Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 15:06

DDK pisze:
27 paź 2020, 15:02
Mozesz mi odpowiedzieć na pytanie, czy bawi Cię, że będę dalej zgadywał? Zakłądam, że jedno dziecko przeżyje w organizmie matki już od 5 miesiąca, a inne od 8. Więc jakie jest Twoje zdanie?
Właśnie dlatego, że każdy przypadek jest inny, nie czuję się kompetentna na tyle, by mówić innym, co mają robić i jak to ma wyglądać w każdym przypadku. Mnie dotychczasowy kompromis aborcyjny odpowiadał - i byłabym za jego pozostawieniem, bo gwarantował bezpieczeństwo kobietom i nie narażał dzieci na umieranie w męczarniach, a przede wszystkim pozostawiał rodzicom wybór, co zrobią.
cloner pisze:
27 paź 2020, 15:01
Jeśli dla kogoś problemem jest zakup gumek to zdecydowanie nie powinien uprawiać seksu w ogóle.
No, powiedz to facetom gwałcącym swoje żony, gdy mówią "nie".
DDK pisze:
27 paź 2020, 15:00
Naprawdę, mam wrażenie, że chcecie żyć w Państwie opiekuńczym, gdzie nie ma zasad, gdzie nie ma konsekwencji, gdzie nie ma zahamowań i gdzie to Państwo ma finansować i naprawiać nasze błędy i robić wszystko za nas
Ta, jasne. Bo większym kosztem jest zafundowanie podwiązania jajników albo aborcja niż utrzymanie kilkunastoosobowej rodziny na zasiłkach.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”