Piłkarska Gala 2005

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Piłkarska Gala 2005

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 12:48

17 grudnia tygodnik 'Piłka Nożna' organizuje Piłkarską Galę 2005, gdzie rozda nagrody w siedmiu kategoriach. Jakie są Wasze typy? :>

Nominacje:

PIŁKARZ ROKU:
Artur Boruc (Legia Warszawa/Celtic Glasgow)
Jerzy Dudek (Liverpool FC )
Tomasz Frankowski (Wisła Kraków/Elche CF)
Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund)
Maciej Żurawski (Wisła Kraków/Celtic Glasgow)

TRENER ROKU:
Paweł Janas (reprezentacja Polski)
Maciej Skorża (Amica Wronki/reprezentacja Polski)
Czesław Michniewicz (Lech Poznań)
Wojciech Stawowy (Cracovia)
Ryszard Wieczorek (Korona Kielce)

ODKRYCIE ROKU:
Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków)
Łukasz Fabiański (Legia Warszawa)
Marcin Kaczmarek (Korona Kielce)
Przemysław Kazimierczak (Pogoń Szczecin)
Grzegorz Piechna (Korona Kielce)

DRUŻYNA ROKU:
Cracovia Kraków
Groclin Grodzisk Wielkopolski
Kolporter Korona Kielce
Reprezentacja Polski
Wisła Kraków

LIGOWIEC ROKU:
Hernani da Rosa (Górnik Zabrze/Korona Kielce)
Grzegorz Piechna (Korona Kielce)
Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)
Bartosz Ślusarski (Groclin Grodzisk Wlkp.)
Marek Zieńczuk (Wisła Kraków)

DZIAŁACZ ROKU:
Zbigniew Drzymała (Groclin Grodzisk Wlkp.)
Janusz Filipiak (Cracovia Kraków)
Krzysztof Klicki (Kolporter Korona Kielce)
Zbigniew Krasowski (Górnik Łęczna)
Antoni Ptak (Pogoń Szczecin)

ORANGE FAIR PLAY:
Cracovia
GKS Bełchatów
Górnik Łęczna
Lech Poznań
Pogoń Szczecin

- - - - -

Jeżeli o mnie chodzi:

Piłkarz: Ebi Smolarek - za to jak szaleje w tej bundeslidze, za udowodnienie, że warto na niego stawiać i za to, że jest naprawdę wspaniałym piłkarzem :)
Trener: Paweł Janas - za awans naszych kopaczy do Mistrzostw Świata;
Odkrycie: Kuba Błaszczykowski - bo nas bardzo wiele łączy ;) :P
Drużyna: Korona - za wdarcie się przebojem do naszej ekstraklasy, ewentualnie nasza reperezentacja ukochana za ten awans :)
Ligowiec: Grzesiek Piechna - bo strzela, strzela i strzela, za co należa mu się wielkie brawa i uznanie :D
Działacz: Filipiak - bo to prezes mojej Cracovii ukochanej ;) ewentualnie Klicki - bo reszta tych działaczy jest śmieszna :lol: :P
Fair Play: Lech, ale nie mam jakiegoś konkretnego powodu - Lech, bo to Lech :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 13:07

Piłkarz :arrow: Chyba Boruc.Zaliczył bardzo udany rok.Wybił się z Legii, trafił do jednego z najsłynniejszych klubów w Europie, gra w podstawowym składzie, wygryzł szkota ( :O ) i nie daje mu cienia szans grania.Do tego w końcu znaleźliśmy następce Dudka.Jest pewny i powoli coraz bardzie ograny.Do Mistrzostw będzie tylko lepiej.

Trener :arrow: Janas.Za awans.

Odkrycie :arrow: Piechna.Wiem, że to, że strzela bramki to nie odkrycie, ale napewno w pierwszym sezonie w ekstraklasie mieć juz oferty z ligi hiszpańskiej oraz zaliczyć debiut i bramkę w Reprezentacji to jednak wyczyn.

Drużyna :arrow: Rep. Polski.Także za awans, choć ich styl do końca nie przekonywał.Mamy drużynę na przynajmniej 1/8 finału, ale potem będzie już ciężko.

Ligowiec :arrow: Znwou Piechna, która staje się zastępcą Żurawia i Franka na Polskę.Niektórzy widzą go już jako partnera jednego z nich do ataku na MŚ.A przecież jeszcze niedawno grał w II lidze.

Działacz :arrow: Klicki, bo odnosi same sukcesy.Pod względem finansowych, sportowym oraz infrakstruralnym :D.

Fair Play :arrow: ?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 13:15

Uchi_ pisze:Piechna.Wiem, że to, że strzela bramki to nie odkrycie, ale napewno w pierwszym sezonie w ekstraklasie mieć juz oferty z ligi hiszpańskiej oraz zaliczyć debiut i bramkę w Reprezentacji to jednak wyczyn.
A dla mnie to jest śmieszne, że w tym wieku facet ma być odkryciem. Dla mnie odkrywana ma być młodzież ;)
Ale pewnie wygra on, bo teraz jest wręcz Kiełbasomania... :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 13:22

A dla mnie to jest śmieszne, że w tym wieku facet ma być odkryciem. Dla mnie odkrywana ma być młodzież Wink
Ale pewnie wygra on, bo teraz jest wręcz Kiełbasomania... Very Happy

8) Śmieszne, ale prawdziwe.Fakt, że to powinno dotyczyć młodych, ale no sorry :P , kogo tam chcesz dać jak nie jego ? :D Już prędzej dałbym Fabiańskiego niż Błaszczykowskiego, ale Piechna mimo, że starszy to zrobił największy z nich postęp.Jeżeli nie on to Łukasz F.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 gru 2005, 13:24

Uchi_ pisze:
A dla mnie to jest śmieszne, że w tym wieku facet ma być odkryciem. Dla mnie odkrywana ma być młodzież Wink

8) Śmieszne, ale prawdziwe.Fakt, że to powinno dotyczyć młodych, ale no sorry :P , kogo tam chcesz dać jak nie jego ? :D Już prędzej dałbym Fabiańskiego niż Błaszczykowskiego, ale Piechna mimo, że starszy to zrobił największy z nich postęp.Jeżeli nie on to Łukasz F.
Spojrzcie na to z innej strony, Piechna jest we wlasciwej kategori, bo tak naprawde zostal 'odkryty' dopiero w tym sezonie, i nie ma to znaczenia czy jest mlody czy stary. Chodzi o sam fakt odkrycia nowego zawodnika.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 11 gru 2005, 13:27

PIŁKARZ- Artur Boruc- z polskiego klubu przeszedł do jednego z bardziej znanych na Starym Kontynencie i jak tak dalej pójdzie mto trafi do któregoś z czołowych klubów Premiership(Manchester United? Arsenal?), czego mu szczerze życze:)

TRENER- Ryszard Wieczorek- za niezmarnowanie w Kielcach pracy Wdowczyka i zrobienie z drużyny ze,szczerze mówiąc, średnimi piłkarzami jednej z mocniejszych na krajoiwym podwórku i grającej nawet ciekawy futbol...

ODKRYCIE- Jakub Błaszczykowski- z IV ligi do I ..bez żadnych zahamowań czy przystanków...respekt dla niego za odwage:)

DRUŻYNA- reprezentacja Polski- za awans do MŚ w naprawde pięknym stylu, obyśmy za rok tez mogli wybrać reprezentacje jako drużyne roku:>

LIGOWIEC- Radosław Sobolewski- siła napędowa Wisły, odgrywa w niej taką role jak do niedawna Keane w Manchesterze(wiem że to może "kulawe" porównanie troszke ale co tam :-) )

DZIAŁACZ- Krzysztof Klicki- za zbudowanie w Kielcach klubu w zasadzie pod podstaw:) życze Kolporterowi Koronie awansu do pucharu UEFA:)

FAIR PLAY- Pogoń Szczecin- za niesamowite oprawy meczowe:-)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 13:35

Uchi_ pisze:Cool Śmieszne, ale prawdziwe.Fakt, że to powinno dotyczyć młodych, ale no sorry Razz , kogo tam chcesz dać jak nie jego ? Very Happy Już prędzej dałbym Fabiańskiego niż Błaszczykowskiego, ale Piechna mimo, że starszy to zrobił największy z nich postęp.Jeżeli nie on to Łukasz F.
To fakt. I ja wiem, że pewnie on wygra, ale dla mnie po prostu nie powinien być nominowany :P
Ale z tym postępem to nie do końca - strzela dalej tak jak strzelał. A Fabiański, czy Błaszczykowski byli praktycznie nikomu nieznani.
O Piechnie już się przecież mówiło - król strzelców czwartej ligi, trzeciej ligi... itd. itd.

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 11 gru 2005, 13:40

Piłkarz: Ebi Smolarek - Po przesiadywaniu na ławce w Feyenordzie wybił sie do pierwszej 11-nastki Borussi Dortmund, udowodnił co jest wart, jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem i w\g mnie jego kariera będzie się bardzo szybko rozwijała.
Trener: Paweł Janas - Oczywiście za awans :wink:
Odkrycie: Grzegorz Piechna - Zgadzam się z Lakierem iż Piechna niewątpliwie jest odkryciem roku a dlaczego? To wszyscy wiemy, jego bilans bramkowy mówi sam za siebie.
Drużyna: Kolporter Korona Kielce - Za wejście do ekstraklasy :P
Ligowiec: Grzegorz Piechna - No i znowu Grzesiek... według mnie zasługuje na laury ponieważ jest bardzo uzdolnionym piłkarzem i co najważniejsze strzela mnóstwo goli :wink:
Działacz: Krzysztof Klicki - Ponieważ przyczynił sie do 'sukcesu' Korony.
Fair Play: ...
PzDR.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 gru 2005, 13:47

Lakier pisze:
Uchi pisze:
futbolowa pisze:A dla mnie to jest śmieszne, że w tym wieku facet ma być odkryciem. Dla mnie odkrywana ma być młodzież Wink

Śmieszne, ale prawdziwe.Fakt, że to powinno dotyczyć młodych, ale no sorry , kogo tam chcesz dać jak nie jego ? Już prędzej dałbym Fabiańskiego niż Błaszczykowskiego, ale Piechna mimo, że starszy to zrobił największy z nich postęp.Jeżeli nie on to Łukasz F.
Spojrzcie na to z innej strony, Piechna jest we wlasciwej kategori, bo tak naprawde zostal 'odkryty' dopiero w tym sezonie, i nie ma to znaczenia czy jest mlody czy stary. Chodzi o sam fakt odkrycia nowego zawodnika.
Zgadzam sie z Lakierem, to jest kategoria odkrycie, wiec sorry ale fakt jest faktem Piechna to prawdziwe odkrycie tej rundy, chlopak pare lat temu tulal sie po nizszych ligach a teraz jest glownym pretendentem do korony krola strzelcow, nie mam nic przeciwko temu azeby on wygral - moze inaczej byloby to dla mnie ogromna niepsodzianka gdyby nie wygral tej katergorii jak i na ligowca roku

CO z tego ze ma swoj wiek to jest odkrycie sezonu a nie najlepiej "zapowiadajacy sie pilkarz roku 2005" - czyli nadzieja

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 13:56

czeher pisze:nie mam nic przeciwko temu azeby on wygral
Nie no - nie myślcie, że ja mam coś przeciwko niemu ;)
Po prostu przywykłam do tego, że odkrywani są zazwyczaj młodzi zawodnicy, całkowicie nieznani, a nie 30-latkowie, o których już mówiło się sezon, czy dwa wcześniej ;)
Fakt no - przyszedł do pierwszej ligi i szaleje strzelając bramki [dopiero będzie tragedia jak w dwóch, trzech meczach nie strzeli :P], błysnął, pokazał się, ale oprócz tego, że tu i tam strzeli naprawdę nic wielkiego nie pokazuje :P No, ale napastników rozlicza się z bramek... ;)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 13:56

czeher pisze:Zgadzam sie z Lakierem, to jest kategoria odkrycie, wiec sorry ale fakt jest faktem Piechna to prawdziwe odkrycie tej rundy, chlopak pare lat temu tulal sie po nizszych ligach a teraz jest glownym pretendentem do korony krola strzelcow, nie mam nic przeciwko temu azeby on wygral - moze inaczej byloby to dla mnie ogromna niepsodzianka gdyby nie wygral tej katergorii jak i na ligowca roku

CO z tego ze ma swoj wiek to jest odkrycie sezonu a nie najlepiej "zapowiadajacy sie pilkarz roku 2005" - czyli nadzieja

No dokładnie :wink:.Pamiętam jaki szum był rok temu, gdy wybrano Boruca odkryciem :arrow: "Przecież on ma już 24 lata" :roll:.Ludzie, chodzi o kogoś, kto hmm, stał sie z niczego wielkim gwiazdorem, a nie nadzieją U-21.Dlatego popieram swój wybór z Piechną.
futbolowa pisze:ale oprócz tego, że tu i tam strzeli, naprawdę nic wielkiego nie pokazuje
:rotfl:
Ostatnio zmieniony 11 gru 2005, 13:58 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 13:58

Na pewno nagrodę dostanie Dudek... :roll: Co jest niezwykle przykre, bo jednym meczem się nie przesądza o swej wielkości.

Oto jak Ja bym głosowała: :P

PIŁKARZ ROKU: Artur Boruc, bo to świetny piłkarz, przez pewien czas niedoceniany. Dodatkowo plus dla niego za to, że nie zdebilniaj z powodu sławy. ;)

TRENER ROKU: Paweł Janas, bo doprowadził reprezentację Polski do Mundialu... no i powołał Piechnę do kadry. :P

ODKRYCIE ROKU: Jakub Błaszczykowski, bo pomimo młodego wieku, małego doświadczenia podołał wyzwaniu. Jedyny dobry zakup Wernera Liczki.

DRUŻYNA ROKU: Kolporter Korona Kielce, bo taka Cracovia 2 z nich się zrobiła. Oby tylko nie skończyli jak ekipa z Krakowa, bo tamci tylko pierwszą część sezonu jako beniaminek mieli udaną. Dodatkowo bardzo dobrze się zgrywają, i nie zostali jeszcze stłamszeni przez media.

LIGOWIEC ROKU: Grzegorz Piechna - bez komentarza. ;)

DZIAŁACZ ROKU: Brak, bo w Polsce nie ma dobrych działaczy.

ORANGE FAIR PLAY: Lech Poznań - kto wie, ten zrozumie. :P

Pozdrawiam.[/b]

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 13:58

Uchi_ pisze:Ludzie, chodzi o kogoś, kto hmm, stał sie z niczego wielkim gwiazdorem, a nie nadzieją
Ale weź pod uwagę, że on wcale nie wziął się 'znikąd' ;)
No, ale o tym już wspominałam ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 gru 2005, 14:07

futbolowa pisze:Po prostu przywykłam do tego, że odkrywani są zazwyczaj młodzi zawodnicy, całkowicie nieznani, a nie 30-latkowie, o których już mówiło się sezon, czy dwa wcześniej
No chyba Piechna nie jest tutaj dobrym przykladem, mowilo sie o nim ale chyba tylko w okolicach Kielc czy wsrod znawcow 2 ligi, pamietam gdy kibice z Kielc pisali ze Piechna bedzie krolem strzelcow - wtedy kazdy ich wysmiewal, wiec raczej Piechna osiagnal cos na skale calej Polski za co nalezu go docenic

futbolowa pisze:Odkrycie: Kuba Błaszczykowski - bo nas bardzo wiele łączy
Mysle ze wybralas go jedynie z wzgledow osobistych, gdyz w moich oczach chlopak napewno nie zasluzyl na takie wyroznienie, zagral pare meczy na niezlym poziomie ale nic wielkiego nie osiagnal a poza tym tych meczy nie bylo zbyt wiele - mozna policzyc na palcach 1 reki - no moze z wzgledu na kontuzje

Piłkarz: Artur Boruc - chyba nawet on sam nie wierzyl iz moze zrobic tak znaczace postepy w rok- 1 bramkarz kadry i Celticu
Trener: Paweł Janas - awans do MS, pzoa tym nie ma chyba innego kandydata, moze Wieczorek ale troche naciagane
Odkrycie: Grzegorz Piechna - patrz wyzej
Drużyna: Repra, po tym co pokazaly nasze klubowe zepsoly nie widze innej mozliwosci
Ligowiec: Grzegorz Piechna - patrz wyzej
Działacz: Krzysztof Klicki - no coz najlepszy dzialacz

Jestem pewny ze w 99% tak bedzie wygladac lista nagrodzonych :!:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 11 gru 2005, 14:07

futbolowa pisze: O Piechnie już się przecież mówiło - król strzelców czwartej ligi, trzeciej ligi... itd. itd.
Mylisz sie futbolowa, zaczeło sie o nim mówić wtedy gdy zaczoł już cos strzelać w pierwszej lidze. Ja przynajmniej nie słyszałem, żeby było głośno o nim w drugiej lidze. Dopiero Teraz zabłysnął.

Co kogo obchodzi, że ma 28 lat ważne, że jest odkryciem. Przyjść z II ligi i zdobyć 16 goli to odkrycie.
Ale weź pod uwagę, że on wcale nie wziął się 'znikąd'
Faktycznie II liga to juz coś... :wink:
Ostatnio zmieniony 11 gru 2005, 14:15 przez wazi, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”