PES/eFootball (temat luźny) - Strona 31

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 18 wrz 2020, 21:12

No to na x sa 4 do zdobycia. Chyba ze jwszcze jest matchday do wejscia z glownego menu i gra sie preset teams a nie swoimi z mycluba.
Passa dzisiaj podtrzymana 6w 1L. W przegranym meczy odezwal sie stary myclub i moi dostawali wylewu. 90% ponad wygranych spotkan.
Dokupilem 2 trenerow Bosza 4213 na probe ze skrzydlowymi i ma possesion bo widze ze w 21 daje rade tez utrzymywanie przy pilce a nie tylko kontry i Saura 4222. Fiszer juz nie wyrabial z podkreconymi pilkarzami a narazie nie uzywam tych kart do podwyższenia jego mozliwosci.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 18 wrz 2020, 21:34

A ja dostaje wpierdol jak tylko naprzeciwko mnie jest typ który ma mniej niż 10 spotkań, nie mogę wtedy nawet piłki dotknąć albo nic nie wpada bo Neto okazuje się lepszy niż Ter Stegen na overallu 99 🤣🤣🤣🤣

Podpowiedz może coś jak grasz, może używasz czegoś czego nie znam, ogólnie wczoraj wieczorem jak grałem na 6 spotkań 5 zwycięstw i remis, dzisiaj rano tak jak mówię trafiałem na rookie i non stop w dupe.

Ma PS4 obecnie matchday jest z menu głównego z presetowymi drużynami, dziwne bo w 2020 od czwartku grało się swoimi

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 18 wrz 2020, 22:15

No bo oni teraz daja wiecej eventow i dlatego oprocz matchday druzynami myclubowymi mozna grac preset. Ja nigdy takimi nie gram wole swoje stworzone.
No to dzisiaj w tym meczu ktory przegralem u kolesia bronil jakis srebrny paź i tez lapal wszystko. Tylko wez pod uwage ze w matchday i eventach czy czelendzach zawsze byly wieksze jaja niz w zwyklych rankingowych.
Jak gram?
Zaczne od tego ze byc moze na x goscie sa slabsi, gra na pewno mniej niz na ps. Pes od zawsze byl kojarzony z konsola sony. Chociaz poziom przez to jest chyba bardziej wyrownany bo w rankingach nie ma gosci po 6000 ratingu jak w ps, najwiekszy jaki mi sie rzucil w oczy to mial cos kolo 3700.
Wiec tak, na dmf musze miec goscia co czysci i ustawiam na niego defensive zeby sie nie zapedzal. Obecnie mam Rodriego z City a w obwodzie moj ulubieniec z 20 Barrios. Graja nisko dla zabezpieczenia. Drugie defensive ustawiam na bocznego obronce i jak potrzebuje zeby sie podlaczal to wylaczam. 2x counter target ustawiam na napastnikow w 4222 albo na cf i amf w 4312. Jak gram 4213 czy 4231 to counter na cf i amf. Generalnie ustawiam to na tych co maja biska stamine bo kolo 60 beda zdychac.
Teraz tak, musisz oszczedzac sily czyli nie biegac non stop na sprincie jak kurczaki bez lba (z tym oszczedzaniem mam problem zwlaszcza z bocznymi pomocnikami w 4222 albo skrzydlowymi) ale pracuje nad tym, zwlaszcza ze zauwazylem ze teraz kontry nie sa takie OP i utrzymywanie sie tez duzo daje. Trzeba wiecej kombinowac w rozegraniu i czytac przeciwnika. I przede wszystkim nie napalac sie od 1 min i wlaczyc ofensive na 1. Jak ktos tak wychodzi od razu to albo ma skilla albo jest glupi. Wazne tez zeby po stracie gola tez nie odkrywac sie od razu bo dostaniesz 2 gonga i jak szybko nie wrocisz to po meczu. Jak nie jestes kozakiem (ja tez nie) to Cierpliwosc i jeszcze raz cierpliwosc.
Musisz tez uwazac na kick offy glitch i spamowanie przy tym i w trakcie meczu dlugimi na dobieg. Jak przeciwnik zaczyna z srodka to zawsze wlaczam defensive. Jak masz menago z wysoko ustawioną defensywa to przydaje sie ustawic deep defensive line.
O ustawieniach jakie preferuje juz pisalem. O ustawieniach menago tez. Jak cos to pisz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 wrz 2020, 10:44

Gdzie te losowania bo ja nic nie widzę w Matchdayu z głównego menu?

MVB to jest niezła bestia.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 wrz 2020, 10:55

BadBoy pisze:
19 wrz 2020, 10:44
Gdzie te losowania bo ja nic nie widzę Obrazek w Matchdayu z głównego menu?

MVB to jest niezła bestia.
Tak musisz zagrać kilka spotkań matchday i wtedy dostaniesz nagrody

MVB gra u mnie w drużynie do farmienia, dzięki temu wygrywam większość spotkań gra z Messim fjuczerem którego musiałem tam upchnąć bo mam wersję młodego Messiego, która jest lepsza. Holender faktycznie strzela dużo.

I mnie główny CF to Rummeninge i nie zmieni się to do końca sezonu

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 wrz 2020, 12:00

Ale te matchday się odpalają od 17 do 22 tylko? Bo teraz nic nie było

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 wrz 2020, 13:18

Tak

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 19 wrz 2020, 14:16

Marco i Rummenige to sa najlepsze 9 w grze. Ten 1 ma slabe przyspieszenie szybkosc i stamine. Ale jak sie go wybustuje to te elementy wygladaja lepiej. Wykonczenie od 1 poziomu ma mega i jak ma dzien to z kazdej pilki mi strzelal w 20. Nawet zza 16. Bede polowal na niego. Taki Auba ma szybkosc ale jak mi spieprzal co 2 akcje to stwierdzilem za musze miec klasyczna 9 jak Marco czy Lewy. Nawet kosztem speeda. Do tego zastawia sie konkretnie i zabrac mu pilke jest ciezko. Rumme juz sie tak nie zastawia (chociaz tez na plus) ale za to jest szybki i wykonczenie ma na podobnym poziomie.
W matchday zwracajcie uwage na strzalki formy. Takze nie oplaca sie grac samymi najlepszymi bo sie moze okazac ze maja czerwone w dol wiec bedzie lipa.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 wrz 2020, 14:26

Bebej pisze:
19 wrz 2020, 14:16
Rumme juz sie tak nie zastawia (chociaz tez na plus) ale za to jest szybki i wykonczenie ma na podobnym poziomie.
Na za to bardzo fajny wyskok i refleks, wali mi bramy non stop.

Na lewej stronie gram icona Ronaldo, bałem się jak będzie się nim grało bo nie ma tego speeda co w edycji 2020 jako fjuczer, ale jest genialny, ma świetny strzał, nie wiem jak on to robi ale genialnie wychodzi do prostopadłych piłek.

Muszę nauczyć się różne strzelać bo mało bramkę trafiam a właśnie mam Ronaldo czy Rummeninge którzy mogliby coś czasem ustrzelić.
Bebej pisze:
19 wrz 2020, 14:16
W matchday zwracajcie uwage na strzalki formy.
Na PES Hub można sprawdzić gracza jak wypada w najlepszej formie, widać różnicę pomiędzy zwykła strzałką.

Narazie gra się presetowymi drużynami wiesz wszystkie w formie. Zobaczymy jak będzie jak w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 wrz 2020, 14:34

Mi w ataku biega Marco z CR7 wiec atak kompletny. Dzisiaj polosowalem Dybale, Sterlinga i Aguero. Sterlinga chyba zostawię do farmy. Dybała na AMF. Środek Vieira-Tolisso-Kessie jak narazie nie powala ale siły tam nie brakuje. No i w obronie Gabriel-Chiellini na środku, Bissaka na prawie i na lewej jakiś ciapek. Bramka tez do obstawienia bo Andrade z overallem 82 wpadł. Ale gra się całkiem przyjemnie

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 wrz 2020, 16:54

BadBoy pisze:
19 wrz 2020, 14:34
Bissaka
Celuje w niego albo Hakimiego, przewaga piłkarza MU jest taka że ma interception

Na LO chce Daviesa, z czasem i tak wpadną fjuczery typu Sandro albo Alaba :) ale warto się pobawić

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 wrz 2020, 17:04

Alaba tu jest jako CB narazie

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 wrz 2020, 17:05

BadBoy pisze:
19 wrz 2020, 17:04
Alaba tu jest jako CB narazie
Ma ten sam maks overall CB i LB 😊

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 wrz 2020, 8:15

Dobre losowanie

Mane x2, Arnold, Tierney, Luiz i Pepe

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 wrz 2020, 8:34

Alisson i Mane. Przynajmniej temat bramkarza zamknięty.
Strasznie kijowi trenerzy jak narazie. Wszystko ze skrzydłowymi i większość possesion game wziąłem Ancelottiego i skrzydłowych jako SS dałem ale takiego Santosowego 4-3-1-2 to mi brakuje.
U Manalta się da z tych LMF/RMF zrobić CMF/AMF?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”