Gry... - Strona 394

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 maja 2020, 13:00

Nigdy nie grałem w Dark Souls więc o jego klimaci i grywalności nie mam pojęcia, a graficznie na tych powyższych filmikach wygląda to mega surowo. Tak trochę jak Gothic 3.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 maja 2020, 13:16

To jest pierwsza cześć Dark Souls który wyszła bodajże w 2011 roku, tak wiec ładnych pare lat już sobie liczy. Grafika to jeden z powodów dla którego raczej nie zagram ani w Dark Souls 1, ani w Dark Souls 2, ani także w najstarsze demon Souls. Polecam natomiast trójkę, skończyłem niedawno i stwierdzam, że gra jest naprawdę znakomita, graficzne tez na pewno najbardziej przystępna z Soulsow (co nie powinno dziwić, skoro jest najmłodsza).

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 maja 2020, 14:08

Znaczy ja gram w Dark Souls Remastered - wydaną w 2018 roku. Więc odświeżona wersja jedynki

Mnie tam jakoś graficznie gra nie razi, bardziej problem jest momentami z teksturami, przykładowo w trakcie walki z Rzeźnikiem, to ten atakował mnie przez filar a dajmy na to gdy ja go bym tak zaatakował, to bym przywalił jak w ścianę... Czyli by mnie odbiło... Bywała też sytuacja, że idąc na dół schodami, dostałem obrażenia przez schody, bo pod nimi był mobek jaki również zaatakował przez tekstury. Ale ogólnie, nie ma tragedii, jak na tak starą grę, to ten remaster pomaga w dużym stopniu się przemóc jeśli chodzi o grafikę.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 maja 2020, 15:00

Akurat takie ataki przez ściany itp są bardzo powszechne w grach From softwere i występują nie tylko w DS1. W Bloodborne i DS3 tez można było w ten sposób atakować, bądź dostawać obrażenia.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 maja 2020, 15:03

W Bloodborne na pewno tak jest, zdarzyło mi się zabić rywala, którego nawet nie widziałem

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 maja 2020, 15:06

Pewnie fanów Fallout 2 z 1998 roku tutaj ciężko szukać, ale podczas jednej z najtrudniejszych misji w bazie scjentologów był bug że można było przejść przez jedną konkretną ścinę, przez co misja stawała się banalnie prosta :mrgreen:

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 maja 2020, 15:08

Ja czytałem o sposobie na pokonanie mojego obecnego bossa. Ponoć jak da się tryb oszczędzania energii i zostawi w spoczynku na 12h, a potem wróci do gry, to ten przestaje rzucać zaklęciami xd

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 maja 2020, 15:10

piotrcies pisze:
09 maja 2020, 15:08
Ja czytałem o sposobie na pokonanie mojego obecnego bossa. Ponoć jak da się tryb oszczędzania energii i zostawi w spoczynku na 12h, a potem wróci do gry, to ten przestaje rzucać zaklęciami xd
naprawili to patchem jakieś kilka lat temu.

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 maja 2020, 15:11

Kurde, pozbawiłeś mnie nadziei :/

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 maja 2020, 20:48

Grałem w Divisiona 2 które poecał @dziki . Skończyłem wszystkie misje(tak myślałem) główne oraz poboczne. Po zrobieniu ostatniej czyli ataku na Capitol we Waszyngtonie miasto zaczęła atakować nowa armia. Drugi etap gry nazywa się Tier. Wszystkie bazy które podbiłem wcześniej teraz straciłem i całe miasto musiałbym od nowa podbijać. Marnotractwo czasu IMO. Wrogowie są silnijesi bo już z pierwszą garstką miałem problemy, ale dalej się w to nie będę bawił. Division 2 była tzw. strzelanka z otwartym światem. Niestety zaczęło wiać nudą po kilkunastu godzinach grania i już nie mogłem się doczekać kiedy skończę to więc nie mam zamiaru przechodzi części Tier. IMO jakbym miał mniej czasu niż obecnie mam to raczej takie tytuły jak Division omijałbym szerokim łukiem. Zbyt czasochłonna w porownaniu z tym co dostajemy w zamian.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2020, 20:51

The Division 2 to gra mmo do grania ze znajomymi, raidowania i bawienia się w pvp. Single player to tam jest dla wprowadzenia w mechanikę gry. Identyczna sytuacja jak Destiny 2.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 10 maja 2020, 11:05

sickstick pisze:
09 maja 2020, 15:06
Pewnie fanów Fallout 2 z 1998 roku tutaj ciężko szukać, ale podczas jednej z najtrudniejszych misji w bazie scjentologów był bug że można było przejść przez jedną konkretną ścinę, przez co misja stawała się banalnie prosta :mrgreen:

Ja fallouta przeszedłem chyba z 10 razy ;) grałeś w tego moda które otworzył nowe lokacje których nie wrzucili do 2jki? Dużo opcji dialogowych tez otworzyli itp.

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 maja 2020, 0:30

@Delpiero14 @cruel
Spoiler:

Uff, udało się zabić Logariusa. Dobre 25 razy podchodziłem, próbowałem kilku broni, ostatecznie najlepiej spisał się topór.

Początkowo walczyłem z nim na noże, ze tak powiem, ale dostałem radę, by go parować pistoletem i to był strzał w dziesiątkę (dzięki!). Do tego bardzo pomocna była rada, by trzymać się go blisko, faktycznie uciekanie za daleko, które uskuteczniałem na początku, było fatalną strategią, bo wbijał miecz i strzelały do mnie te czerwone noże, których nie umiałem uniknąć.

Paradoksalnie jak się transformował i zaczął latać, zrobił się łatwiejszy. Wtedy atakował mnie siłą, wystarczyło uciekać przed skokami i potem szybkie parowanie pistoletem i brutalny atak. Cztery takie i po gościu 😀

Trzy razy miałem go na wyciągnięcie ręki, bo miał bardzo mało paska, w tym raz byłem w takiej sytuacji, że gdybym mu zadał zwykły cios, pomijałbym go, bo miał jakąś 1/100 paska, ale nie zdążyłem, bo sam miałem końcówkę PZ i trafił mnie w momencie sięgania po fiolkę. Niemniej z każdą walką było coraz bliżej, z każdą walką uczyłem się tego skurczybyka i w końcu pykło.

Dziękówka panowie za rady, zwłaszcza dla DP, który podesłał mi kilka cennych wskazówek. Idziemy dalej :beer:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 maja 2020, 0:45

Dobra, najłatwiejszym bossem w grze nie były jednak ani cienie, ani wiedźmy, tylko Odrodzony. Tak krótkiej i niewymagającej walki jeszcze nie miałem, rywale w drodze do niego byli o wiele bardziej wymagający, zwłaszcza trzej tropiciele.

Powoli zbliżam się do końca gry. Ostatni bossowie będą bardzo wymagający?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 maja 2020, 17:31

Ponoć jutro będzie do zgarnięcia GTA 5 za darmo na Epic Store - Wydaje się to niemożliwe, ale wiarygodne źródła potwierdzają, że jutro Epic walnie z grubej rury oferując grę która nawet dzisiaj w wielu Krajach jest w topie najlepiej się sprzedających.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”