Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 gru 2021, 19:17
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 gru 2021, 19:30
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 06 gru 2021, 19:33
Padik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 gru 2021, 19:34
Nie pytałem o ogół, tylko o twoja osobę. Chyba że tak pokrętnie przyznajesz się do słabego organizmu.
I nie chorujemy
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 gru 2021, 19:36
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 gru 2021, 19:43
Wiem, że to dla Ciebie trudne do zrozumienia, ale wyobraź sobie, że kieruje się dobrem innych osób, w tym 90 letniego dziadka, 86 letni babci oraz 60 letniej mamy, która jest po wylewie i każda z tych osób może trafić na jakiegoś skretyniałego supernosiciela bez maseczki, który w dupie ma BHP oraz obowiązek szczepień. I tak owszem, może się zarazić również od zaszczepionego, ale po pierwsze ryzyko jest mniejsze a po drugie na to już wpływu nie mamy i całkowicie znieść ryzyka się nie da. Jednak tylko od nas zależy czy zrobimy wszystko aby innych (słabszych) ludzi ochronić czy tez zachowywać tak ja teraz.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 gru 2021, 19:47
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 gru 2021, 19:49
Odpowiem krótko: nie mam w dupie bhp, jestem po szczepieniach, nie spotykam się z osobami 80+.MarcinW pisze: ↑06 gru 2021, 19:43Wiem, że to dla Ciebie trudne do zrozumienia, ale wyobraź sobie, że kieruje się dobrem innych osób, w tym 90 letniego dziadka, 86 letni babci oraz 60 letniej mamy, która jest po wylewie i każda z tych osób może trafić na jakiegoś skretyniałego supernosiciela bez maseczki, który w dupie ma BHP oraz obowiązek szczepień
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 gru 2021, 19:53
Rozumiem, że sam się stosujesz do tych zasad ? Nosisz maseczkę na nosie, utrzymujesz dystans społeczny ?Eyesmon pisze: ↑06 gru 2021, 19:47To niech ten 90 letni dziadek tudzież 86 letnia babcia utrzymuje dystans spoleczny, nie chodzi do kościoła gdzie są tłumy, zakupy niech robi w innych godzinach niż szczytu i zakłada maseczkę na nos a nie pod nosem. Do tego niech się zdrowo odżywia i nie pali. I myślę że będzie dobrze.
Oczywiście w kwestii covida bo przecież na grype czy inne choroby wirusowe to przez ost 10 lat nie mieli szans zachorować prawda a więc i dziś nie mają się czym martwić. Bo tacy jak my przecież siedzieliśmy w domu a nie na L4 ZA KAŻDYM RAZEM jak się źle poczuliśmy. Prawda? PRAWDA?
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 gru 2021, 19:56
No widzisz, a ja mam płacone za wyniki sprzedażowe, więc to nie jest takie proste. Tak samo dla mnie wypoczynek to siłownia, piłka czy bieganie, bo pracuję głównie przy laptopie, więc siedzenia 2 dni w domu to już dostaje kurwicy, a co dopiero 10 czy 14.Tomusmc pisze: ↑06 gru 2021, 19:17Jak ja byłem 10 dni na kwarantannie to wypocząłem jak nigdy. Nic nie musiałem robić, jak ktoś coś ode mnie chciał to mówiłem, że nie mogę bo jestem zamknięty, wyspałem się, znajomi wtedy wpadli w weekend bo ja nie mogłem wychodzić, a do Żabki mam bliskowspaniały to był czas, nie zapomnę go nigdy
![]()
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 gru 2021, 19:57
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 gru 2021, 19:57
W sklepach i innych miejscach gdzie są tłumy tak. Maseczkę mam. Co do dystansu to niemożliwe bo babcie i dziadki mi w kark w kolejce do kasy dysza. Nie mogę przed tym uciecMarcinW pisze: ↑06 gru 2021, 19:53Rozumiem, że sam się stosujesz do tych zasad ? Nosisz maseczkę na nosie, utrzymujesz dystans społeczny ?Eyesmon pisze: ↑06 gru 2021, 19:47To niech ten 90 letni dziadek tudzież 86 letnia babcia utrzymuje dystans spoleczny, nie chodzi do kościoła gdzie są tłumy, zakupy niech robi w innych godzinach niż szczytu i zakłada maseczkę na nos a nie pod nosem. Do tego niech się zdrowo odżywia i nie pali. I myślę że będzie dobrze.
Oczywiście w kwestii covida bo przecież na grype czy inne choroby wirusowe to przez ost 10 lat nie mieli szans zachorować prawda a więc i dziś nie mają się czym martwić. Bo tacy jak my przecież siedzieliśmy w domu a nie na L4 ZA KAŻDYM RAZEM jak się źle poczuliśmy. Prawda? PRAWDA?
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 gru 2021, 19:58

Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 gru 2021, 20:05
Ja mam często całe dnie zawalone obowiązkami, piłką i wyjściami, a to naprawdę pozwoliło mi wypocząć. Zawsze lubiłem aktywny wypoczynek na urlopie, ale okazało się, że po tylu latach brakowało mi zwykłego nic nie robieniaDDK pisze: ↑06 gru 2021, 19:56No widzisz, a ja mam płacone za wyniki sprzedażowe, więc to nie jest takie proste. Tak samo dla mnie wypoczynek to siłownia, piłka czy bieganie, bo pracuję głównie przy laptopie, więc siedzenia 2 dni w domu to już dostaje kurwicy, a co dopiero 10 czy 14.Tomusmc pisze: ↑06 gru 2021, 19:17Jak ja byłem 10 dni na kwarantannie to wypocząłem jak nigdy. Nic nie musiałem robić, jak ktoś coś ode mnie chciał to mówiłem, że nie mogę bo jestem zamknięty, wyspałem się, znajomi wtedy wpadli w weekend bo ja nie mogłem wychodzić, a do Żabki mam bliskowspaniały to był czas, nie zapomnę go nigdy
![]()
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 gru 2021, 20:09
gilardino11
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio