:16

kaczy pisze:Duza zasluga w tym Leppera
i Rydzyka- wszystkie stare katoliczki nawet na wózkach zasuwały, aby zagłosować na Kaczyńskiego. Według nich Tusk to diabeł wcielony, który chce zalegalizować aborcję, która jest wykonywana już masowo po cichu z ogromnymi nieraz skuktami, gdzie ginie i matka i dziecko.

A co tematu jakim będzie prezydentem, to powiem, że złym.
Jeżeli posuwa się do takich kroków jak kumplowanie się z Samoobroną, na którą "wieszał psy" kilka miesięcy temu, to jest po prostu k.... (zawód pani pod latarnią).
Dodatkowo nastawienie PiS'u na Rosję i Niemcy jest skandaliczne, zwłaszcza porównując dzisiejszych sąsiadów do ustroju komunistycznego i reżimu hitlerowskiego, co nie robi nam dobrej opinii.

Nie zaznaczyłem opcji 'Bardzo złym', ponieważ Kwaśniewski, Cimoszewicz, Lepper byliby jeszcze gorsi jako prezydentowie.

Z grubsza to tyle jak o mój pogląd chodzi ;)

Pozdr

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 paź 2005, 16:25

adammo pisze:Nie zaznaczyłem opcji 'Bardzo złym', ponieważ Kwaśniewski, Cimoszewicz, Lepper byliby jeszcze gorsi jako prezydentowie.
no jasne tylko Tusk to godny kandydat, co z tego ze zmienia co chwile zdanie i jest ja choragiewka na wietrze, przeciez on jest naj naj naj a wszyscy inni beeeeee :!:

Co oni zrobili!!! takiego super kandydata nie wybrali!!!
Oczywiscie Lepper za prezydenta to jest przegiecie wiesz nie pisz o nim

Czyli z tego wynika ze uwazasz iz Kwasniewski byl bardzo zlym prezydentem i to jeszcze przez 2 kadencje!!!!!!! :?: - no bo w sumie co on przez ten czas addammo zrobil? chyba nic?
Ale za to Tusk by zrobil wiele, bylby najlepszym kazdy dostalby ten pierwszy milion zlotych o ktorym kiedys mowil ze go ukrasc trzeba
adammo pisze:prezydentowie
moze lepiej odmieniac sie naucz a nie wchodz w polityke :arrow: prezydenci - to chyba lepiej brzmi
Ostatnio zmieniony 25 paź 2005, 16:32 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 paź 2005, 16:31

Nie wyobrażam sobie prezydenta na, którego głosowali emeryci i słuchacze Radia Maryja. Mi Kaczyński kojarzy się z dyktatorem, myślicie, że dlaczego zagraniczne kraje są zaskoczone takim wyborem? Był prezydentem Warszawy i tam na niego wiele osób (chyba większość) nie głosowała, to o czymś świadczy. Ciekawi mnie jak on przyjął gratulacje od Busha :lol: osobiście czy ktoś kto umie angielski? :roll: 8)

Nie wspomnę już o pierwszej damie, która wygląda...bynajmniej tak nie powinna wyglądać :lol: Moja babcia zagłosowała na Kaczora ze względu na to, że w jakiejś debacie usłyszała, że Tusk odbierze jej emeryture :shock: toż to zawiewa głupotą! Jak sobie pomyśle, że będziemy musieli się męczyć conajmniej 5 lat z tym prezydentem to mnie krew zalewa...

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 25 paź 2005, 16:34

Zobacyzmy jak bedzie naepwno ukruci komunistow.Ja nie rozumiem was jak gadacie ze to takei straszne ze kaczka zostla prezydentem nawet slysze na roznych forach glosy zeby wyjezdzac z kraju jak tak to wy...........z tego kraju jak wolicie komunistow to do chin wyp..... a wy gadacie z rydzykiem wolalbym o duzo rydzyka niz jakiegos urbana(zwolennika tuska)ktory bluznil na papieza idzcie se do urbana nara :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 paź 2005, 16:36

Tomusmc pisze:Nie wyobrażam sobie prezydenta na, którego głosowali emeryci i słuchacze Radia Maryja. Mi Kaczyński kojarzy się z dyktatorem, myślicie, że dlaczego zagraniczne kraje są zaskoczone takim wyborem? Był prezydentem Warszawy i tam na niego wiele osób (chyba większość) nie głosowała, to o czymś świadczy. Ciekawi mnie jak on przyjął gratulacje od Busha osobiście czy ktoś kto umie angielski?
jak mi wiadomo to Tusk tez zbyt dobrze angielskim nie wlada,
A Kaczynskiemu moze zoneczka tlumaczyc podobno z niej jest niezla poliglotka :!:
A co do Warszawy to widzialem ze Kaczynski wygral tam z Tuskiem :!: no chyba ze sie myle
Owszem w pierwszej turze Tusk tam wygral

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 paź 2005, 16:48

Jak czytam dalej te wypowiedzi to zauwazam ze niektórzy naprawde chyba mają pranie muzgu zrobione!!
chyba zbytnio słuchacie tzw. "inteligencji" która dzieli polske na dwie kategorie A i B!! Wszyscy tak bardzo najezdzają na Kaczynskiego ale skąd mozecie wiedziec jakim bedzie prezydentem, napewno nie takim wazyliniarzem jak Kwasniewski i to napewno duzy plus, pozatym dlaczego skresla sie kogos na starcie, ale tak tylko potrafią inteligentni polacy !!

jeszzce jedno na koniec!! ciekawe co byscie mówili jakby Tusk doprowadził do tego ze homoseksualisci mogli by adoptowac dzieci??? bo ja jakos niechciałbym widziec dwóch gosci i dziecko, które miałoby psychike zesputą do konca zycia ......... ale przeciez to liberalne!!

Dlatego zanim cos napiszecie zastanówcie sie nad tym dwa razy :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 paź 2005, 16:54

Tomachos pisze:
Tusk marionetka Rokity
Jesli nie wiesz ze J.Kaczynski bardzo chcial zostac premierem ale usunal sie w cien zeby ulatwic bratu zwyciestwo w wyborach prezydenckich to slabo z toba.W Radiu Maryja o tym nie mowili?
Dobra koniec tematu nie bede rozmawial z krzykaczami.
"Ide se" nabic to co sie pisze przez ch (zapamietaj).

edit:
luk pisze:jeszzce jedno na koniec!! ciekawe co byscie mówili jakby Tusk doprowadził do tego ze homoseksualisci mogli by adoptowac dzieci??? bo ja jakos niechciałbym widziec dwóch gosci i dziecko, które miałoby psychike zesputą do konca zycia ......... ale przeciez to liberalne!!
I wlasnie tacy ludzie jak ty glosowali na Kaczynskiego.Ludzie ktorzy nawet nie wiedzieli jakie poglady mial Tusk.On byl przeciwny legalizacji zwiazkow homoseksualnych podobnie jak Kaczynski.O aborcji nawet nie mowiac.Wiec najpierw sie dowiedz a potem pisz.I uzywaj "muzgu".

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 25 paź 2005, 16:59

ty sie chyba nawet raz nie zastanowiles, spojz na Holandie zle im tam? narzeka ktos? bo do mnie nic takiego nie doszlo, widac nalezysz do mlodziezy wszechpolskiej i krzyz Ci na droge, Kaczynski wygral w Mazowieckim ale w Warszawie przegral, wogole na Kaczke glosowali glownie ludzie ze wsi wystarczy spojrzec na podzial wschod zachod jaki powstal w kraju

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 25 paź 2005, 17:03

luk1208 pisze:Po drugie nie wiem jak wy ale ja pracuje i musze płacic podatki wiec nie bardzo mi sie opłaca płacic ciągle 15% podatek bo straciłbym na tym.

Ja tez pracuje to na wstepie.

Tyle ze im wiecej pracujesz tym mniej ci zabieraja :? Poza tym ci bogatsi mieliby latwiej dzieki czemu wysypywali by dla tych biedniejszych wiecej kasy. Dodatkowym plusem przy podatku liniowym bylyby inwestycje zagraniczne, ktore oprocz miejsc pracy znacznie rozwinely by gospodarke i infrastrukture.
luk1208 pisze:Jeszcze bardziej rozsmieszyło mnie to ze tusk zył 26 lat na cywilnym slubie a tuz przed wyborami zdecydował sie na ślub koscielny??
On mial taki chwyt reklamowy a Kaczka dziwaczka ma swoje fantazje i widzi mu sie 4rty wymiar RP.
luk1208 pisze:jest jak horagiewka na wietrze
Byl wierny programowi PO. Wiec gdzie tu powiewanie, no tak powiewal na takiego pajaca jakim jest Marcinkiewicz czy kaczory.
luk1208 pisze:histori polski ostatnich 20 lat

Ave ! Ave Komuna !! Pilsudzki wroc !!
creek pisze:wiesniak

Walesa byl, widac ze "polacy" lubie sie wstydzic.
Tomachos pisze: żal mi was!!

I vice versa. Powodzenia w kraju.

czeher pisze:luk1208 napisał:
Jeszcze bardziej rozsmieszyło mnie to ze tusk zył 26 lat na cywilnym slubie a tuz przed wyborami zdecydował sie na ślub koscielny??
chciał sie pokazac ze jest katolikiem??? jakos mu to nie wyszło!!
W jego hasłach programowych był bardzo nie zdecydowany i mieszał a ze było to az nadto widocznr to ludzie jednak mu nie zaufali, bo poco ufac człowiekowi który jest jak horagiewka na wietrze

Dokladnie koles zmienial co chwile zdanie, a najbardziej smiesza takie zmiany najbardziej fundamentalne np do religii!!! jak i rowniez do problemu aborcji, bodajze pod koniec lat 90 byl zwolennikiem aborcji a teraz co, widzi ze wiekszosc spoleczenstwa byla przeciw temu wiec jak przyszly wybory rowniez zmienil zdanie
Juz pal licho te drobne zmiany w jego wypowiedziach (bo wiadomo kto tylko nie zmienia zdania) ale tak fundamentalne zdanie czy stosunek do kosciala czy aborcji - tego sie nie zmienia ot tak sobie - wiec widze ze to Tusk jest populista

Hmm on sie moze tak dostosowuje do otoczenia moze?
Tomachos pisze:Młodzież ćpa coraz więcej i wyrośnie nam pokolenie zryciaków
W holandi im pozwolili i przestali. Poza tym zaczeli na tym cpaniu zarabiac a nie tracic obywateli.
Tomachos pisze:Przepraszam, a kto powiedział że Jarosław miał być premierem??

Z tego co bylo wiadome w parlamencie po kazdych wyborach prezesowi partii wypada zostac premierem. A teraz chlopaki nawet nie chca zrzec sie rzadzenia Wawa po ty by wyznaczyc swojego czlowieka. A tlumacza sie ze maja jeszcze tyle do zrobienia :?
czeher pisze:no jasne tylko Tusk to godny kandydat, co z tego ze zmienia co chwile zdanie i jest ja choragiewka na wietrze, przeciez on jest naj naj naj a wszyscy inni beeeeee

W kraju w ktorym sie wychowalismy prezydent ma gowno do powiedzenia, malo kto go slucha a jego funkcja jest funkcja reprezentacyjna.
nasami pisze:komunistow.
Beuhehehehhee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nasami pisze:wyjezdzac z kraju

Mowisz ze sie dorobisz jak zostaniesz. Powodzenia.
nasami pisze:z tego kraju jak wolicie komunistow to do chin wyp.....

Hahahahahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nasami pisze:wolalbym o duzo rydzyka niz jakiegos urbana(zwolennika tuska)ktory bluznil na papieza idzcie se do urbana nara

Pozdrow tate, mame a moze babcie ? :lol: :lol: :lol:
czeher pisze:A Kaczynskiemu moze zoneczka tlumaczyc podobno z niej jest niezla poliglotka
Wstyd :?
czeher pisze:no chyba ze sie myle

No chyba.
luk1208 pisze:naprawde chyba mają pranie muzgu zrobione!!
Matrix cie ma.
luk1208 pisze:dwie kategorie A i B!!
Wojna !! Wojna !! Wojna secesyjna !! Wytepimy glupote !!
luk1208 pisze:ale przeciez to liberalne!!

I wlasnie o to chozi, ze ni wiesz o co chodzi :?
luk1208 pisze:Dlatego zanim cos napiszecie zastanówcie sie nad tym dwa razy

Powtorz to sobie w myslach jakies 1000 razy, wtedy pogadamy.

Halla Chlopaczek, Halla Eternals !!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 paź 2005, 17:12

czeher pisze: co do Warszawy to widzialem ze Kaczynski wygral tam z Tuskiem no chyba ze sie myle
Smithu pisze:czeher napisał:
no chyba ze sie myle

No chyba.
Obrazek

Sorry ze zapytam ale jezeli sie myle to gdzie lezy wg Ciebie Warszawa???

Smithu pisze:czeher napisał:
A Kaczynskiemu moze zoneczka tlumaczyc podobno z niej jest niezla poliglotka

Wstyd
Co wstyd?? ze niby ma wyksztalcona zone??
Co do Tuska to juz pisalem tez nie potrafii dobrze mowic po angielsku - sam sie przyznal
Smithu pisze:W kraju w ktorym sie wychowalismy prezydent ma gowno do powiedzenia, malo kto go slucha a jego funkcja jest funkcja reprezentacyjna.
To po co te cale narzekania!!! ze ten jest zly a Tusk bylby lepszy jezeli i tak nie maja nic do powiedzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”