Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 894

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
7
39%
#TeamProbierz
3
17%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
44%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 paź 2019, 22:40

Wow, ale fajnie, jedziemy na Euro.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 paź 2019, 22:44

Co za niespodzianka....

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 paź 2019, 22:45

Wujo :rydzyk:

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 paź 2019, 22:47

Polacy pokazali charakter w czasie tych kwalifikacji. Jestem dumny, to było piękne. Brawo.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 paź 2019, 22:58

Kogo obchodzi że jedziemy na Euro skoro w Polsce wciąż będzie łamana konstytucja

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 paź 2019, 23:01

Śmiejcie się, ale dzisiaj naprawdę niezły mecz w naszym wykonaniu. Macedonia postawiła twarde warunki a i tak zagrożenia jakiegoś nie były. My cierpliwie aż do skutku. Jak patrzę na pressing Krychy i Góralskiego to się dziwię, że tam jeszcze nikt Zielińskiego nie zjebał. Kolejny przespany przez niego mecz.

Zadanie wykonane, teraz jeszcze kolejne fartowne losowanko (przypominam, że za zwycięstwo grupy co najmniej drugi koszyk) i Wujo trafia do gablotki :ozob:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 paź 2019, 23:08

Pierwszy mecz od kilku gdzie dało się to normalnie oglądać, byliśmy lepsi od rywala we wszystkim, brakowało tylko ostatniej piłki i gola przez większość meczu. Lewy :rydzyk: dzik wiadomo, wujo trafił ze zmianami , Krycha razem z Lewym liderzy , najlepsi wg mnie na boisku, Szymański daje nadzieję że coś z niego może być, Góralski ładnie radził sobie z Pandevem i Bereszyński też poprawnie.
FakJu Lahoz.

Bakan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 42

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 13 paź 2019, 23:15

Najlepszy mecz reprezentacji Brzęczka. Krychowiak MVP spotkania, oprócz niego wyróżniłbym Beresia i Milika (poza golem niezły strzał głową i zgranie do Lewego). Nie podzielam entuzjazmu co do Lewandowskiego. Pozytywne spotkanie w jego wykonaniu ale było kilku lepszych, raczej cichy występ kapitana choć doceniam pracę i bądź co bądź dwie asysty.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 paź 2019, 23:16

Bakan pisze:
13 paź 2019, 23:15
raczej cichy występ kapitana.
Dwie asysty to raczej nie jest cichy występ

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 paź 2019, 23:17

Typ był wszędzie, dwie asysty, poza tym gdyby sedzia miał odrobinę rigczu dałby kilka kartek za faule na nim.

reprilein
Skład B
Skład B
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reprilein » 14 paź 2019, 0:16

To jest ta różnica, na Messim czy Ronaldzie były by za 1 faul 3 czerwone kartki. Lewy jak nie ma złamanej nogi to kwestia kaprysu arbiter czy da żółtą czy wcale.

A bakan kolejny raz się kompromituje, pisząc o cichym występie kapitana.
Typie, zmień nick na bakłażan.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 14 paź 2019, 7:45

Wczoraj widać było w reprezentacji w końcu zaangażowanie, biegali, walczyli o stracone piłki, zaliczali znacznie mniej strat i głupich wybić. Najbardziej zagubiony na boisku wydawał się jedynie Zieliński który poza strzałem w poprzeczkę niczym sie nie wyróżnił, wyraźnie jeszcze szuka tego swojego miejsca na boisku. Krychowiak natomiast przechodzi jakiś powrót do formy za czasów Sevilli, był wszędzie, dołączał się do ataku, wspomagał obrońców, przeciwnał podania w środku pola i rozgrywał a przy tym nie było widać u niego żadnego zmęczenia. Lewandowski podobnie, mimo, że osamotniony w ataku miał często podwajane i potrajane krycie a każde jego udane oszukanie rywali kończyło się faulem, miał kilka swoich sytuacji i jedną powinien wykończyć lepiej, gdy próbował strzelać nożycami. Na duży plus również Grosicki jaki katował fizycznie graczy Macedonii na swojej stronie, jego dynamiczne zrywy przyśpieszały akcje Polaków i robiły przez długi okres czasu największe zagrożenie. Obrona w tym meczu miała nie wiele do roboty i to za sprawą świetnie grającego środka pola, mimo nielicznych sytuacji Macedonii, to jednak polacy raz zrobili rywalom miejsce na prostopadłe podanie, które mogło się źle skończyć.

Zastanawiałem się, czy przy tym agresywnym odbiorze, pressingu od pierwszych minut Polacy przypadkiem nie staną w pewnym momencie, ale szybciej gracze Macedonii stanęli.

Martwi trochę fakt, że brakowało wczoraj tego ostatniego podania, odpowiedniego strzału, przez długi czas Polacy mieli problem, by w końcu wyjść na prowadzenie. Zmiany Brzęczka trafione, Frankowski idealnie się znalazł gdy dopadł do piłki po ograniu przeciwnika przez Lewego, sam Lewandowski raczej nie zdążyłby tej akcji wykończyć. Bramka Milika też z dystansu i mimo ładnego trafienia, to też bardziej zadecydowała indywidualność i decyzja Milika. Więc jakoś udało się te bramki zdobyć, ale przyszło to z trudem i w męczarniach pomimo sporej dominacji.

Mnie przede wszystkim cieszy zaangażowanie drużyny, bo nadal brakowało zgrania, precyzji w podaniach, dobrego wyczucia partnerów przy akcjach podbramkowych, ale w końcu wyglądało to dobrze, reprezentacja tak powinna grać i jedynie ogrywać się w tym ustawieniu. Trzeba coś też więcej pomyśleć z Zielińskim, bo w końcu musi wyjść z cienia, szkoda, że ta poprzeczka przeszkodziła mu w zdobyciu bramki, bo takie przełamanie by mu się przydało.

Bakan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 42

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 14 paź 2019, 9:04

A ja mam wrażenie, że w świadomości polskiego kibica Lewandowski ma +1 do oceny za to, że jest Lewandowskim. Oceniam go pozytywnie za to spotkanie i tak jak napisałem doceniam dwie asysty mając przy tym świadomość, że pierwsza była totalnie przypadkowa. Generalnie w pierwszej połowie trochę niewidoczny, mocniej rzucał się w odsłonie drugiej stąd wasze wrażenie, że to był jakiś super mecz w jego wykonaniu, tak już jesteśmy skonstruowani. Nie był, przynajmniej w mojej opinii gdyż w trakcie spotkania staram się pewne rzeczy odnotowywać i na tej podstawie wystawiam ocenę. To pomaga w rzetelnym ocenianiu i daje lepszy obraz niż noty „na czuja”. Ale, żeby była jasność, Lewandowski na plus ale byli lepsi (choćby Krychowiak czy Bereszyński).

I jeszcze do osób, które nie przekonały się jeszcze do mojego kanału. Odpalcie sobie ostatni odcinek i sprawdźcie proponowaną przeze mnie jedenastkę, zapoznajcie się z argumentami i porównajcie z tym co wystawił Brzęczek. Apelowałem, że boki obrony do wymiany bo nie dawały jakości dotychczas, sprawdziło się i przyniosło efekt. Sugerowałem, również, że Krychowiakowi należy dać więcej swobody i „zabezpieczyć” go „6” dzięki czemu może przenieść on jakość z klubu i zagrać jako b2b i też wypaliło. Co prawda u mnie był Bielik, u Brzęczka Górlalski ale tu zadecydowały pewnie kwestie zdrowotne. Generalnie z dużą satysfakcją to oglądałem bo siadło idealnie. Taka mała autopromocja ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 paź 2019, 19:21

Co mi się wczoraj podobało to podjęcie walki z Macedończykami i fajna, męska gra.

Krychowiak spokojnie mógł się wyłożyć jak długi po tym ataku barkiem od Dimitrevskiego, ale tego nie zrobił tylko przyjął jak facet. Pół Barcelony by leżało w tej sytuacji, a drugie pół kręciłoby się koło sędziego.

My robiliśmy swoje. Graliśmy twardo, ale w przeciwieństwie do rywali bez chamstwa.

reprilein
Skład B
Skład B
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reprilein » 14 paź 2019, 20:19

Bakan pisze:
14 paź 2019, 9:04
A ja mam wrażenie, że w świadomości polskiego kibica Lewandowski ma +1 do oceny za to, że jest Lewandowskim.
A ja mam wrażenie że chciałbyś dostać ten +1 pkt tylko po to aby potem zareklamować kolejny swój filmik który sensu nie ma ważne żeby ktoś obejrzał, tyle że nikt ci go nie chce dać bo nie jesteś Lewandowski a do tego piszesz bzdury.
Bakan pisze:
I jeszcze do osób, które nie przekonały się jeszcze do mojego kanału. Odpalcie sobie ostatni odcinek i sprawdźcie proponowaną przeze mnie jedenastkę, zapoznajcie się z argumentami i porównajcie z tym co wystawił Brzęczek.
Bakan pisze:
Taka mała autopromocja ;)
Bez komentarza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”