Gry... - Strona 391

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 01 maja 2020, 13:45

Tomusmc pisze:
01 maja 2020, 13:09
F1 2019 w fajnej cenie w sklepie PS za 59 zł ;) zabawiłem się trochę w cebulę i sprzedałem wersję pudełkową i kupiłem cyfrową, przynajmniej płytki nie muszę wymieniać ;)
Lepiej mieć fizyczną wersję, bo zawsze można wymienić z kimś albo prze handlować, do tego wg mnie wiecznie nie będą te gry na serwerach, widomo za 10 lat nie będzie wracał do jakieś Fify czy Formuły z tego roku, ale do innych gier, bardzo możliwe

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 maja 2020, 14:36

Ja raczej kolejnej wersji F1 nie kupię bo to nie jest sport, który mnie interesuje więc cyfrowa jest idealna bo zazwyczaj takich gier nie sprzedaję. Handluję przede wszystkim fabularnymi, przechodzę je i wiem, że już nie wrócę więc idzie dalej. Tutaj dla mnie była idealna opcja :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 maja 2020, 18:06

Rom, pająk głupi w ch** zabity.
Spoiler:
Na rozkładzie mam już:
Spoiler:
Powoli idziemy do przodu, gra coraz bardziej mi się podoba. Dumni? :>

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 maja 2020, 18:06

Spoiler:
Na rozkładzie mam już:
Spoiler:
Powoli idziemy do przodu, gra coraz bardziej mi się podoba. Dumni? :>

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 04 maja 2020, 19:26

W sumie w dobie epidemii, to w pracy nie mam co robić, wszystko zamknięte i wegetacja. Tak więc tak jak zawsze byłem nastawiony sceptycznie do grania na telefonie, tak ostatnio mocno wciągnęła mnie gra Seven Deadly Sins : Grand Cross

Gra jest na bazie mangi/anime o tym samym tytule (bez Grand Cross) i umówmy się, jak to każda gra na telefon (darmowa) jest p2w. Ale gra na szczęście nie jest nastawiona na rywalizacje z innymi graczami. Przechodzimy sobie normalnie kompanię jednego gracza przechodząc epizody znane z serii, które są świetnie animowane, odblokowujemy postacie, wykonujemy misje poboczne gdzie grindujemy aby zdobyć wyposażenie, przedmioty wymagane do ulepszenia ekwipunku i postaci, oczywiście diamenty jakie służą do m.in zdobycia nowych postaci i ekwipunku. W grze jest naprawdę masa rzeczy do roboty i możesz grać sobie swoim tempem czysto singlowo. Oczywiście jak uznasz, że chcesz się sprawdzić i twoją drużynę, to masz walki pvp w systemie rankingowym

System walki jest turowy i przypomina w pewnym stopniu karciankę. Karty są skillami naszej drużyny i wystawiamy karty z umiejętnościami zależnie od sytuacji na polu walki a postacie mają przeróżne skille od obrażeń na jednostkę do obrażeń obszarowych czy leczenie, stuny, unieruchomienie, buffy i debuffy itd. itd. Tak więc wchodzi aspekt taktyczny.

Jako gra darmowa na telefon, to wykonanie robi wrażenie i polecam, bo w sumie fajne by sobie pograć :

Sam gram w tą grę z 2 tygodnie, mam w niej odblokowane niemal wszystkie postacie, część z nich mocno ulepszonych, kilka stworzonych teamów, do tego w evencie odblokowałem nową postać wprowadzoną do gry i topór dla niego i nie wydałem złotówki... Więc można bawić się bez wydawania kasy... Ta ma znacznie głównie jak chcesz wbijać wysokie rangi w pvp.

W sumie na tym kanale twitch można zobaczyć gościa jaki robi pełno filmików instruktażowych, porad itd. itd. :

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 320

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 maja 2020, 7:12

piotrcies pisze:
03 maja 2020, 18:06

Powoli idziemy do przodu, gra coraz bardziej mi się podoba. Dumni?
Dumni, kolejna osoba na forum co polubila Soulsy ;d a jak polubiles Bloodborne, to spasuje tez Dark Souls 1, 2, 3 i Sekiro

Kupuj DLC, poziom juz masz odpowiedni ;d fajni bossowie i troche broni nowych.

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 maja 2020, 7:56

DLC to mój najbliższy plan :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 maja 2020, 11:03

Łapcie, i przestańcie spamować tu tym pesem:

viewtopic.php?f=12&t=22125

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 maja 2020, 11:18

Słusznie, biorąc pod uwagę, że na temat tej gry jest żywa i długa dyskusja, osobny temat wydaje się sensowną opcją

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 maja 2020, 19:04

Farming Simulator jest chyba dla rolników, którzy ogarniają o co w tym chodzi :roll: nie ogarniam co robić dalej oprócz podstaw, wracam do Days Gone

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 maja 2020, 19:06

Swoja droga @piotrcies , jak przeszedles Roma, to dasz rade przejsc cala gre. Dla wielu graczy Rom byl mega sciana z tego co slyszalem (ja tez go Tonitrusem pyknalem).

Sprawdz czy masz zaproszenie do zamku Cainhurst gdzies, i jesli tak, udaj sie w okolice lokacji z wiedzmami - ukryta lokacja fajna.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 maja 2020, 19:13

Nie no, Rom to stosunkowo łatwy boss, tylko te pająki które przeszkadzają są mega upierdliwe. W grze są zdecydowanie trudniejsi obowiązkowi bossowie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 maja 2020, 19:21

Tak patrze teraz na ankiety i faktycznie, nie jest w czolowce. Moze ja sie po prostu meczylem z tymi pajakami troche za dlugo.

Dla mnie najtrudniejsi zdecydowanie Martyr Logarius i Ebrietas (nie liczac DLC).

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 maja 2020, 19:28

Ja się tez męczyłem z pająkami, ale jak dostałem kilka tipow od @Delpiero14(dzięki :beer:), to pokonałem Romana dość gładko. Swoją droga ja od początku olałem te jego pająki i po prostu je omijałem. Najważniejsze, to dobrze unikać tych niebieskich kamieni.

Teraz jestem już w zamku Cainhurst, nie lubię tych rodzadzych sie z powietrza postaci.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 maja 2020, 19:51

piotrcies pisze:
05 maja 2020, 19:28
Teraz jestem już w zamku Cainhurst
swoja droga chyba moja ulubiona lokacja z Bloodborne. Pamietam jak odkryłem ja po raz pierwszy, ta jazda tym powozem, żeby wysiąść potem tuż przy tym zamku.. widok bezcenny :D I pomyśleć ile ludzi przegapiło te lokacje przez to, ze była tak ukryta. Takie sekrety to jedna z fajniejszych rzeczy w grach From Softwere.

W ogóle te lokacje zimowe z soulsow robią robotę, ta lokacja z Ashes of Ariandel tez wizualnie robi ogromne wrażenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”