Patologie (temat nielegalny) - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 sty 2022, 12:53

cloner pisze:
27 sty 2022, 12:26
Inni są co najwyżej za zakazem promowania patoli w mediach. A to ogromna różnica.
Po to są media, żeby każdy mógł decydować czy chce oglądać słowik tańczy na lodzie czy m jak miłość. Jeśli zabronimy ludziom występować w mediach tylko dlatego, że kiedyś byli karani i przez to są sławni, to już tylko jeden krok do wyeliminowania kogo tylko będziemy chcieli z mediów.
HerskOner pisze:
27 sty 2022, 12:32
Dlatego jest to złe bo bierze się laske, która ojebała poł tuzina czarnych kutasów i tylko z tego jest znana, a potem stawia się ją w świetle super fajnej, mądrej, promując ja, traktując jak kogoś mega wartościowego. Zobaczcie jak na tych galach oni promują swoich uczestników.

Bierze się gościa który nakurwial matkę albo typa który słynie z obrażania czyichś matek, a potem przedstawia się ich w cieplutkim świetle żeby zbić jak najwięcej hajsu, no i plus dymy.

Wystarczy wejść na IG takiej Linkiewicz żeby zobaczyć ile lasek w wieku 13-20 jest nią wręcz zafascynowanych. To jest chore, to jest po prostu chore.

Nie da się zabronić organizacji tego, ale jakiekolwiek pochwalenie tego, popieranie, wspieranie to dla mnie nieporozumienie intelektualne. Sam obejrzalem z trzy razy na strimie dosłownie trzy walki, żeby zobaczyć jak to wygląda i jak zobaczyłem jak to jest opakowane i jak oni się tam liżą po kutasach wzajemnie. Masakra

Stop promowania tego gówna. Stop orędownictwa bandytom, stop demoralizacji młodzieży która oglądając ten cyrk, łapie wzorce, przesiąka tym, a potem myśli że jest bezkarna w gadce.
To nie oglądaj! Ja nie mam pojećia, że tacy ludzie istnieją i jest mi z tym dobrze. A jak wchodzisz i sprawdzasz kim są, jak walczą itd. to bierzesz w tym udział.

Sami się tym jaracie, sprawdzacie co to jest, nabijacie wyświetlenia, a potem się dziwicie, że jet tego coraz więcej.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 12:55

Nie da się o tym nie wiedzieć przynajmniej z mojej perspektywy. Musiałbym nie wchodzić na fb itd. Jestem tym atakowany wszędzie. Na grupkach o piłce też itd. wkurwia mnie to że to jest aż tak rozpromowane, że ciągle się na to napotykam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 13:00

DDK pisze:
27 sty 2022, 12:53
Jeśli zabronimy ludziom występować w mediach tylko dlatego, że kiedyś byli karani i przez to są sławni, to już tylko jeden krok do wyeliminowania kogo tylko będziemy chcieli z mediów.
Z tymi tekstami to do Kesza czy Piotrciesa.
Eyesmon i ja pisaliśmy o innych przykładach.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 sty 2022, 13:03

Ja nie jestem za zakazem promowania kogokolwiek w mediach. Rozgraniczmy dwie rzeczy - nie uważam, że prawo powinno jakkolwiek dotykać takich spraw. Uważam jednak, że takie oddolne inicjatywy obrzydzające tego typu wydarzenia są jak najbardziej słuszne i je popieram. To się mieści w granicach wolności wypowiedzi, a być może jeśli taki słuszny szum medialny co do takiej gali spowoduje, że jakieś miasto nie udostępni miejsca i gala się nie odbędzie lub sponsorzy się wycofają, to nadal mieści się w granicach szeroko pojętej wolności, bo jak decydujesz się sponsorować jakieś wydarzenie lub godzisz się na organizację tego wydarzenia na swoim terenie, to musisz się godzić ze wszystkimi konsekwencjami - nieraz zyskasz, nieraz stracisz. Na gali Najmana póki co raczej się traci.

Ja w tej sytuacji w ogóle nie spieram się z DDK, żeby nie było, bo ja nie postuluję zakazu promowania Słowika;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 13:08

piotrcies pisze:
27 sty 2022, 11:32
popieram każdą inicjatywę obrzydzania tego wydarzenia i jego szkalowania
Delikatnie to się kłóci z tym, co wyżej pisałeś, ale spoko luz.

Moim zdaniem zyskuje i pan Banasiak i Najman.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 13:17

Typ 25 lat temu wydał pewnie ze 100 wyroków śmierci, obrabował setki ludzi, skrzywdził tysiące innych - spoko, nie zabierajmy mu prawa do bycia celebrytą.

I nie mówcie ze swoje odsiedział, bo wszyscy wiemy jak korupcja przeżarła wtedy sądy. Pruszkowscy po 4 latach wychodzili z więzienia i śmiali się prosto w twarz spoleczenstwu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 sty 2022, 13:26

HerskOner pisze:
27 sty 2022, 12:55
Nie da się o tym nie wiedzieć przynajmniej z mojej perspektywy. Musiałbym nie wchodzić na fb itd. Jestem tym atakowany wszędzie. Na grupkach o piłce też itd. wkurwia mnie to że to jest aż tak rozpromowane, że ciągle się na to napotykam
Widocznie masz polubione takie a inne rzeczy i obracasz sięw takim, a nie innym środowisku. Ja naprawdę jeśli na coś takiego trafiam to bardzo rzadko i najczęsciej tutaj na forum.
HerskOner pisze:
27 sty 2022, 13:17
Typ 25 lat temu wydał pewnie ze 100 wyroków śmierci, obrabował setki ludzi, skrzywdził tysiące innych - spoko, nie zabierajmy mu prawa do bycia celebrytą.

I nie mówcie ze swoje odsiedział, bo wszyscy wiemy jak korupcja przeżarła wtedy sądy. Pruszkowscy po 4 latach wychodzili z więzienia i śmiali się prosto w twarz spoleczenstwu.
Ale to co, jak ktoś siedział za jakieś przestępstwo to zabierzemy mu prawo do publicznego wypowiadania się? Do bycia twarzą jakichś eventów? CZy w ogóle do resocjalizacji?
To tak, lepiej żeby wrócił do poprzedniego zajęcia, bo niektórzy mu chcą zakazać zarabiać legalnie :P

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 13:37

Czyli generalnie akceptowalne jest to że były morderca (być może nie bezpośredni, ale zleceń poszło wiadomo ile), szef czegoś tak dużego i zbrodniczego jak największy gang w Polsce zostaje celebrytą i promuje wydarzenia sportowe?
Ostatnio zmieniony 27 sty 2022, 13:38 przez Hersk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 27 sty 2022, 13:38

Nikt nie broni Słowikowi iść pracować do szpitala, żłobka, na produkcję, na Ubera.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 sty 2022, 13:40

HerskOner pisze:
27 sty 2022, 13:37
Czyli generalnie akceptowalne jest to że były morderca (być może nie bezpośredni, ale zleceń poszło wiadomo ile), szef czegoś tak dużego i zbrodniczego jak największy gang w Polsce zostaje celebrytą i promuje wydarzenia sportowe?
Gość popełnił przestępstwo i za to odsiedział. Teraz ma czystą kartę, więć jeśli chce zarabiać na ulotkach, jako [k****] albo jako dentysta to kwestia tylko tego, czy znajdzie kogoś kto go zatrudni. Co Ty byśchciał dać listę zawodów, gdzie gość nie może po danym wyroku pracować? Może weźmiemy od razu w takim razie mu prawo głosu w wyborach albo w ogóle prawo do swojego zdania i decydowaniu o własnym życiu?

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 sty 2022, 13:41

Cóż jaka gala taka głowa gali!

To jest tak głupie, że się dziwię, że ludzie to oglądają, a jeszcze bardziej się dziwię, że chcą za to płacić. Niestety ten świat coraz bardziej schodzi na psy ...

Nie lubię Stanowskiego, ale tutaj go popieram.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 13:43

Ile odsiedział? Ludzie za pojedyncze przestępstwa siedzieli dłużej xd ależ wielka uczciwość i sprawiedliwość zapanowała przy jego wyrokach.

To ludzki śmieć. Zero. Dno. Nadaje się do utylizacji. Morderca i bandyta z tych najgorszych. A ty przechodzisz z tym do porządku dziennego. Posiedział w więzieniu więc jest git. Nie, nie jest git. To nie jest pospolity złodziej. On zasługuje na wieczne potępienie

Twoim zdaniem ludzie po takich akcjach zasluguja na drugą szansę?

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 sty 2022, 13:50

DDK każdy zasługuje na drugą szansę, ale czystej karty to on nigdy mieć nie będzie. Przecież on nawet pewnie nie żałuję tego co robił ... Niech idzie do uczciwej pracy, jeśli ktoś go przyjmie, ale nie do promowania, jakby nie patrzeć wydarzenia sportowego (choć dla mnie to że sportem nie ma nic wspólnego).

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 13:53

Nie każdy zasluguje na drugą szansę. Przecież to oczywiste że nie każdy

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 sty 2022, 13:56

Z tą czystą kartą to bym nie przesadzał, bo gość nawet teraz ma zarzuty za handel narkotykami zza krat i korumpowanie strażników. A jeden wyrok to mu przeleciał, bo go Wałęsa ułaskawił w dziwnych okolicznościach.

I niech sobie będzie twarzą gali, ale słusznie takie rzeczy budzą niesmak, bo gość twarzą tej gali nie jest ze względu na jakieś zasługi, tylko właśnie przez to, że był bossem mafijnym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”