Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 578

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 cze 2019, 23:37

oficjalnie Felix w Atletico, strasznie drogi transfer, ale brawo :brawo:

Obrazek

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 27 cze 2019, 1:16

Piękne czasy dla Portugalczyków, jeszcze kilka lat temu o miejsce na środku ataku walczyli Hugo Almeida, Helder Postiga i Eder, a na skrzydłach pewniakami do grania obok Ronaldo byli Nani i Quaresma bez względu na formę. Tak, wiem, i tak zjadali na śniadanie Higuaina, Aguero i spółkę, spokojnie. :P Ale niezły przeskok, tak serio.

Chyba wszystko zostało napisane: wg mnie Joao Felix długofalowo się sprawdzi, ale jak człowiek przypomina sobie wejście do poważnej piłki takiego Neymara (który ograniem zjadał na śniadanie Felixa), to może mu to trochę czasu zająć, a presja będzie na nim ogromna.

Torres, Aguero, Griezman - nie ma co dramatyzować, można się wybić w tym Atletico. Niby kwota potężna, ale jak Joao się sprawdzi, to negocjacje jego transferu z klubu będą zaczynać się od 200 milionów ze strony zainteresowanego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 cze 2019, 7:42

Ja się czasu zmieniają, 18 Kun przychodził z Argentyny za 23 mln i to było duże wydarzenie, ze taki młody za taką kasę :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2019, 23:18

grzegorzfcb pisze:
27 cze 2019, 7:42
Ja się czasu zmieniają, 18 Kun przychodził z Argentyny za 23 mln i to było duże wydarzenie, ze taki młody za taką kasę
I to jest fajny pomysl na tweeta. Brawo.

Z Felixem nie ma jeszcze zadnej oficjalki. Benfica dostala oferte i ja "analizuje", ale wszysto wskazuje na to, ze po swoich wakacjach Joao zostanie zaprezentowany jako zawodnik Atleti.

Musze przyznac, ze ogladalem w tym sezonie Benfike wielokrotnie wlasnie dla Felixa i po cichu marzylem, ze kiedys zagra w Atleti, ale... jestem malkontentem i tak sobie mysle, ze za te 120 baniek moglismy miec Chukwueze, Sarabie i jakies 3/4 Oyarzabala.

Nigdy mi sie nie dogodzi.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 cze 2019, 1:22

No ja pamiętam wtedy hype na Kuna, chłopak strzelał jako 17-latek jak na zawołanie w Argentynie i była duża presja, żeby jeszcze przed 18. urodzinami zadebiutował w kadrze i pojechał na MŚ. A Pekerman nie dość, że go nie wziął, to jeszcze w Niemczech na ławce trzymał Teveza i Messiego - a na ataku grali Saviola, który tułał się po wypożyczeniach z Barcelony i podstarzały Crespo. I wprawdzie Argentyna świetnie grała, a odpadli pechowo po karnych, ale wypominali to potem Pekermanowi w Argentynie długo.

Ale zmierzam do tego, że wtedy Atletico to nie było to Atletico, i zrobili swój transferowy rekord klubowy, ale tamte 25 milionów euro to na obecne czasy było jakieś 60 milionów, i to wydane przez klub o statusie, nie wiem, obecnego Lazio: wiadomo, i tak ludzie pisaliby, że na gówniarza z Argentyny leci fortuna, ale jednak spora różnica, a talent i wiek - odpowiednio - ten sam, i podobny. I dla tamtego Kuna to Atletico to był idealny klub, bo interesował się nim każdy, a wybrał 10. drużynę La Liga z dużym potencjałem, ale nie wiem, czy to samo można powiedzieć o Joao Felixie teraz. Ale nie ma co się mu dziwić - czołowy klub w Europie, dostanie 10-tkę, potężne zarobki, a na kadrze będzie musiał mocno walczyć o miejsce w rotacji u Santosa w kontekście Euro, a dobry sezon w Atleti może mu dać wyjściową jedenastkę: ciężko byłoby odmówić. Dla mnie chłopaczek z kilku względów to dalej trochę junior, więc głęboka woda go czeka do przepłynięcia.

Llorente, Saul, Correa, Gimenez, Oblak, Koke, Felix - to dalej w każdej formacji bardzo dużo talentu do budowania na tym zespołu, nie ma co płakać

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 06 lip 2019, 6:11

Podobają mi się nawet te ruchy Atletico na ten moment. Felipe Monteiro niby ma 30 lat, ale to bardzo dobry gracz za niedużą cenę, który będzie w stanie kilka lat pograć na wysokim poziomie. Renana Lodiego (tu jeszcze nieoficjalnie) nie znam, ale to podobno bardzo duży talent. Hector Herrera za darmo do rotacji to bardzo fajne wzmocnienie, powinien pasować Cholo. Llorente to dobry gracz, który może wejść półkę wyżej, a kosztował stosunkowo niewiele. No i Joao Felix, który poszedł za kosmiczne pieniądze, ale to świetny talent.

To wszystko z transferów Rodriego, Lucasa i Gelsona, więc zostaną jeszcze pieniądze za Griezmanna.

Wprawdzie jest chyba duża szansa, że wykupiony za to zostanie Morata, przyjdzie jakiś Rebić, zapychacze na boki obrony, Atletico wyjdzie lekko na minusie z tego, będzie mocne, ale się osłabi, a ich przyszłość będzie zależna od Felixa - ale to i tak progres w porównaniu do kupna Lemara czy Kalinicia za 90 mln :P

Ogólnie wiadomo, fajny test dla tego Cholo, nie dość, że dostał ~300 milionów euro za transfery z klubu (nie wiem ile z tego Atletico właściwie dostało, wiadomo, że to skrót myślowy), to jeszcze Atletico serio będzie musiało zacząć grać inaczej, bo jak Joao Felix nie wypali od razu, to bez Griezmanna atak Atletico może już naprawdę sięgnąć dna. Tu dalej jest bardzo mocna pomoc i nieźli w ataku zawodnicy, żeby pograć w piłkę, ale wiadomo jak to wygląda u Simeone. A przez ostatnie sezony to poza Griezmannem w Atletico którykolwiek inny piłkarz miał problem osiągnąc dwucyfrową liczbę bramek we wszystkich rozgrywkach, a w tym roku było ile, 55 bramek w lidze?

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 18 lip 2019, 16:06

Jak sciągną jeszcze Jamesa to ciekaw jestem jak to poustawia Cholo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lip 2019, 11:32

Piekny mecz. Wiem, ze to tylko preseason, ale trzeba wziac pod uwage kilka rzeczy:

- brak zgrania
- Atletico zazwyczaj wyglada zalosnie w preseasonie
- mordercze przygotowania przez Profe

Atleti zagralo na jakies 50%, a i tak powinno bylo strzelic jakies 12 bramek.

Joao Felix jest najpiekniejszy.

Cudowna informacja z tym Jamesem. Niech nabiera kogos innego na swoja krolewska pensje.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2019, 13:27

Bernabeu pisze:
06 lip 2019, 6:11
to bez Griezmanna atak Atletico może już naprawdę sięgnąć dna.
Ironia losu co? :wink:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 27 lip 2019, 13:43

Not really, rok temu Atletico nastrzelało Realowi w trochę poważniejszym meczu na starcie sezonu, a cały sezon potem grało żenującą piłkę, tak że zobaczymy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 wrz 2019, 20:52

Pisałem już rok temu. Atletico Simeone nie ma dłużej sensu.

Transfer Felixa jak na ten moment wygląda zabawnie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 lis 2019, 15:48

Atletico Madryt jest bardzo bliskie pozyskania Bruno Guimaraesa z Atletico Paranaense Kurytyba - donosi hiszpański dziennik "AS".

Czytaj więcej na:
https://www.meczyki.pl/newsy/atletico-m ... o/128761-n

Całe multum środkowych pomocników będą mieć.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 gru 2019, 21:56

Na gwiazdke mam tylko jedno zycznie. Wywalenie Cholo Simeone. Nie ma sensu juz tego ciagnac.

Pochettino bylby idealnym zastepca.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 31 sty 2020, 14:05

Yannick Ferreira Carrasco wrócił do Atletico na zasadzie wypożyczenia do końca sezonu z Dalian.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 sty 2020, 14:09

Chińczyki w lato odrzucali oferty Arsenalu na poziomie 35mln, ciekawi mnie jakie warunki wynegocjowali pół roku później ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”