Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1424

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 sty 2022, 9:17

Jak z ta wczorajsza sytuacja sie nie zgadzam tak Sick ma wedlug mnie duzo racji :wink:

Sciaganie wszystkiego do tego ze "takich sytuacji w jednym meczu jest 5" (nie jest) i przechodzenie obok tego obojetnie to zle podejscie, bo naprawde juz w 2022 powinnismy probowac dazyc by to minimalizowac, a jest czesto tak samo smiesznie jak nie gorzej

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2022, 17:30

HerskOner pisze:
10 sty 2022, 3:40
Według mnie dałoby się zrobić jakąś prostsza listę zasad choćby co do rąk żeby nie robić cyrku. Wiadomo że każda ręka = karny odpada z wielu powodów, ale chyba można byłoby jakoś uprościć i sprawić że może gra obrońców by się trochę zmienila pod nowe prostsze zasady? Myślisz że jednak ludzka interpretacja zawsze będzie musiała byc kluczowym czynnikiem bo ułożeń rąk/losowych zdarzeń/ nabić etc jest zbyt wiele żeby to zamknąć w sztywne ramy przepisów?
Uważam, że zawsze będzie musiała być kluczowa, bo jedyny sposób żeby ustalić prostą zasadę to ręka = karny. Nic innego nie wymyślimy, żeby obyło się bez dużej dozy interpretacji sędziego. Te przepisy zostały wprowadzone własnie po to, zeby nie było nabijania rąk obrońców przez napastników jak w przeszłości. Ostatnie mącenie w przepisach to własnie były próby zrobienia prostszych zasad które miały na celu zmniejszenie subiektywności a dodanie obiektywności. Ale jak widać, niespecjalnie się to udało.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 sty 2022, 17:33

Czyli do usranej śmierci będziemy się kłócić o decyzje sędziów. Ale czy to nie jest też lwia część futbolu? Tak już jest i było. Tylko sędziów szkoda. Oni zawsze mają najbardziej przejebane. Każdy ma pretensje.

W sumie bycie sędzia to tak niewdzięczna praca, że nawet spoko zarobki nie rekompensują tej presji i wiecznego narzekania. Nie przez przypadek błędy to codzienność. Nikt robotem nie jest i nie będzie. Najlepszy sędzia ma słabsze dni. Tak jak piłkarz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2022, 17:36

HerskOner pisze:
10 sty 2022, 17:33
Czyli do usranej śmierci będziemy się kłócić o decyzje sędziów. Ale czy to nie jest też lwia część futbolu? Tak już jest i było. Tylko sędziów szkoda. Oni zawsze mają najbardziej przejebane. Każdy ma pretensje.
Tak jest, było i będzie, w niemal każdym sporcie, a na pewno w każdym, gdzie są subiektywne decyzje. Zobaczymy, co przyniesie automatyzacja sędziowania, ale to raczej będą spalone i tego typu rzeczy - co jest faulem a co nie jest musi zostac w gestii arbitra, żeby to dalej był ten sport. ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sty 2022, 14:31

Arsenal podobno mocno pracuje nad transferem Vlahovica. Za duzo o nim nie wiem, więc zwracam się do jedynych osób które mogę podejrzewać o jakąś wiedzę o tym. Panie @Cement lub @Dr.Football1 , ktoś coś?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 sty 2022, 14:51

serio? To przecież lider strzelców Serie A, a na forum większość użytkowników to kibice tej ligi, to nie jakiś nastolatek z Partizana.

Silny, szybki, świetna lewa noga którą potrafi jebnąć nawet z dystansu. No typowa dziewiątka, którą chciałby mieć każdy trener w swojej drużynie. Trochę słabsza wersja Haalanda, ale też dużo tańsza. W 2023 roku mu wygasa kontrakt i ogłosił, że go nie przedłuży, więc Fiorentina jest zdesperowana go sprzedać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sty 2022, 14:57

A no to dobrze, nie znam człowieka, nie wyściubiam nosa poza Anglię i USA, dzięki za info. :) W sumie nie skojarzyłem tego, że gra w Serie A, cały czas tylko mi w głowie, że to Serb. :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 sty 2022, 18:00

Magnum pisze:
11 sty 2022, 14:57
W sumie nie skojarzyłem tego, że gra w Serie A, cały czas tylko mi w głowie, że to Serb.
Ja oglądam tylko angielską, holenderską i czasem francuską, ale dzięki życiu forumowemu czuję się specjalistą od Seria A, mimo że sam oglądam może ze 5 meczy na sezon w tej lidze :P

Mówi się o kwocie 58mln funtów dla Fiorentiny (może zbije się to kartą Torreiry), 15mln dla obozu Serba oraz 5-letnim kontrakcie wartym 300k tygodniowo, co daje łączny koszt 150mln. Kupa kasy, ale ten gracz to chyba najlepsze rozwiązanie na jakie nas stać (wiadomo Haaland czy Mbappe poza zasięgiem). Szkoda że nie Isak, jestem zakochany w Szwedzie, ale od kiedy Arteta odpowiada za transfery to trafiamy z nimi z taką skutecznością, że skoro chce Serba to mu ufam.

Drugim brakującym elementem układanki wydaje się być Bruno Giumaraes z Lyonu - akurat oglądałem go parę dni temu przeciw PSG, był genialny. Kwota około 45mln funtów, przy czym Lyon nie chce go oddawać w zimę. Zarówno Vlaho jak i Bruno w jednym okienku nie przyjdą (po wywaleniu 150mln w lato, teraz mieliby jeszcze dorzucić 100 w zimę?), a poważne źródła mówią że jakiś ŚP w tym miesiącu na pewno przyjdzie, więc może ktoś na wypożyczenie (Arthur, Ramsey?), albo zakontraktujemy tego Wilshera? Jest jeszcze temat młodego Danilo z Palmeiras, ponoć piękny młody crack, ale wątpię żeby nastolatek z Brazylii miał zbawić nasz środek pola na już.

Trzeba sobie jasno przyznać że kiedy Kroenke przejmował 100% akcji klubu bano się że teraz dopiero zacznie sie zaciskanie pasa, a tymczasem byznesmen z ameryki inwestuje aż miło.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 11 sty 2022, 18:03

Isak ma przeciętny sezon, nie można go skreślać, bo to wciąż duży talent, ale nie jest gotowy na krok dalej. Wyjęcie Vlahovicia dla Arsenalu to byłaby bomba, chyba nr 2 na swojej pozycji wśród napastników młodego pokolenia.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 sty 2022, 18:28

z isakiem jest taka kwestia, ze w jego przypadku kupiec placilby nie za to, co on gra teraz, tylko za to, co moze z niego wyrosnac. a moze wyrosnac ciekawszy napastnik od vlahovicia, ktory niby strzela hurtowo ale moim zdaniem jest dosc czerstwy (moze mam troche spaczone oczekiwania jako kibic barcy, na wiekszosc czolowych klubow w europie pewnie bylby ok), nie ma tez szybkosci haalanda, wiec opcje gry z nim sa moim zdaniem dosc ograniczone. vlahovic to produkt na juz, isak musi okrzepnac, ugruntowac swoja pozycje jako lidera druzyny na ktorego sie pracuje, skoncentrowac sie na strzelaniu bramek, bo na razie to taki casus mlodego ibry, z czasow ajaxu czy juve, gdzie wiekszy nacisk kladl na robienie show, niz efektownosc i parenascie bramek na sezon to byl max, na jaki bylo go stac. isak ma w tym sezonie takie liczby, ze raczej nikt wielki sie na niego nie rzuci, ale cale sociedad gra kiepsko i stwarza sobie bardzo malo sytuacji, a sam szwed czesto jest ustawiany gdzies na skrzydle, potencjal na pewno ma spory

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sty 2022, 18:40

@Magnum Nie wiem jak tam pracujesz, w poniedziałek Fiorentina gra o 20:45 cet ze słabą Genoą. Vlahović powinien się pokazać z dobrej strony. ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 sty 2022, 20:23

Arsenal złożył wniosek o przesunięcie meczu z Tottenhamem z tytułu braków kadrowych. Decyzja jutro, nie mam pojęcia, jaka zostanie podjęta.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 14 sty 2022, 20:41

Wpychacie nam Aube. Tak oprócz tego, że gamoń. Jaką on ma skuteczność?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 sty 2022, 20:44

Jak jeszcze grał to potrafił zapodać pudło sezonu (chyba z Leicester).

Po podpisaniu gigantycznego zaczął grać tragicznie, a potrafił dużo strzelać nawet w cieniującym Arsenalu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 sty 2022, 21:01

To jest piłkarski celebryta, nie ma co sobie zaprzątać nim głowy. Już wole drewnianego i marnego, ale za to oddanego Morate.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”