Nowy koronawirus (COVID-19) - Strona 736

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Czy zaszczepiłeś się przeciwko COVID-19?

Tak i jestem z tego dumny
19
54%
Tak, ale zrobiłem to z niechęcią
6
17%
Nie, ale zamierzam
0
Brak głosów
Nie i nie zamierzam
10
29%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Nowy koronawirus (COVID-19)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 lip 2021, 10:36

Cement, nie wiem, czy znasz prawo Godwina, które mówi mniej więcej tak: jeżeli coco przyznaje Ci rację, to automatycznie przegrywasz dyskusję.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lip 2021, 10:55

Na niedojebanie mózgowe nie ma lekarstwa, czyli ratunku dla ciebie brak.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 lip 2021, 11:03

Sory, ale w kwestiach medycznych, wolałbym mieć potwierdzenie że strony Dzikiego trenera.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 lip 2021, 11:16

Uwielbiam czytać rano jak Cemnet zarzyna na covidowe owce. Szanuje jednocześnie za cierpliwość i konsekwencje.

Od siebie dodam, że losowosc jaka charakteryzuje się Covid-19 zakaceptowalem bez mrugnięcia okiem. Nie mam absolutnie żadnego wpływu na to czy zmiecie mnie z planszy czy też nie. W dodatku ryzyko śmierci w mojej grupie wiekowej jest mniejsze niż w wyniku wypadku samochodowego. Co ma być to będzie. Pogodziłem się więc z wizją śmierci na Covid-19. Przechorowalem i nie umarłem. To na co się nie godzę, to szczepionka. Nie neguje jej skuteczności przeciwko Covid-19. Jak narazie wychodzi że słupków, że jest skuteczna. Moja obawę wzbudzają natomiast efekty uboczne. I w tym momencie mam już wpływ na to czy godzę się na ryzyko ich wystąpienia po szczepieniu czy też nie. Czekam i obserwuje. Czas prawdę powie, bo tak naprawdę czasu nie było na to, aby móc ze 100% pewności powiedzieć, że to nie jest jakaś bomba z opóźnionym zapłonem. Dlatego też cieszy mnie ten owczy pęd ponieważ będzie dużo materiału do analizy.🤗

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2021, 11:30

Zabawne jest to że dla forumowych tzw "przeciwników covidu" alfą i omegą odnośnie koronawirusa był główny szwedzki epidemiolog Agnes Tengell. Przez ponad rok czytaliśmy posty o wydźwięku że to jedyny ogarnięty człowiek którego należy słuchać odnośnie radzenia sobie z covidem, należy brać przykład ze Szwecji, patrzcie na Szwecje, jedyny ogarnięty kraj z jedynym ogarniętym wirusologiem na świecie.

Kiedy Agnes Tengell się zaszczepił, a po nim ochoczo do szczepienie ruszyła cała Szwecja (znacznie większy % wyszczepionych niż w PL), nagle Agnes Tengell przestał być autorytetem dla forumowiczów i od dawna nikt już się na niego nie powołuje, zaś sam Szwecja przestała być przykładem do nasladowania.

Czyli wychodzi na to że gość nie był żadnym autorytetem, a jedynie powoływaliście się na niego po to co gadał pasowało wam pod tezę. Kiedy przestało pasować, sam Tengell stał się passe i już się na niego nie powołujecie ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 lip 2021, 11:35

Co ty ziutek pierdolisz? Każdy z nas już zdążył napisać, że szczepionki są skuteczne.🤗

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lip 2021, 11:39

Sick Ty znowu nie ogarniasz co my piszemy 🙈

A nazwisko chłopa pierwszy raz słyszę, więc dla mnie nie za bardzo był alfa i Omega.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2021, 12:15

DDK pisze:
25 lip 2021, 11:39
Sick Ty znowu nie ogarniasz co my piszemy 🙈

A nazwisko chłopa pierwszy raz słyszę, więc dla mnie nie za bardzo był alfa i Omega.
Sickstick jak zwykle nieogarnięty ;)
Podaje jakiegoś Szweda, o którym w tym roku nikt ani razu nie pisał nawet :lol2:

Tak w ogóle to się zastanawiam, jakim cudem mamy mieć jesienią kolejną falę? Ktoś już ją zaplanował tam u góry? Skoro obecnie choruje jakiś malutki promil, szczepienia jak widać dają radę ze wskaźnikami.

Ludzie nie chorują, od kilku miesięcy już wszystko jest otwarte, więc jeśli nagle mielibyśmy być świadkami kolejnej fali to oznaczałoby tylko ustawkę.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lip 2021, 12:17

Nie, zacznie się sezon grypowy po prostu, więc to normalnie ze będzie dużo więcej zachorowań.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2021, 12:17

Nagle nikt nie kojarzy głównego szwedzkiego epidemiologa? :roftl3: :roftl3: :roftl3:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2021, 12:18

DDK pisze:
25 lip 2021, 12:17
Nie, zacznie się sezon grypowy po prostu, więc to normalnie ze będzie dużo więcej zachorowań.
Sezon grypowy to może od listopada.
A politycy to już nawet o sierpniu mówili.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2021, 12:28

To gdzie są właściwie ci wszyscy forumowicze, którzy przez rok pisali że model szwedzki jest właściwym modelem walki z covidem?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lip 2021, 13:02

Tutaj jestem. Dalej jestem zwolennikiem otwarcia wszystkiego, przede wszystkim służby zdrowia. Ale nie można mówić o jakimś gościu, którego nazwisko pierwszy raz słyszę, że był dla mnie alfą i omegą. To tak jakbym popierał zwiększenie kwoty wolnej od podatku, co aktualnie chce zrobić pis i ktoś by stwierdził, że kaczyński jest dla mnie alfą i omegą.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2021, 13:09

DDK pisze:
25 lip 2021, 13:02
To tak jakbym popierał zwiększenie kwoty wolnej od podatku, co aktualnie chce zrobić pis i ktoś by stwierdził, że kaczyński jest dla mnie alfą i omegą.
To jest zupełnie nietrafione porównanie. Kaczyński jest liderem partii zajmującej się wieloma rzeczami, nie wiadomo nawet czy podniesienie kwoty wolnej od podatku to w ogóle jego ustawa. A nawet jeśli jego, to oprócz niej zajmuje się masą innych rzeczy które wpływają na jego ocenę czu autorytet.

Natomiast główny szwedzki wirusolog od 1,5 roku zajmuje się strike szwedzkim modelem walki z wirusem i wszystko co robi Szwecja w tym kierunku, to rzeczy rekomendowane przez niego. Czyli za każdym razem kiedy powoływałeś na na model szwedzki, powoływałeś się właśnie na jego słowa lub działania.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2021, 13:14

I dzisiaj po 1,5 roku wirusa jeśli ktokolwiek będzie za lockdownem jesienią to dla mnie będzie idiotą bez serca, myślącym tylko o sobie i o swoich potrzebach. O gorszych epitetach pisać nawet już nie będę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”