Europejska Superliga - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Superliga:

Popieram
16
43%
Jestem przeciw
17
46%
Nie mam zdania
4
11%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 kwie 2021, 8:53

Ja nie potrafię sobie wyobrazić teraz powiedzmy weekendu.

Leci Milan z Parma albo whu z City w lidze i po co to oglądać. Przecież te mecze będą o nic. O ile nie wyrzuca tych drużyn z lig.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 kwie 2021, 8:56

czemu o nic? Milan będzie grać o mistrzostwo.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 kwie 2021, 8:57

UEFA i Ci wszyscy krytycy mówiący o etyce 12 klubów i całej SL...mam jedno pytanie. Gdzie się wszyscy podziewaliscie i protestowaliście kiedy ujawniono, że w Katarze podczas budowy infrastruktury pod MŚ zginęło 6,5 tysiąca pracujących emigrantów??

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 kwie 2021, 9:12

Diamen23 pisze:
19 kwie 2021, 8:56
no dobra, ale dajmy sytuacje jak teraz gdzie Milan nie ma szans na mistrzostwo, nie musi sie tez starac o nic bo gra w tej super lidze to co, od marca gra sparingi ?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 kwie 2021, 9:14

Czyli tak jak od 8 lat. Tu się nic nie zmieni.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 kwie 2021, 9:15

To po co ja wczoraj się jak głupi emocjonowalem że ugraliśmy w końcu 3 pkt na San Siro jak to nie ma znaczenia bo i tak w LM nie zagramy w następnym sezonie? Do dupy z tą Superliga

Ja własnie wolę te Bate Boryszew czy sprawiające niespodziankę Porto / Monaco. Ja chce zobaczyć w LM West Ham czy Lille. Bo ile można oglądać to samo. 4x w sezonie City z Realem czy Bayern z PSG? Ja tego nie kupuje. Niech ich wyklucza z lig europejskich. Poziom się wyrówna i będziemy oglądać rywalizację o Misia Leeds z Leicester albo Sampy z Atalanta 😁

#FuckSuperLeague
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 9:18 przez Eyesmon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 kwie 2021, 9:18

WKB pisze:
19 kwie 2021, 7:15
Bernabeu pisze:
19 kwie 2021, 4:57
taki Milan zagra w sezonie kilkanaście meczów z City/Realem/Barceloną/United/Liverpoolem/Juventusem - i nie oszukujmy się - ten format jest po prostu dużo ciekawszy niż grupa LM z Szachtarem, Gladbach i Atletico
Niby tak, ale z czasem się to "przeje" i już nie będzie tak ekscytować. Normalnie trzeba czekać na jakiś hit do lutego, wcześniej w fazie grupowej też zdarzą się jakieś hitowe starcia ale teraz będą one non stop i nie będą już budzić takich emocji, wyczekiwania, napięcia.
Ten argument często pada, ale zupełnie do mnie nie trafia. Od nastu lat nie przejadły mi się mecze z Torino czy Sampdorią, a teraz będę kręcił nosem, że w tygodniu kolejny mecze z Realem?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 kwie 2021, 9:24

Enjo pisze:
19 kwie 2021, 9:12
Diamen23 pisze:
19 kwie 2021, 8:56
no dobra, ale dajmy sytuacje jak teraz gdzie Milan nie ma szans na mistrzostwo, nie musi sie tez starac o nic bo gra w tej super lidze to co, od marca gra sparingi ?
Źle trochę rozumujecie założenie SL. Przecież to alternatywa dla LM tylko wywalająca chciwą mafię od stołu a zyski rozdejda się między kluby bo to kluby walczą, przyciagają sponsorów i kibiców a nie garnitury z UEFA.
Rozgrywki ligowe pozostaną bez zmian, tam wciąż jest walka o mistrzostwo, premie za wygrane itd...
12 drużyn będzie na razie bezpieczne ale to się zmieni i będzie normalnie walka w ligach o awans do SL jak i walka w SL o utrzymanie i wygraną.
Ucichnie afera i wszyscy będą chcieli tam awansować bo żadna UEFA im nie zabierze kasy tylko kasa za udział, z biletów etc rozejdzie się sprawiedliwie, bez żadnych pośredników.

Wyobraź sobie, że UEFA wycofuje się teraz z LM i przekazuje organizację jej zrzeszeniu klubów, które sami sobie dzielą zyski teraz w całości. Ot różnica.
Problemem jest to, że UEFA nie dość że nie zarobi to jeszcze straci i będzie utrudniać, ale to kwestia czasu. Oni nie mają własnego budżetu ani funduszy, zarabiają na największych klubach, szybko kasa zacznie robić się pusta to i UEFA dołączy, bo właśnie Ci którzy latami paśli im brzuchy pokazali im fuck off.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 kwie 2021, 9:28

Podobno kluby z polskiej Ekstraklasy postanowiły nie przystępować do Superligi :brawo:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 kwie 2021, 9:29

To niech kluby wymusza na UEFA reformę a nie zakładają sobie nowe NBA. Ja tego nie kupuje a sądząc po reakcjch funklubow na całym świecie nie jestem w tym odosobniony. Co ciekawe oficjalne fankluby MC czy Totkow jednoznacznie potępiły te ruchy

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 kwie 2021, 9:30

Eyesmon pisze:
19 kwie 2021, 9:29
To niech kluby wymusza na UEFA reformę a nie zakładają sobie nowe NBA. Ja tego nie kupuje a sądząc po reakcjch funklubow na całym świecie nie jestem w tym odosobniony. Co ciekawe oficjalne fankluby MC czy Totkow jednoznacznie potępiły te ruchy
UEFA już planuje reformę - więcej drużyn w Lidze Mistrzów (bardziej gówniany poziom) i zaproszenie 6 zespołów z Premier League. Taka jest przyszłość pod egidą UEFY.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 kwie 2021, 9:32

Ale skoro 5 zespołów co roku będzie wywalczało awans, to chyba znaczy że 5 zespołów będzie też co roku spadało i ten skład o którym obecnie mowa to tylko wstępny skład. Dobrze rozumiem?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 kwie 2021, 9:42

Diamen23 pisze:
19 kwie 2021, 9:30
Eyesmon pisze:
UEFA już planuje reformę - więcej drużyn w Lidze Mistrzów (bardziej gówniany poziom) i zaproszenie 6 zespołów z Premier League. Taka jest przyszłość pod egidą UEFY.
Nie o takiej reformie myślałem :) innymi słowy: niech się dogadają

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 kwie 2021, 9:43

Eyesmon pisze:
Bo jest medialna burza i niektórzy raptem stoją murem za skorumpiwaną UEFĄ i FIFĄ, jakby organizacja MŚ w grudniu czy zjebana Liga Narodów miała coś wspólnego z dobrem sportu a nie milionowymi lapowkami od szejkow czy chęcią większych zysków dla tych organizacji kosztem klubow i piłkarzy.
Każdy były piłkarz zatrudniony w jakiejś stacji która ma kupione prawa do LM miażdży teraz SL, ot [k****] niebywałe..ciekawe dlaczego?

Dogadać z UEFA? Że co zrezygnują z większości % wpływów na poczet klubow? :rotfl:
Równie dobrze możesz Kościół katolicki prosić żeby zaczął sam na siebie zarabiać i płacić podatki.

Kibicujesz klubowi czy organizacji, które od lat robi szemrane interesy, podejmuje irracjonalne decyzje i bierze łapówki za organizację turniejow tam gdzie najwięcej zapłacą wbrew opiniom kibiców czy Federacji?

Kluby wreszcie dostanę co im się należy i pojmą to wszyscy z czasem a obecna nagonka medialna to nic innego jak próba ochrony własnych interesów a kluby właśnie chcą chronić swoje wreszcie a nie dostawać jałmużnę i będąc potem karane za problemy finansowe kolejnymi karami finansowymi przez organizację która zabiera im 60% należnych zysków tylko dlatego że nazywa się UEFA i wymyśliła rozgrywki.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 19 kwie 2021, 9:47

sickstick pisze:
19 kwie 2021, 9:28
Podobno kluby z polskiej Ekstraklasy postanowiły nie przystępować do Superligi :brawo:
< barcalover> BREAKING: Europol donosi, że żaden z polskich klubów nie był uwikłany w obstawianie meczów w fazie grupowej Ligi Mistrzów. :D
:P

Mam nadzieję, że po jakimś czasie zaczną zapraszać mniej topowe drużyny, żeby nie grać 20 lat w tym składzie. Taki elitaryzm nie jest zbyt podniecający.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”