Patologie (temat nielegalny) - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2022, 23:15

DDK pisze:
27 sty 2022, 23:06
Jestem za tym, żęby ludize to bojkotowali. Ale nie żeby zabraniać organizacji czegoś takiego.
A czymże jest bojkot, jeśli nie zakazem promocji? Z którym to się nie zgadzałeś kilka godzin temu. :angry2:
Gdyby media sportowe bojkotowały freakowe gale z youtuberami i innymi patusami to zostaliby w swojej zamkniętej bance.
Ale biznes się musi kręcić.

Pozdro :beer:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 sty 2022, 23:18

Hajto specjalnie wjechal w babcie? Czemu nie rozumiecie kolosalnej różnicy jaką są intencje

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 27 sty 2022, 23:31

Z Hajto byłby podobny poziom wyróżnienia i prezentacji jakby zaproszonony do programu telewizyjnego nt. bezpieczeństwa w ruchu drogowym wjechał do studia na skuterze niczym Moreno (czy jak mu tam, pamiętacie? 😂) potrącił babcie na widowni i wszyscy by się zaśmiali, że hehe hehehe skądś to znamy. Zabawne.

No bo przecież muzyka z ojca chrzesntego, robienie z niego wielkiego bossa i maska niczym z Squid Game to taki przypadek. Taka oferta mu się trafiła na tablicy ogłoszeń o pracę w najbliższym markecie. Czego wy nie rozumiecie?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 sty 2022, 23:53

cloner pisze:
27 sty 2022, 23:15
A czymże jest bojkot, jeśli nie zakazem promocji? Z którym to się nie zgadzałeś kilka godzin temu.
Jak nie rozumiesz to przeczytaj ze zrozumieniem.
Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 23:11
Naprawdę nie rozumiesz różnicy? . Nikt nie promuje Hajty jako pijaka czy mordercy babci. Nikt tego nie pochwala nawet sam zainteresowany. Natomiast Słowik buduję swoją karierę po wyjściu z pierdla na jawnym odwoływaniu się do przestępczości. To tak jakby Hajto budował swoją karierę na tym że handlował fajkami i jeździł po pijaku.
Dobra, widzę, że nie przetłumaczę Wam. Wy byście najlepiej chcieli dawać ludziom zakazy, nakazy i im ustawiać życie. Decydować co można oglądać, a czego nie można promować. Macie strasznie totalitarne zapędy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sty 2022, 0:02

DDK pisze:
27 sty 2022, 23:53
Jak nie rozumiesz to przeczytaj ze zrozumieniem
Haha. Dobre :lol2:
Dobra taktyka: najlepszą obrona jest atak.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 sty 2022, 0:02

Nie no Dedek. Ja jestem wolnościowcem ale co innego zakazywać komuś jedzenia McDonaldsa (ale z 2 strony jawnie informować o ew zagrożeniach) a co innego promować przestępców i morderców...

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sty 2022, 0:27

cloner pisze:
27 sty 2022, 23:15
A czymże jest bojkot, jeśli nie zakazem promocji? Z którym to się nie zgadzałeś kilka godzin temu.
Eh.
Bojkot jest wolnościowym przeciwieństwem zakazu.
Już brałem udział w takich dyskusjach i kompletnie ich nie rozumiem. Ile to juzrazy widziałem argumenty rzucane w stronę osób, którym bliska jest wolność gospodarcza: 'ale jak mozesz popierać bojkot, skoro jesteś wolnościowem' i widzę w tym kompletne niezrozumienie idei wolnego rynku. I można to uogólnić daleko poza gospodarkę.
Idea wolnego rynku oznacza, że można wybrać produkt A, B. C na podstawie dowolnego kryterium. Może to być cena, może to być ideologia wyznawana przed producenta, a może to być i kolor opakowania albo nieodpowiednia osoba reklamująca produkt.
Druga z podstawowych cech to zalozenie pełnej informacji przed wyborem.
I w tym kontekście zacytowane pytanie jest kompletnie absurdalne.
Bojkot: ja uważam, że coś jest złe, ja mam wybór i z tego zrezygnuję, ja wyrażę swoją opinię i ja będę namawiał do tego samego. Ale wy zrobicie jak chcecie.
Zakaz: ja uważam, że coś jest złe, więc wy nie zrobicie jak checie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 sty 2022, 0:51

To jest jedna z niewielu sytuacji w ostatnim czasie, gdy muszę się zgodzić z DDK (może nie w całości i nie co do sposobu argumentacji, o czym dalej, ale co do ogólnej idei - tak). Jak pisałem, daleki byłbym od zakazów promowania przez kogokolwiek (nawet taką kreaturę jak Słowik) gal pokroju MMA Vip. Budzi to oczywiście niesmak, bo cała promocja nie jest wykorzystaniem wizerunku Zielińskiego mimo jego przestępczej przeszłości, ale właśnie poprzez jego przestępczą przeszłość i mam o takich działaniach jak najgorsze zdanie. I słusznie wiele osób to bojkotuje, a w Wieluniu ludzie się jednoczą przeciwko temu wydarzeniu (tzn. z przekazów medialnych płynie taki wniosek, choć nie wiem, czy słuszny). I tak być powinno - coś się nie podoba - można to oprotestować, zbojkotować, namawiać innych, żeby po to nie sięgali. I gorąco popieram tego tupu akcje, ale bez zakazywania czegoś z góry.

A już zupełnie nie rozumiem tych boomerskich głosów (tego słowa użył Eyesmon i akurat pasuje), żeby zakazywać rozrywki niskich lotów typu te gale czy jakieś reality show o ruchaniu się na plaży. Jak ktoś się chce odmóżdżyć, to niech się odmóżdży, jak chce sięgnąć po ambitniejszą rozrywkę, to niech sięga, nie wiem, czemu mamy ludziom siłą wkładać do głowy treści wyższej jakości, jakby sami nie mogli o sobie decydować. Nie rozumiem zresztą, czemu np. oglądanie fame mma miałoby być zakazane, a np. alkohol czy fajki nie - w ten sposób możemy sobie mnożyć zakazy. A imo człowiek niczego się nie nauczy w życiu, jeśli nie będzie robił głupich rzeczy - mądry wyciągnie z tego wnioski.

Ale nie zgadzam się z jednym - jak odsiedział wyrok i wyszedł, jest wolnym człowiekiem, to z automatu ma takie same prawa jak każdy wolny. Otóż nie. Pewne ograniczenia co do osób skazanych obowiązywać muszą w konkretnych przypadkach. Nie wyobrażam sobie, by skazany pedofil po wyjściu na wolność mógł kiedykolwiek pracować z dziećmi, a człowiek z historią przemocową pracować w służbach mundurowych, w których ma możliwość używania środków przymusu bezpośredniego. Pewne ograniczenia są niezbędne i prawo to chyba zresztą uwzględnia.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 28 sty 2022, 1:14

piotrcies pisze:
28 sty 2022, 0:51
A już zupełnie nie rozumiem tych boomerskich głosów (tego słowa użył Eyesmon i akurat pasuje), żeby zakazywać rozrywki niskich lotów typu te gale czy jakieś reality show o ruchaniu się na plaży. Jak ktoś się chce odmóżdżyć, to niech się odmóżdży, jak chce sięgnąć po ambitniejszą rozrywkę, to niech sięga, nie wiem, czemu mamy ludziom siłą wkładać do głowy treści wyższej jakości, jakby sami nie mogli o sobie decydować. Nie rozumiem zresztą, czemu np. oglądanie fame mma miałoby być zakazane, a np. alkohol czy fajki nie - w ten sposób możemy sobie mnożyć zakazy. A imo człowiek niczego się nie nauczy w życiu, jeśli nie będzie robił głupich rzeczy - mądry wyciągnie z tego wnioski.
I tutaj dochodzimy do podnóża ludzkiej hipokryzji. Idąc tym tropem - oczywiście, że masz tutaj rację - wszyscy jesteśmy jebanymi hipokrytami, bo na każdym kroku krytykujemy kogoś za jego wybory itd, nawet jak nikogo nie krzywdzą.

Doskonale o tym wiemy. Oceniamy ludzi na podstawie własnych przekonań co do pewnych spraw, a przecież jakim prawem krytykujemy to, że ktoś lubi oglądać gówno, że sobie po pracy wykupi FAME MMA i jeśli przy tym się świetnie bawi - to przecież jego sprawa.

No ale ciągle oceniamy innych za ich wybory, a potem łapiemy się na tym, że je oceniamy xd na sile chcemy zmieniać przekonania ludzi, bo według nas niektóre są za mało ambitnie, albo idiotyczne.

Bo wydaje nam się, ja też się tym kieruje, że to nasze są słuszne, lepsze, każdy człowiek jest święcie przekonany że to on ma rację

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sty 2022, 1:44

Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 14:56
No tak ale śmieciowe żarcie to raczej na dłuższą metę niczego dobrego nie przyniesie. Nie trzeba mieć składu i znajomości procesu żeby to wiedzieć
Alkohol i fajki też nie, z pierwszego korzystam, z drugiego część moich znajomych i nie widzę powodu by tego zabraniać tylko z tego powodu.
Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 15:15
a narko zakazane?
Pomijając te, których można wprost użyć jako trucizny, to nie powinny być zakazane.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sty 2022, 1:52

Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 23:11
i jeździł po pijaku.
Skąd to wziąłeś? On ani nie jechał po pijaku, ani mu koniec końców nie udowodnili wysokiej prędkości. Na początku takową zakładano (i to do dziś podają media), ale jak się poszpera i doszuka końcowego wyroku, to tam ma parę km nabite ponad normę.
Eyesmon pisze:
28 sty 2022, 0:02
a co innego promować przestępców i morderców...
Ale skoro nie ma w wyroku, że mu nie wolno, to nie powinno mu się tego zabraniać, tylko przełączyć na inny kanał.

A tu jakieś samosądy jako druga instancja po odsiadce. Nie ma dożywocia? To to jest problem państwowy. Byłem przeciw "ustawie o bestiach" i jestem przeciw wielokrotnemu karaniu X, bo kiedyś zrobił coś strasznego. To co, lepiej jakby teraz wrócił do gangsterki?

BTW, pedofile to powinni raczej w psychiatryku siedzieć.
piotrcies pisze:
28 sty 2022, 0:51
Pewne ograniczenia co do osób skazanych obowiązywać muszą w konkretnych przypadkach. Nie wyobrażam sobie, by skazany pedofil po wyjściu na wolność mógł kiedykolwiek pracować z dziećmi, a człowiek z historią przemocową pracować w służbach mundurowych, w których ma możliwość używania środków przymusu bezpośredniego. Pewne ograniczenia są niezbędne i prawo to chyba zresztą uwzględnia.
Ale to musi być w samym wyroku. Wtedy on wychodzi na wolność, ale dalej obowiązuje go X i Y.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 sty 2022, 5:33

szmagel pisze:
27 sty 2022, 20:54
Zlecenia morderstw itd ale ile oni małych rodzinnych biznesów zrujnowali.
pewnie prawie ułamek tego to rząd PiS od momentu wprowadzania obostrzeń.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sty 2022, 6:31

venomik pisze:
28 sty 2022, 0:27
Bojkot jest wolnościowym przeciwieństwem zakazu
Jakie są efekty tych dwóch sytuacji?
Bo moim zdaniem takie same.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 sty 2022, 7:43

Ej ale może przenieście tą dyskusję gdzieś ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 sty 2022, 8:09

cloner pisze:
28 sty 2022, 6:31
venomik pisze:
28 sty 2022, 0:27
Bojkot jest wolnościowym przeciwieństwem zakazu
Jakie są efekty tych dwóch sytuacji?
Bo moim zdaniem takie same.
Pięknie Ci to wytłumaczył a Ty kompletnie dalej nie rozumiesz. Bojkot polega na tym że moa sobie to zorganizować a ja, jako konsument, okazuje swoje niezadowolenie i nie biorę w tym udziału i głośno krytykuje. A zakaz polega na tym, że w ogóle NIE mogą tego zorganizować. Naprawdę tskie trudne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”