Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8853

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2021, 18:20

A od dłuższego czasu planowałem, że podciągnę wiedzę historyczną, z której dużo pytają i może w przyszłym roku spróbuję swoich sił. Va Banque nie dla mnie. Jakaś kategoria, z której jestem naprawdę mocny, pojawia się raz na trzy odcinki i zawodnicy omijają ją szerokim łukiem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2021, 19:46

https://centruminformacji.tvp.pl/534377 ... VGIPbmVzm4
Telewizja Polska nie planuje rezygnować z emisji teleturnieju „Jeden z dziesięciu" na antenie TVP1. W zależności od sezonu, TVP od wielu lat emitowała zarówno odcinki premierowe, jak również najbardziej atrakcyjne serie powtórkowe. W oparciu o już nabyte prawa będzie on nadal obecny w aktualnej i w kolejnych ramówkach TVP1.

W celu uruchomienia produkcji kolejnych serii audycji, TVP prowadzi aktualnie negocjacje z producentem teleturnieju dotyczące warunków kontynuacji współpracy. Oczekiwania producenta wykraczają poza standardy TVP i nie mogą być spełnione. To kolejny przypadek, kiedy producent zewnętrzny wykorzystuje wcześniej praktykowany nierównoprawny model współpracy, w którym TVP oddawała producentowi cyklicznych audycji rozrywkowych prawa do formatu i scenariusza, samemu pełniąc rolę bankomatu i słupa ogłoszeniowego. Taki model współpracy i produkcji dawał uprzywilejowaną pozycję producentowi i możliwość eskalowania przez niego coraz korzystniejszych warunków produkcji audycji, które to audycje wypromowała na swoich antenach TVP.

Od kilku lat polityka Telewizji Polskiej przewiduje budowanie własnej podmiotowości jako producenta i w związku z tym jej celem jest rozwijanie głównie tych produkcji, do których posiada prawa. Telewizja Polska dokonała już w ostatnich latach zmiany modelu produkcji kilku znanych i lubianych audycji, np.: „Va banque", „Jaka to melodia?”, „Koło fortuny" oraz rozwija lub wprowadza nowe, do których posiada prawa np.: „Szansa na sukces”, ,,Dance Dance Dance", „To był rok!”, „Sanatorium miłości”. W przypadku formatów, do których prawo posiada producent zewnętrzny, np. „Jeden z dziesięciu”, produkcje takie są i mogą być kontynuowane przez TVP jedynie wówczas, kiedy producent akceptuje w pełni partnerskie zasady współpracy i nie eskaluje oczekiwań ponad obecnie obowiązujące w TVP standardy.

Telewizja Polska nie będzie zawierać niekorzystnych umów. Te czasy skończyły się bezpowrotnie kilka lat temu. Telewizja liczy na korzystne dla stron zakończenie negocjacji w sprawie teleturnieju „Jeden z dziesięciu”, czego z pewnością oczekują również Widzowie.
Podsumowując to bla bla bla: TVP nie podoba się, że ktoś nagrywa jakiś program w sposób niezależny i pan Kurski nie decyduje o jego treści.

Te ich wymienione programy to poza Va banque straszne badziewie lub cień dawnego wyglądu programów i nie da się tego oglądać. Rzeczywiście mają się czym chwalić. O, w Va banque bodajże wczoraj było pytanie o program 500 plus, a dzisiaj o jakieś osiągnięcie Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta Warszawy. Przypadek? xD

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2021, 20:04

Dance dance dance jest całkiem spoko, widzialem parę razy u koleżanki, było ok. No ale tylko dla osob, które lubią tańczyć :P

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2021, 21:34

Kluchman pisze:
22 kwie 2021, 18:20
spróbuję swoich sił
ja nawet przeszedłem eliminacje w 2019, ale nie zdążyłem wystąpić. Tu akurat moja wina - dwukrotnie otrzymywałem zaproszenie na nagrania - raz list przyszedł stosunkowo późno, trochę zmiękła mi rura, jak pomyślałem o występie w TV, do tego grafik w pracy trudny do ogarnięcia, bo akurat sezon urlopowy, więc przełożyłem. Drugi raz miałem zaproszenie w lutym bieżącego roku - znów przełożyłem, bo uznałem, że w dobie pandemii, gdy pozamykano hotele, dojazd w środku najgorszej zimy od 2018 na rano na drugi koniec Polski będzie ciężkim zdaniem. Jakbym wiedział, że więcej szans nie będzie, pewnie bym się wybrał za pierwszym lub drugim razem. Ech, smuteczek :(

W ogóle jakbym wybrał się w lutym, to bym wystąpił we wczorajszym finałowym wielkim finale.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2021, 22:04

Chyba nie chwaliłeś się wcześniej. Chciałeś nas wziąć z zaskoczenia... Na ile pytań odpowiedziałeś w eliminacjach?

Zawsze musi być z tym związany jakiś stres i obawa, że się palnie coś głupiego. W najgorszym wypadku można zostać memem. Trzy sekundy na odpowiedź to niewiele, pytania się nie widzi, czytane jest tylko raz.

Ja lubię sobie na początku odcinka wybrać jakiegoś zawodnika i odpowiadać na jego pytania. Bardzo różnie wychodziło. Od odpadania jako jeden z pierwszych do teoretycznego wygrania odcinka z dużą liczbą punktów.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2021, 22:09

Kluchman pisze:
22 kwie 2021, 22:04
Chyba nie chwaliłeś się wcześniej. Chciałeś nas wziąć z zaskoczenia... Na ile pytań odpowiedziałeś w eliminacjach?
nie chwaliłem się i nie zamierzałem, co najwyżej po odcinku. Prawie nikt z forum nie wiedział ;d

Miałem 1 lub 2 pomyłki. Wiem, że na koniec przekalkulowałem, że już jestem w programie, to nawet nie myślałem nad odpowiedzią. Ale pytań za dobrze nie pamiętam, jeszcze tego samego dnia zostało mi ich w głowie może z 5 xd

Dostaje się 20 pytań i trzeba poprawnie odpowiedzieć na 16 lub więcej. Z tego co pamiętałem, to miałem:
- kto jest autorem Przygód pchły Szachrajki?
- czym jest kindziuk?
- które poty wylewa się, jeśli coś sprawia dużo wysiłku? (i tu się walnąłem xD bo powiedziałem, że ciężkie, a nie siódme, dopiero potem skumałem, jak łatwe miałem pytanie)
- jakieś matematyczne, coś z potęgami (też się walnąłem)
- jak się nazywał luksusowy pociąg jeżdżący z Paryża do Stambułu?
- kto organizował obiady czwartkowe?

I reszty nie pamiętam. Coś miałem chyba z jakichś owadów, ale już nie przypomnę sobie. W każdym razie pytania raczej łatwe, może jedna na dziesięć osób wychodziła z sali bez kwalifikacji do programu. A same eliminacje miałem w Poznaniu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 22 kwie 2021, 22:10

Czasami są takie odcinki ze sam niejednokrotnie wygrywałem odcinek albo dochodziłem daleko bo poziom pytań był albo niezwykle niski albo miałem akurat dużo szczęścia ze na większość zadanych pytań znałem odpowiedz, a czasem te pytania przez cały odcinek są bardzo trudne i na mało które potrafie odpowiedzieć poprawnie.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2021, 22:11

Ja się najbardziej obawiałem, że mogę odpaść na łatwych pytaniach. Tak czasem jest, że się dostaje coś, co się wie, ale nie idzie sobie przypomnieć.

Cóż, mój licznik występów w TVP1 stanie na jednym;d

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2021, 22:14

Te pytania co podałeś faktycznie łatwe. Można powiedzieć, że dostaje się coś w stylu pierwszego etapu, choć w nim też nieraz potrafią zaskoczyć. :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 kwie 2021, 22:17

piotrcies pisze:
22 kwie 2021, 22:11
, mój licznik występów w TVP1 stanie na jednym
W którym programie wystąpiłeś? 🤨

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2021, 22:17

Łatwe, a do tego mają kilka zestawów, którymi raczą kandydatów. Tzn. ja nie miałem żadnego, które bym słyszał od kogoś z wychodzących (przy czym ja w tej kolejce stałem z pół godziny i sobie na telefonie coś tam robiłem, nie przysłuchiwałem się tak mocno), ale wiem, że ktoś z tych, którzy odpadli skarżył się, że mu dali pytanie o autora Bocianów, potem jak mnie egzaminowali, to inna osoba dostała to samo pytanie (bo tam się wchodziło do sali wykładowej i 4 osoby jednocześnie przepytywano).

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 kwie 2021, 22:24

jak tam @sickstick mogę już opowiadać dowcip

-puk,puk
-kto tam?
...
...
...
...
...
...
...
...
...
....
...
...
-java.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 kwie 2021, 19:22

Obrazek

Niech dojdą do porozumienia i ogarną ten program. O tak niewiele proszę.

I jakoś nie mogę nie odnieść wrażenia, że prawda stoi po stronie producenta, a nie telewizji :think:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 kwie 2021, 19:40

Jedna ze stron pewnie chciałaby wprowadzić pytania podobne do milionerów.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2021, 19:46

Koło fortuny lubię pooglądać, ale te wszystkie pozostałe Krzyżówka dnia, Va Banque, Jaka to melodia czy Szansa na sukces to jest totalna szmira i często bezczeszczenie starych, legendarnych tytułów. Już wszyscy wiemy i rozumiemy że TVP to podła rządowa propagandówka, ale nie rozumiem dlaczego równolegle nie mogłaby być telewizją rozrywkową na poziomie - tymczasem czego się nie chwycą, to robią to słabo, amatorsko i archaicznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”