Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: DDK » 27 paź 2020, 14:44

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 14:33
Dopytywałam, bo zdanie było nie do końca logicznie napisane i nie byłam pewna, czy dobrze zrozumiałam
Kwestie, o których wspominasz, reguluje prawo - są takie, o których możesz decydować (np. do której szkoły pójdzie) i takie, o których nie (np. obowiązek szkolny). Dziecko jest już jednak wtedy oddzielnym bytem, a nie organizmem, którego funkcje życiowe uzależnione są od innego organizmu, więc porównywanie tego jest trochę bez sensu.
Czyli reguluje to prawo. Ale teraz wg decyzji TK też reguluje to prawo, tylko w inny sposób, niżbyś chciała. Stąd moje pytanie - do kiedy to rodzice mają prawo decydować o życiu dziecka/płodu, a od kiedy Państwo i dlaczego akurat wtedy.
Chlopaczek pisze:
27 paź 2020, 14:36
Bo mialbys srodki i mozliwosci zeby taka aborcje przeprowadzic? Co z tymi wszystkimi kobietami ktore tych srodkow nie maja?
Ty mowisz: zakazmy aborcje jezeli sytuacja bedzie mnie dotyczyc to i tak sobie poradze. Reszta mnie nie interesuje.
Pigułki są dostępne w internecie i kosztują chyba coś koło 400-500zł. Z tego co wiem, to są fundacje, które wspomagają w Europie kobiety i finansują takie pigułki kobietom, które zgłaszają się, że ich nie stać.

Nie, ja tak nie mówię. Gdyby mnie reszta nie interesowała, to byłbym całkowicie obojętny tej dyskusji.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”