Patologie (temat nielegalny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sty 2022, 19:51

Najman znalazł godnego partnera, widzę xD

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 26 sty 2022, 19:54

w kolejnych wyborach byle menel go pokona

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 sty 2022, 10:46

no, ale ten, raj dla firm transportowych no... Ten gościu może nadaje się do prowadzenia jakiegoś małego biznesu, ale nie do zarządzania miastem.

Trochę to jednak idzie za daleko, najpierw tego typu gale freaków promowały patologię, gości jacy robili karierę na youtubach robiąc libacje alkoholowe i awantury, później przyszedł czas na jakieś puszczalskie dziewuchy jakie w sumie bodaj wsławiły się m.in tym, że jedna puściła się z całą kapelą rockową. Następnie jakieś wynaturzenia po operacjach plastycznych, karły, pojedynki dziewczyn z chłopakami a teraz doszło do tego, że promuje się gangsterów i robi z nich celebrytów... Powiem szczerze... Nie miałbym nic przeciwko gdyby polskie prawo zabroniło takich gal, to nie tylko promuje ludzi jacy powinni siedzieć w cieniu co daje bardzo złą opinię jeśli chodzi o sam sport jakim jest MMA. Tak jak udało się w Polsce zrobić jedną z najlepszych organizacji MMA w Europie jaką jest KSW, tak później zaczął się robić z tego cyrk, wylew gal które z MMA nie mają nic wspólnego a ostatnio przecież zrobiono galę z grupowych obijaniem sobie mord z udziałem jakiś wojaków osiedlowych. Ktoś to musi zatrzymać w końcu...

Sam jestem ciekaw czy ta gala ogólnie nie zostanie jakoś zbojkotowana, mam wrażenie, że może dojść do jakiś protestów co do jej organizacji a chyba ma się odbyć w marcu? do tego jeszcze trochę czasu z resztą nawet jak się odbędzie, to czuje, że to będzie gala dla nich samych, bo mam wątpliwości czy ktoś będzie chciał kupić bilety lub wykupić transmisje w internecie poza osobami blisko związanymi z zawodnikami i organizatorami.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 sty 2022, 10:59

Podbijam, ja bym w ogóle zakazał promowania idiotów czyli programów typu Królowe Życia, te wszystkie Ekipy, Hotele Paradise itd. Przecież to jest patola - siedzą, piją, żrą i gadają takim językiem że uszy krwawią mi po 30 sekundach. Kara śmierci dla kogoś kto to wymyślił...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 11:02

Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 10:59
Podbijam, ja bym w ogóle zakazał promowania idiotów czyli programów typu Królowe Życia, te wszystkie Ekipy, Hotele Paradise itd. Przecież to jest patola - siedzą, piją, żrą i gadają takim językiem że uszy krwawią mi po 30 sekundach. Kara śmierci dla kogoś kto to wymyślił...
Już dawno temu pisałem w ten sposób o fame mma, patola dla patoli.
To zostałem zjedzony ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 sty 2022, 11:07

Z 2 strony oglądalność to ma sporą więc może jednak ludzie są tak głupi :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 11:18

Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 11:07
Z 2 strony oglądalność to ma sporą więc może jednak ludzie są tak głupi :)
To oczywiste. Dać ludziom igrzysk. Niektórym niewiele wystarczy.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 sty 2022, 11:20

to ja bym zakazał piłki nożnej, bo miliony ludzi oglądają jak 22 facetów biega po trawie i próbuje umieścić kawałek skóry w prostokącie. DEbilizm ogłupiający masy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 sty 2022, 11:28

DDK pisze:
27 sty 2022, 11:20
to ja bym zakazał piłki nożnej, bo miliony ludzi oglądają jak 22 facetów biega po trawie i próbuje umieścić kawałek skóry w prostokącie. DEbilizm ogłupiający masy.
Nie jest to tak szkodliwe społecznie jak te wszystkie raki, które wymienili Kesz, clon i Eyesmon.

@Kesz - jakiCHś wojaków, nie "jakiś" ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 11:28

DDK pisze:
:lol2: :lol2:
Nic nie zrozumiałeś.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 sty 2022, 11:32

Uszczęśliwiać ludzi na siłę nie ma co, jak chcą oglądać jakieś Fame MMA czy inne i wydają na to własne hajsy, to niech wydają.

Tak samo jak nie miałbym problemu z galą Najmana, gdyby nie promował ją parszywym ryjem gangstera. Nie kupuję jego argumentów, że po wyjściu z więzienia Słowik ma prawo pracować jak każdy - bo ma prawo, ale niech pracuje w taki sposób, by nie czerpać profitów ze swojej przestępczej działalności, bo tu cała jego rola w promowaniu tej gali polega na tym, by właśnie być bossem, żeby kojarzyć się z bossem mafii. I choć Najmanowi nikt jego mordy używać nie zabroni, to uważam to za cokolwiek niesmaczne i popieram każdą inicjatywę obrzydzania tego wydarzenia i jego szkalowania. Tak jak nie lubię Stanowskiego, tak w tym przypadku całkowicie go popieram.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 sty 2022, 11:34

DDK pisze:
wiem, że to bait, ale ostatnio sobie kontemplowałem o tym, ponieważ dużo ludzi których znam gardzi piłką i ma podobną opinię. Że niby piłka nożna to sport dla debili i odmóżdżacz. Podczas gdy:
  • taktyka - duża część spotkań to rozgrywki taktyczne, w których decyduje przygotowanie trenera do meczu i ilość przyswojonych informacji przez zawodników. Bycie świadomym widzem sprawia, że widzi się pewne niuanse i rozumie z czego wynikają zachowania na boisku. Ergo, jest to gra logiczna.
  • emocje - odwracanie wyniku w doliczonym czasie gry, nieprzewidywalność - bo zawsze każdy wynik jest możliwy, tragedie na boisku, kontuzje. Setki sytuacji, które ekscytują
  • calciomercato - analizowanie składów, potencjalnych transferów do i z klubu, blefy i przechwyty transferowe, śledzenie ploteczek, oglądanie wreszcie w akcji zawodnika kupionego przez twój ulubiony klub, czy nawet wkurzanie się że do klubu trafił nie ten kogo chciałeś
  • śledzenie potencjału zawodników - oglądanie młodego zawodnika na prowincji i dostrzeganie w nim potencjału, potem śledzenie jego losów, zabawa w scouta amatora, oglądanie jak zawodnik z miesiąca na miesiąc się rozwija
Pewnie nikogo na tym forum przekonywać do tego nie muszę, ale wniosek jest taki, że debilem jest ten który stawia tezę o tym, że piłka nożna to sport dla debili.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 sty 2022, 12:21

Ale to parę osób tutaj chce zabraniać organizowania gal, bo biją się ludzie, któzy im się nie podobają. Co jest złego w tym, żę bije się dwóch niziołków, 2 kobiety, 2 szlaufy albo 10 facetów na raz? Jeśli chcą to robić i jeśli ludzie chcą za to płacić i to oglądać, to jakim prawem chcecie tego zabraniać? Jedni robią eventy, gdzie twarzą jest boiskowy brutal, inni robią takie, gdzie jest to gwiazda disco polo, a jeszcez inni biorą Słowika. Jak Masa pisał książki to też byście zabraniali?

I piszę to jako osoba, która chce być najdalej od tego gówno, nie ogląda ani najmana ani stanowskiego ani nie pooglądała ani jednej gali od paru lat, od starego KSW.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 12:26

DDK pisze:
27 sty 2022, 12:21
Ale to parę osób tutaj chce zabraniać organizowania gal,
Nie. Tylko ty.

Inni są co najwyżej za zakazem promowania patoli w mediach. A to ogromna różnica.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 12:32

Dlatego jest to złe bo bierze się laske, która ojebała poł tuzina czarnych kutasów i tylko z tego jest znana, a potem stawia się ją w świetle super fajnej, mądrej, promując ja, traktując jak kogoś mega wartościowego. Zobaczcie jak na tych galach oni promują swoich uczestników.

Bierze się gościa który nakurwial matkę albo typa który słynie z obrażania czyichś matek, a potem przedstawia się ich w cieplutkim świetle żeby zbić jak najwięcej hajsu, no i plus dymy.

Wystarczy wejść na IG takiej Linkiewicz żeby zobaczyć ile lasek w wieku 13-20 jest nią wręcz zafascynowanych. To jest chore, to jest po prostu chore.

Nie da się zabronić organizacji tego, ale jakiekolwiek pochwalenie tego, popieranie, wspieranie to dla mnie nieporozumienie intelektualne. Sam obejrzalem z trzy razy na strimie dosłownie trzy walki, żeby zobaczyć jak to wygląda i jak zobaczyłem jak to jest opakowane i jak oni się tam liżą po kutasach wzajemnie. Masakra

Stop promowania tego gówna. Stop orędownictwa bandytom, stop demoralizacji młodzieży która oglądając ten cyrk, łapie wzorce, przesiąka tym, a potem myśli że jest bezkarna w gadce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”