Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: czarny samael » 28 paź 2019, 21:09

ozob pisze:
28 paź 2019, 19:22
PiS orientujac sie tak zdecydowanie na USA,
...postępuje odwrotnie nie PO.

Możesz sobie to tłumaczyć geografią, ale gdyby geografia miała decydujące znaczenie, to na moje pytanie o politykę PO, powiedziałbyś że PO nie zmieni proamerykańskiej polityki.
Na to się zdobyć nie umiesz. Po prostu nie potrafisz się przyznać do błędu, bo to byłby upadek całej Twojej koncepcji w którą zacząłeś wierzyć.
ozob pisze:
ale dopiero po zwyciwstwie widac co jest naprawde wazne.
DOSTAŁEŚ LITERALNIE, PRZYKŁADY TYCH SYTUACJI :-D

Dosłownie, czarno na białym, miałeś wypisane co jest co i jak się działo. Orbitujesz wokół jego tekstów, a facet po prostu popiera jedną z opcji i ni [ch**] nie jest obiektywny, a próbuje cały swój pogląd oprzeć na twierdzeniu, że obiektywny jest.
To bzdet, to właśnie - I-GNO-RAN-CJA.
ozob pisze:
ale jednym z tych, ktorego nie wolno pominac lub go ignorowac
Dyskusja nie jest o tym, co można pomijać, a co nie, bo ja nie postuluję pomijania geografii, tylko zauważyć że nie jest głównym czynnikiem. Głównym są decyzje polityczne, które przy NIEZMIENIONEJ geografii, obracały całe kraje na szachownicy światowej.
Bartosiak ma to w dupie. Ty masz to w dupie. Ale choćbym zasypywał przykładami, to niby ja nie potrafię dyskutować xDDDD

ozob pisze:
28 paź 2019, 19:53
Ciekawe czy polskie elity rzadzace sa zadowolone, ze Polska jest bardziej czolobitna wobec USA niz UK? Londyn w przeciwienstwie do Warszawy wyraznie chce miec wszystkie furtki otwarte i jakos to, ze Chinczycy zjadaja ludzi im nie przeszkadza.
PiS nie ma pola manewru i dlatego chodzi jak piesek na smyczy. Chodzi tak, jak PO nigdy nie chodziła i chodzić nie będzie, bo PO zawsze będzie miała amerykański haczyk na Niemców. PiS niemieckiego haczyka na Amerykanów się pozbył swoimi bzdurnymi kłótniami. WB jak bardzo by się z UE nie spierała o wyjście, tak wciąż pozostaje w ciepłych stosunkach z samą Unią i jej przedstawicielami i prędzej się z Brukselą dogada niż my.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”