FIFA Ultimate Team - Strona 116

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 paź 2019, 18:03

Jeśli chodzi o zdobywanie bramek, to uważam, że nie jest to takie proste. Bardzo dużo czasu w tej FIFA spędziłem nad ustawieniem obrony, cały czas mnie zastanawiało, jak to się dzieje, że u przeciwnika obrońcy wchodzą niemal do bramki, zagęszczają pole karne, że nie idzie rozegrać piłki, chwila zawahania i ją tracisz. Moja obrona zawsze była rozbiegana, zostawiała luki do prostopadłych podań czy strzałów. W końcu moja obrona jest szczelna aczkolwiek, to też zależy od rywala, bo solidny przeciwnik i tak ją rozmontuje.

Strzelanie z główki w tej FIFA też nie jest jakieś udziwnione i że jest z tym coś mocno nie tak, większym problemem jest zachowanie obrońców i bramkarzy przy wrzutkach jacy często są pasywni a bramkarze dośrodkowania jakie powinni wyłapać piąstkują lub wybijają.

Sam nie ogarniam w grze sztuczek, zawsze byłem zwolennikiem operowania gałką pada, robić zwody na wyczucie przeciwnika, robić zakosy, zwalniać przyśpieszać, markować, że idę do przodu a np. nagle zbiegam do środka itd. Tutaj jednak kluczowe jest opanowanie sztuczek, bo inaczej przez solidniejsze obrony się nie przebijesz.

Wczoraj miałem pierwszy szczęsliwy moment w grze, bo wypadł mi Griezmann. Teoretycznie mógłbym go zachować, ale jego cena to 350 tys a tych środków potrzebowałem. Więc ostatecznie Griezmann poszedł na sprzedaż.

Obecnie mój skład prezentuje się tak :

Obrazek

To jest skład jeszcze bez włożenia inwestycji z Griezmanna. Nadal mam blisko 400 tys do wydania na zawodników. Ale szczerze, nie wiem na razie jak skład budować.

W rezerwie mam kilku solidnych grajków jak np. Icardi, Fekir, Gundogan, Khedira, Gelson Martins, Kimpembe... Zastanawiam się nad kupieniem Rossilliona i dać go na lewą obronę oraz wymienić Silvę na Kimpembe. Wóczas do składu wdrożyłbym Fekira lub Ben Yeddera a wtedy kombinowałbym nad przebudową ataku pod Martiala i Rashforda. Ale na razie jedynie kombinuje w myślach, bo jedynych zawodników jakich naprawdę potrzebuje do tego składu, to Neymar i Mbappe ;) a tak to jestem ogólnie zadowolony.

Zobaczymy co się urodzi jeśli chodzi o nabyte punkty, na razie wole nie robić transakcji na żywioł. Może sami coś zasugerujecie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 paź 2019, 18:18

Podobny ten Ribery? :think:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 paź 2019, 18:20

piotrcies pisze:
17 paź 2019, 18:18
Podobny ten Ribery?
co to jest xDD

Awatar użytkownika
piotrcies

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 paź 2019, 18:22

To jest taka strategia - zostawiają sobie pole do poprawy w następnej edycji.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 paź 2019, 18:52

Jakim ta gra jest syfem to nie do wiary. Jeżeli mi nie wierzycie to spróbujcie "pograć" w tryb kariery. Więcej nie muszę dodawać. W skrócie jest z roku na rok coraz gorzej oraz coraz nudniej. Niebywałe.

I jeszcze wzmianka o trybie FUT który finalnie upadł. Już wyszła karta specjalna zwykłego przeciętniaka jak Insigne na miarę Ronaldo bądź Messiego. Nawet bym się zastanowił czy nie lepsza. Jeżeli w październiku mamy taką kartę to sami sobie możecie odpowiedzieć czego można się spodziewać na przełomie grudnia i stycznia.

Winnym tego w jakim stanie obecnie jest FIFA to nie wina EA tylko WSZYSTKICH IDIOTÓW co kupili kiedykolwiek FIFA Points.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 paź 2019, 21:46

Slim91 pisze:
27 paź 2019, 18:52
Jakim ta gra jest syfem to nie do wiary
Czyli dobrze, że nadal pykam sobie z 2-3 mecze dziennie w karierę w 19. :D

Co do FUTa. Jak oni już teraz zrobili event o żętony na wymienienie na ikonę... Za czasów 14 posiadanie legendy w składzie to było coś. Teraz jak widzę na YT to co drugi skład w FUT Champions ma już w sobie (a jakże) jedną, najłatwiejszą do zrobienia ikonę.
Ta gra zmierza w złą stronę, gdzieś na przełomie lutego/marca co trzeci skład będzie wypchany OP kartami, w których skład będą wchodzić, TOTY Ronaldo, van Dijk, Eusebio, Vieira i Gullit.
Ciekawie ile do takiej FIFY 23 wypuszczą nowych eventów.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 233

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 29 paź 2019, 21:03

Ni [ch**] nie kupie następnej. Tę kupiłem tylko dlatego, że ostatnia jaką miałem to 17tka. I ta starsza jest o niebo lepsza.

Ja nie gram w FUT. Gram tylko w sezony i to od lat. Tylko Interem. Wiem, że to srednia ekipa ale to co sie odpierdala to głowa mała. Nie wiem, może mam jakieś złe ustawienia, taktyka nie ta (w porównaniu z 17tką jest tyyyyllleee grzebania jak w jakims FMie), pad juz zajechany ale od tygodnia nie da sie grać. Ok, wiele meczów przegrywam bo za często chce się odegrać po przegranej na wkurwie ale nie wiem, nie da sie grac w obronie. Piłka przelatuje obok obroncow Ci nic, nienaturalnie to wygląda. Dużo dzieciaków gra też juz schematami: przejęcie pizda na dobieg i efekt taki ze po 3 kontaktach Salah czy inny Bale leci przez połowę boiska sam na sam. Styl gry ustawiałem na cofnięty, formacje zmieniałem. NIE DA SIE GRAC. Bramkarz po główkach z tempem żółwia wpuszcza te strzałe i parodycznie rzuca sie w bok :rotfl: Arcadówka jak japierdole, kiedys w tej grze dało się grać i wygrywać samym pomysłem na mecz, sprytem, jakąs inteligencją "boiskową". Teraz to gra na wyklepanie zwodów i schematów. DZieciaki mnie klepią a ja niezależnie z kim gram to mam deja vu i ciągle oglądam te same zagrania. 200 zł w błoto. Mogłem brac przez origin to bym zwrócił.

Przepraszam, jedno im wyszło. Lukaku jest bezradny w kreowaniu gry z piłką :haha:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 paź 2019, 15:49

Najgorsze, że jedyne co mnie w Fifie ciekawi to dalsza kariera Huntera bo w FUT przestałem grać na poziomie 18, a w sezony mogę grać dalej na 19 :roll:

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 30 paź 2019, 18:40

Od zawsze mialem jakis pseudo sentyment do fify. W tym roku wymienilem na pesa po miesiacu. Nie rozumiem jak kogos jara pykanie w tego ping ponga od ea. po rozegraniu kilku meczy myclub bialymi (najsłabsi) ta gra daje wiecej emocji i sprawia frajde. Kazdy mecz jest inny, zachowanie pilkarzy ich ruch, grafika wszystko to powoduje ze jedynym plusem fify sa licencje. I to by bylo na tyle.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 paź 2019, 0:20

HMK pisze:
27 paź 2019, 21:46
Za czasów 14 posiadanie legendy w składzie to było coś. Teraz jak widzę na YT to co drugi skład w FUT Champions ma już w sobie (a jakże) jedną, najłatwiejszą do zrobienia ikonę.
Ta gra zmierza w złą stronę, gdzieś na przełomie lutego/marca co trzeci skład będzie wypchany OP kartami, w których skład będą wchodzić, TOTY Ronaldo, van Dijk, Eusebio, Vieira i Gullit.
Dokładnie. Oto w tym wszystkim właśnie chodzi. Grałem ostatnio FUT Champions do 9 wygranych i jak widziałem jakie składy ludzie mają to aż mi się odechciewało grać.

FUT obecnie szoruje dno. Oto filmik gościa który ma umowę z EA:

Wszystko wyjaśnił.

Awatar użytkownika
piotrcies

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 paź 2019, 9:52

Ktoś w EA chyba przeczytał wpis Ribery'ego na Twitterze, bo zaktualizowali mu mordkę w grze.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 31 paź 2019, 10:17

I jak o tym informowali to pomylili się i oznaczyli jakieś lewe konto zamiast jego oficjalnego :D
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrcies

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 paź 2019, 10:21

Ale z nich głuptasy

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 lis 2019, 2:14

Slim91 pisze:
31 paź 2019, 0:20
Grałem ostatnio FUT Champions do 9 wygranych i jak widziałem jakie składy ludzie mają to aż mi się odechciewało grać
Wyszło niedawno SBC o taką kartę.
Obrazek
I niech mi ktoś z grających powie. Co ma ona na celu? Z jakiej okazji Politano ją otrzymał?
Mam tu w głębokim poważaniu czy taką kartę otrzyma mój ukochany Martin Odegaard, totalnie obojętny mi Politano czy jakiś jasiek z ligi rumuńskiej. Od zawsze uważam, że kartę specjalną powinno się otrzymać za coś ważnego, jakieś uhonorowanie, upamiętnienie. Tak mamy TOTY, TOTS oraz cotygodniowe informy. MOTMy za krajowe puchary czy karty typu "Hero" lub "Record brejker" też jestem w stanie zrozumieć (no tych Hero mniej, ale RB wyglądają naprawdę fajnie - dobry design, duże wydarzenie), ale jak widzę jakieś eventy halloweenowe, future stars itp gówna to naprawdę odechciewa się w ten tryb grać.
I nie żebym był całkowicie przeciwnikiem takich kart. Otóż nie. Sama idea EA z sezonami wyzwań, gdzie co każdy poziom odblokowujesz coś nowego (paczka, jakaś cieszynka aż po końcowy wybór jednego z trzech zawodników) jest świetna. Zmusza graczy do robienia tych wyzwań, urozmaica grę - spoko, ale tu mam jedno zastrzeżenie. W pierwszym sezonie mamy do wyboru karty ocenione na 85. Zahę, Tolisso oraz Lucasa Vazqueza. I tutaj bura dla reniferów, niech ktoś kto wykona całą serię tych wyzwań aż do 30, ostatniego poziomu w nagrodę dostanie kartę, która zrobi różnicę na wiele tygodni. Tutaj z tej trójki oczywistym wyborem jest Wilfried Zaha, chciałbym by zdobywca tej karty miał z niej realny pożytek do chociaż połowy/końca grudnia. Niech taka karta wyróżnia się na tle, zwykłej złotej, niech będzie ona nagrodą za wkład w wyzwania. A co mamy teraz? Składy przepakowane najgorszymi ikonami z bezsensownej serii wyzwań, graczami z Premier League, którzy stoją na rynku po 300-400k. TO wszystko idzie w złą stronę. Tzn. już poszło i jedynie czego szkoda to fakt, że tryb z takim potencjałem jest tak zbijany. Zabijany masą bezsensownych kart jak ww. Politano, który tę kartę otrzymał [ch**] wie za co.
Jak ja bym to widział? Otóż tak jak pisałem, te sezony wyzwań wyglądają spoko, ale przy tym wszystkim odrzuciłbym głupie eventy typu Halloween czy Future Stars, a nagradzał kartą takiego Zahy, który realnie wpłynie na grę (cały czas powołuję się na ten, chyba najlepszy przykład). No i jeszcze karty Flashback - to też spoko idea, która mi się podoba. Reszta jest do kosza. No i najważniejsze. Taki Salah kosztuje teraz na PS4 około 300k, zwiększenie widełek. Salah to jedna z najlepszych kart w grze, a byle jasiek co nie wystawi głowy poza Silvera 1 w FUT Champions po kilku tygodniach może sobie pozwolić na taką kartę. Que dramatazo.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 lis 2019, 2:55

Co piątek mamy nowy event. Mniej więcej w to opisuje tą grę. Skok na $$$ idiotów którzy kupują FP.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”