PES/eFootball (temat luźny) - Strona 32

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 wrz 2020, 9:44

BadBoy pisze:
21 wrz 2020, 8:34
U Manalta się da z tych LMF/RMF zrobić CMF/AMF?
Patrząc po taktyce to tak ale nie przesuniesz skrzydłowych na swoją polowe :/

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 gru 2020, 13:41

Poczytalem tu opinie fanbojów(sorry, ale inaczej was nie moge nazwac), ze PES wraz z odslona Season Update zrobil lekki upgrade w gameplayu. I odpowiem wam po 2 tygodniach grania w PES, ze [ch**] zrobil, a nie upgrade. Zastanowilbym sie czy gra sie nie cofnela co przy ''atrakacjach'' jakie oferowala nam wersja 2020 na prawde bylo ciezko zrobic, ale jednak im sie udalo. Gra bez pilki, strzaly z dystansu, drybling(xD) dalej nie istnieje. Powtorka z rozrywki. Mozna czuc sie jakby sie gralo w wersje BETA. Te same spoznione zachowania podczas podan oraz przy probie strzalu na bramke ktore draznia niesamowicie. Powoduje to zero plynnosci w grze. Moja skormna opinia. Dla wersji na X1 oraz PS 4 juz nie ma ratunku. Nie wierze aby cos poprawili.

Probowalem grac online. Kilka meczy zagralem, ale na polaczenie z przeciwnikiem czekam co najmniej 2 minuty. Czyzby malo chetnych na ten produkt sie znalazlo :?:

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 28 maja 2021, 18:34

Pograłem ostatnio trochę więcej w to coś zwanego dla żartu grą piłkarską i czuje się w obowiązku napisać, że nawet Era Futbolu przy tej rzadkiej srace od Konami wygląda jak gra dekady.
Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 28 maja 2021, 19:58

Gra ma wiele błędów nie da się ukryć, jak handicup dla slabszych graczy, momentum itd itd. Do tego dochodzi minimalna ilosc kontentu a w zasadzie jego brak. Oprocz rankingowych jest znikoma ilość eventow. Duzo by wymieniac, ale wiesz co w dalszym ciagu przy wyborze gier pilkarskich fifa czy pes to ta 1 nie ma nawet podjazdu bo NIE JEST gra pilkarska tylko zrecznosciowo arcadową. Tylko ze jest bardziej popularna i latwiejsza. Sorry ale jak ktos nie ogarnia i dostaje w dupe w kazdym meczy online to niech wlaczy granie z botem. Tak, powtorze jest ogrom bledow, ktore wkurzaja. I ludzie którzy graja w nia czesto, widza to, ale pomimo tego wciaga i mozna te bledy minimalizowac.
Handicupy sa po to zeby slabsi gracze nie rezygnowali szybko i kupowali coinsy. Ponoc w fifie jest to jeszcze bardziej widoczne.
Powiem tam, doszedlem do rankingu 980, czempiona powyzej 1000 nie wbilem, teraz spadlem do 860, ale mecze z gosciami ponizej 800 przegrywam rzadko, obecnie 60% zwyciestw, dzisiaj zlalem 2 gosci z rankingiem ponad 1200. Czasami jest wkurw na te bledy ze pada bym rozwalil, ale potem na spokojnie odbijam to sobie.
Zobaczymy na nowym silniku ma byc nastepna edycja, moze wtedy bedzie mniej syfu przez tych wszystkich wymaksowanych pilkarzy.
Zreszta patrzac 2 posty wyzej jak ktos pisze ze gra bez pilki i strzaly dystansu nie istnieją w pesie to tylko smiech mnie ogarnia ze chyba koles gral w trening symulacyjny bo o pesie nie ma pojecia. A potem wyraza takie opinie.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 29 maja 2021, 19:38

Bardzo dużo słów, które nie przykryją tego, że ta gra to gówno. Prawda jest taka, że jedynym powodem, dla którego ludzie w nią grają (ja też) to tematyka piłkarska. Gdyby nie to to nikt by w ten szajs nie grał nawet, gdyby dodawali go do gazetki z selgrosa.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 29 maja 2021, 20:22

Gowno to wg mnie duzo za mocne slowa. Ma w ciul bledow jak przelatywanie pilki pod noga pilkarzy itp, do tego rozne ingerencje w mecz typu gole po kick offie, 45 i 90 min meczu, spowalnianie zawodnikow i niedokladne podania lepszego gracza i inne motywy zeby slabsi mogli wygrac z kazdym nawet z ranga czempion. Wszysto to powoduje ze niejeden pad wyladowal roztrzaskany. Ale pomimo tego mozna to zaznaczam w duzej mierze, przezwyciezyc (zdarzaja sie mecze ze nie ma bata i remis ugrac to jest wszystko).
Tylko jak ktos pisze ze nie mozna kiwac, strzelac z dystansu a gra bez pilki nie istnieje to powinien najpierw wejsc w tryb treningu, poogladac poradniki a dopiero wtedy zabierac sie za granie online bo o pesie nie ma pojecia i nie chce brzydko napisac bo nie ogarnia tej gry i tyle. Btw samym double touch mozna sponiewierac obrone przeciwnika.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 cze 2021, 19:18

xD
Gdyby największym problemem Pesa były piłki przelatujące przez piłkarzy to bym nie marnował śliny, żeby pluć na to gówno.
W sumie sam to stwierdzasz, ale w tej grze, żeby wygrać mecz najpierw trzeba pokonać zjebany silnik, a dopiero potem przeciwnika.
Ten jest tak zjebany, że człowiek zastanawia się czy programiści w Konami kiedykolwiek widzieli biegnącego człowieka - bo to, że nie widzieli człowieka kopiącego piłkę jest więcej niż pewne. Nawet mi się nie chce wypisywać przykładów, bo żeby ośmieszyć i skompromitować tę grę wystarczy nagrać jeden mecz i puścić go zainteresowanym.
I tak w kontekście wcześniejszych porównań do Fify to w grze EA mecz między Polską, a Walią wygląda jak El Clasico topowych Realu i Barcelony (to zarzut, nie komplement), w Pesie z kolei mecz między jedenastką najlepszych piłkarzy na świecie a jedenastką legend wygląda jak WF 1c z 2b w szkole specjalnej.
Ten drybling, o którym piszesz to też jest ciekawa rzecz, bo w 90% meczów moi przeciwnicy używają 0 (słownie: zero) dryblingu, a w pozostałych 10% najczęściej używaną sztuczką jest przepuszczenie lecącej piłki między nogami :D
Jedyne co by uratowało tę grę to zapętlenie motywu z Benny Hilla i puszczanie go cały czas - w menu, podczas meczu - wtedy ludzie wiedzieliby, że mają do czynienia z produktem o charakterze komediowym, a nie symulacją (xD).

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 cze 2021, 20:03

Jaki masz rating?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2021, 8:49

Ja się nie wypowiadam bo to widać z marszu ze nie ma sensu mam takiego samego kumpla co mieszka obok i też mi takie farmazony zawsze mówi i za uja się mu nie da nic przegadać

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 04 cze 2021, 12:17

wloski pisze:Jaki masz rating?
A od jakiego można szkalować?

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 04 cze 2021, 12:30

Z jednej strony ma rację, bo to najgorszy myclub pod względem błędów, kontentu i ingerencji konami w mecz i handicup dla graczy, ale to tez nie jest tak ze nie mamy na to wplywu. Są oczywiście mecze, że nie ma bata i najwyżej można ugrać remis bo tak gra pomaga przeciwnikowi.
Dlatego trzeba wiedzieć jak działa i kiedy, kick off, długie lagi na napastnika, handicup po strzeleniu gola i te wszystkie myki.
Nie ma dryblingów? No takich jak w fifie skakania na piłce i inne piruety, które tam występują to nie ma.

Masz próbkę pierwszy lepszy filmik.
Jak ktoś potrafi to je wykonuje. Trochę samokrytyki bo to że się nie ogarnia, nie znaczy ze tego nie ma.
Podejrzewam, że po przejściu z pingpongowej fifki okazało się że powyżej ratingi 600 nie podskoczy i non stop w dupke i dlatego taka opinia.
To tak jak trafiłem wczoraj na Polaka z rat 750, ja 860. Cały mecz próbował długie lagi za linię obrony na Mbappe. Dostał 6-0 i pisze mi "gratki śmierdzielu, widać że twoim życiem jest pes 24h na dobę". Mam około 800 meczy rozegranych, on mial 150 mniej. Tylko jak dzban nauczył się tylko lagi na Cf to niech nie potem nie narzeka.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 04 cze 2021, 12:33

emski pisze:
04 cze 2021, 12:17
Twoja opinia jak pisałem ma dużo racji, nie będę się powtarzał, ale jest nadzwyczaj skrajna. I dlatego może wskazywać, że niski, i nie pokrywa się z ambicjami. Dlatego taka przesadzona frustracja.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2021, 12:53

Ale jak dla kogoś fifa jest bardziej realistyczna gra piłkarska od PES to w ogóle nie ma o czym rozmawiać

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 cze 2021, 12:56

No nie wiem, jak dla mnie obie to parodie symulatorów piłki nożnej.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 04 cze 2021, 20:05

Bebej pisze:
emski pisze:
04 cze 2021, 12:17
Twoja opinia jak pisałem ma dużo racji, nie będę się powtarzał, ale jest nadzwyczaj skrajna. I dlatego może wskazywać, że niski, i nie pokrywa się z ambicjami. Dlatego taka przesadzona frustracja.
Spadłem do 730, normalnie operuje ok. 750, a max póki co to 860, wystarczy?
Skrajna opinia, bo Pes to skrajne gówno, proste ;)
I nie rozumiem tych ciągłych porównań do Fify - nie grałem w to dwa lata, wspomniałem o niej chyba tylko raz i to bez wnikania w jakiekolwiek szczegóły. A tutaj ciągle jakieś porównania - to chyba w myśl zasady - moja gra jest [ch**], ale popatrz, tu jest jeszcze gorsza. Z takim myśleniem bazy graczy to nie ma co się dziwić, że na pleju w MyClubie jest 200k graczy w rankingu - pewnie tyle osób gra w jednym momencie w Fifę. Konami może zaserwować każdy szajs, oddani fani i tak to kupią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”