Przestań. Ledwo przeżył.
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sie 2021, 13:01
Próbuję w końcu zejść na poziom covidian.
cloner
piotrcies
cloner
Sawyer
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 05 sie 2021, 13:18
Wiem, pamietam, czyli zwykła chorągiewka, niby nie ma covid'a, nie jest groźny, ale jednak się zaszczepiłeś. Trochę jak Gowin, który głosował "za", ale się nie cieszył.
Sawyer
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 sie 2021, 16:16
Podałęm Ci jeden przykład. 80% ludzi głosuje na pis/po i im nie przeszkadzają te rzeczy, któe przeszkadzają przy konfederacji.Sawyer pisze: ↑05 sie 2021, 10:31Reklamujesz Konfederacje to Ci napisałem, że to takie samo gówno jak PiS, Dla mnie ktoś kto przyłożył rękę do praktycznie całkowitego zakazu aborcji to jest skończony na wiek, nie istnieje. Każdą partia w Polsce ma grzechy, no, ale [k****]... jak już idziemy głosować to nie brudźmy rąk Konfederacją i PiSem...
sorry, ale Ty jesteś debilem czy nie wiesz czego dotyczyła tamta ustawa? NAprawdę myślałem, że po tym jaki szum o tym był to już zdążyłeś się o tym dowiedzieć. Ale podpowiem - mamy 3 przesłanki kiedy można dokonać aborcji, a ustawa była TYLKO o 1. No ale dla Ciebie ta 1/3 to praktycznei całkowity zakaz aborcji. I jak tu dyskutować?
Jeśli to do mnie to raczej staram się nie używać takich słów.sickstick pisze: ↑05 sie 2021, 10:38Tymczasem druga strona określeń "procovidowcy" czy "zwolennicy covidu" używają nagminnie, mimo że takie określenie na osoby które po prostu chcą tą farsę wreszcie zakończyć, jest o wiele bardziej nieuczciwie, krzywdzące i po prostu nietrafione, niż nazwanie "antyszczepionkowcami" przeciwników szczepień.
Nie uważacie że jeśli wymaga się od rozmówców jakiejś postawy (baaa - wyzywa się rozmówce od debili za jej nie przyjęcie), to wypadałoby wpierw samemu taką postawę przyjąć?
No przecież zakaz dla 20mln Polaków można przeżyć. A jak głosowali na temat aborcji, których jest kilkaset czy kilka tysięcy w Polsce to "sprawa dotyczy nas wszystkich"
Ja pierdole. Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy tym, że ludzi będą dzielić na zaszczepionych i niezaszczepionych, a tym czy ktoś zapłacił za możliwość pojechania pociągiem?sickstick pisze: ↑05 sie 2021, 11:12Jak jedziecie pociągiem i decydujecie się jechać bez biletu, to kiedy przychodzi konduktor też okazujecie swoje oburzenie że zły lewak dzieli społeczeństwo na lepszych (tych z biletami) oraz gorszych (tych bez biletów) i argumentujecie że zakup biletu godzi w waszą wolność, bowiem jesteście wolnymi ludźmi i macie prawa sami decydować o tym czy chcecie jechać bez biletu czy z?
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 sie 2021, 16:19
Nprawdę, mam wrażenie, że Ty nie udajesz. Myslisz, ze 100% osób się szczepi bo sie boi covida? Gdzieś czytałem, że jak w którymśkraju (Francji?) ogłosili, że niezaszczepieni nie wejdą do restauracji to nagle było oblężenie na zapisach. Naprawdę ci ludzie się szczepią bo się boją wirusa? Czy może jednak po prostu mają go w dupie ale chcą iść do restauracji.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 05 sie 2021, 16:20
Tak, obecne prawo praktycznie całkowicie zakazuje aborcji. Potwierdzam. A tak jak pisałem wyżej cała konfederacja przyłożyła do tego rękę.
na pewno. Dla niektórych jest brunatny.
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sie 2021, 16:22
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 sie 2021, 16:24
Ok, jeśli obecne prawo praktycznei całkowicie zakazuje aborcji to powiedz mi czy którakolwiek władza od 1997 cokolwiek zmieniła w tej kwestii? Bo jeśli nikt nic nie zmienił to znaczy, że wszystkie rządy od Buzka (?) przez Tuska po Kaczyńskiego przyłożyły do tego rękę, że jest tak jak jest.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 05 sie 2021, 16:26
Znane jest Tobie coś takiego jak "kompromis aborcyjny"? Funkcjonuje w obecnym stanie prawnym czy nie? Dzięki.DDK pisze: ↑05 sie 2021, 16:24Ok, jeśli obecne prawo praktycznei całkowicie zakazuje aborcji to powiedz mi czy którakolwiek władza od 1997 cokolwiek zmieniła w tej kwestii? Bo jeśli nikt nic nie zmienił to znaczy, że wszystkie rządy od Buzka (?) przez Tuska po Kaczyńskiego przyłożyły do tego rękę, że jest tak jak jest.
Sawyer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 sie 2021, 16:30
Tak
Na nich przynajmniej można głosować, bo nie są świrami jak Brauny, Bosaki i inne Korwiny. Zdarzą się dźwigi, jak ten w SLD, ale nadal ogół przynajmniej ujdzie
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio