Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Bezimienny11 » 28 paź 2019, 17:02

MarcinW pisze:
28 paź 2019, 1:01
Zastanówmy się raczej na pewno nie podjęli takiej decyzji, żeby zamanifestować swój sprzeciw wobec stosowania „miękkich” środków nacisku, bo noszą na sztandarach hasła zachęcające do marginalizacji lgbt (delikatnie mówiąc) straciliby w ten sposób wiarygodność w oczach miłośników dobrej zmiany. Nieprawdopodobne wydaje się również to ze była to forma protestu przeciwko wpierdalaniu się w cudze sprawy, bo nie łącza nas z Uganda żadne stosunki międzynarodowe, wiec po co nadstawiać się dla niej ? Można tez argumentować w druga stronę w końcu prawo do samostanowienia niekonstytucyjnych bubli prawnych stało się w Polsce praktyka, wiec solidaryzowania się z państwem które jednym aktem chce naruszyć wszystkie międzynarowej regulacje dotyczące praw człowieka leży w naszym interesie. A może po prostu chcą być wiarygodni w oczach swojego elektoratu, którego na co dzień raczą tym, ze tego typu mniejszości to zło i należy je zmarginalizować. A ze jest to moralne bankructwo to inna sprawa. Ale co ja tam wiem w końcu „ukończyłem zaocznie socjologie”
Sęk w tym Marcinku, że mało wiesz, a się wymądrzasz. Pomijam bełkot który popełniłeś, odniosę się jedynie do pogrubionego fragmentu. Moim zdaniem zachodzi bardzo duże prawdopodobieństwo, że ty i na zaocznych poległeś, bo jak inaczej nazwać osobę, która gdy tylko zobaczy nagłówek 'PiS coś tam", to bez sprawdzenia tejże informacji plecie co jej ślina na język przyniesie?

"Wbrew kłamliwym doniesieniom m. in @gazeta_wyborcza delegacja polska w EKR wstrzymując się w głosowaniu całości rezolucji w sprawie sytuacji osób LGBT w Ugandzie, zdecydowanie poparła zapis potępiający karę śmierci dla tych osób w oddzielnym głosowaniu tego punktu rezolucji."

Krasnodębski.

https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... Id,3302684

Żeby nie było, wychodzę z założenia, że nie dyplom zdobi człowieka. Możesz mieć ukończonych pięć fakultetów, a być głupszym od przydrożnego drzewa. Możesz znać sześć języków obcych, ale w żadnym z nich nie mieć nic ciekawego do powiedzenia, itp., itd.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”