Patologie (temat nielegalny) - Strona 9

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Patologie (temat nielegalny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 sty 2022, 18:45

Ja jestem za jakimś kompromisem w tej kwestii. Tzn nie zakazywałbym organizacji patologicznych wydarzeń, ale równie mocno rozkrecilbym kampanie negacji. Zeby obrzydzic ludziom cos co jest ohydne, wystarczy podawać fakty. Jeżeli mimo to ktoś dalej cos takiego organizuje spotyka go ostracyzm i w gruncie rzeczy ponosi konsekwencje. Czyli zakazywać nie ale jeśli jesteś przeciwnikiem to masz prawo w sposób dosadny to przekazywać.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 sty 2022, 18:54

Ciekawe jakie teraz miejsce znajdą na te gale. Opuszczony psychiatryk byłby idealny

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 sty 2022, 20:37

xd

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 sty 2022, 20:49

:D
Nie żebym był jakimś fanem Stanowskiego, ale fajnie zaorał.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 sty 2022, 20:53

Jaki ból dupy :D masakra.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 sty 2022, 23:27

Niezła hipokryzja... Facet odrzucił propozycję Stanowskiego a teraz, kiedy opinia publiczna gdzieś wymusiła aby gala się nie odbyła w tym mieście, to gościu wyskakuje z tym, aby propozycja Stanowskiego stała się aktualna... Muszę przyznać, że gościu chyba nie ma jakiejś samoświadomości ...

Swoją drogą akurat pochwalam działania Stanowskiego i nie chodzi o samego Słowika ale ja nie jestem zwolennikiem w ogóle tego typu gal a przynajmniej tego jakie postacie promują, więc najlepiej taki nowotwór szybko usunąć nim dojdzie do przerzutów. Najman chyba z tego co się orientuje, to został wywalony na zbity ryj z organizacji FAME MMA czyli jakby nie było, też organizacji jaka stawia na freakowe walki biorąc pod skrzydła influencerów i celebrytów z różnych reality show, to właśnie Oni wzięli na początku tych patostreamerów z youtuba i wsadzili do Oktagonu, ale później już celowali w inne osoby o których można było mówić sporo, ale nie wzbudzały aż takiej kontrowersji jak to, kogo ściąga Najman do swojej organizacji, organizacji jaką założył, bo już nikt go nie chce więc wykorzystał swoje nazwisko do promowania własnej gali, siebie obsadza w walkach wieczoru i do walk dobiera zbirów, patusów albo kompletne dziwolągi. Najmanowi nie przeszkadzało, że taki Szczena na kilka dni przed walką skatował swoją żonę i miał trafić do aresztu... Najman wręcz apelował, żeby Szczena mógł zawalczyć z nim w oktagonie to on mu wymierzy tam sprawiedliwość, jakimś cudem ten damski bokser wystąpił na gali i walczył z Najmanem zamiast siedzieć za kratkami, co więcej jego żona jaka została pobita zmieniła śpiewkę, że był alkohol, była awantura i sąsiedzi zadzwonili po policję w skutek czego ich dziecko trafiło do ośrodka pomocy społecznej, ale wszystko jest super i pozowała z mężusiem na ważeniu - czysta patologia i za takimi ludźmi stoi Najman, do tego ich patologię wykorzystuje do promocji gali. Gdyby Najman w tamtej sytuacji usunął Szczenę z listy walk, to gdzieś bym mu przyklasnął, ale nie... To była woda na młyn, nakręciło jego galę, ta walka musiała się odbyć.

Słowik bardzo dobrze, że stał się ryjem tej organizacji i że wyszły z tego takie akcje, dobrze by było aby takie pseudo organizacje i promowanie takich ludzi było eliminowane z przede wszystkim z mediów. Bo największy problem jest w tym, że odbiorcami tego debilizmu są tutaj dzieciaki i młodzież.

Jestem ciekaw jak dalej to będzie się rozwijać. Swoją drogą Stanowski faktycznie może mieć prawne problemy z tytułu swoich akcji i pewnie skończy się tym, że za ugodą wypłaci jakąś kasę na cele charytatywne, ale z drugiej strony też ciekawe, że tak otwarcie najechał na Słowika i z taką determinacją, mimo wszystko nadal facet ma wpływy i jakby chciał Stanowskiemu zaszkodzić, to wiedziałby jak to zrobić.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 sty 2022, 20:18

cloner pisze:
28 sty 2022, 6:31
Jakie są efekty tych dwóch sytuacji?
Bo moim zdaniem takie same.
Wiesz, morderstwo i samobójstwo też mają efekt dokładnie taki sam. Jedna osoba nie żyje. Co nie oznacza, że, 'a czymże jest morderstwo, jeśli nie samobójstwem', czy jakoś tak, parafrazując Twoje słowa o bojkocie i zakazie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 sty 2022, 20:19

venomik pisze:
29 sty 2022, 20:18
Wiesz, morderstwo i samobójstwo też mają efekt dokładnie taki sam. Jedna osoba nie żyje. Co nie oznacza, że, 'a czymże jest morderstwo, jeśli nie samobójstwem', czy jakoś tak, parafrazując Twoje słowa o bojkocie i zakazie.
A czymże jest samobójstwo, jeśli nie morderstwem samego siebie?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 sty 2022, 20:34

a
cloner pisze:
29 sty 2022, 20:19
A czymże jest samobójstwo, jeśli nie morderstwem samego siebie?
Bardzo ładnie Cloner. Piątka do dzienniczka.
Zaczynasz rozumieć, że aby dwie rzeczy stały sie podobne nalezy dodać jakiś warunek ograniczający. Inaczej są czymś kompletnie innym.

Morderstwo i samobójstwo są tym samym wylącznie gdy mówimy o mordowaniu samego siebie, z własnej woli, bez wpływu na innych.
Tak samo bojkot i zakaz mogą byc tym samym wyłącznie, gdy zakazujemy samemu sobie, z własnej woli, bez wpływu na innych.
A jak wiadomo tak nie jest.
O morderstwie mówimy, gdy wpływa ono na innych wbrew ich woli. Dlatego to coś innego niż samobójstwo.
O zakazie mówimy, gdy wpływa on na innych (zwykle) wbrew ich woli. Dlatego to coś innego niż bojkot.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 sty 2022, 20:39

Dziękuję, dziękuję. A teraz venomik poczytaj o jakim ja zakazie pisałem. Nie żadnym odgórnym, ustawowym, tylko o zakazie narzuconym na samego siebie przez media sportowe. Po prostu użylem słowa "zakaz" ;)

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 30 sty 2022, 7:46

cloner pisze:
29 sty 2022, 20:39
Dziękuję, dziękuję. A teraz venomik poczytaj o jakim ja zakazie pisałem. Nie żadnym odgórnym, ustawowym, tylko o zakazie narzuconym na samego siebie przez media sportowe. Po prostu użylem słowa "zakaz" ;)
A to nie jest wtedy bojkot? :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sty 2022, 8:12

NoName1989 pisze:
30 sty 2022, 7:46
cloner pisze:
29 sty 2022, 20:39
A to nie jest wtedy bojkot? :mrgreen:
No w końcu ktoś zrozumiał. Przecież to jest dokładnie to samo, tylko użyłem innego słowa, ale paru forumowym narcyzom prędzej żyłki popękają, niż napiszą że mam rację. ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 sty 2022, 9:51

Ale jak mamy "zakaz" to musimy też mieć sankcje/karę na wypadek jego złamania, bo w przeciwnym razie żadnego zakazu nie ma. W jaki sposób mielibyśmy karać samych siebie za "zakaz" ustawiony samemu sobie? :)

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sty 2022, 10:02

sickstick pisze:
30 sty 2022, 9:51
Ale jak mamy "zakaz" to musimy też mieć sankcje/karę na wypadek jego złamania, bo w przeciwnym razie żadnego zakazu nie ma. W jaki sposób mielibyśmy karać samych siebie za "zakaz" ustawiony samemu sobie? :)
Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, co nigdy na siebie nie nałożył żadnej kary czy ograniczeń.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 sty 2022, 10:06

Ograniczenia nakładamy na siebie całe życie, ale chyba nigdy nie zdążyło mi się ukarać sam siebie za złamanie ich. Nawet nie wiem jak, miałbym sobie zrobić biczowanko, albo szlaban na komputer?

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”