Sęk w tym Marcinku, że mało wiesz, a się wymądrzasz. Pomijam bełkot który popełniłeś, odniosę się jedynie do pogrubionego fragmentu. Moim zdaniem zachodzi bardzo duże prawdopodobieństwo, że ty i na zaocznych poległeś, bo jak inaczej nazwać osobę, która gdy tylko zobaczy nagłówek 'PiS coś tam", to bez sprawdzenia tejże informacji plecie co jej ślina na język przyniesie?MarcinW pisze: ↑28 paź 2019, 1:01Zastanówmy się raczej na pewno nie podjęli takiej decyzji, żeby zamanifestować swój sprzeciw wobec stosowania „miękkich” środków nacisku, bo noszą na sztandarach hasła zachęcające do marginalizacji lgbt (delikatnie mówiąc) straciliby w ten sposób wiarygodność w oczach miłośników dobrej zmiany. Nieprawdopodobne wydaje się również to ze była to forma protestu przeciwko wpierdalaniu się w cudze sprawy, bo nie łącza nas z Uganda żadne stosunki międzynarodowe, wiec po co nadstawiać się dla niej ? Można tez argumentować w druga stronę w końcu prawo do samostanowienia niekonstytucyjnych bubli prawnych stało się w Polsce praktyka, wiec solidaryzowania się z państwem które jednym aktem chce naruszyć wszystkie międzynarowej regulacje dotyczące praw człowieka leży w naszym interesie. A może po prostu chcą być wiarygodni w oczach swojego elektoratu, którego na co dzień raczą tym, ze tego typu mniejszości to zło i należy je zmarginalizować. A ze jest to moralne bankructwo to inna sprawa. Ale co ja tam wiem w końcu „ukończyłem zaocznie socjologie”
"Wbrew kłamliwym doniesieniom m. in @gazeta_wyborcza delegacja polska w EKR wstrzymując się w głosowaniu całości rezolucji w sprawie sytuacji osób LGBT w Ugandzie, zdecydowanie poparła zapis potępiający karę śmierci dla tych osób w oddzielnym głosowaniu tego punktu rezolucji."
Krasnodębski.
https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... Id,3302684
Żeby nie było, wychodzę z założenia, że nie dyplom zdobi człowieka. Możesz mieć ukończonych pięć fakultetów, a być głupszym od przydrożnego drzewa. Możesz znać sześć języków obcych, ale w żadnym z nich nie mieć nic ciekawego do powiedzenia, itp., itd.